Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kilkulatek wiszacy na piersi to obrzydliwe i chore

Polecane posty

Gość gość
czasem widzi sie kontrast miedzy dziecmi w tym samym wieku.jedno pewne siebie i rozbrykane a drugie samo wyciaga matce cycka spod bluzki:Omowi samo za siebie.

Gość gość
Do pani powyżej. Bo to nie chodzi o dzieci tylko o te kobiety które myślą ze one sa lepsze jedna od drugiej bo przecież wykarmienie dziecka naturalnie jest super piękne a one wtedy czuja sie dowartościowanie. Nie potrafią zrozumieć w tych małych mózgach ze kobieta nie chce albo nie moze karmić piersią. Zrozumcie pustaki ze to jest nasz wybór jak karmimy swoje dzieci. Moje dziecko wychowane na mm jest cudowne i wspaniałe a ja czuje sie w pełni dowartościowania mama. Aha i nadal mam piękne piersi a nie zwisy które zarzucam sobie na plecy jak myje podloge

Gość gość
a co w tym przerazajacego ? i dlaczego histeryczki ? Czasy sie zmienily, nie trzeba na sile wykarmiac. Mozna kupic proszek i dziecko przezyje. żal mi Was kobiety, jakby wykladnia maciderzynstwa byly piersi i sposob karmienia. Nic tym swoim dzieciom nie jestescie w stamnie zaofereowac oprocz melak, bo Was swiadopoglad ma wielkosc orzeszka. Żeganm

Gość Ja mojego roczniaka karmię
przeżyć przeżyje i na mleku uht. Ale jakie będzie miało zdrowie za 50lat to już was nie obchodzi.

Gość gość
"dziecko nie pamięta że się karmiło piersią, ale pamięta jak wszystkie dzieci jechały na wycieczkę..." niektórym z was ciężko pojąć (o czym świadczą niektóre posty, nie tylko twój) że tu nie rozchodzi się o to czy dziecko będzie pamiętać karmienie piersią czy nie, ale o to żeby dziecko było możliwie jak najzdrowsze. I nikt mi nie wmówi że mm jest zdrowsze niż karmienie piersią, choć niektóre tutaj próbują to wkręcać za wszelką cene choćby miały pisać totalne idiotyzmy czy swoje wymysły, których żadna literatura na tema żywienia niemowląt jeszcze nigdy nie wydrukowała. Kafeteria przoduje w tych idiotyzmach

Gość gość
Zaraz bedIe ze zazdrosne jesteśmy. Ja tam nikomu nie zazdroszczę niczego a zwłaszcza tego czym kto karmi dziecko. Wasz cyrk wasze małpy. Robta co chceta

Gość gość
ostatnio w ameryce pokazyali babka karmila 8 letnia corke piersia dziewczynka wrecz chodzila za mama i sie domagala cyca a jak juz dostala possala pare razy i odchodzila wiec byl to juz zupelny kaprys a nie rzecxz potrzebna i to dopiero bylo obrzydliwe

Gość gość
Bo ty sie nawpierdalasz jakieś chemii i myślisz ze przekazujesz dziecku najważniejsze wartości odżywcze. Taaaa jasne buahahahaha

Gość gość
A Ty droga mamo karmiaca piersia, jestes pewna ze Twoje dziecko bedzie zdrowe ??? a czy TY masz swiadomosc, ze my dzisiaj, spoleczenstwo jemy GOWNO i nasi rodzice juz "odpadaja " okolo 65 roku zycia przez przetwozona zywnosc, skazone powietrze itd. Wiec TY myslisz, ze jestes zdrowa jak ryba i to samo przekazujesz dziecku ? Gdyby karmienie piersia przekladalo sie na zdrowie to masa ludzi dzisiaj nie umieralaby na raka... bo kiedys karmily wszytskie matki, nie bylo mieszanek. A jednak pokolenie moich rodzicow umiera na raka i inne choroby cywilizacyjne. Mleko matek im nie pomoglo. Nie łudz sie nawet, ze zdrowie dziecku przekazujesz i do tego z gwarancja dozywotnia.

Gość gość
widziałam kiedyś w tv program gdzie mówili o zaletach takiego karmienia i babka karmiła 4 i 6 czy 7 latka jeszcze, dla mnie widok odrażający - jak dla mnie wszystko ma swoje granice - jeśli ktoś czuje potrzebę długiego karmienia i wierzy w jego zalety może ściągać pokarm a nie trzymać przy cycu 3 latka

Gość gość
mój wujek (jedynak) ma dziś 55 lat jest tak schorowany że przykuty do łóżka, matka karmiła go 2 lata piersią co na tamte czasy było naprawdę dziwne. On jako dorosły nie stronił od alkoholu i palił całe zycie, dziś umiera na raka. Więc karmienie piersią goowno mu dało, był rozpieszczony i nieodpowiedzialny i dziś umiera!!!

Gość gość
a ciekawe czemu to zazwyczaj synkom daja tak dlugo ssac.juz milion razy czytalam,ze corcia nie chciala/nie mogla......ale jak sie synus urodzil to ssal az 4 lata.miej pozniej taka za tesciowa:(

Gość Mleko matki najlepsze
Piszcie co chcecie, ale mleko matki jest najzdrowsze dla dziecka. Koniec, kropka:P

Gość gość
i dlatego w TV widziałam, że kobieta miała za dużo pokarmu i ściągała go do butelek. Dziecko tyle nie zjadło, więc facet brał sobie to mleko i zjadał z płatkami :D to jest patologia :D

Gość gość
jak kobieta karmi piersią takie duże dziecko, to widać że nie ma innego życia. Jakby wychodziła z domu o 6 czy 7 i wracała o 17 czy 18stej, musiała zrobić obiad, przygotować się na następny dzień, poprzytulać się do męża to nie miałaby w głowie jeszcze biegania z cycykami za dzieckiem

Gość gość
jak kobiety jedyne osiągnięcie to urodzenie dziecka to wtedy trudno im odstawić od cyca bo muszą wziąć się za robotę a tak to mają wymówkę

Gość gość
e tam mało widziałyście i doświadczyłyście. Można karmić piersią dziecko powyżej roku, pracować, mieć czas dla starszego dziecka, przygotowywać posiłki, uprawiać sport i robić wiele innych rzeczy. Wszystko kwestia priorytetów i organizacji a mleko matki zawsze będzie lepsze od sztucznej mieszanki.

Gość gość
a o której ma karmić matka która wraca koło 18stej do domu? Budzić dziecko o 5 rano?

Gość gość
a co jesli matka nie moze karmic piersia z roznych przyczyn? o tym nie pomyslalyscie? Matka, ktora nie ma pokarmu, badz dziecko ma silna alergie? to tedy tylko mleko lub preparat mlekozastepczy. A oprocz karmienia piersia wazna jest dieta dziecka w pozniejszych latach. Obrzydliwe jest, ze niektore matki karmia swoje dzieci mcdonaldem i frytkami a do picia daja sztuczne napoje koloryzowane. ble

Gość truskawkowa malinka
tak budzic.ja moje budze do karmienia o 3 w nocy a jak sie obudzic nie chce to daje w pysk:)

Gość gość
a co to za problem nakarmić dziecko po 18,00 psuje się?

Gość truskawkowa malinka
po 18 nie moge bo musze sie zajac psem

Gość gość
no jak się nie ma co robić po 10h w pracy tylko biegać z cycami za dużym dzieckiem, które je normalne posiłki to ok.

Gość Mleko matki najlepsze
nie ma czegos takiego jak brak pokarmu(poza skrajnymi przypadkami, np po usunięciu piersi) a "silne alergie" to tylko w PL, w której lekarze przodują w wypisywnaiu recept na nutramigen i inny syf

Gość gość
a kiedy przytulasz dziecko po pracy? Nie masz dla niego 15 minut po przyjściu z pracy? Ważniejsze są garnki?

Gość gość
nie ma braku pokarmu? To dlaczego znajoma ryczała przez tydzień że jest beznadzieją mamą bo nie może nakarmić własnego dziecka bo nie ma pokarmu?

Gość gość
tak, przytulam parę sekund i w czasie kiedy robię obiad/kolację mogę z nim porozmawiać czy pobawić się z nim w gotowanie. No bez przesady, 3latka piersią nie będę karmić

Gość gość
mogła zamiast godzinami wybierać 1001 pierdół gadżecików poczytać o fizjologii laktacji, jakie mogą być problemy, odpowiednio się nastawić a nie zamartwianiem się blokować jeszcze bardziej laktację.

Gość gość
moje dziecko urodzilo sie z powazna wada serca zagrazajaca zyciu, dozylo do operacji, operacja sie udala, dzis syn ma rok. Ale ja ze stresu stracilam pokarm po tygodniu od operacji malego, sciagalam mleko laktatorem i dawalam mu i pewnego dnia po prostu nic. Nie dzialaly herbatki sratki i inne pobudzacze laktacji. Stres robi swoje. w takiej sytuacji jak moja - nie dawalo sie "nie zamartwiac". Bylam na granicy zalamania psychicznego.

Gość gość
A karmcie sobie wasze dzieci piersią nawet do 18-stego roku życia. Co to kogo obchodzi? Wasza sprawa. Dziwi mnie tylko to, że macie głęboko w d***e to, że wasze cycki będą wisieć do samej ziemi. Zawsze mi się zdawało, że wygląd jest dla kobiety ważny, ale jak widać - nie jest.