Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała chryzantema

MUSZĘ DOKONAĆ ABORCJI

Polecane posty

Gość gość
Będziesz się smażyć w piekle, wiesz o tym?

Gość Biała chryzantema
Ciekawe, ale wolę zadbać o moich bliskich, o córkę, męża..

Gość gość
A czy dziecko w twoim brzuchu to nie jest rodzina? Ciekawe... Wszystko wskazuje na to, że ma bardzo zbliżony komplet genów do tego pierwszego. Zabijesz braciszka lub siostrzyczkę zamiast zawierzyć Bogu... Ale ty pewnie niewierząca jesteś?

Gość gość
musisz też zadbać o dobre samopoczucie po zabiegu,masz całe życie

Gość Biała chryzantema
proszę Cię nie wyjeżdzaj mi tu z zawierzaniem bogu

Gość gość
Odbierając życie temu nienarodzonemu dziecku skazujesz się na piekło. Może nawet tu, na ziemi.

Gość gość
przestańcie, nie rzuca się pereł przed wieprze, nie widzicie,że ona jest mądrzejsza od Boga, i to ona może o wszystkim decydować?

Gość Biała chryzantema
Jakie wy jesteście puste, ciekawe czy wy poświęciłybyście życie dla dziecka, które i tak gdy umrę nie ma szans na przeżycie, bo jest póki co płodem, a tym samym uczyniłybyście drugie dziecko półsierotą? Jestem pewna, że również miałybyście dylemat. Nie interesują mnie wypowiedzi maniaklanych katolickich fanatyczek.

Gość gość
pewnie ...sama się zbawisz, nie jakiś tam Bóg

Gość Biała chryzantema
Jeżeli uważasz, że mi z tym lekko mylisz się.

Gość gość
a będzie jeszcze lżej :)

Gość gość
Dajcie spokoj, bedac na miejscu autorki wolalabym sie skazac na pieklo niz osierocic dziecko ktore juz jest

Gość gość
Chciałabym Cię przekonać,żebyś tego nie robiła, ale widzę,że decyzja już pojęta, dziś masz ten komfort, że jeszcze możesz decydować, za kilka dni niczego już nie odwrócisz.

Gość gość
Nie ma żadnej gwarancji, że donosząc ciążę skaże siebie na śmierć - wiele jest przypadków w których kobiety tak zrobiły i cieszą się powiększoną rodziną i czystym sumieniem. Wystarczy zawierzyć Bogu.

Gość Biała chryzantema
Skończ już z tym zawierzaniem Bogu! Ogarnij się. Co Bóg się moją córką zaopiekuję jak umrę? I powiesz "to był boski plan'??

Gość gość
Sama widzisz,że w większości radzą Ci wyrachowane suki, które z aborcji nie robią problemu, zero skrupułów i żyją dalej lekko i wesoło, Ty sama piszesz,że jest Ci ciężko, na pewno będziesz umiała z tym żyć?

Gość gość
też jestem wierząca i zapewniam Cię, Ty się ogarnij

Gość gość
Dlaczego zakładasz, że umrzesz? Gdyby zależało ci na tym dziecku, poszukałabyś lekarza, który poprowadziłby twoją ciąże i zadbał o to, by nie zaszkodziła ani tobie, ani maleństwu. A ty egoistycznie wybierasz drogę na skróty i bezczelnie zasłaniasz się "dobrem córeczki i męża". Czy ty naprawdę w to wierzysz? Czy ty nie masz sumienia? Ludzkich uczuć? Jak możesz patrzeć na siebie w lustrze i nazywać się człowiekiem?

Gość Biała chryzantema
Będzie mi ciężko, dlatego idę do psychologa. Już teraz jest mi ciężko. Ale myślę przede wszystkim o mojej Nadziei. Gdybym w pierwszej ciąży musiała podjąć taką decyzję to bym zaryzykowała, ale myślę teraz o swojej córce.

Gość gość
gościu a Ty naprawdę wierzysz,że do niej przemówisz, widzisz ,że wiarę traktuje na wygodny dla siebie sposób

Gość gość
Jak jako matka możesz kłaść na szali życie dwojga swoich dzieci i zadecydować - ty żyjesz i ja dla ciebie zabiję twoje rodzeństwo, a ty umrzesz, bo ja mogę umrzeć i twoja siostra nie będzie miała matki? Gdzie twoje sumienie? Zamiast Biała Chryzantema powinnaś się nazywać "Królowa Śniegu".

Gość Biała chryzantema
Jakie wy jesteście ograniczone. Byłam u 4 lekarzy. Jeden z tych lekarzy to specjalista od ciąż trudnych, prowadził moją ciążę, dzięki niemu mam Nadzieję. Kolejny to znany profesor, dostałam od niego namiary od koleżanki, której ciążę prowadził (a była po kilkunastu poronieniach), ciężko się do niego dostać, ale prosiłam swojego lekarza, który z nim studiował, żeby namówił go na konsultację. Nie są to wiejskie konowały. Mam jeździć po 1000 lekarzy i szukać, aż ciąża przekroczy 12 tydzień?

Gość gość
lepiej nie ryzykuj. Nie kus losu moze sie uda,moze nie. Jezeli 3 specjalistow odradza urodzenie dziecka to je usun. wiadomo ze czlowiekowi serce peka bo jakby nie bylo to tez twoje dzieciatko ale masz malenka corke ktora ciebie potrzebuje, nikt nie da dziecku to co matka. Ciezka sytuacja naprawde wspolczuje

Gość Biała chryzantema
A ja wiary w ogóle nie traktuję i to nie jest forum katolickie, więc proszę skończcie. Ciekawa jestem czy wy byście chciały czekać spokojnie na śmierć :)

Gość gość
Absolutnie nie wierzę, że przemówię do jej sumienia, bo jej sumienie jest jak mur z kamienia. Ja po prostu wokalizuję swoje zdziwienie, bo taka sytuacja nie mieści mi sie w głowie. Wśród plemion pierwotnych - gdzie nie ma jedzenia - tam może ktoś zabija "młode" żeby inne mogły przeżyć. Ale tu? I to skazując dziecko na konsekwencje niepohamowanej chuci tatusia i mamusi? Zabezpieczenie zawiodło - zdajemy się na Boga, a nie skrobiemy dziecko i zyjemy jakby nigdy nic.

Gość gość
szkoda,żal mi Was oboje, naprawdę

Gość gość
Tak, twoim obowiązkiem jako matki jest zapewnić życie dziecku. A nie z uśmiechem na twarzy i sztucznym żalem skazać je na śmierć. Podaj nazwiska tych lekarzy. Wczoraj pisałaś, że byłaś u 3 - dzisiaj juz u 4? Bo zacznę wietrzyć prowo.

Gość Biała chryzantema
Dziękuję tym, którzy chociaż starają się mnie zrozumieć, raczej nie będę się już tu udzielać, bo niektóre wypowiedzi utrudniają mi jeszcze to wszystko.Być może dam jeszcze znać od czasu do czasu co u mnie osobom, które to interesuje, być może będą jakieś matki, które stanęły przed podobnym wyborem. Dobranoc.

Gość gość
Ok, jeśli Ci to poprawi samopoczucie, to nazywaj mnie ograniczoną, przesadzą Ci się takie wspomagacze dobrego samopoczucia dobranoc