Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc333

Dlaczego P M nie dbają

Polecane posty

Gość abc333

Dlaczego niektóre Pary Młode nie dbają o kulturę, zachowanie swoich gości???? Ostatnio coraz więcej zauważam chamstwa i agresji na weselach, nie raz goście pod wpływem upojenia alkoholowego (i nie tylko) zachowuje się skandalicznie!!!! co mnie zadziwia? wiele z was toleruje to i tylko głupio się uśmiecha, próbuje to zignorować jak z ktoś z waszych gości; wyrywa mikrofon dla Dj, lub zespołu, próbuje obmacywać wokalistkę, sypią się różne epitety pod adresem usługodawców, idiota wyrywa kamerę i cytuję " jak będziesz ze mnie kręcił to cię przypier....." zamiast grzecznie poprosić o piosenkę to cytuję - "puść, zagraj disco polo bo jak nie to........................"kelnerka która stara się jak może dostaje niesłusznie ochrzan od wiecznie narzekających gości za wszystko...........itp. A dzieje się to za waszym przyzwoleniem.

Gość gość
Jaka kultura par młodych takie zachowanie gości. ja bym wywaliła takich co by mi próbowali zepsuc wesele i atmosferę. Ale kto z kim przystaje takim samym sie staje

Gość gość
PM nie mogą czasami nic zrobić ,bo zostaliby sami na sali

Gość gość
To moj maz czy ja mam sie szarpac z pijanym wujkiem i wyrzucac go na sile? Jak to sobie wyobrazasz?

Gość gość
A kto i dlaczego ma sie szarpać z twoimi goścmi? zespol, dj, kamerzysta,kelnerka.... ?? Sa też i wasi rodzice którzy powinni przyprowadzić do porządku takich Jak zapraszasz gosci to zastanów sie czy chcesz mieć hołotę na weselu czy wesele na poziomie. To wyobraz sobie jak oni maja pracowac z takimi chamami i w jakich warunkach.

Gość chasse do boku
a co mają zrobić?

Gość gość
współczuję ci w takim razie ludzi, wśród których się obracasz, bardzo cześto chodze na wesela- nikt nie chodzi na nich schlany, nie wyrywa mikrofonu, nie obmacuje wokalistki itp. itd. no ale może to kwestia tego, że zarówno rodzina i znajomi męża jak i moja, to ludzie cywilizowani

Gość gość
Przyprowadzic do porzadku, zwrócic uwagę a nie tolerować chamstwa i zamętu, chyba, że samemu jest się chamem.

Gość kaghaa26
Tez obsługuję wesele i przykro mi to mówić, ale takie rzeczy sie zdarzają, pomimo, że czasami mlodym sie zwróci uwage to oni nie widzą problemu, albo nie chca widzieć, a gście dalej rozwijaja skrzydła bo maja zgodę. Załosne

Gość gość
Nie można zwracać uwagi komuś że źle się zachowuje. Nie wyobrażam sobie podejść do wujka i zabrać mu butelkę wódki sprzed nosa i zabronić roznosić na ten stolik bo jakiś wujek jest pijany albo wyprosić go z sali. Zwrócić uwagę może żona, córka ale nie panna młoda czy pan młody. U nas na szczęście nie było nieprzyjemnych sytuacji bo jeśli ktoś się wstawił to pojechał do domu. Był taki tylko jeden przypadek. Tak jak nie wypada, żeby dzieciom obca osoba zwracała uwagę. Jak jestem w sklepie i dziecko krzyczy to nie mogę podejść i powiedzieć matce że nie umie wychować dziecka i żeby się uspokoiło bo mnie głowa boli bo matka nakrzyczy na mnie że to jej dziecko i jej sprawa. Na weselu jeśli ktoś zacząłby bójki albo trzaskał wazony, kieliszki i sytuacja byłaby kryzysowa trzeba by było wezwać policję albo ochronę i tacy goście musieliby podpisać że pokryją wszelkie szkody. Tak na prawdę każdy odpowiada za siebie. Pilnuję swojego zachowania i ewentualnie męża

Gość gość
nalezy zatrudnić bramkarzy

Gość gość
woole to smieszny temat, bramkarze to sa na dyskotekach i meczach haha, a na wesele zatrudniac bramkarzy wiocha, pewnie autorka ze wsi, i rodzina to stado bawolow i świn, dlatego boi si eo zachowanie gości ... wspolczuje takiego wesela

Gość gość
Tylko , że właśnie te wesela na wsi sa bardziej kulturalne niz te czasami gdzie miastowa hołota na wszysto sobie pozwala, własnie tacy jak wyzej robią najwiecej chlewu.

Gość gość
Zapewniam , że stado bawołów i swiń zachowuje sie lepiej niz ty gówniarzu!!!

Gość dausia kkq
Fakt. U mnie jeden z gosci próbował ingerować w zespół to szybko go uspokoilismy z tatą. więc można, trzeba tylko chcieć a nie pozwalać komuś na chamskie zachowanie

Gość gość
bo trzeba bramkarzy zatrudnić ,na wszystko kasa jest a na bramkarza kasy nie ma ,no to potem tak macie jełopy zasrane

Gość abc333
Jako autorka pracująca w branży weselnej staram sie zwrócić uwagę na narastające chamstwo szczególnie osób młodych i nie na podstawie jednego wesela,(czytaj ze zrozumieniem) ale na podstawie wielu, oczywiście są wesela kulturalne, że aż chce sie pracować, ale są i takie jakie opisywałam i nie są to wesela na wsi bo tam zazwyczaj ludzie nie narzekają na nic i wszystko im pasuje - są życzliwi. A co do zwracania uwag dlaczego nie wypada jak goscie psują ci wesele. Pozwalasz im na to? A jak ci w sklepie ktoś będzie pakował towar, cukierki do torby, wsadzał łapy do kasy, petent w biurze będzie ci wyrywał długopis, pacjent pielęgniarce strzykawkę,albo wujek zacznie demolować ci wesele, koleś ci zarzyga mieszkanie........itd.....itp. to też dasz mu przyzwolenie????? na chamstwo zawsze cham będzie szukał wytłumaczenia.

Gość gość
cham nigdy nie wie ze jest chamem i mysli tylko w sposob egoistyczny, ale prawda jest taka, że mlodym powinno zalezec na klasie wesela i powinni wiedziec kogo sie zaprasza inaczej beda mieli motłoch i zamęt na weselu co sie zdarza.

Gość haannkaka
znjdzie sie kilku cwaniaczków na weselu co tylko szukaja "wrażeń" zazwyczaj półgłówki, ale jezeli nie maja szacunku ani do młodych par i do reszty to upomieć a jak nie przyniesie skutku to wyrzucic bez skrupułów niech nie psują wesela

Gość gość
i dlatego potrzebny jest bramkarz ,bo nikt z rodziny nie będzie sie narażał

Gość gość
byłam na weselu i ojciec młodego to cham,popił swoje mądrości odstawiał,do tańca się cisnął i przyciskał młode dziewczyny do swojego spoconego cielska

Gość branzowiec
problem jest narastajacego chamstwa, brzydko wyglada jak młoda dziewczyna zaleje się w sztok, przeszkadza nam wszyskim dookoła bełkocze, az przykro patrzec bo wtedy wyglada jak fleja, utrudnia nam pracę i psuje wszystko a potem usuwaj taką z filmu, choc cwaniaczków tez nie brakuje

Gość gość
Jeśli chce się mieć udane wesele to się nie zaprasza takich osob,po których można się spodziewać ze nie zachowają kultury i problem z glowy. Ja tak zrobiłam i miałam udane wesele i spokojna glowe i za nikogo nie musiałam się wstydzić:)

Gość gość
Najlepiej tak by było, chociaż często P. m nawet nie chca widzieć takiego zamieszania, a goscie naprawdę potrafia być upierdliwi, nie uszanują żadnego wyboru ani repertuaru.....to co młodzi ustalaja w spotkaniach to często inni maja w d....... Ostatni cytat - " u nas była piosenka Cudownych rodziców.... a wy co kur..... gracie"!!!!!! To sie nazywa Kultura!

Gość Plus
Pewnie dlatego, że bardziej zależy im na dobrych układach z rodziną, niż z obcymi ludźmi, którzy tylko pracują na ich weselu. A kulturalne i spokojne zwracanie uwagi na takich ludzi nie działa. Wiem to z doświadczenia: na moim weselu spił się mój ojciec i zamęczał głupią gatką kolejne osoby. Pół biedy, że zamęczał rodzinę, ale utrudniał też pracę fotografowi, kamerzycie i DJ'owi. Tak jak napisałam wyżej żadne zwracanie uwagi na poziomie nie dało efektu. Byłam po prostu bezsilna.

Gość marynaa31
Czasami trzeba huknać i pokazać takim kto tu rządzi, widziałam kiedys ojciec Młodego awanturował sie, juz nieprzyjemnie sie robiło, wiec kilka osób na polecenie Młodego wpakowało do samochodu i odwiozło do domu i wtedy było spokojnie, a tak to by im zepsuł całą imprezę.