Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

narzeczony chce zebym sprzedala kawalerke

Polecane posty

Gość love shack
Jak nie wierzysz w milosc do grobowej deski to zyj w konkubinacie. W koncu w razie czego mniej problemow z rozwodem.

Gość gość
no trafie na bogatego z willa a jak mu sie znudze to mam gdzie wracac:P

Gość gość
niektorzy nie maja nawet kawalerki i siedza u rodzicow z dziecmi na 2 pokojach.sorry ale na polskie bezrobocie i realia kawalerka to mega majatek.

Gość gość
jestem w podobnej sytuacji, też mam kawalerkę tylko trochę mniejszą, ale na pewno nigdy jej nie sprzedam, będzie moim zabezpieczeniem. Ja to widzę tak, niech partner wyłoży tyle ile ma a na resztę weźcie kredyt, chyba nie będzie potrzeba aż tak dużo pieniędzy pożyczać. Możecie nawet spłacać kredyt kasą za wynajem Twojej kawalerki. W razie czego będziesz miała dokąd wrócić, jeśli coś by wam nie wyszło.

Gość gość
albo zostanie dla dzieci ta kawalerka

Gość gość
o ile będą chcieli mieć dzieci

Gość gość
moja babka zawsze mawiala, ze pewna to mozna byc tylko smeirci, a w przypadku faceta jest zalecana daleko idac ostroznosc, bo serca nie sluga i zawsze moze inna pokochac :P

Gość gość
ja tez jestem bardzo racjonalna osoba i tylko smierci jestem pewna:P

Gość love shack
Musicie miec strasznie smutne zycie jesli do wszystkiego odnosicie sie z taka podejrzliwoscia i wyrachowaniem. Wspolczuje.

Gość gość
no pewnie, zresztą przecież ona też może pokochać kogoś innego, albo uczucie może po prostu wygasnąć. jest wiele możliwych powodów do rozstania, nawet takiego w przyjaznej i cywilizowanej atmosferze. I wtedy własne mieszkanie będzie jak znalazł

jak komus mamusia czytala bajeczki o ksieciu na w lsniacej zbroji i posylala na katecheze to potem takie posty sie tu czyta.a potem topiki-ratunku maz mnie wyrzuca z mieszkania albo ile dostane z mopsu,albo zostalam sama z dzieckiem bez pracy a maz odszedl do kochanki.eh szkoda gadac.wy pewnie byscie od razu sprzedaly mieszkanie i poszly w slepo za ukochanym.

Gość love shack
Ale co to za malzenstwo jesli kazdy dba tylko o wlasny interes? Z takim podejsciem nie ma nawet co myslec o stworzeniu zdrowego zwiazku. Madra kobieta wie z kim zycie planuje i umie zabezpieczyc swoja przyszlosc rowniez finansowo, nie wprowadzajac jednoczsnie niezdrowych podzialow i wrogiej atmosfery w zwiazku. Nikt tu autorce nie kaze robic narzeczonemu prezentu z pieniedzy za kawalerke, ale wy to chyba tak postrzegacie. W takim razie niech kazde siedzi w swojej piaskownicy bo dzieci zdaje sie nie wiedza na czym malzenstwo polega. Bez odbioru.

Gość gość
czarna 79 ma racje - zyjemy w rzeczywistosci , a nie bajce z dziecinstwa i co rusz slychac i widac jak bliscy sobie ludzie po jakims czasie potrafia sie zachowac jak ostatnie swinie. Niestety tez wolalabym swiat wypelniony samymi pozytywnymi rzeczami i uczuciami,ale trzeba spojrzec obiektywnie na to. Ja tez wierzylam eks-narzeczonemu i ledwo odzyskalam pieniadze - niemal musialam je wyszarpac mu je a bylismy prawie 5 lat razem i nic na to nie wskazywalo,ze sie rozejdziemy a jednak i to cztery miesiace przed zaplanowanym slűbem. Teraz jestem ostrozna bardziej nauczona przez zycie i na miejscu autorki kilka razy bym sie zastanowila i znalazla taki sposob np.umowa u notariusza dobrze skonstruowana, tak zebym w razie czego cale pieniadze mogla odzyskac. Pozdrawiam.

Gość Cruella DeMon
Czarna popieram ! Love- shack nigdy nie zaszkodzi zadbać o swój interes ! Autorko ta kawalerka to twój osobisty majątek i zdobyty napewno dużym wyrzeczeniem nie zwracaj uwagi na altruistki nie mające NIC , lub wyśmiewające ze to nie willa dla Ciebie napewno ta kawalerka jest droższa niż pałac . Narzeczony skoro chce mieszkanko to niech sobie kupi i uwije gniazdko rodzinie a nie rozporządza CUDZYM majątkiem .

Gość gość
Czarna ty dobrze gadasz tylko nie krzycz tak na tym forum:P

Gość gość
No to jak narzeczony chce mieszkanie i ma sobie kupic to rozumiem, ze autorka w nim mieszkac nie bedzie? Bo niby z jakiej racji skoro kazdy sobie rzepke skrobie?

Gość gość
Creulla dobrze prawisz ale nic Ci nie poleje bo nie mam:D

Gość gość
zreszta co to za faceta, ktory cos planuje nie maja pienidzy ani mieszkania? uwic sobie cieple gniazdko kosztem autorki tematu to kazdy potrafi :P

Gość gość
Absolutnie nie sprzedawaj. Jak on się gniewa, to Ty się pogniewaj, że prosi o taką rzecz

Gość Cruella DeMon
Gościu z 16:30 ja mam zapraszam

Gość gość
przyniose zakaske:)

Gość Cruella DeMon
Sorry z 16:33 :p :D, gościowi z 16: 30 mówimy dziekuje :)

Gość Cruella DeMon
Nie przynos , zostały schabowe z obiadu :p

Gość gość
domyslam sie chodzilo o mnie:Ddobra to juz wsiadam w auto i jade

Gość do autorki topku
masz przestawiony światopogląd i pobałaganione wartości albo jestes wyrachowana i zimna sucz siedz sama w kawalerce, nie ejstes warta aby ktos zakładał z toba jakikolwiek związek Kota tez nie kupuj!

Gość gość
mozecie z narzeczonym wynajac kawalerke,wziasc kredyt na wieksze mieszkanie i spłacac go z wynajmu kawalerki, ale za nic jej nie sprzedawaj

Gość do autorki topku
spłacac kredyt z wynajmu?: :) chyba nei znasz realiów wynajem kawalerki - jakies 1200 zł (zalezy jakie miasto tez) kredyt... powiedzmy 400 tys. bo chca przecież kupic duze mieszkanie, a duze to od 80 m2 ... rata kredytu - 2000 :) przez 30 lat ;) plu opaty, ubezpieczenie hipoteki itd opłaca sie jak cholera Spałacając kredyt 400 tys. w rzeczywistosci po 30 latach spłacimy przynajmneij 700 tys. zł!! \ fajnie?

Gość gość
no wiadomo ze z wynajmu nie starczy na cała rate,ale starczy na ponad połowe a to juz duzo i wspólnie cos spłacaja, a nie koles przykleja łapy nie do swoich pieniedzy a w razie rozwodu ona dostanie połowe majatku i nikt jej za kawalerke kasy nie zwróci

Gość do autorki topku
a nei rozumiesz, ze lepiej spzredac to - miec powiedzmy 200 tys w gotówce, wpłacić JEJ połowe na nowem on płaci tyle samo - mają duże wspólne W razie czego mozn aspzredac Ludzie.... nei moge wyjsc z podziwu, w jakich wy zwiakach zyjecie??? Wasi rodzice etz maja 2 mieszkania>? mieszkaliscie troszke u mamy troszke u taty - bo rodzice chcieli sie zabezpieczyc i miec swoej M w razi eczegO??? NO PRZYZNAJCIE SCZRRZEE?? dla mnie to chore

Gość gość
8.59 starczy to jest uwiąd