Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konsekwentna na niby

Pora zadbac o siebie i byc kobieta na sto procent

Polecane posty

Jak dbacie o siebie?

Cześć dziewczyny, nadszedł ten moment w moim życiu kiedy wreszcie obiektywnie patrze w lustro i widzę co jest OK a co nie. Zawsze byłam szczupłą, ładną dziewczyną, niczego mi raczej nie brakowało, no chyba, że wzrostu, bo jestem kurd*plem co ma 159 cm ;p. Gdy poszłam do liceum, troszkę się pozmieniało... Bułki keczupowe ze sklepiku, drożdżówki, piwo, papierosy, Oreo, mieszanka krakowska i inne galaretki, gorąca czekolada i McDonald's. Brzmi strasznie, wiem. Apogeum wyznaczyło niecałe 56 kg. Przez 3 lata przytyłam 6 kg. Teraz mam wakacje przed studiami i jem zdrowiej i mniej, choć kebabów sobie nie odmawiam. I jakoś tak schudłam ze 2 kg. Niedawno, gdy podjęłam się głodówki 3 dniowej i schudłam do 51 kg. Teraz utrzymuję te wagę, ale do mojego niskiego wzrostu ona jest wciąż za wysoka. Za dużo w moim ciele tłuszczu i cellulitu niż zdrowych mięśni : (. Dlatego podejmuje wyzwanie: - ćwiczenia z Chodakowską - ćwiczenia z Mel B - zdrowe żywienie, pięć posiłków dziennie, małe porcje - bye bye coffee - bye bye cigarettes - masaże, pilingi, balsamy na cellulit - w planach kupno bańki chińskiej na cellulit.

Chcę też dobrze wyglądać pod względem makijażu czy paznokci, które zwykle są w opłakanym stanie. Wiem, ze muszę w to zainwestować trochę pieniędzy. Na razie moje pielęgnacja wygląda w ten sposób: RANO: przetarcie twarzy płynem miceralnym ZIAJA krem nawilżająco odżywczy LIRENE czasem krem shine control ORIFLAME podkład ESTEE LAUDER jakiś róż z Rossmana jakiś eyeliner z Rossmana mascara CHANEL jakiś błyszczyk z Rossmana perfumy zależne od nastroju szampon i odżywka ORIFLAME susze włosy głową do dołu, by były podniesione u nasady, ale i tak mi oklapną w końcu... : ( WIECZOREM: prysznic z kroplą oliwy z oliwek czasem piling kawowy ostatnio kupiłam balsam antycellulitowy Eveline demakijaż ten sam krem co rano Napiszcie proszę jak wygląda Wasza dieta, zestaw ćwiczeń, codzienne dbanie o siebie i makijaż. Chcę wyglądać zawsze świeżo i czysto. Jak zadbana, filigranowa dziewczyna. Zapraszam do pracy nad sobą. Ja zamierzam przejść metamorfozę w miesiąc :).

Gość gość
Od tego nadmiaru kosmetyków to możesz co najwyżej mieć przedwczesne zmarszczki. Radze przerzucić się na kosmetyki naturalne bo te które wymieniłaś mają mase chemii, możesz dostać raka skóry !