Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku zaczyna odklejac sie napletek u chlopcow

Polecane posty

Gość gość
Nasza pediatra twierdziła że nie ma co panikować póki problemów nie ma, a cewka moczowa jest odsłonięta (właściwie tylko tyle się odsuwał na początku). Odsuwaliśmy przy kąpieli- nie odciąganie, tylko odsuwanie na tyle na ile nie luźna skóra pozwalała, jest coraz lepiej. Ma niecałe 3 lata, napletek nie schodz do końca ale jednak w większości, postępy więc są i na razie nie wybieram się z tym do lekarza.

ktoś pytał :widać było że tam mu się zbiera jak miał może 7-8 miesięcy bo to takie zgrubienie się robi jakby siuraczek był krzywy lekarka kazała czekać tak fest miał już że skierowała na usunięcie mastki jak miał 20 miesięcy. Dziewczyny jeżeli powolutku się odsuwa i widać cewkę to nie trzeba odrazu do chirurga jeżeli nie idzie tego odsunąć zbiera się pod spodem to dopiero w tedy a jak się odsuwa to nie tylko trzeba o to dbać i przy kompieli oduwać i myć z czasem bedzie schodzić coraz więcej. U nas się mocno przyklejał . Tylko ze jak przyszlismy do chirurga to powiedział ze przyszlismy w odpowiednim wieku bo najlepeiej 1,5 roku właśnie i sama się zdziwiłam że powiedział ze to już powinno schodzić do końca bo nasza pediatra była odmiennego zdania. Muszę powiedzieć że chirurg był naprawdę delikatny nim mu się tam nie naderwało w trakcie owszem chwilę popłakał i przez trzy dni jak robił siko to też go bolało ale maść okłady ziołowe i paracetamol mu pomagały tylko przy kąpieli trzeba było waidomo i przez pierwsze dni płakał jak mu to robiłam ale teraz jest super tylko trzeba tego pilnować. Co do tego, że chirurdzy teraz tego nie nacinają tylko rozrywaja jak niektóry twierdza nam chirurg tłumaczył tak że on to naciąga i owszem dziecko troszkę połacze ale widzieliśmy że to nie jest takie aż straszne jak się wydaję, a jakby chciał nacinać to musiał by dać znieczulenie to już jaki stres dla dziecka igła później naciąć to by póżniej bardziej bolało a i znieczulenie też jednak wnika to organizmu. ja mu przyznałam rację trwało to wszystko może z 3 minuty a teraz mamy spokój. Ja myślę że zaniepokojone mamy powinny pójść do chirurga lub nefrologa i dopytać przecież odrazu na zabieg nie musicie się zgadzac. na forum będzie ile osób tyle opinii. To chyba lepiej udać się do kogoś kto się właśnie tym zajmuje :-) . Każdy pediatra jakiego znam każe czekać

Gość gość
Synkowi od razu zszedl cały napletek, nic mu się tam nie kleiło. Po prostu pewnego razu spróbowałam mu ściągnąć i cały zszedl bez problemu. Miał wtedy rok, od tego czasu sam sobie ściąga przy myciu, ma 2,5 roku.