Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobieja_86

Starającę się LISTOPAD

Polecane posty

Gość takasobieja_86

Witam, Kto zaczyna w tym miesiącu starania :)?

Gość miśka292
Witaj dołanczam się:)

Gość takasobieja_86
Cześć :) Ja staram się po raz drugi, niestety pierwszą ciążę poroniłam. Zdiagnozowano u mnie zespół antyfosfolipidowy, a w konsekwencji rozwineła się u mnie hemofilia nabyta ( 1 przypadek na 40 mln osob :P ). Na szczescie teraz wszystko jest w normie. Ponieważ mam zdiagnozowane pcos i bardzo niereguralne miesiaczki dostałam CLO, ostatnią tabletkę skonczylam 3.11. Czekam teraz na efekty :) A jak wyglada Twoja historia?

Gość jaijuz
To i ja pogadam. Strasznie chfemy juz bobasa 10 m po ślubie i nic. W wakacje pojechalam na cytologie i sie zaczelo. Nadzerka skierowanie na usg po badaniu powiekszony prawy jajnik kolejne badanie kleooptyka czy jakos tak i po badaniu pytanie czy zgodzi sie pani na biopsje. Nogi jak z waty na zaswiadczeniu napisane podejrzenie dysplazji szyiki macicy. Biopsja 2 tyg. Czekania czy rak czy nie. Ulga tylko nadzerka. Wypalili mi ja i 21 dni zwolnienia krwawienie i lezenie. Wyliczylam dokladnie wszystko i juz myslalam ze nam sie udalo w pazdzierniku. Bol podbrzusia, wrazliwe piersi, dziwny sluz okres spodznial sie 2 dni ale niestety na tescie 1 krecha i @ mam. W listopadzie saczynam batalie na nowo

Gość takasobieja_86
jaijuz A miałaś robione badania hormonalne?

Gość gość
Dołanczam się, podbrzusie. :o

Gość jaijuz
Nie nie mialam. Jade 13 na usg i 14 na wizyte lekarz chce sie upewnic ze jajniki dobrze pracuja.

Gość takasobieja_86
Ooo... ja też mam 13 kontrolne usg :) zobaczymy czy clo zdziałało. Narazie wydaję mi się jakis przyspieszony ten cykl. Ja w zeszlym msc tez myslalam , ze jestem w ciazy bole piersi , jajnika....niestety okazalo się, że nie jestem. Może to psychika.....

Gość jaijuz
No prosze jak sie zlozylo. Ja czasami mam wraxenie, ze sama sobie dopowiadam te objawyni tylkobtest za testem bym robila

Gość takasobieja_86
Psychika działa cuda....moja mama starała sie o mnie 10 lat. Lekarze nie dawali szans....konczyło się to ciążami urojonymi. W koncu mama sie poddała i pogodziła, że nie moze miec dzieci, wtedy pojawiłam się ja :)

Gość jaijuz
Cos w tym jest. Ja strasznie sie martwie ze juz moze nie zdazymy maz jest przed 40 i 8 lat starszy widze jak za kazdym razem jest zawiedziony ze znow nie wyszlo.

Gość takasobieja_86
Wiesz co , ja jestem " w gorącej wodzie kąpana " i też chciałabym od razu być w ciąży. Jedyne co mogłam zrobić to wykonać komplet badań. Jeżeli tak długo się starasz i nic nie wychodzi rób jak najszybciej wszystkie badania. Przyczyna może być łatwa do zdiagnozowania i leczenia. Ja dostałam CLO na wywołanie owulacji, ponoć działa cuda :)

Gość jaijuz
Na wizycie porozmawiam z ginem 17 powinnam miec owu i juz sie nakrecam hehe

Witajcie, chcę się dołączyć:) Starania zaczęliśmy w październiku ale niestety nie udało się. Robiłam jakiś czas temu badania i prolaktyna wyszła za wysoko. Lekarz powiedział żebym powtórzyła ale stwierdziłam że na razie popróbujemy i zobaczymy. Ja też niestety jestem w gorącej wodzi kompana i chciałabym już. Nie jest to dobre podejście, staram się wyluzować.

Gość takasobieja_86
busiu, Przy wysokiej prolaktynie bardzo cięzko zajść w ciążę, nie dochodzi do owulacji. Musisz się najpierw podleczyc. Szkoda czasu działaj, lec na badania:)

Gość irvinka
Również się przyłączę :) Razem zawsze raźniej. Dziewczyny powiedzcie, wyznaczacie sobie dni płodne?

Ok, wybiorę się sprawdzić prolaktynę w środku cyklu. Mam nadzieje że wyjdzie ok. Trochę sie zaczęłam spinać bo 30tka na karku...

Gość takasobieja_86
wszystko jest do wyleczenia :* trzeba tylko odpowiednio działać . Ja mam za wysoki testosteron, DHEA, androstedion i progesteron 17-oh. Ważne żeby trafić na dobrego lekarza :)

Gość takasobieja_86
irvinka, ja dodatkowo codziennie rano mierzę temperaturę. Normalnie jest ok 36,4 - 36,6 . Gdy pojawia ie owulacja wynosi ok 36,7 do 37,0

A słyszałyście o oleju z wiesiołka? Czytałam że pomaga. Czy ktoś stosował?

Gość gość
Przylaczam sie do temamtu, chodz jestem juz weteranka w staraniach :) Olej z wiesiolka pomaga na sluz plodny ale nie zawsze, bierze sie go do dnia owulacji, ktory trzeba sobie wyznaczyc.

Gość miśka292
Mamy podobną historię. Również poroniłam pierwszą ciąże. Miałam zaśniad groniasty ( w łożysku rozwijał się nowotwór). Brałam 3 miesiące tab. anty.i mam 4 cykl po ich odstawieniu. Starania zaczeliśmy po odstawieniu ponieważ bardzo chcemy dziecko nawet bliźniaki:)

Gość takasobieja_86
Dziewczyny, Ja przeczytałam chyba wszystkie możliwe artykuły odnośnie problemów z zajściem w ciążę :P wszystko jest do wyleczenia :) teraz w weekend powinnam miec dni płodne :) tak jak mówiłam brałam CLO, ponoć 10 % ciąż po stymulacji tym lekiem to ciąże mnogie :)

Gość takasobieja_86
Czy ktoś slyszał o ziołach ojca sroki?

Gość gość
Tak ja pilam ziolka ojca Sroki dwa cykle i wlasnie wczoraj zobaczylam na tescie 2 kreski :D wiec mysle ze ziolka mi pomogly. Mam PCO i insulinoodp***osc.

Powiedzcie coś więcej na temat tych ziół. Jak się stosuje, gdzie można kupić?

Gość takasobieja_86
gość, A długo sie starałaś? Moje zioła leżą w szafie i tak jakoś ich nie pije...może jednak warto... Czytałam, że ponoć bardzo pomagają. Nazywają się zioła ojca sroki nr 3

Gość takasobieja_86
przede wszytskim gratulacje :):) szybko Ci poszły listopadowe starania :P Powodzenia :):):):)