Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje budowa domu ok 300 m kw

Polecane posty

Gość gość

My budujemy i narazie poszło 500.000. Z dachowkami, oknami, drzwiami zewn. , narazie bez bram garazowych ( bo oprócz garażu podwójnego w domu będzie tez garaż wolnostojacy), z częścią instalacji wewn. Dużo poszło na drogę, bo działka jest spora i nie chcieliśmy budować sie zaraz na jej początku, tylko bardziej w głębi. Czy ktoś z was budował dom o podobnej powierzchni ( ok.300 m.kw. )? Ile finalnie was to kosztowało? Wiem ze wykończenie to inna bajka. Ale to co teraz jest to jakaś masakra:/

Gość gość
Ps. Orientacyjny kosztorys dawany przy projekcie to jakiś dobry żart ;)

Gość gość
E, siano nie gra roli. Co to jest, jakieś durne pół melona- chata ma służyć pokolenia, pokazać prestiż, pański gust i gest. A siano- rzecz nabyta, trzeba lokować.

Gość ja sie nie wypowiadałem
E, siano nie gra roli. Co to jest, jakieś durne pół melona- chata ma służyć pokolenia, pokazać prestiż, pański gust i gest. A siano- rzecz nabyta, trzeba lokować.

Gość TheBoski
Siano ? Może masz je w butach ? Facet do budy i nie zawracaj d.u.p.y

Gość gość
ja mam dom 150 m ( użytkowa 113 m ) mamy już stan deweloperski tj możemy zacząć kłaść kafelki, panele i kuchnie, zaznaczam że mamy pompę ciepła na którą wydaliśmy 70000 ( odwierty, podłogówka, pompa ) jak narazie wydaliśmy 290 000 , okna mamy trój-szybowe koszt. 30 000 z bramą i roletami, ekipa za postawienie murów wraz z dachem wzięła 30 000 ........ po cholere ci taki ogromny dom ??? podejrzewam ze muszę jeszcze wydać ok 50 000 aby się wprowadzić ( kuchnia, łazienki, kominek, panele, parapety, drzwi wejściowe )

Gość gość
doda że mój projekt to z 183 z pracowni z500 , buduje 20 km od Wrocławia

Gość facet 30 plus
pomiedzy milion do półtorej

Gość gość
myślę ze nie mniej niż 900 000

Gość gość
w polsce GDZIEKOLWIEK bys go postawila to spokojnie do banki mozesz dobic :O w USA wszystko zalezy od lokalizacji

Gość ayris
Koszty budowy domu mnie przerażają. To dla mnie kwoty nie do przeskoczenia dlatego myślę o zakupie mieszkania. Przeglądałam wczoraj ofert mieszkań na http://www.mapanieruchomosci.pl/ i chyba zdecyduję się na eM w Gdańsku. Ceny są atrakcyjne i nawet gdybym musiała brać kredyt spłacę go o wiele szybciej niż w przypadku kredytu na dom.

Gość gość
słyszałem, że firma superdom.pl ma ciekawe oferty, może warto sprawdzić co mogą zaproponować