Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adelka0090

Wrażliwe stopy

Polecane posty

Gość Adelka0090

Zmagam się ze sporym problemem. Mianowicie przy każdym zakupie nowego obuwia, moje stopy przechodzą gehennę, po 20 minutach ciągłego spokojnego marszu pojawiają się pęcherze na piętach, lub na palcach. Nie ważne czy są to buty na wysokim obcasie, czy zwykłe trampki, każdorazowa zmiana obuwia sprawia mi ból i dyskomfort. Problem pojawia się nawet wówczas gdy już w danej parze chodziłam, ale np przez 2-3 tygodnie chodziłam w innych. Próbowałam już rezygnacji z wysokich obcasów, z całkiem płaskich butów. Nic nie przynosi ulgi. Zakupiłam sobie drogie buty skórzane z myślą, że tu tkwi problem. Jednakże i te buty dotkliwie poraniły mi pięty. Nie wiem już co robić, ostatnio kupiłam sobie zwykłe lekkie kozaczki zamszowe. Są one niezwykle miękki jednak nie uchroniło mnie to przed pęcherzami. Ja już nie wiem co mam zrobić. Pominę kwestie estetyczną, takie stopy z pęcherzami wiadomo jak wyglądają, ale t wszystko sprawia, że nie mogę normalnie cieszyć się życiem bez strachu, ze zaraz nie będe mogła chodzić z bólu. Ps. problem pojawił sie gdy miałam 13-14 lat i nie chce minąć mimo upływu 10 lat

Gość gość
może za bardzo pocą ci się stopy wypróbuj jakiś preparat schola na nadpotliwość, ewentualnie talkuj stopy lub zabezpieczaj pięty plastrem gdy zakładasz nowe buty może kupujesz za duże lub za małe rozmiary ?