Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamillo28

Moja zona chce dziecko a ja nie chce spedzać młodości na wycieraniu tyłka i

Polecane posty

Gość kamillo28

bezsennych nocach.Litości mamy po 28 lat chciałbym jeszcze trochę pożyć zdobyć jakiś sukces zawodowy pojeździć po świecie a nie babrać się w g****e i wydawać ostanie zaskórniaki na papki i smoczki.Jak jej wytłumaczyć że ja teraz jeszcze nie chce tego?

Gość gość
Nie przetłumaczysz. Jeśli używasz kondomów to radzę je palić albo spuszczać w kiblu natychmiast po stosunku, bo inaczej sama się zapłodni.

Gość kamillo28
Ludzie biorą ślub bo się kochają a nie po to by mieć młodość w pieluchach.

Gość gość
ludzie biorą ślub, by założyć rodzinę

Gość gość
Jak Ty jej nie zapłodnisz zrobi to ktos inny he he he

Gość gość
Wspólczuje tej zonie , ty egoisto

Gość gość
Nie wiem czemu się czepiacie,każdy ma prawo do własnego zdania.Decyzja o dziecku jest naprawdę trudna.Ale to zazwyczaj kobieta musi powiesić swoją karierę na kołku.

Gość kamillo28
Z różnych powodów biorą ludzie ślub.Ja na pewno go nie wziąłem by zaraz po nim bawić się sraką .

Gość gość
Dla Twojej żony to może być ostatni gwizdek żeby mieć dziecko. Zegar biologiczny nie poczeka tylko dlatego, że Ty jesteś niedojrzały. Biorąc z nią ślub zadeklarowałeś tym samym stworzenie rodziny.

Gość kamillo28
W przysiedzę małżeńskiej nic nie było o dzieciach to po pierwsze po drugie to jakiś powielany w społeczeństwie mit z tym zegarem biologicznym.

Gość gość
Można spokojnie trochę jeszcze poczekać.Ze 2-3 lata.Nie rozumiem tych kobiet, co natychmiast chcą zaciążyć. Dziecko to nprawdę odpowiedzialność i utrapienie.

Gość gość nr 137
W przysiędze małżeńskiej nie ma pytania o dzieci, ale w kwestionariuszu przedślubnym już tak. Osoby, które nie chcą mieć dzieci, nie otrzymają ślubu kościelnego. Wiem po sobie, nie chcę mieć dzieci, więc zrezygnowaliśmy ze ślubu kościelnego.

Gość gość
ślub bierze się jak się chce miec dzieci, inaczej jest to bez sensu, a ile twoja zona ma lat? wiesz co to zegar biologiczny? jedne kobiety mogą zajsc w ciąze w wieku 45 lat a inne już nie mogą w wieku 32 więc moze się jej spieszy, obudził sie w niej instynkt macierzyński, jak mozna miec 28 lat i nie myslec jeszcze o powaznych rzeczach... jak się o tym w cale nie gadało to teraz masz, na głupotę nie znamy recepty

Gość gość
jak się nie myśli o dzieciach to się nie bierze slubu, a najlepszą metodą antykoncepcji jest wstrzemieźliwość, dlatego seks uprawia się po ślubie w religii chrzescijańskiej ty katolu od siedmu boleści

Gość gość
nie kazdy musi miec dzieci.czasy sie zmienily.kiedys byl to wrecz zasrany obowiazek miec dzieci,dzis sa bezdzietne malzenstwa bo chca byc razem.do klepania dzieci to i slubu nie trzeba.co za durne myslenie:Ociemnogrod az zal

Gość gość
na szczęście jasnogród wyginie, jak mamuty, bo się nie rozmnaża

Gość gość
I dlatego jasnogrodzie o takich rzeczach rozmawia się przed ślubem. Bo to ON nie chce mieć dziecka, ona tego pragnie.

Gość gość
a ciemnogrod zdechnie z glodu bo sie rozmnaza jak kroliki

Gość gość
no wiesz, taki młody to już nie jesteś...

Gość gość
Twoja żona ma 28 lat to najwyższy czas żeby dziecko urodzić. Co chcesz czekać żeby doown się urodził ?

Gość gość
przez jasnogród zdechnie gatunek ludzki 🖐️

Gość gość
przynajmniej ktoś zarobi na nasze emerytury jasnogrodzie.

Gość kamillo28
Jakie poważne sprawy dziecko to nie obowiązek to możliwość z jakiej można bądź nie skorzystać.A poza tym ja mam teraz dużo pracy poświęcam się karierze naukowej jak wyrobie pozycje i będę miał większe przychody to wtedy pomyśle o dziecku..Ja dziękuje za to.

Gość gość
To po się żeniłeś? Chcesz unieszczęśliwić kogoś dla spełnienia własnych ambicji? Współczuję Twojej żonie takiego męża egoisty. A jeżeli antykoncepcja, w którymś momencie zawiedzie i stanie się, to co zostawisz żonę, bo wolisz robić karierę? Typowy przykład egoisty, egocentryka i emocjonalnie niedojrzałego chłopca.

Gość gość
no ale kiedy się wyrobisz? za dwa lata? bo dłuzej pewnie nie będzie czekac... wiesz co poważny człowiek jak bierze ślub i uprawia ten seks to rozmawia ze swoim partnerem o dziecku... rozważyć wszystkie za i przeciw, na kiedy można sobie na nie pozwolić itd, ty na powaznie się ożeniłeś ale dalej traktujesz życie z żoną jak zabawę w piaskownicy pt "dom", oboje jestesice jacys dziwni ze nawet tego tematu wczesniej nie ruszaliście, a co by było gdyby to dziecko niechcący się pojawiło? ogarniesz to czy rozwód jak u większości?

Gość gość
I najlepiej poinformuj o tym żonę żeby wiedziała dlaczego nie uprawiacie seksu, bo przecież tego nie robisz- tylko wstrzemięźliwość zagwarantuje Ci że nie będziesz ojcem. A jak żona wpadnie to zostanie z tym wszystkim sama bo pan się pobawił, zrobił swoje i może odejść ma ważniejsze rzeczy. Albo ją oskarżysz, że cie wrobiła w dziecko co gorsza. Chcecie zmieniać świat a nie potraficie zadbać o najbliższych.

Gość gość
takim wypadku żona ma szansę dostać rozwód kościelny

Gość gość
sluchaj katoli i klep bachory na potege.zona chce to musisz ja zaplodnic i juz.dawca spermy w koncu jestes a bezdzietne malzenstwo to grzech.rzuc prace bo na chooj ci praca.

Gość gość
zanim ty się dorobisz to twoja żona będzie już bezpłodna jednak faceci to egoiści