Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

narzeczony chce zebym sprzedala kawalerke

Polecane posty

Gość gość
a lepiej, żeby on zapłacił 1/4 wartości mieszkania, a w razie rozstania domagał się połowy?

Gość gość
no zarabista propozycja,. tylko usiasc i plakac.. ze smiechu :D :P

Gość gość
jak pieniądze będą wspólne to jak facet ma sam spłacić połowę mieszkania?

Gość gość
ale o czym ty mówisz? nie pisała autorka ze on chce spałac 1/4 i domagac sie połowy :D:D:D tworzycie jakas historie sami!!!!

Gość gość
no zarabista propozycja,. tylko usiasc i plakac.. ze smiechu smiech.gifjezyk.gif--- o jaką propozycje ci chodzi?

Gość gość
ale nie napisała, że facet ma drugą połowę na dołożenie się na mieszkanie

Gość gość90
Nie daj sie podejsc a nie kochasz a nie ufasz Bądź rozsadna lepiej weź kredyt dołoż sie do niego a swoja kawalerke wynajmuje a czynsz bedzie splacal Ci kredyt. Oczywiście to miszkanie na wspolwlasnosc . Wrazie rozstania (nie wiesz co przyniesie los - przezorny zabezpieczony) masz i kawalerke i pol miszkania. Życzę aby sie wszystko ułożyło i żyli dlugo i szczesliwie ale nigdy nic nie wiadomo.

Gość gość
ale wiesz ze to sie nie opłaca? w sumie spąłca 2 razy tyle co wzieli kredytu, a z kawalerki ma 1000- 1200 zł :O - rata kredytu 2000 tys. m-cznie przez 30lat nei daj sie udupić kredytem

Gość gość
ale nie napisała, że facet ma drugą połowę na dołożenie się na mieszkanie--- nie napisała tez ze ona MA! badzicie sprawiedliwi! nie napisała tez ze on chce spłacac mneij niz połowe!

Gość gość
Niech narzeczony weźmie kredyt na mieszkanie a ty będziesz spłacać połowę raty za kasę z wynajmu i kiedyś po spłacie będziecie mieć dwa mieszkania

Gość gość
"nie napisała tez ze ona MA! badzicie sprawiedliwi" Ona miałaby połowę ze sprzedaży kawalerki. Kasa byłaby od razu. A facet żeby mieć taką samą kasę musiałby wziąć kredyt, którego nie spłacałby przecież sam, bo zamieszkają razem i kasa byłaby wspólna. No chyba, że przez ileś lat będzie - to moja kasa, to Twoja - to moje półki w lodówce, to Twoje

Gość gość
a kto tak pwoiedział ze swojej połowy nie spłacałby on sam???!! ona spłaci połowe mieszkania - pzrelew bankowy - wiec ma zawsze potw. ze spłaciła w połowie mieszkanie! myslec nie umiecie?? ONA ewidentnie chce wepchac d**e do jego mieszkania, a kawalerke miec w zanadrzu!!

Gość gość
pytam po raz kolejny - jak miałby sam spłacać, skoro po zamieszkaniu razem pieniądze byłyby wspólne? Przez 10 czy 20 lat żyć - to są moje pieniądze, to są Twoje?

Gość gość
a kto powiedział ze byłyby wspólne?

Gość gość
u nas było tak - on miał jakies większe pieniadze i zamiar kupna duzego mieszkania (plus kredyt) ja miałam małe mieszkanie, w sumie mało oszczsednosci - chciałam spzredac to, zeby spłacić czesc tego duzego mieszkania On nei nalegal, ale ja nei chciałam byc udupiona kredytem. Obecnie - Mamy wspolne mieszkanie (nie jestesmy małzenstwem) - ja wpłaciłam kase na połowe nowego, reszye sobie zatrzymalam na koncie - on spłaca kredyt. I wszyscy są zadowoleni. Zalezy czego autorka chce, mi szkoda było wynajmowac, miałam małe ale sliczne mieszkanko, zal dla studentów ;) - wolałam miec cos porz ądnego duzego i WSPÓLNEGo bo chcemy byc razem a nie jak dzieciaki spotykac sie to u niego, to u mnie

Gość gość
Czyli jak żyć zakładamy średnio przez 20 lat? To moje jedzenie a to twoje? Każdy kupuje sobie sam? Bo wiadomo, że facet je więcej. Każdy kupuje sobie bilety do kina sam? Jak się pojawią dzieci to kto kupuje pieluchy skoro matka jest na macierzyńskim i ma mniej kasy?

Gość gość
no i to jest zdrowe dojrzałe podejscie do związku\ autorki nie posądzam, ze w ogole chce z nim byc, zamiast pogadac z facetem, który wyszedł z propozycją - nadąsała sie zamiast pójsc na kompromis DZIECINADA

Gość gość
NIE SPRZEDAWAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tez mam identyczna sytuacje. mam mieszkanie i narzeczonego. jednak mieszkania nie sprzedam! moge wynajac bo to zabezpieczenie.

Gość gość
nie sprzedawaj - i mieszkaaj do końca życia w klitce, sama bo Z NIKIM SIE NIE DOGADASZ

Gość Cruella DeMon
LUDZIE ,autorka na początku napisała ze ona miałaby swój wkład ze sprzedaży kawalerki czyli około 200,000 Narzeczony ma " trochę odłożone " nie wiadomo ile czyli ma WIELKIE G .....wno :D Dobrze jest uwić sobie gniazdko za CUDZĄ KASĘ , ale autorka to przytomna dziewczyna która swoją kawalerkę KUPIŁA sama i sama splacila A co ma narzeczony ? Ma k....tasa w ręku :D

Gość gość
no wąłsnie - ona by chciała wieksze ale nie chce sie dołozyc, kuźwa co za egoistka nei ma to jak wcisnąć duupe w cudze :O

Gość gość
swoją kawalerkę KUPIŁA sama i sama splacila -- i bedzie SAMA w nim mieszkała i SAM bedzie zawsze juz :) po prostu z******te zycie no, ale w KAWALERCE - z***bbbista ambicja :O

Gość krypek
czy wy jesteście normalni? Ja pierdzielę, szok co tu czytam.... My małżeństwem jeszcze nie jesteśmy, a ziemię pod budowę domu kupiliśmy jako współwłasność- pomimo, zę na 150tysięcy ja dołożyłam 20 ze swoich oszczędności. Mój facet miał w gotówce 130tysięcy. A mamy normalną współwłasność. Gdybysmy sie rozstali wiadomo, ze nie będę chciała połowy!! Jak ktoś jest uczciwy, to sam wie czego oczekiwać w razie rozstania- tego, co włożył a nie tego, co ma na papierze. Z takim podejściem jak autorka po co sie w ogóle wiązać, wspólne inwestycje robić?? Weźcie kredyt na całość - wtedy na pewno nie będzie ryzyka! Dzieci!

Gość gość
No i właśnie o to chodzi. Niech autorka zostawi sobie kawalerkę i niech wezmą wspólny kredyt na większe mieszkanie. Inni mogą spłacać takie kredyty po 30 lat, więc i oni mogą

Gość To pppprowooo
Ona nie pisze ile bo wyobraźni starczyło jej na wymyślenie tematu a nie treści :-) !! Głupia idiotka a wy piszecie i tak już 6 stron :-) P r o w o !!!!!

Gość krypek
a jak zostawi sobie kawalerkę i wynajmnie to rozumiem też kasa "dla niej", bo to "jej"? Nienormalni jestescie. Ale z takim podejściem nawet wspólny kredyt to problem...Chyba, ze beda mieli oddzielne pieniadze- zeby bron boze przez przypadek kasa na rate nie poszla z jej pieniedzy! CHORE!

Gość Cruella DeMon
Poprzednio dziewczyna opisała sytuacje swojej znajomej przedszkolanki która miała chłopaka ekonomistę . NO wiec ci zakochani kupili sobie 2 pokojowe mieszkanko na kredyt , oboje sa współwłaścicielami... Po kilku latach związek sie posypal , chlopak mieszka w jednym pokoju ze swoją dziewczyna , a była dziewczyna w drugim pokoju BO ON NIE ZGADZA SIE NA SPRZEDAŻ MIESZKANIA , a nie ma kasy na spłatę i proponuje 200-300 zł miesięcznie . Sprawa w sądzie od 2 lat i to LUDZIE KTÓRZY PLANOWALI SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ , ZAUFANIE itp. Wielka miłość To nie żadna patologia tylko wykształceni ludzie... :D

Gość gość
Bo tak jest. Też mam takich sąsiadów, tylko oni byli małżeństwem i się rozeszli. Kobieta chce kasę za połowę mieszkania, facet nie ma z czego oddać, a nie może się wyprowadzić, bo nie ma dokąd. Wyrok sądu - ma rok na spłacenie byłej żony. Jeśli niczego nie wymyśli wyląduje pod mostem.

Gość skoro mnasz wątpiwości
Zachowaj swoje mieszkanie.Możecie wspólnie wziąć kredyt i spłacać przez 30 lat.Uważam że tak będzie sprawiedliwie.Znam takie przypadki;Kobieta sprzedała swoje mieszkanie, przeprowadziła się do faceta, i po dwóch latach została bez dachu nad głową.Dziś nikomu się nie wierzy.Takie czasy.