Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja wyprawka czego mi jeszcze brakuje

Polecane posty

Gość gość
sól fizjologiczna do przemywania oczu maleństwa oraz sól morska do noska. Najlepsza moim zdanie Disnemar niebieski w aptece koszt około 18 zł. Gruszki nie kupuj. Miałam na początku i się męczyłam. Pożniej kupiliśmy do usuwania wydzieliny z noska przyrządzenie co się podłączało do odkurzacza porażka, a dosyć drogie bo ponad 60 zł, Wyrzuciłam to. Jak moje maleństwo miało rok i dostało katarku Pani w aptece poleciła mi Nastifrida lub coś takiego. Przystawiasz jedną rurkę do noska maleństwa, a drugą końcówkę do swojej buzi i wysysasz sama wydzielinę. Super!szybko, bezboleśnie.

Gość gość
Aha no i tak nieco konca w temacie ..... Wyspij się na zapas!!!! Hehe

Gość gość
Moją córcię karmiłam piersią, a i tak kiedy miała trzy tygodnie dostała kataru. Zaraziła ją moja teściowa bo nie miałyśmy z nikim innym chorym kontaktu tylko ona. Męczyłyśmy się z trzy tygodnie.Także lepiej się zaopatrzyć w takie urządzenie do usuwania wydzieliny z nosa.

Gość gość
no i zmywarke koniecznie kup jeśli jeszcze nie masz i pralke dopbra i mocna i odloz pieniądze na doplate do wody bo za pierwszy kwartal będzie taka ze ho ho

Gość karolinaKa
To juz kazdy musi wybrac. My doradzamy a kazdy wedlug swojego zdania. Na poczatku to trudne, po jakims czasie juz wszystko robi sie na czuja i kazda mama wie jak najlepiej. Dla mojej corki bardzo przydal sie tez spiworek taki do spania, oczywiscie tylko teraz kiedy juz jest chlodno w domu. Bo bez spiworka potrafi sie calkowicie rozkopac i przekrecic o 180 stopni w lozeczku. A tak wiem ze jest jej cieplo wygodnie bo ma tylko body albo kaftanik i nozki w spiworku gole. Ja bylam do niego sceptycznie nastawiona ale jak przyjrzalam sie akrobacjom mojej corki to sprawdza sie super,

Gość gość
karolinaKa mój robi dokładnie to samo, niestety śpiworka nie toleruje, wiec ubieram go cieplo do spania

Gość dużo tego masz
Myślę, że wiele z tego co już kupiłaś, użyjesz raz albo wcale :-) Ale przy pierwszym dziecku rozumiem taki szał zakupowy. Nie wiem czy słyszałaś o wiaderku do kąpania malucha. Używam go przy mojej najmłodszej dzidzi i bardzo sobie chwałę (tummy tub się nazywa). Do pół roku idealne, teraz Iza nie chce za bardzo w nim siedzieć tylko cały czas staje, tak że od dwóch miesięcy kąpiemy się na stojąco, z czego mała ma niezłą radochę :-)

Gość karolinaKa
No wlasnie wiem ze nie kazde dziecko toleruje spiworek. Moja na szczescie zaakceptowala i dobrze jej sie w nim spi a i ja moge spac spokojnie.

Ja Ci polecam leżaczek-bujaczek firmy BabyBjorn. Można uzywac od niemowlaka do dwulatka. Dziecko samo się buja. Mój syn go uwielbia. Obejzyj filmy na You Tube.

Gość rozwiazanie zagadki
moge ci polecici lezaczek do kapieli, ja kupilam uzywany, bo myslalam, ze uzyje raz i bedzie po wszystkim, a co tam!!! ala im byla wieksza tym chetniej w nim lezala, w koncu jak wystawala/ byla za szeroka/c ezka to az zal bylo go odlozyc :P

zamiast gruszki polecam fride:) zdecydowanie lepsza, a poza tym brakuje chyba kolderki w tym co wypisalas? najlepiej bakteriostatyczna antyalergiczna, ja mam baby excellent, z feretti.

Gość glupie pytanie ale nie mam
jeszcze dzieci: po co butelki, podgrzewacz, sterylizator jak sie zamierza karmic piersia?