Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mon cheri

Oczekiwanie na dziecko w dojrzalym wieku Dwie kreski i co dalej

Polecane posty

Hej tu Daina.Jolka mowilas zeby sie zalogowac tylko ze ja nie umiem.Kiedys zalogowalam sie jakos cudem jako mamaAnusi no to od teraz bede tu pisać jako mamaAnusi. Sorki inaczej nie umiem, wiem ze w dzisiejszych czasach to dziwne ale jakies bardziej skomplikowane sprawy w kompie i ja leze.

MamaAnusi pozwól że będę do ciebie pisać Anusiu;) czyżby teraz u ciebie była dziewczynka? u mnie zakupy się udały , spodnie i bluzka zakupiona w H&M spadam robić obiad bo syn ze szkoły wraca;) mon cheri co u ciebie:) pozdrawiam aha u mnie z komputerem to tak jak u ciebie Anusiu, wolę dobrą książkę niż elektronikę,

Tak kochaniutka u mnie w brzuszku bryka mała ksieżniczka.A ten pseudonim wział sie z tąd, iż moj Aniolek w niebie ma na imie Anusia( t.j.Ania)No ja dziś rownież byłam na zakupach.Mecząca sprawa ale ile sprawia radości o ile są udane.A u Ciebie Jolka jak znosisz ciąże?Bierzesz jakies leki? Bo ja to strasznie duzo(;tak mi sie wydaje) luteine, nospe,: acard,; magnez niedawno skonczylam antybiotyk

Gość gość
Ja mam 23 lata synka 5 letniego i roczna corke,moja mama urodzila siostre w wieku 40 lat,dzis ma 3 latka i jest zdrowa nic jej nie ma:)

Gość gość
To ja Mandarynka .Coś nie mogę się zalogować:/ Jolu ja mam z h&m spodnie jeszcze z poprzedniej ciąży.W sobotę idę kupić sobie jeszcze jedne.Nie wiedziałaś czasami rurek?Ostatnio kupiłam sobie ciążowy sweterek.Cieszę się że zakupy się udały:) Mamo Anusi bardzo mi przykro że tyle musiałaś przejść.Teraz już będzie tylko lepiej.A na kiedy masz termin?

Mandarynka nie wiem czy w sobote coś kupisz bo to dlugi weekend i dzień Zaduszny.Np.w naszej miejscowosci tak jestu Ciebie moze byc inaczej.Kobiety w ciaży prawie wszystkie z czymś sie zmagają.Jedne kobiety nie moga zajść w ciaże drugie jak już są to znowu komplikacje...zaswsze pod gorke ale kiedyś musi być dobrze.Termin porodu mam19.02.2014 ale mam nadziejeze bedzie wczesniej bo bede miala cesarke

Mandarynko ja sobie właśnie kupiłam fajne rurki z pasem, i fajną bluzeczkę, dzisiaj jest promocja w H&M , jak kupisz ciuchy powyżej 150 zł to 25 zł masz gratis, oczywiście ja zawsze korzystam z takich promocji ;) Anusiu to super że teraz wszystko jest ok, po badaniach prenatalnych termin mi ustalono dopiero na 29 kwietnia, Mandarynko a ty na kiedy masz termin bo nie pamiętam, Anusiu ja biorę zestaw witamin i duphaston, Mandarynko ja mam ten sam pseudonim i hasło co na starym topiku i wszystko działa,

Gość gość
No nie wiem co się dzieje że się nie loguje. Anusia w sobotę galerie otwarte więc spoko poza tym teściowa obiecała mi że zostanie z moją córką. Jola właśnie wiem o tej promocji jest do 03.11.Termin mam na 18.03.

Mam pytanko czy słyszałyście coś o ognisku hiperechognnym w lewejkomorze serduszka dziecka? Na badaniu polowkowym o wykryto.Teraz czekam na echo serca.To czekanie przeraża .Lekarz mowi że to nic poważnego ale...

Anusia nic ci nie pomogę bo na ten temat nic nie wiem, mnie też przeraża czekanie, mam nadzieje że wyniki z krwi będą ok i nie zadzwonią do mnie, jutro tydzień od badań prenatalnych, jeszcze jeden tydzień muszę wytrzymać to czekanie mnie zabija, pozdrawiam

Witam, co tu taka cisza, Mandarynko, Mon cheri, mamaAnusi i inne przy nadziei - pobudka 🌼

No jreszcze sie temat nie rozkrecil , a juz pada ;) x mamo anusi niestety nie pomoge , niewiele mi to mowi :( x Jolka , ja jakos nie mam czasu zwolnic tempa , dlatego przestoje na kaffe ;) Jeszcze tydzien do wynikow ? No widzisz niestety chodzenie do pracy ma swoje dobre strony , czas szybciej leci . czekasz na Pappa? Jak usg? Ostatnio przez chorobe tesciowej i moj upadek i "potrzaskanie " sie troche nie nabierzaco jestem...

Witam.Zaczał sie nowy miesiąc , nowe nadzieje.Bylam poza zasiegiem z powodu Świat.1 listopada mojaAnia by miala 15mies.Mialam malego doła ale teraz ok.i do przodu. Mon cheri bardzo sie potłukłaś?Uważajmy kochane na siebie.Ja tez chodze jak" fajtłapa" to noga sie potknie to znowuo coś zaczepie

No wreszcie się ktoś odezwał ;) u mnie wiatrzysko że głowę chce urwać, Mon cheri widzę że ciąża ci służy, ja spokojnie podchodzę do wszystkich zadań, bez nerwów bez szaleństwa ;) spokój i opanowanie jest teraz najważniejsze, czekam na wyniki z krwi mam nadzieje że nie zadzwonią bo wyszły dobrze, usg wyszło w normie, kolejne w grudniu, ja do 12 listopada jestem na zwolnieniu, odpoczywam i się relaksuje, MamaAnusi jesteś silną kobietą, wspomnienie traumatyczne potrafią człowieka dobić, głowa do góry, myśl teraz o nowej istotce którą nosisz pod sercem :) czas ukoi rany, pozdrawiam Mandarynko zakupy się udały? 🌼

Ja tak po dluzszym mysleniu doszlam do wniosku ,ze te badania prenatalne chyba niepotrzebnie robie.Co by to zmienilo?A teraz to nasze czekanie na wyniki tyle nerwow zżera.Dzieki Bogu ze wszystko ok.w innym razie przyszło by nam zwarjować.

Jak usg dobrze wychodzi , to juz polowa sukcesu ... U mnie dopatrzono sie na usg kilku "nieprawidlowosci " , dlatego krew robilam ... No pewnie , ze wyniki niewiele zmieniaja , ale ja tam nie lubie nieprzyjemnych niespodzianek , a juz na pewno nienawidze tego zastanawiania sie ... I tak caly czas mi do glowy jakies czarne scenariusze przychodza , za duzo doswiadczen mamy pewnie . To jest wlasnie plus ciazy w mlodym wieku , o wielu rzeczach nie ma sie pojecia ...

Gość 15 24
no tak wszystkie baby mają jedyny azymut na rodzenia dzieci i nic innego po sobie nie potrafią zostawić prócz potomka . Kobieta jak nie urodzi to już nie jest kobietą według tych co to jedyne co potrafią to rodzić i wychowywać i nic poza tym , do nieczego innego się już nie nadają . jedyna fukcja życiowa kobiety to rodzenie , reszta to dodatek

15 24 ty to możesz sobie rodzić albo nie, wiesz gdzie my wszystkie to mamy w dooopie, twoje zdanie jest nic nie warte, my się realizujemy w różnych dziedzinach, a ty zostaniesz na starość sama, zobaczysz w tedy co to znaczy rodzina miłość męża i dziecka, u nas po usg zaraz się przechodzi do drugiego pokoju na pobranie krwi, więc to chyba u nas norma, u mnie też badania prenatalne nic nie zmienią,

Gość 15 24
do Jolki 1975 uderz w stół a nożyce się same odezwą , przecież żadna z was nie realizuje się w niczym innym tylko w dzieciach a tak na marginesie to przejrzyj na oczy to że masz dzieci czy mieć będziesz nie gwarantuje ci niczego , wielu dzietnych umiera w samotności , w domach opiek prawie wszyscy mają dzieci i wnuki a jakoś sami mieszkają i obcy się nimi opiekują umierają po cichu w samotności.

Gość gość
"a ty zostaniesz na starość sama, zobaczysz w tedy co to znaczy rodzina miłość męża i dziecka" x Ty też możesz zostać na starość sama jak kołeczek w płociczku. Dorosłe dzieci rozjadą się po świecie i choj je będziesz widziała. Może na święta lub gdy będą potrzebowały darmowej niani dla własnych dzieci. Jest wielu starych ludzi, którzy mają po kilkoro dzieci i żyją sami.

Nawiązując do badan.Mam kolezanke ktora pare lat temu urodzila chora corke.Po kilku dniach zmarla.Dodam ze nie robila badań.Po tym nieszczesciu zdecydowała ze jesli kiedykolwiek jeszcze bedzie w ciazy to zrobi badania i jesli sie okaze ze dzieckochore to je usunie.Cytuje ją" nikomu nie życze tego żeby własne dziecko umierało na rekach" Sama nie wiem jakbym postapila bedac w takiej sytuacji

Wiecie co ale od jakiegoś tyhodnia mam bole w pachwinach tak jakbym miala zakwasy.Najgorzej odczuwam to przy chodzeniu.W poprzedniej ciazy tego nie miałam.Miałyście tak.?

Witam;) mamaAnusi dolegliwości w ciąży to normalna rzecz ;) mnie też czasami boli podbrzusze, a w brzuchu czuję jakbym miała motyla :) nie są to jeszcze odczuwalne ruchy dziecka ale bardzo przyjemne, pogoda fatalna, leje aż się nie chce z łóżka wychodzić, mąż do pracy, syn do szkoły a ja odpoczywam, miłego dnia 🌼

Szybko wam macham , bo niedlugo znow mnie odlacza . x Mama Anusi , tez mnie ciagnelo , przestalo , jak troche wiecej gimnastyki robilam , teraz jest ok , wiec chyba normalne , byle skurczow za czesto nie bylo ... X Mandarynko ? X Jolka pozdrawiam :)

Gość gość
Mamuski alez ja Wam zazdroszcze,tez jestem juz w dojrzalym wieku,ostatnie dziecko urodzilam gdy mialam 36 lat,chcialabym jeszcze jedno ale juz nie moge,jestem przewlekle chora i za duze ryzyko tak dla mnie jak i dla dziecka,gdyby nie ta przeszkoda nawet bym sie minuty nie zastanawiala i w ciaze zachodzila.Dbajcie o siebie i Wasze maluchy powodzenia zycze :) ps.mam 41 lat :)

Witam.Moja sasiadka pare dni temu,w ciagu 3 -4 lat urodzila trzecia corke,majac44 lata.Tak wiec nigdy nie jest za pożno ale jesli zycie matki lub dziecka zagrozone to co innego.Gosciu dla dzieci ktore masz przelej całą milosc.Wychowywac to trudna sprawa alezarazem patrzec jak dziecko rosnie mowi do ciebie Mamo to jest piekne.Mam nadzieje ze niedlugo sie przekonam

Z tymi skurczami to ja nie wiem.jesli tylko z jednej strony twardnieje brzuch to znaczy ze dziecko tak sie wygina i to nie jest skurcz

Malo nas tutaj ;) X u mnie znow wszystko funkcjonuje :) x gosciu szkoda ze zdrowie nie pozwala :( , mimo wszystko zycze wspanialych chwil z rodzinka :) X mamo Anusi , ja tam nie wiem z tymi skurczami , bo na ct nigdy nic sie nie zarejstrowalo , a czasem brzuch troche twardnieje , ale ja tego prawie nie zauwazam , nigdy tez nie mialam bolesnego skurczu - wiec wychodze z zalozenia , ze nic niewlasciwego sie nie dzieje . x Jolka dokupilam juz nowy kabelek , moge podlaczyc modem , jest modem , jest Internet ;) bylam dzis na usg , no i gin stwierdzil , ze mala do drobniutkich nie nalezy , ma juz okolo 42 cm i ponad 1800 wage . Jak tam Twoje wyniki , dlugo jeszcze ?