Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam jedną z was

Smutne że katolicy tak kiepsko znają własną religię

Polecane posty

Gość byłam jedną z was

przez co dialog z większością z nich staje się niemożliwy.

Gość gość
Masz rację. Mnie rozwala gdy brak im argumentów i wykręcania się że wola boska jest nieznana i nie musi być zrozumiana. Coś a'la Islam

Gość gość
Bo to w większości motłoch. Po co mają myśleć, skoro proboszcz może to zrobić za nich? Dobrze, że ten bajzel upada.

Gość gość
zastanów się dwa razy zanim nazwiesz czyjąś władzę bajzlem, trochę refleksji, idioto. nikogo nie obchodzą Wasi niedouczeni tępi znajomi i nie macie prawa rozpierdalać tego na całą grupę społeczną.

Gość gość
*wiarę, nie władzę tak lewaku, zmasturbuj się pod moją pomyłkę.

podziwiam ateistów z trud i wysiłek włożony w pogłębianiu wiedzy o czymś, czym gardzą i g***o ich to obchodzi i jestem zniesmaczona niewiedzą i ciemnogrodem osób religijnych, nie godnych ateistycznego splunięcia.

Gość gość
Nazywać wiarę "bajzlem" źle, rzucać "lewakami" dobrze. Oj, Kali, Kali...

Gość gość
inteligentni wiedzą że świat stworzył inteligentny stworca-Bóg nawet naukowcy tak twierdzą i nie umieją dowieść że go nie ma. trzeba być ślepym na świat i ile jest w nim cudów by być ateistą. ateiści to idioci niestety

Gość gość
Którzy naukowcy? Bo jak do tej pory nauka skutecznie spycha boga na margines. A wierzący próbują wcisnąć go tam gdzie widzą słabość nauki.

Gość gość
Naukowcy nie potrafią też dowieść, że nie ma elfów. I co, wierzysz w elfy?

chyba znalazłam się w przedszkolu:D dzieci nie powinny spać o tej porze?:D nie zdajecie sobie sprawy, jak bardzo jesteście infantylni

Gość TheBoski
Jeden mędrzec kiedyś mi powiedział , Jeśli polegasz na modłach to pewnie jesteś pusty , dziecko tutaj nie ma Boga w wino nie zmienia się woda.

Gość gość
Cioociu, ale to on ziacioł!

Gość gość
i znów w mej pustej pale kołacze się to smętne pytanie TU BI K****, OR NOT TU BI :) a wracając do Boga, konia z rzędem temu, kto mi powie co było na początku...tylko bez Big Bangów proszę :D

Gość TheBoski
Brokeninside87 kiedyś z Tobą gadalem i podobno uważasz się za modrą . Więc powiedz mi jak to mozliwe że, Mam rap w genach jest wpisany w moje deena . Chociaż ani ojciec ani matka w swoim tego nie ma . ?

za modrą?:D ładny kolorek:) rap w genach może być po dziadkach:D " Cioociu, ale to on ziacioł! " Jasiu, natychmiast odłóż wiarę Marysi na półkę, podaj chusteczkę i nie ciągnij już za warkoczyki

Gość gość
Gdybym tylko spotkał Elę, moją pierwszą miłość....

Gość gość
Na początku były kwantowe fluktuacje czasoprzestrzeni. Chyba. Ale zbyt trzeźwy jestem, by próbować to wyobrazić. I brakuje mi kilku doktoratów.

Gość gość
a skąd sie wzięła czasoprzestrzeń? :P

Gość gość
Z biedronki :P Albo zderzenia dwóch lub więcej czasoprzestrzeni wyższego rzędu. Naukowcy nie są jeszcze pewni, bo obie możliwości są równie prawdopodobne.

Gość gość
ale skąd się w ogole wzieły algorytmy czasoprzestrzenne jako takie? czy wygenerował je Rdzeń zwany niekiedy Bogiem na potrzeby tego Wszechświata? bo Wszechświatów może istnieć wiele, o rozmaitych genezach powstania, czyż nie?

Gość TheBoski
Sorry Broken za głupie pytanie , ale jak widać na głupotę można odpowiedzieć tylko większą głupotą , zadałem takie pytanie gdyż Z blanta został tylko filterek , i na dzisiaj tyle. Zapłaciłem trzy dychy ale się uppiieerrddoolliiłem

Czytam sobie i czytam i widze jak ci wielcy milosnicy bozka folguja sobie ze slownictwem,pogarda blizniego i zloscia.Czyz tak was uczyl bozek? Kochac macie wszystkich,wybaczac,milowac,czynic dobro.Wcale tego nie wiedze. Ja jako ochrzczona przez przypadek,bo urodzona w Pl wystapilam z szeregow baranow,ktorych pasterzem mogl by byc Alf.

Gość gość
naukowcy ostatnio mówili że nic nie powstało z niczego i że nawet pojedyńczą komórke musiał ktoś stworzyć (Bóg) wsadzcie sobie klocki do słoika i zamknijcie poczekajcie 2 miesiące i zobaczcie co sie z tego urodzi :D jak tak wierzycie ze wszystko z niczego sie wzieło :D 🖐️ dzisiaj na niebie widziałam wielki wóz i mały wóz tylko istota inteligentna mogła coś tak pięknego nakreslić z gwiazd. a Ty Brokenside będziesz płakać w czeluściach piekielnych za to że sie śmiejesz z katolików :o

Gość gość
I tu pojawia się pytanie skąd wziął się "Rdzeń zwany niekiedy Bogiem". Jedno pytanie bez odpowiedzi zamieniliśmy na inne.

Gość gość
według moich źródeł Bóg nie jest istotą, bo nie istnieje w naszym rozumieniu. Aby zaistnieć fizycznie potrzebuje manifestacji materialnych takich jak my. Gwiazdy także są manifestacją ale raczej nie sztuki a matematyki, konkretnie świętej geometrii. Cały nasz świat się na niej opiera tak nawiasem mówiąc.

Gość gość
albo wsypcie klocki do słoika i potrząśnijcie czy sie same ułożą :D z was są barany. Kochanka franka a co ateiści lepsi? taka Brokenside wyzywa katolików od idiotów :o dla mnie ateiści to ciemnogród

Gość gość
tyle wcieleń macie za sobą a dalej ciemnica

Gość gość
No właśnie, katolicy drodzy, zwykliście mawiać 'Bóg z Boga" , a cóż to znaczy? Masło maślane. Albo przyjmujemy, że na początku nie istniała czasoprzestrzeń, a jedynie nieskończenie mały ładunek energii rozciągnięty w nieskończoności, albo Boga także ktoś powołał do życia...