Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała chryzantema

MUSZĘ DOKONAĆ ABORCJI

Polecane posty

Gość gość
madra wypowiedz i gratuluje odwagi.

Gość gość
"do k***y powyżej to po co zachodzisz w ciąze szmato skoro ten płód w twoim brzuchu w ogole nie jest dla ciebie wazny" nie ma żadnej metody antykoncepcji która daje ci 100% gwarancji ze nie zajdziesz w ciąże .. ..rozumiesz to SZMATO :)

Gość gość
Aborcja powinna byc legalna tak jak w innych krajach.

Gość Biała chryzantema
Witam. Postanowiłam udać się do pewnego lekarza na konsultacje, jest to dość znany profesor. Cóż potwierdził wcześniejszą diagnozę. Ocenił stan macicy, niestety nie wygląda to najlepiej. Wcześniejsze problemy w ciąży dobrze nie rokują, a cukrzyca spowalnia gojenie się rany. Niestety będę musiała usunąć ciąże, dziękuję za dobre słowo, a tym osobom, które mnie oceniają niech pomyślą 5 razy, bo i je może spotkać podobna sytuacja i ciekawe co wtedy zrobią. Autorka.

Gość gość
Jak można zdecydować "to dziecko urodzę, tamtego nie", "to jest tylko zlepek komórek, kilkutygodniowy płód, a to drugie to jest dziecko"??? Horror. I nie wierzę, że można żyć po takiej zbrodni bez żadnych wyrzutów sumienia!

Gość Biała chryzantema
A co mam poświęcić swoje życie? Jeżeli ja umrę to moja córka będzie półsierotą, a to dziecko, które noszę którego tak bronicie i tak nie przeżyje! To nie jest mój kaprys. Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, trójkę dzieci. I jeżeli uważasz, że to była dla mnie łatwa decyzja mylisz się.

Gość ja usunelam ciaze
nie dla kazdego aborcja jest zbrodnia wiec uwierz, ze mozna zyc bez wyrzutow sumienia pozniej. Moje dziecko ktore jest na swiecie jest czlowiekiem i dzieckiem, a plod w 9 tc nim jeszcze dla mnie jest. Kazdy ma swoje zdanie i nic mi do tego ze ktos traktuje ciaze w 6t jak dzidziusia wiec niech tez nikomu nie bedzie nic do tego, ze dla mnie to tylko plod.

Gość Biała chryzantema
ja usunęłam ciąże - dzięki za słowa wsparcia. A jakie ty miałaś wskazania do aborcji?

Gość ja usunelam ciaze
wybacz, ale nie chce pisac o mojej chorobie, bo ja niestety choruje od jakiegos czasu i stad byly przeciwskazania. Ja juz w ogole nie powinnam miec dzieci wiec poddalam sie zabiegowi razem z mezem. U mnie ciaza grozila smiercia albo straceniem sprawnosci fizycznej, w najlepszym wypadku lekarze mowili, ze czeka mnie wozek. Takze mysmy nawet sie nie zastanawiali z mezem, a poza tym mieszkamy za granica i tu jest zdrowe podejscie do takich przypadkow.

Gość gość
Zabicie człowieka jest zdrowym podejściem... Niczym się nie różnicie od matki małej Madzi albo biednej Nadii...

Gość Biała chryzantema
do kobiety wyżej - śmieszne

Gość gość
A czym się różni zabicie dziecka noszonego pod sercem, a zabicie noworodka?

Gość Biała chryzantema
Mam umrzeć, osierocić córkę, a to dziecko, które noszę i tak umrze. Tak? To Twoja recepta ?

Gość ja usunelam ciaze
dla mnie rozni sie tym, ze plod we wczesnym etapie ciazy nie utrzyma sie sam przy zyciu ani przy pomocy dzisiejszej medycyny, a noworodek zyje juz na swiecie. Takie jest moje zdanie i uwazam, ze nic nikomu do tego.

Gość gość
Tylko, że ten "płód" też żyje, bije mu serduszko... Ja bym nie umiała żyć ze świadomością, że zabiłam swoje dziecko. A tobie nikt nie powiedział, że na 100% nie donosisz ciąży.

Gość Biała chryzantema
Mam nikłe szanse na przeżycie. Gdyby to było moje pierwsze dziecko nie wahałabym się ani chwili i na pewno spróbowałabym, ale nie mogę ryzykować. Mam już córkę, która mnie potrzebuje.

Gość gość
"Tylko, że ten "płód" też żyje, bije mu serduszko... Ja bym nie umiała żyć ze świadomością, że zabiłam swoje dziecko. A tobie nikt nie powiedział, że na 100% nie donosisz ciąży." O k***a wzruszające hehe

Gość gość
dobra głupia feministko przestań juz zaśmiecać to forum i tak nie przekonasz tych co są przeciwko aborcji

Gość gość
Ja bym usunęła bo dla mnie moje zycie tez jest ważniejsze niż ciaza przez która mój mąż może zostać wdowcem a dziecko sierotą.

Gość gość
"dobra głupia feministko przestań juz zaśmiecać to forum i tak nie przekonasz tych co są przeciwko aborcji" hehhehehehhehewhehhehehehehehehhehehehehhehehehhehehehehheheh WAL SIĘ NA RYJ

Gość dojrzałyPelikan
hmmm... ciekaw kiedy się przyzna do prowokacji. już znamy ten Twój styl. Nawet nie masz pojęcia w których momentach się zdradzasz. ;)

Gość gość
Moja ciocia miała dwóch synów. Zaszła znów w ciążę i lekarze sugerowali aborcję. Nie zgodziła się, nie mogła. Macica nie wytrzymała. Dzieciątko zmarło.

Gość gość
oczywiście, że to prowo gówniary, która potrafi tylko odpisać" hehehe wal się na ryj"

Gość gość
Nie wiem czy to prowokacja, bardzo możliwe, ale ja też stanęłam kiedyś przed wyborem : przerwać ciążę czy ryzykować własnym życiem i zdecydowałam się na to pierwsze. Było mi bardzo ciężko, bo już słyszałam bicie serca dziecka na USG, ale zdecydowałam się ratować własne życie. Przepłaciłam to depresją i roczną terapią, ale już jest dobrze, jestem teraz mamą trójki wspaniałych dzieci :)

Gość gość
Biała chryzantemo, bardzo Ci współczuję mnie po cc lekarz też przestrzegł że mamy bardzo uważać bo gdyby sie wcześnie zdarzyła ciąża to trzeba będzie usunąć i chociaż nigdy nie brałam hormonów to wręcz mnie zmusił. Bądź silna, musisz żyć dla swojej córeczki na ziemi i męża i nie katuj się już

Gość KrótkaPiłka
Prowo nie prowo ale takie sytuacje czasami się zdarzają. Mnie rozwala jak wielkie obrończynie życia wyzywają autorkę tematu od szmat ,kurw itd. Niby takie święte a tak łatwo przychodzi im obrażanie innych

Gość gość
Jedni maja dzieciatko pod sercem, inni plod w macicy, ciekawa ta fizjologia.... Czytam I normalnie oczom nie wierze Te dziewczyny, ktore autorke namawiaja na ewentualna smierc pub przynajmniej bardzo powazne komplikacje zdrowotne-one tak na serio? Czy to tylko bicie piany? To chyba tylko w Polsce mozliwe....

Gość Biała chryzantema
Nadzieja śpi, więc napiszę. Nie jest to prowokacja, ale myślcie sobie, co chcecie. Bardzo mi przykro, że muszę to zrobić, ale podjęłam już decyzję, że powinnam ratować własne życie. Jutro wybieram się do psychologa, ginekolog zasugerował bym była przez pewien czas pod stałą opieką psychologa bądź psychoterapeuty i podzielam jego opinię. Mam nadzieję, że w przyszłości czeka mnie jeszcze wiele radości związanych z moją małą Nadziejką i że będę mieć jeszcze inne dzieci. Pozdrawiam.

Gość gość
a teraz pogłaszcz brzuszek i zaspiewaj maleństwa"za dzien,za dwa, Cię zabiję"