Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neosine

Porażenie nerwu twarzowego paraliż twarzy w ciąży

Polecane posty

Gość gość
Paraliz I bol glowy to chyba nie jest " powod" do czekania tygodnia. Samo sie nie " naprawi" nie wiem coz to za madry lekarz kazal kobiecie w ciazy czekac z objawami udaru. Ja na twoim miejscu juz dzis pojechala na pogotowie.

Gość neosine
cisnienie mialam podwyzszone w 2 trymestrze na poczatku i lezalam w szpitalu nawet na obserwacji lecz na dzien dzisiejszy mam wmiare ok 125/80 max na 140/90 ale to jak sie troszke zdenerwuje czy mam wysilek ...

Gość gość m
ja mialam identycznie ,tylko w ciazy nie bylam.Tez nie marszczylam czola i oko mialam tak suche,ze musialam go zakleic,jak jadlam to mi wyplywalo jedzenie jedna strona.Mialam sparalizowana jedna cala strone.Dostalam sterydy do picia,tylko sie zle po nich czulam.Samo mi przeszlo bez lekow czy terapii,troche to trwalo na ile pamietam niecaly miesiac,ale jak sie juz unormowalo to mialam100% sprawna twarz.

Gość neosine
jak juz wspomnialam jutro bede sie kontaktowac z ginekologiem ktory jest lekarzem w Bielsku i tam bym chciala dostac skierowanie czy poprostu zajechac zeby mnie przyjeli... ale nawet sama babka od masarzy powiedziala ze jestem naprawde w kiepskiej sytuacji bo NIGDZIE cudów nie zadzialaja bo nie wolno stosowac tych metod leczenia ktore wymagaja tego....

Gość neosine
gość m a wiadomo z jakiej przyczyny mialas ten paraliz

Gość gość
droga autorko... tak jak piszesz - byłyśmy dla Ciebie niemiłe! Tylko na czym to polegało? Na tym, że pisałyśmy Ci byś jak najszybciej do szpitala jechała zamiast siedzieć na forum i tu szukać diagnozy/porady! Bo pisałyśmy, że skoro coś poważnego dzieje Ci się w ciąży to nie można tego bagatelizować? Bo pisałyśmy, żeby nie dać się zbyć lekarzom, że lepiej przeczekać weekend w szpitalu by od poniedziałku Cię diagnozowali - niż czekać aż dostaniesz się niezależnie do kolejnego specjalisty. Fakt - po Twojej postawie aż zwątpiłyśmy czy dzieje się coś poważnego. Dlaczego? Bo żadna z nas nie dała by się zbyć w takiej sytuacji. Przypomnę również, że wszystkie Ci współczułyśmy - takie to złe i niedobre byłyśmy. Nie wiem jaką masz sytuację rodzinną i nie obchodzi mnie to. Nie oceniałam Cię, ale Ty nas już tak - zarówno w naszym temacie - jak i tutaj pisząc, że takie niemiłe dla Ciebie byłyśmy. No cóż... Widać te nasze rady, które od samego początku pisałyśmy bardzo Ci nie odpowiadały. Może tutaj koleżanki będą dla Ciebie milsze. Powodzenia i oby Ci to przeszło - taka jestem niemiła, że aż to napisałam. ehhh

Gość neosine
jezeli byłabym w ostatnich tyg ciazy to co innego bo dzidzia jest juz lepiej wykształcona i silniejsza np na galwanizacje czy laser natomista w 30 tyg to odpada...mam taka nadzieje ze jak opryszczka mi zejdzie ze paraliz bedzie ustepowal

Gość neosine
"Gość" jeżeli pisanie ze jestem glupia, i ze wspolczujecie mojemu dziecku ze bedzie mialo taka wystrachana matke to dziekuje faktycznie jest to bardzo mile , tyle wiesz jezeli ja sie nie znam na medycynie a kazdy lekarz mowi ze tu sie nie da nic zrobic bo ciaza to ciekawe jak ty bys sie czula i czy bys tak oceniala ....fajnie sie pisze i mowi ale spytaj sie tych dziewczyn co teraz pisaly co mialy lub maja to samo co ja czy tak uzyskaly porady hmm..?a to ze jestem na forum to daje mi sile i nie mysle tyle o tym bo idzie naprawde zwariowac!! zycze powodzenia w macierzyństwie i dystansu do innych osob , kultury...

Gość neosine
nie dlatego założyłam watek aby pisać lub wygadywac sie bez sensownie ale niestety forum juz takie jest... chcialam sie dowiedziec o innych przypadkach jak trwalo leczenie i ile trwalo tym bardziej ze leczenie tabletkami w moim przypadku odpada!!

Gość gość
Mieszkam w Anglii i moj mąż tez to miał , nazywa sie to po angielsku Bell's Palsy , jeśli znasz angielski tu masz cytat : For reasons not completely understood, women may develop Bell's palsy during pregnancy more frequently than the general population. The risk of Bell's palsy during pregnancy is thought to be greatest during the third trimester, or within several weeks of delivery. The prognosis for women with Bell's palsy during pregnancy is generally good. Bell's palsy does not appear to have any effect on the growing fetus. Jeśli nie znasz to po krótce przetłumacze : Bell's Palsy atakuje częściej kobiety w ciąży niż resztę ludzkiej populacji , ryzyko wystąpienia Bell's Alsy jest największe w trzecim trymestrze .Prognozy ( czyli szanse na całkowite wyzdrowienie ) u kobiet w ciąży sa bardzo dobre . Bell's Pallsy nie ma żadnego efektu na rozwijający sie plod .

Gość gość
hmm cóż - ja Ci tego nie napisałam - ale w sumie jak z uporem maniaka Ci wszystkie powtarzały byś jechała do szpitala, bo nie ma co czekać - a Ty że nie bo to i tamto, a zaraz później że się boisz i nie wiesz co masz zrobić - cóż -może któraś z koleżanek nie wytrzymała. Jednak jeden negatywny wpis nie uprawnia Cię do oceniania nas jako ogółu. Tylko do takiego czegoś - by to pojąć, to trzeba ciut dorosnąć. Zawsze jest jakieś wyjście i lekarz, który w ten czy inny sposób zacznie Cię leczyć. Zastanawiam się czy też się obrazisz na część dziewczyn, które Ci tu odpisują? No bo też Cię do szpitala wysyłają! O zgrozoooo

Gość gość
Ale po co do szpitala ma jechać, to tylko paraliż nerwu twarzowego który w ciąży sie zdarza , bez paniki , samo przejdzie po kilku tygodniach , oczywiście ćwiczenia i akupunktura jak najbardziej wskazane , poza tym na to działają tylko sterydy a nikt ich kobiecie w ciąży nie da , więc po co do szpitala ??????

Gość gość
bo skoro w weekend nie wiedziała co jej jest - dla świętego spokoju mogła jechać do szpitala a nie szukać diagnozy na forum ponoć stres - który z pewnością przeżywała - nie jest wskazany w ciąży, bo szkodzi dziecku ;)

Gość neosine
Gosc wez przestan zachowujesz sie jak dziecko naprawde a pewnie dorosla kobieta jestes!!nawet sie nie popiszesz zebym nie wiedzial kim jestes....w poniedziałek mialam neurologa ktory powiedzial ze jest to z opryszczki tzn z wirusa dała mi tabletki apo napo i neosine lecz po przeczytaniu ze nie powinno sie brac w ciazy zmniejszylam dawke o polowe , dala mi skierowanie na rehabilitacje z dopiskiem PILNE!! we wtorek bylam u pani doktor ktota kwalifikuje na zabiegi!! sama mi powiedziala ze tu nie ma gdzie i co robic poniewaz ciaza wyklucza nawet dokaldna diagnoze chodzi o tomografie , lasery elektrostymulacje , prady czy tabletki typu sterydow termin jaki za prosba i blaganiem na NFZ jest 21 .10;/ odrazu pojechalam do innego miejsca gdzie wykonywana jest rehabilitacja zeby prywatnie zalatwic zabiegi , maja takie terminy i ludzi ze nawet prywatnie nie sa wstanie udzielic mi porady doradzila mi zebym w tym miejscu gdzie u mnie sa rehabilitacje gdzie mam termin na 21 poprosila o wizyty domowe bo to jzu teraz trzeba masowac!! wiec odrazu poslzam z tata prosic o prywatne , domowe wizyty i po znajomosci i z wielkimi prosbami udalo mi sie zalatwic narazie na dziesiaj jutro i piatekl!! Jutro mam wizyte u neurologa "kontrolna" ktora ma zadeydowac o szpitalu wczesniej wspomniala pani doktor jezeli nie bedzie poprawy to szpital ale ktory rowniez ma rece zamkniete jezeli chodzi o leczenie tylko ze bede pod obserwacja 24 h a cwiczyc tak musze sama tzn chodzi o ruchy mimiczne do lusterka!! wiec jutro z rana mam masarz , neurolog, ginekolog ktory on zadecyduje o niebezpieczenstwie i dalszym toku sprawy!!

Gość neosine
pisze to juz ostatni raz NIE SZUKAŁAM DIAGNOZY!! TYLKO PRZYPADKU u innej osoby czy miala podobny i jakie bylo postepowanie w jej przypadku!!jeju kobiety !!

Gość gość
Przeczytałas wyzej cytat po angielsku ?

Gość neosine
a do osoby ktora pisze z usmiechem ze stres szkodzi w ciazy hmm zostawia wiele do zyczenia ... ciekawe jak ty bys chodzila"usmiechnieta" z paralizem... ciekawe i slyszlaa ze nic sie nie da zrobic...

Gość gość
ciąg dalszy oceniania- tym razem osobiste wycieczki...brawo !! świadczy o dojrzałości. mi zarzucasz, że nie podpisuję się loginem? A sama lepsza jesteś zmieniając swój na inny? Bo może nikt się nie połapie, że to ten sam przypadek? a rób se co chcesz, diagnozuj się gdzie chcesz itd powodzenia w życiu

Gość gość
neosine umiesz używać znaków interpunkcyjnych?

Gość neosine
tak przeczytałam i mam nadzieje ze tak bedzie w moim przypadku ze nie szkodzi dziecku i przejdzie samoistnie...:)Czytałam tez inne wypowiedzi na forum gdzie takie przypadki i to z leczeniem konczyly sie nie zawsze pozytywnie

Gość neosine
wez juz tu nie pisz i nie zawracaj glowy swoimi beszczelnymi wypowiedziami bez sensu !! a jakies glupie domysly ze ktos sie nie dowie o innym wpisie ja pierdziele dziewczyno jakbym sie miala czego wstydzic czy bac ty sie dobrze czuje bo watpie lepiej sama zajedz do szpitala ale na oddzial psychiatryczny czy wszystko OK bo mi sie wydaje ze nie zabardzo ....

Gość gość
uhuhuuuuuuuuu mała hejterka z Ciebie co ? i pisze się "beZczelna" a nie beszczelna - odsyłam do słownika ortograficznego dziecinko

Gość neosine
hahaha ulżyło? to sie ciesze że mogłam pomóc :) pewnie z nudów i samotności siedzisz przed komputerem szukac miejsc aby sie wyżyc za nie udane zycie :0 a swoimi wypowiedziami udowdniłaś swoja inteligencje:0 wracaj na swoje foruma nie zajmuj miejsca bo jakbym miala zamiar sie wygadywac to robiłabym to w innym miejscu a nie tu gdzie odpisywali normlani ludzie oprocz Ciebie

Gość gość
btw. chyba coś jest na rzeczy skoro nie występujesz już jako nataliad, natalia d jest takie fajne powiedzenie: uderz w stół, a nożyce się odezwą ;P

Gość gość
natalia spokojnie, nie denerwuj się, bo Ci żyłka pęknie :) a swoją drogą, poł sparaliżowanej twarzy = połowie sparaliżowanego mózgu?

Gość gość2
neosine jestes poprostu zalosna... co z ciebie za matka skoro nie potrafisz zadbac o siebie i dziecko w swym lonie? uwazaj bo ci pomoze zalozenie tematu i wysluchiwanie ze tak nic ci nie bedzie i wszystko dobrze. jestes typem osoby ktora musi sie uzalac nad soba... jesli od piatku nie zrobilas nic zeby ustalic przyczyne czy cokolwiek i zapobiegac temu to dla mnie jestes idiotka! ja rowniez wspolczuje dziecku ktore masz niby wychowywac. chociaz w twoim wypadku to moze i ciaza urojona. moja rada- idz do psychiatry. on ci pomoze

Gość gość2
neosine hahaha ulżyło? to sie ciesze że mogłam pomóc usmiech.gif pewnie z nudów i samotności siedzisz przed komputerem szukac miejsc aby sie wyżyc za nie udane zycie :0 a swoimi wypowiedziami udowdniłaś swoja inteligencje:0 wracaj na swoje foruma nie zajmuj miejsca bo jakbym miala zamiar sie wygadywac to robiłabym to w innym miejscu a nie tu gdzie odpisywali normlani ludzie oprocz Ciebie NAPISALAS TO CO CHCIALAM UJAC MOWIAC O TOBIE! ZNALAZLAS SOBIE MIEJSCE TO WYZALENIA SIE ZA NIEUDANE ZYCIE? JESTES BARDZO INTELIGENTNA DZIEWCZYNO !!!!!!!!!!!! BOZE KTO TAKIM LUDZIOM DZIECI ROBI I ZE BOG WOGOLE POZWALA ZAJSC W CVIAZE TAKIM IDIOTKOM

Gość neosine
wiesz co zastanow sie co piszesz naprawde ... zeby sie naśmiewać , ciesz sie ze ciebie to nie dotyczy oj ciesz sie

Gość neosine
wiesz co idiotka to jest z ciebie , nie ponize sie do twojego poziomu aby obrazac dziecko bo tzreba miec naprawde charakter żeby obrażać dziecko szok normalnie szok!

Gość neosine
ty jestes madra umiesz czytac?? jak to nic nie zrobila !! chodze po lekarzach szukam pomocy!!porobiłam badania , testy i czekam na wyniki !!