Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu jakis facet ktory jest wdzieczny kochance

Polecane posty

Gość gość
jaka miła teoria:-) zabujać się koło 60tki pomyślę nad tym

Gość gość
tylko ludzie którzy wiedzą jak powinna wyglądać miłość,ta prawdziwa,i choćby spróbują prawidziwe pokochać,mają na nią szansę. Bo otwierają się na nią i dają coś od siebie. a ja jestem idealistką między innymi dlatego,ze znam dużo złych związków i moim rodzicom też sie nie udało,więc ja tym bardziej tej miłości łaknę gdybym była z kochającej sie rodziny to może miałabym inne spojrzenie na to wszystko i inne priorytety..

Gość gość
proste,zaznałam tego całego zimna,to mam już tego przesyt i wolę coś odwrotnego. najadłam sie zmarzniętych gruszek przemarzniętych zimnych z lodówki nie odgrzanych potraw :D to teraz do końca życia moge jeść gorące a może nawet przypalone :D i pieczone jabłko

Gość gość
60 % ludzi ktorzy przysiegaja sobie milosc po grob nie wie co mowi. Formulka ktora ich zwalnia od myslenia i refleksji. Glupia tradycja ktorej wiekszosc nie traktuje serio

Gość gość
ja taką przysięgę traktuje bardzo poważnie i jak komuś to obiecam,to dołoże wszelkich starań by to spełnić. Ale też nie rozumiem jak można komuś coś przysięgać na niby,bez zastanowienia. To poważna sprawa a ludzie jakieś szpoki odwalają z tym i jaja sobie robią,wydaje im sie że to tylko zwykłe słowa i to nic nie znaczy

Gość gość
no i przede wszystkim ślub to nie powinna być tradycja,nie powinien być bo "tak wypada" "trzeba" "a co tam,wezme sobie ślub". Tylko jak ludzie sie kochają i czują,że chcą wziąć ślub i sobie coś obiecać patrząc w oczy i jest to ich świadoma i dobrowolna decyzja i cieszy ich to ważne wydarzenie....to wtedy i tylko wtedy.

Gość gość
..a może ta obietnica powinna brzmieć inaczej : będe cię kochać tak długo ile zdołam i dołoże wszelkich starań,żeby się udało" po co już podczas ślubu,mysleć o śmierci..."do śmierci" czyjej ? może teściowej :P

Gość gość
Hehe gorzej jak tesciowej zdrowko dopisuje

Gość gość
jednak miłość jest ważna,skoro niemal każdy choć przez chwile o niej marzył,moze potem ją wyparł bo uznał,że i tak to nierealne dla niego i tylko bajki. Ale w głębi duszy ludzie wiedzą,że prawdziwa miłość to ta,która nie ustaje i bez wielkiej krzywdy wyrządzonej kochanej osobie.I bez kłamstw. A tęskni sie za swoim partnerem gdy go nie ma obok,a nie za gruszką,bo partner jest tylko jabłkiem. Tak sie przyjęło nie bez powodu. Ludzie bez miłości są nieszczęsliwi,po prostu bez niej,czy to zostali zdradzeni więc sie okazało,że to jednak nie to,czy to są z kilkoma osobami na raz i sie "świetnie bawią" czy to są samotni.

Gość gość
no ponoć niejedna teściowa namieszała w związku i przyczyniła sie do jego rozpadu

Gość gość
Może ktoś tam potrzebuje mieć w życiu jabłka gruszki i pietruszki,bo tylko jedno mu nie wystarczy. Ale ja wole mieć jedno jabłko które jest więcej warte niż co innego. Jak to opisać...gdy ktoś jest z osobą,którą naprawde kocha,to nie może uważać,że nie korzysta z życia i coś traci,bo przecież tyle innych dookoła. Jest odwrotnie,taka osoba uznaje,że straciłaby sens życia bez tej jednej osoby. Że czerpie wiele z życia dzięki miłości,bo życie nie jest już puste a pełne ciepła.No często osoby które sie bawią szaleją i w ogóle jak to jest super,że oni tacy wolni,życie bez zobowiązań,w końcu sie tym nudzą i czują pustkę. Widzą po czasie,że to nie miało wcale sensu i niby tyle osób,a każda jakby taka sama bo co z tego,że wiele relacji,jak są płytkie...

Gość true johny bravo
związać się z kimś kto 3 lata zdradzał żone i liczyć na wierność - bezcenne;)

Gość gość
no i wcale nie tak mało tych facetów,którzy są ciągle sami,bo nadal czekają na coś więcej... wcale nie chodzi tylko o seks...

Gość gość
Posluchajcie baby jak wy sie zalicie, jakos zaden facet noe marzy o milosci

Gość gość
a niby skąd to wiesz? siedzisz każdemu facetowi w głowie? czytasz im w myślach? tak sie sklada że wielu o tym marzy wielu jest draniami bo sie zawiedli na kobietach i przyjeli postawe obronną udają twardzieli bo czują taką presje,że facet nie powinien okazywać uczuć

Gość gość
oszukują sami siebie że nie potrzebują miłości bo sie jej boją albo po prostu nie trafili jeszcze na taką do której by coś poczuli ale liczą na to,że trafią..lub właśnie sie poddali i już nie szukają,stracili nadzieje ale niejeden marzy bardziej niż kobieta

Gość true johny bravo
dwa powyższe posty pisał na bank zraniony facet:) zapamiętaj - baby to h**e;)

Gość gość
pisała kobieta ;) ta sama co większośc powyższych długich idealistycznych wywodów. ale zwierzał mi sie niejeden facet no i nie wrzucam wszystkich do jednego wora,chociaż wiem że wielu jest tych pustaków i drani,wiem że nie wszyscy nie prawda baby to nie ch**e! ja jestem miła wyrozumiała ciepła i wrażliwa :classic_cool:

Gość true johny bravo
a ja jestem miłym facetem tylko codzienne życie zmusza mnie do noszenia maski egoistycznego dupka. Po jakimś czasie można przywyknąć

Gość gość
właśnie to mnie wkurza też. Ta walka między nami,jedni nawalają na drugich ciągle " baby to h**e" "faceci to podłe bezduszne świnie" przez to też można samemu sie zamknąć na miłość jak sie w innych ciągle widzi zło a przecież to tak nie jest.Nie płeć jest jakaś zła i wybrakowana.Tylko to ludzie są różni...jeden będzie taki drugi inny.Jedna będzie tak jak ja marzyła o miłości a druga nie. Czemu tak trudno to zrozumieć

Gość gość
tylko kobiety są zdolne do miłości, tęsknią , przeżywaja a facet? facet cynicznie sie usmiechnie i dla niego świat jest cąły baby wszystkie

Gość gość
nikt Cie nie zmusza,sam sobie kajdany zakładasz takim ograniczeniem. A szkoda,bo przez to możesz wiele stracić...ja np jak widzę że facet jest egoistycznym dupkiem staram sie go unikać bo nie lubie takich ludzi i nigdy nie kręciło mnie draństwo.W końcu szukam kogoś jakby dla mnie stworzonego..a nie kogoś kto sprawia to wrażenie,że każdego ma w d***e i w życiu sie tylko liczą puste rozrywki,jakiś szpan,cholera wie co a uczucia są nieistotne. Z drugiej strony jako że staram sie nie oceniać po pozorach,wiem przecież że ludzie po prostu mogą nosić maski. Z czasem można ich rozpoznać. I może pozwolić komuś zdjąć tą maskę..i sie ludzie stają sobie bliscy. Sama może też sprawiam nieciekawe wrażenie,kto to może wiedzieć...tylko ja sie o to nie staram,ale wiem jak bywa

Gość true johny bravo
facet sie cynicznie uśmiechnie bo tego oczekują od niego kobiety, że będzie bad boyem/gangsterem/cwaniakiem. Mało tu wpisów prawiczków przeżywających wszystko nie mniej niż niejedna kobieta? Są nadal prawiczkami bo nie stosują się do ogólnoprzyjętych zasad gry lub nie trafili na odpowiednią osobę co jest szansą jedną na milion

Gość gość
Gdzie sprzedaja te maski?Bo kazdy facet dziwnym trafem ma taka

Gość gość
Nie uogólniaj. Weź pod uwage,że faceci mogą nosić maski ;) z tym na pewno sie nie pomyliłam facet sobie wkręca że " musi być macho" żeby tylko nie było czasem tak,że zostaną ci dobrzy co zakładają maski "twardziela" i ci źli którzy udają tych dobrych by kogoś wykorzystać jak ludzie sobie życie komplikują tym udawaniem i tymi pierdołami wszystkimi tak naprawde c***a ważnymi..

Gość gość
Kazdy facet to kutafon. Kazdy wykorzystuje slabosci . To racjonalisci u nich emocje sa chwilowe i plytkie. Nie potrafia kochac tak zeby nie krzywdzic. To maszyny do zabijania. Niszcza i zniewalaja kobiety niektorzy sie nie patyczkuja inni robia to subtelnie. Zawsze chodzi o podciecie skrzydel, o zabawe myszka. To nie sa uczuciowe stworzenia.

Gość gość
a mi sie coś w żołądku przewraca jak czytam tutaj po raz enty,że "kobiety oczekują,że facet będzie zły". jakie kobiety? Ja tak nie powiedziałam,a przecież jestem kobietą więc co jest grane? a nie mam sił na ciągłe tłumaczenia,że nie można uogólniać i są kobiety,które wszystko by dały za jednego dobrego i szczerego. ja wręcz rzygam tymi cwaniakami badbojami i innymi porąbańcami trudno sobie kogoś znaleźć w takim lewym towarzystwie całe szczęście że nie wrzucam wszystkich do jednego wora i dostrzegam różne możliwości nie życze sobie być wrzucana do jednego wora z materialistkami,zdrajczyniami,tymi co to wymagają od facetów bycia twardzielem tylko dlatego,że mam pochwę Podobnie sama nie zamierzam i nie będe idiotycznie twierdzić,że każdy facet to i to bo nie jestem wszechwiedząca i nigdy nie poznam każdego faceta,żeby móc tak osądzać. Nie poznam nawet jednej setnej facetów a większość tych facetów którzy twierdzą że "kobiety są takie i owakie" nie pozna mnie. Dobrze by było,żeby ludzie skończyli z tymi ograniczeniami schematami stereotypami i tym całym syfem

Gość gość
na pewno ktoś Cię zranił skoro tak uważasz.Ale pomyśl,zranił Cię jeden,może dwóch,a może trzech facetów.Ale to ma być ta większośc i ten rzekomo każdy facet? Świat jest zróżnicowany bardziej niż Ci się wydaje. jest wiele złych ludzi ale dobrych też jest sporo! I to po prostu nie może zależeć od płci niektórzy faceci oddają życie za kobiety jak oni mają sie czuć czytając takie oskarżenia,na pewno czują się urażeni bo ja też tak sie czuje jak facet jedzie po całości kobiet. I już nie liczy sie wtedy moje zdanie,niektózy tak sie zamykają w swoim świecie,w którym płeć ma jeden kolor,że nawet jesli bym im pokazała inny kolor,to pozostaną na to ślepi...

Gość true johny bravo
@up jakbym słyszał swoją żonę:)

Gość gość
Wystarczy spojrzec na nich. Zupelnie odmiennie mysla i reaguja. W kazdej dziedzinie. Nie maja za duzo empati, romantyzmu w sobie. To kobiety intwrwsuja sie uczuciami, psychika. Oni sobie tylko zartuja albo mysla o pasku klinowym w samochodzie