Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o ktore zaprowadzacie dzieci do przedszkola

Polecane posty

Gość gość

Jesli nie musicie byc w pracy na konkretna godzine albo nie pracujecie? Nasze przedszkole czynne jest od 7.30 i wiekszosc dzieci o tej godzinie juz jest praktycznie tylko ja przyprowadzam corke na 8-9 czyt przed sniadaniem, zastanawiam sie jak jest w innych przedszkolach. Przedszkolankom to nie przeszkadza bo i tak program zaczynaja realizowac dopiero po sniadaniu wiec po co budzic tak wczesnie dziecko jesli nie ma potrzeby???

Gość gość
nie twoja sprawa

Gość gość
ok 7,30-8

Gość gdgdsg
U nas zajęcia zaczynają się śniadaniem o ósmej, więc odprowadzam dziecko na ósmą. Gdybym przyprowadzała je później, wprowadzałabym zamieszanie i dziecko pewnie też nie czułoby się zbyt komfortowo, tak wchodząc gdy już wszystkie są.

Gość gość
maz do roboty cie wygnał? a dziecko do przedszkola

Gość gość
8-8.15

Gość cztery z plusem
Jak ja z nimi jadę to tak na 8.30-8.45 docieramy. Jak jada z ojcem to 7.30

Między 8:00-8:20. Dzieci można przyprowadzać do 8:30, później zamykają drzwi. Śniadanie jest właśnie o 8:30-8:45.

Gość gość
A po co tak wczesnie? Ja zaprowadzam odrazu na sniadanie czyli na 9

Gość gość
Ja było ciepło to na 7:00, jak się ochłodziło to na 8:00, a jak będą mrozy to pewnie na 8:30-9:00. Pracuję w domu i lubię rano zacząć dzień. Latem wstaję nawet o 5:00, a teraz to tak 5:00-6:00, zależy od dnia. Chodzę piechotą, celowo, żeby się obudzić, więc jak jest ciepło to idę wcześniej, a jak bardzo zimno i nieprzyjemnie to później. Przyprowadzam też spacerem. Muszę się dotleniać te 2x dziennie i mieć ruch na powietrzu, bo inaczej bym nie funkcjonowała w domu tylko spała. Przy okazji zaliczam piekarnię i szybkie zakupy. Samochód omijam szerokim łukiem, bo jak wcześniej wszędzie woziłam tyłek to efekt był taki, że mnie kręgosłup bolał, głowa i spać mi się chciało notorycznie. A teraz 1 kawka dziennie w zupełności załatwia sprawę (wcześniej piłam minimum 2). :)

Gość gość
U nas dzieci można przyprowadzać od 6.30.Śniadanie o 8.00. Ja prowadzę małego na 7.30.

Gość gość
U nas jest sniadanie o 8 wiec zaprowadzam na 8 :-)

Gość gość
Na 8.30 - odbieram o 15.30 w środę odbieram o 12.00. Czasem mamy dzień leniuchowania i mapa zostaje w domu. Mieszkamy w Belgii

Gość gośćść
U nas przedszkole jest otwarte od 5. O 8 jest śniadanie więc do tej pory dzieci maja być w przedszkolu bo są zamykane drzwi i jest problem się dostać. Jeżeli ktoś musi przyprowadzić później to zgłasza dzień wcześniej.

Gość gość
Mala*

Gość gość
A czemu odbieracie wczesniej? Chcecie spedzic czas z dziecmi czy np wczesniej konczycie prace a przedszkole macie po drodze?

Gość gość
Ja prawie nigdy nie odbieram wcześniej, choć pracuję w domu. Zawsze odbieram 16:00-17:00. Czasem zdarzy się 15:30. Chodzi o to, żeby móc jak najwięcej zrobić w domu w ciszy i skupieniu. Wcześniej zabieram tylko wtedy, kiedy mamy wizytę u lekarza, albo jedziemy na długi weekend i chcemy wyjechać wcześniej, żeby być na miejscu pod wieczór.

Przedszkole do którego moje dziecko chodziło było czynne od 5:45 - 16:00 . Od razu było zapowiedziane że dzieci najpóźniej przyprowadzamy do godziny 8:00 .

Gość gość
Na 11 przed spacerem albo. Na 9 kiedy mają kurs tańca. A czasem dopiero na obiad. Wszystko zależy jakie mamy zmiany w pracy. Aha to prywatne przedszkole

Gość gość
jak jadę do pracy czyli na 9 ,a kiedyś jak starszy chodził do na 8 zaprowadzałam .

Gość gość
Mąż musi być w pracy o 7:15 więc córka musi być odstawiona na 6:55 bo by nie zdążył. Na szczęscie mimo że przedszkole otwarte jest od 7:30 a żłobek od 7:00 to jakaś Pani zawsze jest przed 7.

Gość gość
Nie szkoda ci dziecka ze budzisz go tak wczesnie i zostawiasz sam z nauczycielka? A ty co robisz w tym czasie? Pewnie przewracasz sie z boku na bok

Gość gość
Mąz odstawia córke do przedszkola między 8 a 8:15 sniadanie ma na 8:30. Ja zabieram o 15:15

Gość gość
gość Nie szkoda ci dziecka ze budzisz go tak wczesnie i zostawiasz sam z nauczycielka? A ty co robisz w tym czasie? Pewnie przewracasz sie z boku na bok XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Ja co robie? Jak tylko wyjadą to sama szykuje się do pracy. Więc od 6:35 d 7:15 to mam czas na umycie się, branie, zrobienie śniadania do pracy i jazda na 8:00 do pracy. Jade ok 45 minut.

Gość gość
ubranie* poprawka

Gość gość
Aha......a córka odbierana jest ok 16:30. I jak tu zdecydować się na drugie dziecko kiedy własciwie cały dzień trzeba być w pracy?

Gość gość
Na 8:30 do 14:30