Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Współczesne młode kobiety są strasznie leniwe i wybredne

Polecane posty

Gość gość
gość gość Brak prawka to nie wada. Nie masz dziewczyny z innej przyczyny moj drogi. xxx Może przez to, że nie pije, nie palę a może przez to, że nie przeklinam? I co?! ;(((( Co to ma znaczyc? Bogiem jestes bo nie pijesz i nie przeklinasz? Moi znajomi bez prawka, nie pijacy maja dziewczyny. A Ty uwazasz, ze nie masz wad. A zalety sa traktowane jak wady. Dlaczego nie masz dziewczyny? Bo cos nie tak jest z Twoim charakterem lub z podrywem;) i nie denerwuj mnie bo sie poplakalam

Gość gość
No becze z nerwow. Jakie to jest denerwujace jak ktos pisze: Nie mam dziewczyny bo nie przeklinam, nie pije i nie pale. Nerwy mnie zaraz poniosa.

Gość gość
Albo jak dziewczyna pisze: "Nie mam chlopaka bo nie jestem glosna, jestem szara myszka, nie puszczam sie, nie pije i nie pale" Ja jakos nigdy nie mialam z tym problemow a jestem niesmiala.

Gość gość
Możesz wziąć tabletkę. Jak nie weźmiesz to możesz wziąć po. Jak zapomnisz to możesz usunąć. Jak nie będziesz chciała to możesz oddać. Skończ z hipokryzją jakby aborcję przeprowadzono w brudnej piwnicy. Widać za dużo siedziałaś w kuchni.>>> tu macie kobietki jasny dowod na to, dlaczego nie powinniscie zadawac sie z zyciowymi nieudacznikami, bo w razie seksu z taki i wpadki, to jedyne co ma ci do zaoferowania, to ptopzycja "usuniecia" dziecka, czyli ty masz sie poddac zabiegowi aborcji, narazic sie na ewentualna bezplodnosc, kalectwo albo smierc, a taki smiec, zwinie ogon i ucieknie, bo penwie nawet kasy na cywilizowany zabieg nie bedzie mial, bo przeciez tego mamusia i tatus mu nie zasponsoruje, tj nie chca mu sponsorowac dziwek, zeby synus-frustrat, mial gdzie nadmiar spermy wydalic...

Gość gość
nie miałaś problem bo to facet zagaduje i mężczyźni nie mają takich wymagań jak kobiety. 2013-09-29 15:16:50 gość gość gość Brak prawka to nie wada. Nie masz dziewczyny z innej przyczyny moj drogi. xxx Może przez to, że nie pije, nie palę a może przez to, że nie przeklinam? I co?! ;(((( Co to ma znaczyc? Bogiem jestes bo nie pijesz i nie przeklinasz? Moi znajomi bez prawka, nie pijacy maja dziewczyny. A Ty uwazasz, ze nie masz wad. A zalety sa traktowane jak wady. Dlaczego nie masz dziewczyny? Bo cos nie tak jest z Twoim charakterem lub z podrywemoczko.gif i nie denerwuj mnie bo sie poplakalam xxx Ile Ty masz lat? pewnie 25+ a to co innego. Ja mam 22 i kobiety w moim wieku niepijącego chłopaka uważają za ciotę tak ułożonego czy spokojnego czt. nieagresywnego; Nie jestem bogiem mam wady jak każdy. Z charakterem jest wszystko ok skoro mam koleżanki czy przyjaciółki a moja wady nie stanowią takiego problemu by stworzyć związek.

Gość gość
Ile Ty masz lat? pewnie 25+ a to co innego. Ja mam 22 i kobiety w moim wieku niepijącego chłopaka uważają za ciotę tak ułożonego czy spokojnego czt. nieagresywnego; Nie jestem bogiem mam wady jak każdy. Z charakterem jest wszystko ok skoro mam koleżanki czy przyjaciółki a moja wady nie stanowią takiego problemu by stworzyć związek. Ja mam 24. Niestety nie zgadzam sie z Toba. Pijacy, niepijacy maja dziewczyny. Nikt nie uwaza niepijacego za ciote. Czuje sie jakbysmy na innych planetach mieszkali. Picie i palenie przyciaga moze pietnastolatki;)

Gość gość
to w takim razie wracamy do tego, że problemem jest brak prawka.

Gość gość
Argen a pisali jaki mają samochód i czy jeżdżą przepisowo? Facet jeżdżący przepisowo to dla kobiet c**a nie facet.

Gość gość
Specjalnie mnie denerwujesz z tym prawkiem i piciem:(? Co?

Gość gość
niespecjalnie. Akurat z byciem prawikiem to poznałem dziewczynę, której to nie przeszkadza ale staliśmy się koleżeństwem i różnimy się zbytnio ona szalona ja ustabilizowany ale generalnie z takich błahych powodów dziś młode kobiety skreślają chłopaków/mężczyzn.

Gość gość
Nie moje koelzanki. ;) Masz dziwnych znajomych;)

Gość gość
Autor ma rację, może troszkę mocno zjechał ludzi ale ogólnie mówiąc ma rację. Ja mam 28 lat i widzę po moich koleżankach 20-28 lat jakie są leniwe i poza pracą żyją bez żadnego celu. Ta co ma faceta narzeka na niego, ta co nie ma narzeka na innych że go nie ma a ta co ma fajnego faceta zdradza go z innymi. W domu nic nie robią, nie sprzątają a o ugotowaniu czegoś nawet nie ma mowy bo zazwyczaj nic nie potrafią ugotować poza wodą w czajniku. Ja mam takie dwie koleżanki które pracują sobie na umowach zlecenie a to a Avonie a to na kasie a facet zapieprza od rana do wieczora na budowie a jak wraca do domu to musi sobie zrobić kolację i posprzątać a one wiecznie zmęczone bo przecież pół dnia przesiedziały na komputerze.

Gość gość
No i właśnie dlatego uważam że moja mama to prawdziwy skarb, nie dość że wychowała mnie na kulturalnego człowieka to potrafi świetnie gotować a dom zawsze jest czysty. Ciekawe które z obecnych młodych mam będzie taka w przyszłości :D

Gość Nasturcja 123
Leniwa jest kazda osoba, to naturalne ze człowiek woli wypoczywac niz pracowac. Najbardziej leniwi z natury sa faceci, to kazdy chyba wie. a ludzie przywyczaili sie ze kobieta cały czas lata, nie ma na nic czasu, wiec jak im sie odechciało takiego trybu zycia to ludzie sa zdziwieni... A i tak z tego co czytałam wg raportu zrobionego pare lat temu, przecietna kobieta poswieca na dom i dzieci dwa i pół raza wiecej czasu niz mezczyzna, chyba ok. pieciu godzin dziennie.... Ale teraz jak babka oczekuje czegos wiecej niz ze facet nie bije, i nie pije, to juz wybredna królowa... :p

Gość gość
No i właśnie dlatego uważam że moja mama to prawdziwy skarb, nie dość że wychowała mnie na kulturalnego człowieka to potrafi świetnie gotować a dom zawsze jest czysty. Ciekawe które z obecnych młodych mam będzie taka w przyszłości smiech.gif>>> a to twoja mamusia to skarb, bo tobie doroslemu facetowi majty pierze? No powinnienes byc z tego dumny... Jak zaradny chlopak, ze sobie z wlasnej matki sluzaca zrobil...No i teraz szuka drugiej takiej tylko z dodatkowa opcja dawania d**y bez narzekan...

Gość gość
O co Wam chodzi... Moje wszystkie znajome gotuja.

Gość Nasturcja 123
"No i właśnie dlatego uważam że moja mama to prawdziwy skarb, nie dość że wychowała mnie na kulturalnego człowieka to potrafi świetnie gotować a dom zawsze jest czysty" x x to fajnie ze cie dobrze wychowała, to sie jej chwali, ale nie rozumiem, na co zawsze czysty dom? a jakby czasem był pobrudzony to by sie stała tragedia? Wiesz jakiego wysiłku to wymaga, bieganie cały dzien ze sciera i sprzatanie? Co człowiek potem przed smiercia ma za wspomnienia? Lezy i mysli ile wymopował razy podłoge, ile naczyn wymył? W Polsce jest taka mentalnos, ze czlowiek jest stworozny dla domu, a nie odwrotnie. w domu to ma sie odpoczywac, a nei byc niewolnikiem

Gość gość
Jakies skrzywione pojecie macie na temat zwiazkow. Nikt poznajac kogos nie pyta sie o prawko i o to czy pijesz (niektorym jak widze niepicie przeszkadza w znalezieniu kobiety) Poznaje sie osobe - oczarujesz ja i wejdzie w znajomosc nawet jak bedziesz bez prawka i bez pracy.

Gość juymyu
''Najbardziej leniwi z natury sa faceci'' facet musi: -dobrze zarabiać -mieć pozycje społeczną -być przebojowym w towarzystwie -zdobywać kobietę-mieć odwagę ja poderwać -być zaradnym, umieć wszystko naprawić i załatwić -być ''kozakiem'' i pewnym siebie twardzielem w towarzystwie a kobieta zwykle daje tylko seks i pobycie z facetem (dobrze ze jeszcze nie rzuca facetowi kłody pod nogi bo o wspieraniu nie ma mowy),a i tak kobiety zwykle nie za bardzo dotrzymują wierności i lojalności

Gość eryka272727
a co faceci mają do zaoferowania kobietom???w moim otoczeniu faceci wybierają właśnie takie "puste i leniwe laski" jak to ująłeś autorze...a ja mam pracę, samochód, jestem pracowita i co z tego, że mam ambicje skoro faceci w moim otoczeniu wybierają laski takie, które skończyły dopiero szkołę a mnie jakoś nie zauważają:P, faceci sami sobie wybierają puste laski a potem narzekają tak jak Ty a zresztą większość których ja znam ożeniła się bo zaliczyli wpadkę...sami macie wielkie wymagania, ale z tego co widzę to sami niewiele oferujecie kobiecie...

Gość gość
Eryka bo jesteś stara i brzydka

Gość juymyu
Nasturcja 123-ja zwykle widzę ze obowiązkami ludzie dzielą się po równo-facet najczęściej robi w domu cięższe zadania, cos naprawić i załatwić ... a do tego on musi więcej kasy przynieść ''Nikt poznajac kogos nie pyta sie o prawko i o to czy pijesz '' ale potem to wychodzi na jaw. to czemu zwykle kobiety wiążą się z bogatszymi? to po nich widać

Gość gość
juymyu ''Najbardziej leniwi z natury sa faceci'' facet musi: -dobrze zarabiać -mieć pozycje społeczną -być przebojowym w towarzystwie -zdobywać kobietę-mieć odwagę ja poderwać -być zaradnym, umieć wszystko naprawić i załatwić -być ''kozakiem'' i pewnym siebie twardzielem w towarzystwie a kobieta zwykle daje tylko seks i pobycie z facetem (dobrze ze jeszcze nie rzuca facetowi kłody pod nogi bo o wspieraniu nie ma mowy),a i tak kobiety zwykle nie za bardzo dotrzymują wierności i lojalności Nic nie musisz:) Nic nie musisz:)

Gość gość
juymyu Nasturcja 123-ja zwykle widzę ze obowiązkami ludzie dzielą się po równo-facet najczęściej robi w domu cięższe zadania, cos naprawić i załatwić ... a do tego on musi więcej kasy przynieść ''Nikt poznajac kogos nie pyta sie o prawko i o to czy pijesz '' ale potem to wychodzi na jaw. to czemu zwykle kobiety wiążą się z bogatszymi? to po nich widać O k***a;) Skad Ty te dane masz;) Ja biore kogos kogo pokocham, moje znajome tez;)

Gość Nasturcja 123
a kobieta zwykle daje tylko seks i pobycie z facetem (dobrze ze jeszcze nie rzuca facetowi kłody pod nogi bo o wspieraniu nie ma mowy),a i tak kobiety zwykle nie za bardzo dotrzymują wierności i lojalności X X To ty chyba mieszkasz na innej planecie... Kobiety przeciez w wiekszosci pacuja, tylko zarabiaja niestety mniej, nawet na tych samych stanowiskach... jest taki mechanizm, ze osoba co zarabia mniej czuje sie zobowiazana do wykonywania wiekszej ilosci prac domowych niz małzonek, zeby to wyrównac.. rola faceta to zarabianie

Gość Nasturcja 123
"Różnice w zarobkach sięgają nawet 30 proc. na niekorzyść kobiet. Pracują one w gorzej opłacanych branżach niż mężczyźni. Poza tym pracodawcy zakładają, że są one mniej dyspozycyjne i dlatego proponują im niższe pensje – mówi Małgorzata Borowska, ekspert w dziedzinie równości, która współpracowała przy projekcie. W opinii Małgorzaty Borowskiej rozwiązania sprzyjające wyrównywaniu dysproporcji w zarobkach (np. obowiązkowe urlopy dla ojców po urodzeniu dziecka) wpływają na bardziej partnerskie relacje w rodzinie. Jej zdaniem decyzje są wtedy oparte na wolnym wyborze, a nie wymuszone sytuacją materialną. – Partnerskim relacjom sprzyja też dobry dostęp do przedszkoli i żłobków czy innych instytucji wspierających rodzinę – podkreśla Borowska. Autorzy raportu wyliczyli, że kobiety poświęcają tygodniowo średnio 20 godzin na pracę w domu, a mężczyźni 12. – Mężczyźni uważają, że skoro więcej zarabiają, mają prawo się czuć bardziej zmęczeni i mniej angażować się w pracę w domu. Ten pogląd podzielają zresztą kobiety – tłumaczy Urszula Kłoda, ekspert z Centrum Rozwoju." x x x tu sa dane ogólne, na temat rodzin, bo te poprzednie co podawałam były robione wsród osob z małymi dziecmi... Przeciez wbicie gwozdzia albo zamontowanie karnisza to nie to samo, co codzienne z********anie ze sciera... :( ja zreszta w domu robie wszystko, i jedno, i drugie, i wiem ile czasu wymagaja codzienne prace, a ile te tzw. ciezsze

Gość Nasturcja 123
Wyniki najnowszego raportu dotyczącego budżetu czasu Polaków – „Time Budget Survey 2013”, 5 kwietnia 2013 r. W skali jednego dnia Polki poświęcają na prace domowe średnio 3 godziny i 41 minut, natomiast Polacy 2 godziny i 19 minut. W skali roku wszystkie kobiety w Polsce poświęcają na prace domowe ponad 19 mld godzin, mężczyźni – niecałe 6 mld. Dane te, odnoszące się do wszystkich Polaków powyżej 15. roku życia, pokazują, że nadal utrzymuje się istotna dysproporcja między płciami w zakresie czasu przeznaczanego na konieczne codzienne czynności związane z obsługą gospodarstwa domowego. Z analizy porównawczej i zestawienia obecnych danych GfK Polonia z danymi z roku 1984 (źródło: GUS, „Analiza budżetu czasu ludności Polski”) wynika jednak, że niemal trzy dekady temu podział obowiązków w domu był jeszcze bardziej zachwiany. Wówczas stosunek czasu poświęcanego na prace domowe przez kobiety i mężczyzn wynosił odpowiednio 5 godzin i 9 minut (kobiety) do 2 godzin i 10 minut (mężczyźni). Uwzględniając nawet różnice w metodologii obu pomiarów, można stwierdzić, że na przestrzeni trzech dekad widoczna jest tendencja do wyrównywania się tej proporcji. Szczegółowa socjodemograficzna analiza wyników badania wskazuje, że największy odsetek pań wykonujących prace domowe występuje w grupie Polek w wieku 35–39 lat (93 proc.). Także i w tej grupie wiekowej Polki przeznaczają na te prace najwięcej czasu – średnio 4 godziny i 37 minut w ciągu dnia (zob. Tabela

Gość gość
ja czytam takie topiki, to juz postanowilam zostane stara panna. Miszkanie mam swoje, zadnemu facetowi d**y dac nei musialam za to, zarabiam tak, ze jestesm w stanie sie sama utrzymac, sama sobei brudze, sama po sobie sprzatam. Na co mi jeszcze przebny mamisynek po krorym mamusia sprzata? Sex to ja zadzwonie gdzie trzeba i pan z super cialem zrobi mi minete, ze odlece w kosmos i nie bedzie zadawal glupiego pytania czy mi bylo dobrze, bo 5 minutach gry wstepnej...