Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paczito

odchudzanie 26 pazdziernik 10plus

Polecane posty

Pseudonim a jakie ty teraz stosujesz metody? Moze zaczne cie nasladowac hehe bo po utracie wiekszej ilosci kg jest naprawde ciezej, oraganizm chyba jest juz zmeczonu i wzbrania sie przed utrata tkanki tluszczowej, wszystko co dostarczamy lapie i mocno trzyma hehe. Masz jakis zloty srodek jakby go tu oszukac?

Ja po drugim sniadaniu a byl to mus z lekkichi mleka plus ziola, wydaje sie niezjadliwee a tak naprawde to w smaku poezja:)

Gość paczita
Ja odpuscilam drugie sniadanie, nie mialam czasu. Lece zaraz po pracy do domku i szykuje obiadek. Troche kalorii bedzie ale trudno;) bedzie makaron canelli faszerowany miesem mielonym plus sos pomidorowy zabielany jogurtem. Mmm pycha;) a no i duzo ziolek tez wrzuce;)

Gość paczita
Jak tam kobietki? Ja juz po obiadku;) pycha bylo;) ziolek baaardzo duzo wrzucilam i bylam w szoku ze tak dobrze smakuja! Zjadlam chyba ze 2-3 te rurku bo reszta talerza wypelnila sie pomidorkiem. Na pozniej naszykowalam sobie jogurt 0% i zurawinke;)

Ja na obiad mialam ryz z warzywami, na podwieczorek bede miec mus bo na drugie sniadanie mi zasmakowal:) Poki co jestem z dzisiejszego dnia zadowolona :)

Gość PseudonimZero
a ja na obiad miałam rybę z sosem z frosty (nie chciało mi się nic specjalnie dla siebie robić) z makaronem pełnoziarnistym i ogórkiem konserwowym.Więc mam za sobą 700kcal. A co do mojego sposobu odchudzana się to wszystko Wam piszę i jakoś niczego specjalnego nie stosuję-teraz taka moja prawdziwa dieta będzie drugą na poważnie,więc wydaje mi się,że organizm jeszcze mi nie sfiksował:)

Gość paczita
Fuj nie lubie ryb:( jogurcik byl wieczirkiem i herbatka ;) cwiczen zero. Spacer tylko 15 min... zle sie dzis czulam wieczorkiem:/ to chyba zblizajaca sie @ wrrrr. Jakies propozycje na jutrzejszy obiad? ;)

Gość PseudonimZero
Ja lubię bardzo ryby wędzone i śledzie,a takie mrożone filety nie za bardzo,a tę wczorajszą rybę trzeba było zjeść, bo muszę w końcu rozmrozić zamrażalnik, bo zarósł lodem. I zaliczam wczorajszy dzień do udanych-dziś od wagi początkowej jest -1,4kg czyli 61,1 nie spodziewałam się, że woda będzie tak szybko schodzić-muszę jej mieć dużo,bo często rano wstaję napuchnięta. Ja nie wiem co dziś będzie dla mnie na obiad niestety....

WITAM, ja niedawno wstalam i siedze przy musli. Wczorajszy dzien rowniez zaliczam do udanych:) Waga pokazala mi spadek, ale nie moge sie doczekac kiedy ujrze 7 z przodu:O Ryby uwielbiam pod karzda postacia,:), sa zdrowe Paczita przelam sie :) Niestety nie planuje nigdy co bede gotowac ale moze to co wczoraj czyli risotto albo cos podobnego. Moje najczestsze dania w dietetyce to risotto, musli, omlet, mus i kanapki z pieczywa lekkiego, czasem jak mi sie chce gotowac dla siebie jest to krupnik lub pomidorowa.

Gość PseudonimZero
na śniadanie zjadłam chyba z 500kcal bo 2 naleśniki z mąki pełnoziarnistej z dzemem

PseudonimZero widze ze ty tez jesz smazone:) Podobno nie wolno:O A co tobie mowila dietetyczka na ten temat? Ja lubie smazone i smaze staram sie lekko podsmazac ale to zawsze smazone

Gość PseudonimZero
dietetyk:)przede wszystkim na początku przeprowadził ze mną wywiad i jako,że jeszcze jest lekarzem skierował na badania cholesterolu,cukru itp, pytał co lubię,a czego nie i ułożył menu z kaloriami i było smażone,pieczone i gotowane,ale zero cukru tylko w owocach do 15stej.

Gość PseudonimZero
a jeszcze co do smażonego, to mówił,że nie tyje się od tłuszcz-można nawet na smalcu smażyć,ale od cukru i od "złych" węglowodanów oraz od jedzenia dużych ilości. Ale ja ogólnie nie lubię jeść tłusto to nie smażę na dużej ilości oleju, naleśniki np robię tak,że olej wlewam do ciasta,a nie na patelnię bezpośrednio.

Widze ze jest kilka szkol tego odchudzania, czyli wychodzi na to ze wszyscy nas odchudzaja metoda prob i bledow. Same damy rade!!!

No ja tez daje olej do ciasta do nalesnikow, na patelnie podlewam pierwszego bo wtedy mi nie przywiera, a jak juz sie patelnia rozgrzeje na maxa to jest ok :)

Gość PseudonimZero
oczywiście,że damy:)

Ja wlasnie przy drugim sniadaniu a jest to mus z lekkich z kakao PseudonimZero a co powiesz mi kochana na temat jajek? To znaczy czy sa jakies ograniczenia?

Gość PseudonimZero
ja nie miałam ograniczeń ponieważ cholesterol mam w normie,mogłam jeść w sumie ile chcę,ale ja jem czasami.

Bo kiedys gdzies przeczytalam ze nie mozna jesc wiecej jak 3 sztuki na tydzien

Gość PseudonimZero
no i przegięłam, jutro albo będzie waga na plusie, albo w miejscu będzie stać jeżeli zjem o 17 tylko paprykę.... Trzeba się postarać.

u mnie dzis jest ok, jeszcze kolacja o 18. Mam troche zal do siebie bo musze sie postarac zeby jesc 5 posilkow dziennie a nie 4 jak mi to zazwyczaj wychodzi.

Gość PseudonimZero
powinno się jeść od 3 do 5 więc 4 też jest ok- ja też tyle jem.zjadłam małego pomidora.a co tam u paczito,odezwij się coś.

Gość paczita
Jestem;) dzis mialam marny dzien. Wstalam i myslalam ze kopyta do przodu wywine. Duszno, goraco, cisnienie ponac niski 111/58, serce wali jakby mialo z piersi wyskoczyc, blada jak sciana, drgawki. Loj... jeszcze nigdy sie tak nie czulam. Mama kazala mi kieliszek wodki wypic, no i powiem wam ze po godz przeszlo wszystko. Rano musialam zjesc 3 kromki chleba ciemnego z maslem, potem kisiel ten na szybko, i....troche makreli wedzonej! Ale jakos mi nie posmakowala. Wiec chyba ryb nie polubie:p na obiad kluski muszelki z sosem i ciutke schabiku duszonego. No i teraz jakies jabko zjem bo mnie ssie w zoladku. Pseudonim jutro sie wazysz? To pisz jaki bedzie spadek chudzinko;p chcialabym wazyc tyle co ty juz;) mniej do celu bym miala:p Dernika a ty kiedy masz wazonko?

Gość PseudonimZero
wczoraj było tak jak pisałam i jest dziś +400g hehe-ale zważę się drugi raz jak mnie może popędzi po kawie do WC. A jaką Wy w ogóle stosujecie dietę?Tak pytam:) Paczita,a czemu miałaś takie rewelacje?

Gość PseudonimZero
i mam zamiar kupić sobie jakiegoś wspomagacza,a mianowicie zieloną kawę-dziś albo jutro pójdę do apteki zapytać się czy to w ogóle u na s jest.

Witam pieknie z rana:) Dziewczynki ja waze sie kazdego dnia rano, ale waze duzo wiecej niz bym chciala, bo ponad 80 kg. Ja wlasciwie nie stosuje zadnej diety staram sie jesc zdrowiej, mniejsze porcje a czesciej i zmiescic sie w okolo 1500 kcal.

Gość paczita
Dzien dobry dziewczyny! Ja tez nie stosuje zadnej konkretnej diety, jem mniej, wiecej pije, no i staram sie nie jesc slodyczy;) wazyc sie mialam ale czasu nie bylo rano na nic bo znow przyspalam do pracy:) pseudonim nie wiem kochana co ze mna...pomyslalam sobie ze moze nam sie udalo i w ciaze w koncu zaszlam. Ale test robilam kilka dni temu i jedna krecha. Moze za wczesnie ale watpie chyba znow lipa:( chyba mam fatum nad soba! Rozwalilam dzis czolo o cos metalowego i mam piekny fioletowo czerwony trojkat;) chyba musze grzywle podciac zeby zaslonic:p maz mowi ze ostatnio za bardzo rozkojarzona jestem;) co dzis mialyscie na sniadanko? Ja 3 kromki chlebka ciemnego i herbatke. Na obiad bedzie piers z kurczaka z ziolami oczywiscie;) i jakas salatka. Aj no a wczoraj wieczorem sie wazylam choc ponac wiarygodny wynik jest rano no i bylo 66.4 wiec przypuszkam ze ujrze 65 z hakiem! Huuuraaaa! Tfu tfu obym nie cieszyla sie za wczesnie;)

Gość PseudonimZero
paczita powoli,ale do celu. ja na śniadanie zjadłam jabłko, 2 mandarynki,1 chlebek chrupki żytni z almette,wypiłam kawę z mlekiem i wszystko wyszło 400kcal. Na obiad planuję kluski śląskie, albo kopytka, albo trochę tego i trochę tego i zamrożę.

Gość paczita
Mniam kopytka;) oj zjadlabym! Teraz wszamalam jeszcze salatke z pekinskiej, groszku i tunczyka cale 200g;) a i herbatke pije. Nie pije juz tej z herbapolu na spalanie bo moze to od niej zle sie czulam..zrobie sobie mala przerwe. Jeszcze godz w pracy a potem do domu. Czy wy tez jestescie takie spiace dzis? W sumie ja to od kilku dni spie w dzien:/ zamiast pocwiczyc troche:(

Gość PseudonimZero
no mi tez chce sie spac ostetnio, nie mogłam się doczekać na te kopytka i zjadłam ziemniaki z gotowanym udkiem z rosołu i korniszonem i odrobina masła na ziemniaki za sobą mam 740kcal i jeszcze 2 posiłki przede mną.