Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE WSTYDZICIE SIE CHODZIC DO LUMPÓW

Polecane posty

Gość gość
Ale durnoty piszecie heh powiem wam jak jest u mnie,mieszkam we Francji ,całe lato i wczesną jesień są organizowane w week endy tzw pchle targi,gdzie każdy sprzedaje wszystko,co nie jest mu juz potrzebne i to dosłownie wszystko! od łyzki przez bieliznę i ubrania aż do antyków i jest to najzupełniej naturalne kupić tam potrzebne nam przedmioty.jaki wstyd????nie rozumiem? sprzedają ludzie bardzo bogaci,za przysłowiowe 1 euro i nie z potzreby bogacenia się tylko by pozbyc się rzeczy niepotrzebnych i miło spędzić czas bo towarzyszą takim targom zwyke występu,muzyka ,grillowanie ;) uwielbiam to!!! uwierzcie mi ale kupiłąm tam takie rzeczy tzw starocie za które w Polsce musiałabym majatek zapłacić więc ogarnijcie się trochę!

Gość MAMAMATEUSZKAaaaaaaaaaaaa
ja tez nie uznaje lumpow, stac mnie na drogie ubrania i nowe, ale jakby mnie nie bylo stac, to i tak bym nie chodzila do uzywakow, mialabym mniej, ale tylko NOWE!!!

Gość MAMAMATEUSZKAaaaaaaaaaaaa
ale jak dla Ciebie ten majtek to problem, to ok. kupuj gdzie i za ile chcesz, ja takich rzeczy nie uznaję

Gość xyzxzyxzyzyzyyz
nie wstydze, ale nie chodzę, nigdy nie bylam, a wasze "PEREŁKI" kupuję w normalnych sklepach, sa butiki, gdzie towar jest tylko po 1 sztuce przywożony(dla pewniej grupy klientow, bo to drogi butik) i nikt w miescie tego mial nie bedzie:D i nie musze śmierdzącego badziewia znosic do domu:D

Gość gość
ja mam pieniadze i kupuje czasem, ale tylko dziecku. bo szybko wyrasta i nie widze sensu kupowac samych nowek. a jakosciowo ciuchy z lumpa nie raz sa lepsze niz nowe.

Gość gość
Ja też chodze i nie wstydze się tego ale prawda jest taka, że ludzie liczą teraz każdy grosz bo wszystko drogie.

Gość gość
Ehhh te francuskie pchle targi ... Co do tych ubran z metkami to raczej to secondhandy nie sa. Raczej wygrzebane starocie z magazynow ktore nie sprzedaly sie bo fasony nie trafione albo watpliwa moda na nie sie skonczyla :)

Gość xyzxzyxzyzyzyyz
ja mam pieniadze i kupuje czasem, xxxxxxxxxxxxxxxxxx no,zeby cos kupic to trzeba miec pieniądze:D tylko szkoda,ze czasem:D

Gość tu prawie same dziadowy pisza
co znoszone szmaty nazywaja perełkami:D jaja jak berety:D

Gość gość
och, jaka dowcipna. kupuje czasem w lumpie, a przewaznie nie - o to chodzilo. a na brak pieniedzy nie narzekam. ale nie mam obciachu, zeby kupic tam dziecku bodziaka czy spodnie.

Gość gość
najpierw nie chodziłam, ale jak zobaczyłam, że panie z butików, urzędniczki , lekarze, a już obowiązkowo wszystkie nauczycielki tam chodzą to też zaczęłam.ale mam wybrany jeden taki z wieszakami. spodnie firmowe, kurtki wspaniałe, koszule dla synów do pracy firmowe. urzędnicy biorą marynarki i koszule. mąż najpierw wybrzydzał a jest dużego rozmiaru, zawsze był problem z kupieniem, a tam wszystko duże bo to angielskie. jak go ubrałam w kurtki, spodnie, koszule, letnie spodenki to zmienił zdanie.

Gość gość
Vero Moda i Dorothy Perkins to jest coś co kosztuje sporo i jest dobrej jakości? Sporo to kosztuje np. Patrizia Pepe. Jeśli ktoś za małe pieniądze dobrze się ubiera to gratuluje wybitnego talentu i chciałabym taką osobę poznać. Większości niestety tylko się wydaje, że jakoś szczególnie dobrze wyglądają w tanich ciuchach.

Gość gość
Vero Moda to lipa:Da nie szpan:D

Gość gość
hahaha, tu kazda bogata tylko,ze stare szmaty kupuje:D

Gość gość
A GEORGE to dobra marka?

Gość gość
ja w zeszlym tygodniu kupilam w lumpku nowa peleryne piekna - juz kilka osob pytalo z kad mam a zaplacilsm tylko 50zl

Gość gość
juz kilka osob pytalo z kad xxxxxxxxxxxxxxx a może pytali skąd????

Gość gość
Niektorych wydaje sie chyba, ze second handy to takie sklepy z unikatowa odzieza szyta na specjalne zamowienie :)

Gość gość
Skąt nie z kąt spadaj dziadu i nie poprawiaj jak nic nie masz do powiedzenia w temacie

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Skąt nie z kąt spadaj dziadu i nie poprawiaj jak nic nie masz do powiedzenia w temacie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx następny dekiel:D pisze się "skąd" MATOLE...:D

Gość gość
Nie załapałaś?

Gość gość
nie ćwierćmózgu:D

Gość gość
my mamy dochod rzedu kilkunastu tysi na miesiac netto, a mimo tego kupuje w sieciowkach dla nas i dla dziecka, a dla dziecka rowniez w lumpie czasem. to, ze mnie stac, nie znaczy, ze nusze. a w ciuchach nie prezentuje sue najgorzej, bo zeby fajnie wygladac nie musze miec na sobie ciuchow za 5000 zl ;).

Gość gość
trzeba najpierw miec te 5 tysi:D nie znam nikogo kto ma duza kase i lazi po lumpach:D tylko biedota tam sie pałęta i sobie zrąk wyrywa:Dbiedaczki

Gość gość
nie musisz wierzyc, mam to w glebokim powazaniu. prawda taka, ze nowobogaccy, co sie podniecaja, ze maja zdolnosc kredytowa na mieszkanie na 30 lat i na auto z salonu w ktedycie 50 na 50, gardza uzywanymi ciuchami, co wiecej lubia podkreslac swoj wysoki status ciuchami z ciut wyzszej polki niz sieciowka najtansza ;). ja takich potrzeb nie mam, bo nie naleze do tej cudownej polskiej klasy sredniej - mam mieszkanie za gotowke, auto tez i nie musze udowadniac, ze mnie stac. a szmatka nie jest celem mego zycia.

Gość gość
Ja też mam kasę, stać mnie na ciuchy z naprawdę wysokich półek ale po lumpeksach też chodzę. Mam wiele ubrań z takich sklepów. Jak mam kupić szajs z H&M za 100 zł który się rozciągnie po 1 praniu, to wolę kupić bardzo podobną rzecz w lumpie za 10 zł. I mam gdzieś co wy sobie myślicie na ten temat :D chociaż pewnie i tak ten temat to prowo, nie karmcie trolla ;)

Gość gość
Właściwie trudno zdecydować co jest gorsze - nowobogackość (z kredytem na 30 lat, naprawdę?), czy tacy co to tak subtelnie wymieniają co mają, ile mają, kredyt czy gotówka też nie omieszkają wspomnieć i muszą udowodnić, jacy to przy tym są skromni, oczywiście nikomu nie chcąc nic udowadniać :D Kafe, ty jesteś jak zdrowie!

Gość gość
a gdzie ja napisalam, ze jestem skromna, bo zdarza mi sie kupic dziecku w lumpie albo sobie w sieciowce?? to nie skromnosc ;). to jest: po 1.) niechec do wyrozniania sie i tego, zeby znajomi mnie zjedli ;) po 2.) ubieranie siebie i dziecka w to, co mi sie podoba, a nie patrzenie na metke tylko i wylacznie po 3.) chec do odlozenia wiekszej ilosci pieniedzy - to, ze ktos ma, nie znaczy, ze nie moze byc oszczedny ;) niestety, ale uwazam, ze te przechwalajace sie nowymi ciuchami i to jeszcze "nie z h&m" ;), maja jakis kompleks! i lecza go tym, ze sa takie "bogate", a ze mieszkaja w mieszkaniu, ktorego wlascicielem jest bank, i jezdza autem, ktorego wlascivielem jest inny bank, to juz wypieraja do podswiadomosci ;).

Gość gość
"nie sztuką się ubrac i wydac dużo, a ubrać się fajnie za niewiele" zgadzam się ja też kupuję w lumpach mimo że spokojnie byłoby mnie stać na nowe ciuchy, dziś np kupiłam synkowi buty za 290 zł PRIMIGI (bo akurat butów i bielizny używanej nie kupuje) na wkacjach byliśmy na Krecie 4 os rodziną. ale lubię szmateksy, kupuję tylko rzeczy firmowe, w dobrym stanie, szafa dzieci pęka w szwach dosłownie.