Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała chryzantema

MUSZĘ DOKONAĆ ABORCJI

Polecane posty

Gość gość
nie przejmuj się tymi wariatkami! same by tak postąpiły na twoim miejscu

Gość gość
Ktoś tu miał racje pisząc, że wifigdansk jest Pier........a, zresztą wszystkie te krzykaczki są, ja wiem, że większość z nich to dzieciarnia która się nudzi ale życzę wam byście były w tej samej sytuacji co autorka

Gość gość
Sorry ale jakie szczątki,jaka kremacja?!!!!! Pojechałaś a one głupie wierzą...

Gość gość
Kurcze po przeczytaniu tego tematu od kilku dni co noc śnia mi się martwe płody :/

Gość gość
i oto właśnie najlepszy dowód jak zwolenniczki aborcji nienawidzą kobiet, które nie są za aborcją " wifi jest p**********a" i jak pałają do nich nienawiścią i życzą im jak najgorzej "ale życzę wam byście były w tej samej sytuacji co autorka". Ciekawe skąd ta zazdrość ?Chyba z zazdrości bo zwolenniczki aborcji jednak nic ludzkiego w sobie nie mają.

Gość gość
usuń i już, przecież to zarodek

Gość Biała chryzantema
Witam wszystkich. Od kilku dni mam koszmary i budzę się co noc cała oblana potem :(. Ciężko jest, ale córka daje mi siły.

Gość gość
taa córka cię kiedyś kopnie w d**e i pójdzie z jakimś facetem a ty będziesz myślała że miałaś kiedyś pod sercem drugie dziecko..

Gość gość
Autorko życzę Ci wszystkiego najgorszego. Mam nadzieję, ze twoja córka kopnie cie kiedyś ostro w d**e a ty zostaniesz sama jak palec. Zwykla szmata z ciebie i tyle. zdechnij podla suko!

Gość gość
jeju niby tu same matki siedzą, a takie teksty piszą, szkoda słów... nie Wasza to sprawa, oba podjęła tę decyzję. Nigdy nie wiecie, jakbyście postąpiły na jej miejscu. Skoro sami profesorowie i to kilku powiedziało jej, że może umrzeć i że dziecko też nie przeżyje to miała prawo podjąć taką decyzję. A życzenie jej wszystkiego najgorszego to naprawdę bezczelność - idź i zajmij się swoim życiem. Autorko nie wiem, jakbym postąpiła na Twym miejscu, ale Cię nie potępiam i myślę raczej, że podjęłaś dobrą decyzję. NIestety było to bardzo trudno i jakakolwiek decyzja w tej sprawie nie byłaby łatwa i ma swoje konsekwencje. Niestety będziesz musiała teraz życ z tą świadomością, ale życzę Ci wytrwałości i tego byś była dobrą matką dla swojej córeczki. Nie zadręczaj się tym, czas leczy rany i mimo wszystko musiałaś podjąć taką decyzję.

Gość gość
Wszystkie te mamy katoliczki które źle życzą innym pójdą do kościółka i pomodlą si tak ...I odpuść nam nasze winy, JAKO I MY ODPUSZCZAMY NASZYM WINOWAJCOM...

Gość gość
Mnie rozwala jak niektóre tutaj przezywają ze ktos tam usunął ciąże hehe I te teksty " życzę ci wszystkiego najgorszego", "jestes szmata " ble ble ble heheh Zabawne jesteście :)

Gość gość
Panie Prezydencie, błagam na kolanach o pomoc" – pisze w swym wstrząsającym liście matka 12-letniego Ludwika chorego na rzadką chorobę genetyczną. Pisze do samego prezydenta Komorowskiego, bo inne organy już chyba decyzję podjęły. 23 września ma zapaść decyzja o zaprzestaniu refundacji drogiego leku opóźniającego chorobę. "Nie chcemy papierkowej eutanazji! Odebranie enzymu to dla naszych dzieci śmierć! Czterech chłopców, którym odebrano lek, nie żyje... Następne dziecko jest na OIOM-ie pod respiratorem. Pół roku temu odebrano lek kolejnym dzieciom, powoli umierają" – pisze w swym błagalnym liście zdesperowana matka, Lidia Kiersztyn. Tę bulwersującą sprawę opisuje dziennik.pl. Ludwik ma nieuleczalną chorobę mukopolisacharydozę, powodującą, że organizm chłopca nie wytwarza ważnego enzymu. Bez niego zaś uszkadzają się zarówno organy wewnętrzne, jak i układ nerwowy czy kostny. Chorym dzieciom zmieniają się na przykład także rysy twarzy. "(...) po 3 miesiącach terapii wątroba zaczęła się pomniejszać! Teraz jest rozmiarów takich jak u zdrowego człowieka! Ludwik zaczął zauważać na nowo świat. Z jego twarzy zniknęło cierpienie.(..) Obecnie chodzi samodzielnie, nie potrzebuje wózka, bez którego wcześniej nie mogliśmy wyjść na spacer" – opisuje mama Ludwika doskonałe efekty leku Elaprase. Elaprase refundowany jest zaledwie od 5 lat – wywalczyli to sobie rodzice kilkudziesięciorga chorych polskich dzieci. Tak długo protestowali przeciw jego braku na liście, że w końcu Ministerstwo Zdrowia się ugięło. Nie na długo jednak i nie całkiem. Co pół roku dzieci się bada i kwalifikuje – lub nie – do dalszej terapii. Kto ma pecha i nie został zakwalifikowany – widzi zastraszający nawrót choroby. Ludwik w tym okresie wrócił na wózek inwalidzki! Niestety, już 23 września przy Agencji Oceny Technologii Medycznych zbierze się specjalna komisja, która ma zdecydować o całkowitym zaprzestaniu refundowania Elprase. Czy prezydent pomoże i podaruje tym biednym dzieciom trochę bardziej normalne życie? Oby tak było. Wkrótce się przekonamy. >>> Moze by tak wszystkie oszolomy, ktore sa za ratowaniem nienarodzonych plodow, wsparly swoimi pieniadzmi, rodzicow tych dzieci JUZ URODZONYCH?...

Gość gość
zamiast na refundację leków dla ŻYWYCH dzieci pre mier wolał refundować jakieś in vitro - niech ci, którzy korzystają z tej procedury wesprą jakoś ciężko chore dzieci i zasponsorują im leki podtrzymujące życie bo to oni im te leki czyli też i życie odebrali

Gość gość
W jaki sposób zgoda na uśmiercanie jednego dziecka ma zwiększyć dotacje dla dzieci żyjących? Państwo powinno troszczyć się o dodtaki dla wszytskich dzieci - sprawnych i niepełnosprawnych. Finansowanie aborcji nie zapewni lepszego poziomu życia ani Ludwikowi, ani wielu innym poszkodowanym dzieciom. Natomiast zabite w łonie dziecko mogło po dwóch-trzech dekadach wsławić się wynalezieniem leku, który byłby tani w produkcji i dostęy na tyle, by ulżyć Ludwikowi w cierpieniach. Jego czy jej przewczesna śmierć pozbawia tej nadziei tysiące, a może i miliony innych dzieci.

Gość gość
oszolomki nie odwracajcie kota ogonem, nie dalyscie ani zlotowki na rehabilitacje I leczenie tych juz urodzonych dzieci z wadami genetycznymi, wiec zamknijcie juz te swoje pelne hipokryzji mordy...

Gość gość
Trzymam kciuki za ciebie - to dobrze że córeczka daje ci sił. Zawsze można zamienić zło w dobro - tylko trzeba znaleźć do tego drogę. Gdy Bóg zamyka drzwi - zawsze jest gdzieś uchylone okienko. Mam nadzieję że psycholog ci pomoże. Pozdrawiam

Gość elwira_1983
Wy które krytykujecie Autorkę i życzycie jej wszystkiego najgorszego jesteście zwykłymi prostaczkami które życia nie znają.Lepiej patrzcie własnej d*py żebyście nie miały takiego dylematu. Autorko ja mam podobny problem tyle,że w ciąży nie jestem,ale jakbym zaszła (mimo zabezpieczeń) to musiałabym usunąć.Lekarz nie dał mi złudzeń że ani ja ani dziecko nie skończylibyśmy dobrze.To są bardzo trudne tematy i wybory,ale niestety życie nas nie oszczędza. Życzę dużo siły!

Gość gość
koszmary? hm A gdzie te panie, które poklaskiwały do usunięcia, niech ci teraz pomogą. Ejjjjj paniusie powiedzcie jej jak ma dalej żyć? Idąc ich tokiem, wygodnictwa i konsumpcji zaproponują Ci kupno nowej torebki,albo czegokolwiek . pozdrawiam i miłych snów

Gość gość
Zapewne koszt terapii Ludwiga to kilka miesięcy chemioterapii na kilu osób chorych na nowotwory.

Gość gość
to prowokacja córka ma na ime nadzieja? Aw ktorym urzedzie pani takie pozwolili da po drugie na samym początku juz na 1 stronie pisalas, że pierwszą ciąże przechodziłaś rewelacyjnie a teraz ze córa ma takie imie bo calą ciąze miałaś problemy? to w koncu jak to jest czy z czystej wygody dokonalals aborcji bo z tego co czytam tak wynika nie oceniam cie ale jesli to prowokacja to uda jsie do dobrego psychologa

Gość gość
Jak oceniasz tę decyzje teraz?

Gość gość
zyje dla corki..

Gość biała chryzantema
Cześć :). Tu autorka tematu. Może ciekawi Was co u mnie? Jakoś się po tym wszystkim pozbierałam, zaszłam w kolejną ciążę. Termin mam na 20 kwietnia. Ta ciąża nie zagraża mojemu życiu, choć jak w przypadku pierwszej są komplikacje. Tym razem też będzie córka.

Gość gość
To się cieszę, że się pozbierałaś i jestem szczęśliwa. :)

Gość gość
niezla selekcja jedno zabila drugie urodzi :O p********a krowa rozplodowa :O