Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kilkulatek wiszacy na piersi to obrzydliwe i chore

Polecane posty

Gość gość
Niestety ale niektóre kobiety mają gołębi móżdżek i orazu zakładają że ciąża a potem poród równa się karmienie piersią a jeżeli ktoś wyłamie się ze schematu to najprawdopodobnie nie chciał ciąży, dziecka i tak naprawdę nie ma prawa nazywać się matką ;). Głupota to zaburzenie którego się nie wyleczy , kto nie wierzy, niech częściej zagląda na kafe.

Gość gość
mij syn ma 3 lata i nie wyobrazam sobie wyjac przed nim cycka i mu wcisnac do ust:Oto juz duzy chlopak przeciez

Gość gość
mleko matki najlepsze bo to jest chemia. taka prawda i to cię boli. ................ Ani trochę - no i rozumiem, że hodujesz własne krowy, świnie i kury, co by chemii nie wchłaniać? :)

Gość gość
"A Ty droga mamo karmiaca piersia, jestes pewna ze Twoje dziecko bedzie zdrowe ??? a czy TY masz swiadomosc, ze my dzisiaj, spoleczenstwo jemy GOWNO i nasi rodzice juz "odpadaja " okolo 65 roku zycia przez przetwozona zywnosc, skazone powietrze itd. Wiec TY myslisz, ze jestes zdrowa jak ryba i to samo przekazujesz dziecku ? Gdyby karmienie piersia przekladalo sie na zdrowie to masa ludzi dzisiaj nie umieralaby na raka... bo kiedys karmily wszytskie matki, nie bylo mieszanek. A jednak pokolenie moich rodzicow umiera na raka i inne choroby cywilizacyjne. Mleko matek im nie pomoglo. Nie łudz sie nawet, ze zdrowie dziecku przekazujesz i do tego z gwarancja dozywotnia." Acha czyli sugerujesz że mleko matki jest toksyczne a mleko sztuczne zdrowe. To jest twój wymysł mający na celu usprawiedliwienie twojego karmienia mm i wciskanie kitu matkom karmiącym piersią że działają na szkode dziecku co również ma na celu wewnętrzne uspokojenie twojego sumienia. Pokaż mi literaturę na temat żywienia niemowląt w której by było napisane że mleko sztuczne jest lepsze niż mleko matki. Prędzej piekło zamarznie niż taki cytat znajdziesz. Żywność w sklepach jest skazona chemią to prawda. Dlatego nie warto dodawać dziecku już na wstępie życia kolejnej chemii w postaci mleka mm.

Gość mama Basienki
ale kobietki,raczej wstzystkie jestesmy zgodne ze mleko mamy jest najlepsze.jednak tematem jest karmienie duuuzych dzieci a nie karmienie jako takie:)

Gość gość
O ile wiem ze studiów to wszystko co nas otacza jest chemią, tyle że organiczną bądź nie. Preparat mlekozastępczy to syntetycznie wyprodukowany produkt który powstał za udziałem człowieka a nie natury, jednak ważne jest to jaką rolę pełni, jakie ma działanie i skutek a nie sam fakt że nie jest to mleko z piersi ;). Wszelkie farmaceutyki , syropki, żywność którą dostają wasze dzieci też nie są w 100 procentach naturalne tak samo mleko z piersi do którego przenika część konserwantów w waszej żywności nie jest już całkiem naturalne. Jedną rzecz powiedział mi kiedyś lekarz, mianowicie że mleko mm jest syntetyczne i uboższe w wartościowe składniki jakie posiada mleko matki jednak jest też czystsze od chemii która przenika wraz z jedzeniem do matczynego mleka.

Gość gość
Acha jeszcze jedno to że rodzice obecnie 60-letni umierają na raka to tak ci powiem. Na zdrowie człowieka składa się bardzo wiele czynników. Sposób karmienia w niemowlęctwie jest tylko jednym z wielu czynników które mogą się do tego przyczynić. Reszta to jest geny, stan środowiska w jakim żyjemy i wreszcie to jak człowiek się odżywiał przez reszte swojego życia. Karmienie piersią to nie jest czynnik decydujący o tym jakie zdrowie ktoś będzie miał w przyszłości ale jest to dobry start na początek życia dziecka który zwiększa jego szanse na dobre zdrowie w przyszłości.

Gość gość
Ogladalam ostatnio w ten weekend angielski dokumentalny program, w ktorym to pokazywali matki wciaz karmiace piersia swojego dzieciaka w przedziale wiekowym 6-8lat. Wygladalo to niesmacznie. Szokujace. Bizarrrreee!

Gość mleko matki najlepsze
nawet jeśli do mleka matki przenika chemia, to i tak jest lepsze dla dziecka niz sztuczny syf w proszku od karmionych Bóg wie czym i szprycowanych antybiotykami krów

Gość gość
"Hahaha matko!!!! Wy jesteście p**********e. Co was to obchodzi kto złym karmi dziecko. Wasze? Nie. Wy urodzilyscie? Nie. To won z cyckiem gońcie swoje maluchy które maja takie pieprzniete mamusie. Boże zlituj sie nad nimi. A zwłaszcza nad tymi które okaleczania własne dziecko i cycem karmią latami." Ale ty jesteś p*****lnięta. Nie o tym był temat że ktoś karmi sztucznym. To jakaś podobna tobie założyła temat i się wtrynia w czyjeś życie że ktoś karmi piersią. Co cię obchodzi że ktoś karmi dziecko piersią ??? Twoje ? Nie. Ty urodziłaś ? Nie. To won.

Gość gość
mleko matki najlepsze nawet jeśli do mleka matki przenika chemia, to i tak jest lepsze dla dziecka niz sztuczny syf w proszku od karmionych Bóg wie czym i szprycowanych antybiotykami krów ... Tobie jak widać nie pomogło.

Gość gość
Do Zuzaaaa15llllll Też miałam takie fazy jak miałam 15 lat. Użalanie się nad sobą, jakie to ciężkie życie, jacy źli rodzice. Naturalny bunt wieku młodzieńczego. Przejdzie ci. Kiedyś założysz rodzinę będziesz starała się być lepsza od swojej matki ale nie łudź się że twoje przyszłe dzieci nie będą na ciebie narzekać mając 15 lat. Nawet jak będziesz pracować zawodowo i będzie ci się dobrze powodzić nie unikniesz tego. To wszystko nie ma związku z tematem karmienia piersią. Dla nastolatka karmienie piersią nie ma najmniejszego znaczenia, ale dla noworodka, niemowlaka ma ogromne. Ty na danym etapie życia bardzo tego potrzebowałaś i było to dla ciebie tak samo ważne jak dziś jest dla ciebie ważne posiadanie kasy i komórki. Każdy wiek człowieka niesie inne potrzeby. Trądzik to przejściowy efekt szalejących hormonów bądź jeśli będzie w wieku dorosłym trwać nadal to innych przyczyn, np. nietolerancji na jakiś składnik twojej diety. Nie ma związku z tematem.

Gość gość
Do 10:39:31 Ja pierwsze słyszę. Pokaż mi to w literaturze. Podaj autora, podaj cytat. A tak z innej beczki ja kocham niektórych a raczej większość lekarzy. Oni są dobrzy jak trzeba przepisać jedynie syropek na przeziębienie które czy to leczone czy nie leczone to i tak przejdzie. Problemy się zaczynają jak się pojawiają inne dolegliwości takie jak drętwienie kończyn. 5 lat chodzenia po lekarzach i nadal brak diagnozy czarno na białym. Problem się zaczyna jak jest np. ból brzucha który trwa miesiąc i nie ma końca. Lekarz na wizycie powiedział "widocznie jakiś stan zapalny, przepiszemy antybiotyki" również bez żadnych badań.

niestety byłam od urodzenia karmiona mm :O

Gość gość
a ja nic nie pamietam i mam to gdzies czym bylam karmiona:P

Gość gość
mleko matki najlepsze niestety byłam od urodzenia karmiona mm pechowiec.gif ... no tak, to faktycznie mocny argument za kp :) pewnie mama i tata cie nie przytulali, ze taka zgięta jesteś

a co boli cię, że mleko matki lepsze niż sztuczne wproszku? Następna, która uważa, że mm i karmienie piersią to to samo. pewnie nie udało ci się karmić swojego maluszka piersią,nie dałaś mu tego co najlepsze i złość i zazdrość cię zjada. Przykro mi:)

Gość gość
do Mleko Matki Najlepsze wiesz,ja tez karmilam piersia ale dla mnie karmienie piersia i poczucie spelnienia jako matka mialo sie jak zelazko do komputera,czyli nijak:Pnaprawde nie wydaje mi sie,zeby wszystkie karmiace mm zazdroscily karmiacym naturalnie.sa jeszcze inne wartosci w zyciu/macierzynstwie a karmienie to tylko jeden z elementow.mam wrazenie,ze niektore z was czekaja na Oscara,bo karmia cyckiem.

Gość gość
mleko matki najlepsze a co boli cię, że mleko matki lepsze niż sztuczne wproszku? Następna, która uważa, że mm i karmienie piersią to to samo. pewnie nie udało ci się karmić swojego maluszka piersią,nie dałaś mu tego co najlepsze i złość i zazdrość cię zjada. Przykro miusmiech.gif ... Co ty tak z tym "boli"? Rodzice cię nie kochali czy co? Mamusia nie przytulała jak byłaś mała? Tatuś stosował zły dotyk? FYI, jedno i drugie karmiłam piersią, ale szanuję mamy karmiące mm, bo to ich wybór (lub brak, gdy na przykład z przyczyn zdrowotnych nie mgoa karmić piersią). A tobie ewidentnie ktoś w życiu wyrządził krzywdę, że tak jednowymiarowo oceniasz macierzyństwo na zasadzie opozycji kp/mm, stawiając siebie na piedestale za to, że zrobiłaś to, co większość samic ssaków...

dla mnie karmienie jest naturalne. Skoro większość głupich ssaków to robi, to dlaczego sporo kobiet to olewa co? Bo mają wybór? a dziecko? jego o zdanie nikt nie pyta.

Gość gość
eee, sorry, ale od ssaka człowieka odróżnia CYWILIZACJA - wybór... ty wybierasz kp, inna wybiera mm. czy ty nawiedzona mamo od najlepszego mleka pytałaś swoje dziecko, co woli?

Gość gość
ta cywilizacja to ma dwie strony medalu, jedna dobra druga tragiczna. Ta tragiczna sprawia że ludzkość zmierza do autodestrukcji. Ja uważam za głupotę lub przynajmniej lekkomyślność matki która ma pokarm własny, nie musi iść do pracy ale karmi mm "bo tak". Osoby które z jakichś przyczyn nie miały pokarmu jestem w stanie zrozumieć i tu nie komentuję, chociaż zdarza się czasem że jest to efekt braku wiedzy na temat laktacji. Ale te pierwsze nie rozumiem i nie zrozumiem, a już skrajną głupotą i jeszcze większym pogrążaniem się jest wciskanie na forum swoich truizmów sugerujących że mleko mm jest lepsze niż mleko matki. Takie osoby uważam że agresywnie próbują w ten sposób rozgrzeszać siebie poprzez sztuczny atak. Gadanie że mleko matki na pewno jest złe bo ta z pewnością niewłaściwie się odżywia jest już aktem desperacji. Takie zjawisko to wśród zwierząt nie występuje. To tak jakby suka się oszczeniła i nie karmiła swoich własnych szczeniąt swoim mlekiem tylko zabierała kocicy jej mleko dla kociąt i dawała swojemu potomstwu. Po coś natura to mleko u wszelkich ssaków obmyśliła i każdy gatunek ma swoje własne mleko. Które mleko dla człowieka będzie lepsze jak nie ludzkie dostosowane do niego. Mleko dla cielaków pozostawmy cielakom. Żaden gatunek zwierzęcia nie podbiera mleka innemu i nie spożywa go. Tylko gatunek ludzki jest taki głupi i zgrywa się na mądrzejszego od natury.