Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P A N T E R A

niejadek

Polecane posty

Gość P A N T E R A

witam, mój synek ma rok i trzy mies. i waży 9 kg przy wzrośćie 79 cm, bardzo mało je i ciągle domaga się cyca. Jak jest u Was? są tu może mamy niejadków?

Jest tu mnóstwo mam niejadków. Z doświadczenia wiem, że dzieciaki potrafią żyć powietrzem :) Trudno coś doradzić bo jak dziecko nie chce jeść to go nie zmusisz. Ja na Twoim zabrałabym, lub znacznie ograniczyła, pierś. Takie duże dziecko nie musi już mieć piersi na żądanie. Jak nie będzie pociumkiwał między posiłkami może chętniej zje normalny posiłek.

Gość P A N T E R A
dzięki za odp. ręce mi opadają, zję tylko parę kęsów i leci dalej się bawić. Nigdy nie ssał smoczka, więc myślę, że cycuś go zastępuje. Bardzo bym chciała już przestać go karmić, tylko on nie toleruje mleka modyf. (biegunki), a te mieszanki mlekozastępcze są okropne i ani myśli ich pić. Ok, niech będzie cyc rano i wieczorem, ale jak tu zachęcić Go do zjedzenia chciaż połowy obiadku. Próbowałam już wiele rzeczy, może ktoś miał podobne doświadczenia błagam pomóżcie aha badania ok

Ja mam niejedzącego pięciolatka. Odpuściłam już. Badania ma ok więc nie naciskam na to jedzenie. Pilnuję tylko, żeby nie zapijał się słodkimi napojami i nie wciągał słodyczy między posiłkami. Oczywiście możesz próbować różnych nowych smaków, kolorowych dań, wspólnego gotowania. Ale to często na nic. JAk dziecko się zaweźmie to nie ma na nie siły :) Kontroluj tylko wyniki, przemycaj owoce i warzywa a będzie dobrze :) Co do piersi w formie smoczka- dziecko ma już ponad rok więc smoczek w tym wieku również można sobie odpuścić. Jak nie chcesz rezygnować z piersi to zostaw ją sobie właśnie na wieczory i poranki a w dzień proponuj normalne posiłki