Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana Z

Zszokowało mnie czym bratowa karmi dzieci

Polecane posty

Gość gość
no wybaczcie kobiety ale niestety nie trafilyscie... zeby mam okej, w stanie normalnym, wlosy jak wlosy, regularnie chodze do fryzjera, uzywam odzywek, nie zauwazylam nadmiernego wypadania, a co do makijazu maluje sie jak zwykle, chyba ze idzie okres no to nieco mocniej bo zawsze gdzies syfek wyskoczy... sorry, aha i w swoich badaniach tez nie zauwazylam jakis niepokojacych rzeczy,

Gość gość
moja bratowa też nie lepsza, 4latek ma cały czas dostęp do słodyczy, które zwyczajnie sobie leżą, a potem płacze, że mały nie zjadł obiadu i ogólnie tak malutko je. A jak ma zjeść obiad skoro 5 min wcześniej zjadł pół paczki ciastek?

Gość gość
Dominującym składnikiem paluszków rybnych jest mięso z ryb, które według deklaracji producentów powinno stanowić ponad 60% produktu. Jednak jak wykazują analizy, mieszczą się przeważnie w przedziale od 50 do 60%, czyli mniej więcej połowę produktu stanowi panierka. W skład panierki wchodzą zazwyczaj: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, olej roślinny, sól i przyprawy, ale w zależności od producenta mogą to być również m.in.: modyfikowana skrobia kukurydziana E 1422, środki spulchniające, glukoza, grysik ryżowy, białko mleka, tłuszcze utwardzone. Pamiętajmy także, że panierka jak gąbka chłonie tłuszcz, który dodaliśmy podczas smażenia.

Gość moj maz lowi dorsze
tak pani odd rybek pewnie czeka skoro swit na przystani i przechwytuje swieza rybke:D

Gość gość
nie ma problemu jeśli ktoś takie cos zje raz na jakiś czas,ale sa osoby,ktore jedza tak na codzien...

Gość gość
no pewnie juz wierzę że taka piękna i zdrowa jesteś :) wiadomo że nie przyznasz sie do tego, może sama siebie oszukujesz. ... poczekaj jeszcze trochę, bedzie coraz gorzej...

Gość gość
Kochana dlaczego cie to tak zlosci. Nie martw sie to jej dzieci nie twoje. Swoim spokojnie wytlumacz ze w domu nie pijecie takich rzeczy. Wydaje mi sie ze jak nawet zjedza tam cos niezdrowego od czasu do czasu to nic im sie nie stanie.

Gość gość
nalesniki z nutella i bananem? toz to samo zdrowie,wlasnorecnie robione i same witaminy.

Gość gość
nie trzeba czekac na rybaka..ale wyobraz sobie,ze to łowia noca,a rano już stoi wianuszek klientów przed sklepem.ok 10 podjezdza chlodnia ze swieza rybka...gdzie ty mieszkasz,ze cie to dziwi..?no tak pewnie nie nad morzem i zresz mrozona..no coz wspolczucia,albo nad morze na aurlop na rybke hahhaha

Gość gość
ej sorry ale troche mi zal siedziec w kuchni i czekac az warzywka sie ugotuja, widocznie macie na to duzoooo czasu, ja go nie posiadam... i tylko nie piszcie ze przygotowanie zdrowych posilkow to 5 minut, a w ogole najchetniej przerobilabym swoja kuchnie na garderobe bo nie mam gdzie butow trzymac...

Gość gość
weźcie się nie produkujcie z tymi przepowiedniami- na świecie nie ma sprawiedliwości i ci co o siebie dbają pierwsi kopią w kalendarz, alkoholicy zyją 100 lat w świetnym zdrowiu, bakbi obżerające się frytkami są szczupłe i piękne- na pewno znacie mnóstwo takich przypadków..

Gość moj maz lowi dorsze
ja nie musze sobie wyobrazac bo znam to z praktyki na temat lowienia rybek co nieco wiem:) smiesza mnie po prostu eko mamuski ludzie nie dajmy sie zwariowac nie mowie o jakis skrajnosciach ale wszystko w odpowiednich ilosciach

Gość gość
niestety mnóstwo ludzi tak karmi dzieci.... widac na placach zabaw, paczki, słodycze. Ostatnio w sklepie pani stała z córeczką do kasy, kupiła składniki na tort na urodziny dziecka: dwa gotowe blaty biszkoptowe, masa malinowa w proszku i bita smietana w spray-u i gadałą do dziecka jaki to pyszny tort jej zrobi. SZOK!! dla mnie. ale nikogo nie przekonamy tutaj, takie osoby to z reguły lenie śmierdzące i prostaki, zero podstaw dotyczących odżywiania. Patrzą żeby nie być głodnym, jak najszybciej przygotować posiłek i leżenie na kanapie.

Gość gość
a i u bratowej jest tak, że najpierw jest kawa i słodycze (pączki, ciasteczka) a dopiero później proponuje śniadanie :D

Gość gość
ej kolezanko ktora martwi sie tak o moje zdrowie i pieknosc, tak naprawde mam gdzies twoje wywody, bo to ja codziennie rano stoje przed lustrem (a lustro mam czyste) i widze siebie... nie musze sobie niczego dodawac ani odejmowac, oczywiscie Ty napewno wiesz lepiej jak wygladam, jak sie maluje i dziekuje ze wrozysz mi tak swietlana przyszlosc, oczywiscie poczekam na te wszystkie cukrzyce, cholesteroly i skoki cisnienia... :p

Gość gość
akurat warzywka się szybko gotuja,paruja czy cokolwiek.niestety jedzenie jest dla nas najważniejsze,jest naszym paliwem.i wcale nie trzeba się napracować żeby dobrze jesc.najzdrowsze sa potrawy proste i szybkie.tylko trzeb patrzeć żeby jesc sezonowo

Gość gość
A ja sie dzisiaj dowiedziałam jak skubia kurczaki.............wiec... żeby je oskubać z piór itd... wkładają je do wody z jakims roztworem coby piórka szybko schodziły!!!!!!Więc prawda jest taka... drób chodowlany, faszerowany chemia... naet po uboju dalej chemia faszerowany........ MASAKRA!!!!!!!!!!!!.............. kupię se kurczaki żywe i sama je bedę chodować... wiem że mieso jest INNE od tych fermowych

Gość moj maz lowi dorsze
jak mamy wiecej swiezej ryby to tez zamrozimy a pozniej odmroze i usmaze i zyjemy:)

Gość gość
tak mnie tez te torty rozwalają.ehhee a Kinder bale...omijamy z daleka te przekąski masakra.

Gość gość
oczywiście jak mam swiezej ryby więcej tez mroze,to nie grzech...mówimy tu o paluszkach rybnych dla dzieci...

Gość gość
zamrozone, odmrozone, znaczy dobre???

Gość gość
ale i problem, nich każdy wpierdziela co chce, jego zdrowie, jego życie, jego cyrk i jego małpy

Gość gość
jeśli kupisz swieza rybe i stwierdzasz ,ze jej nie zjecie na raz,wiec mrozisz reszte.po czasie odmrazasz i robisz z nia cokolwiek ,byle nie mrozic znowu.dla mnie ok

Gość gość
w naszym domu nie pije się kolorowych napojów gazowanych, obiady sa tylko domowe, nawet pizze. Bardzo często piekę ciasta, robię domowe konfitury, pasztety, wedliny... i sprawia mi to przyjemność, od razu uprzedzam że pracuje zawodowo ale grunt to dobra organizacja i chęć dbania o rodzinę. moje dzieci nie piją coli bo jej nie lubią nawet, jak idziemy do znajomych i sa pytane czy chcą colę (5 i 3 lata) odpowiadają ble, paskudztwo.... ciocia zabrała ostatnio starsza córkę do McDonalda z kuzynem, i była zdziwiona ze córka z zestawu Happy Meal zjadła tylko jabłko :) i jednego nugget-sa.

Gość moj maz lowi dorsze
a myslicie,ze jaka jecie rybke latem nad morzem?ta smazona,swieza prosto z kutra:D tylko,ze latem jest okres ochronny na dorsza

Gość gość
nienawidze ryb...ten zapach fuuuuj

Gość gość
jest 0kres ochronny,ale nie całe lato.uwazam,ze warto kupic więcej,zamrozic i mieć fajna rybke na piatek

Gość gość
pozatym bratowa to zona brata tak?wiec nie jest jej obojętne co jedza te dzieci.ja bym szepnęła bratu!!

Gość moj maz lowi dorsze
ja ppisalam o rybce w smazalniach,gdzie zachecaja swieza rybka prosto z kutra a ludzie naiwnie wierza ryb to mam cala zamrazalke

Gość moj maz lowi dorsze
najlepiej miec swoje poletko,stawek,kurki i krowke i wtedy moze,moze bedzie eko uwielbiam Was eko mamuski!!!