Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprawa o podwyższenie alimentów

Polecane posty

Gość gość
ciebie frajerze nie można wpuścić do łóżka! - narobisz dzieciaków, spieprzasz i nie płacisz na nie! gumka od kaleson jesteś a nie mężczyzna!

Gość Autorkaaaaaaaaaaaaaaaaa
,,gość To ty wpuszczasz gości do łóżka w zależności od tego jak drogie nosi okulary? Kumpel zamówił sobie takie z szylkretu za 1700. Chyba od niego pożyczę, przelece cie i mu oddam cool.gif " Ciebie bym w życiu nie wpuściła :-) Nie mam zwyczaju spotykać się z facetami którzy są po rozwodzie, którzy mają dzieci itd Szans więc jak widzisz nie masz żadnych, więc nawet okulary ci nie pomogą.

Gość gość
To czego ty szukasz na forum rozwódek zKociąGębą i wdów stoLat nie głaskanych? Okruchów z minionego snu? :classic_cool:

Gość jagodowapanienkazgdańska
takich tatuśków jak ten co kupuje okulary za 12zł i tego samego chce dla własnego dziecka... gartis powinni kastrować zaraz po rozprawie rozwodowej. Żeby wieksza ilość dzieciaków nie musiała żebrać o swoje

Gość gość
A gdzie ty wyczytała że "tego samego chce dla własnego dziecka"? Bo nic takiego nie było pisane. Chyba musisz kupić okulary :classic_cool:

Gość jagodowapanienkazgdańska
za 12 zł :-D ja poprawię wzrok.. a ty nadal będziesz zgorzkniałym alimenciarzem którego własne dzieci nie chcą znac :-D

Gość gość
Koniecznie kup 2 pary i załóż jedne na drugie, bo wyczytujesz to czego nie napisano. A swoją drogą, od czego ci tak wzrok poleciał, panienko? Pewnie z nie_doj*******, albo ze starości :classic_cool:

Niby dorosły, dojrzały facet, a zachowuje się jak prostak. Czego tu szukam? Odpowiedzi na pytania , ewentualnie porad jak przygotować się do takiej zawiłej sprawy. Faceta z całą pewnością tu nie szukam, bo to przecież ,,babskie" forum. Bardziej zastanawiające jest to co facet robi na takim forum hmm :-)

Gość ZZZzniecierpliwiony
"""" Sprawa o podwyższenie alimentów """"" Nie dość ,że zabrałaś dziecko i masz dziecko .....to jeszcze chcesz pieniądze na dziecko.? Mentalność do ....utylizowania. . Komuś takiemu powierzyć dziecko do wychowywania i do wychowania.dziecka.To skandal.. Dziecko powinien utrzymywać ten kto dziecko ma. I chce je mieć i powinien ponosić za nie pełną odpowiedzialność, materialną i wychowawczą.

ZZZzniecierpliwiony Normalnie moim idolem jesteś :-) Ja zabrałam dziecko? To on przez lata się dzieckiem nie interesował. Dziwi cię,że chcę alimenty? Tak chcę, choć wolałabym, aby w zamian za nie dziecko znało swego ojca. Nie ma takiej możliwości, bo on tego nie chce. Więc przepraszam, ale coś za coś.

I nie wypowiadaj się jak nie znasz sytuacji, bo każda jest inna...

Gość gość
zniecierpek.... idz łyknij swoją porcję leków, bo znowu zapomniałeś i p********z jak potłuczony

Gość gość
według zniecierpka kazda kobieta to suka,kazda matka to zwyrodniała gnida która zabrania ojcu widzenia z dzieckiem,wspólnej odpowiedzialnosci i trudy wychowania. Ten kretyn przytacza skrajne przypadki i na nie stale sie powołuje. Według gamonia matka ma wcisnąć ojcu pijakowi,bandzirowi niemowlaka by ten miał z nim kontakt. I to najlepiej gdyby zanisła dziecko pod bude z piwem pod która tatuś od rana sterczy. Prawdziwy mężczyzna bierze odpowiedzialność za kobietę i matke swoich dzieci-kazdy inny bierze nogi za pas. Rozumiesz pajacu?!

Gość gość
A jak matka swoich dzieci to sucz niewyżyta? To też brać za nią odpowiedzialność? Pytanie istotne, a odpowiedź ważka bo to suczy coraz więcej, i coraz bardziej niewyżyte...

Gość gość
twoja matka to tez sucz niewyżyta ?

Gość gość
Matka ode mnie alimentów nie chce, a sucz i owszem.... ....By wzięła :classic_cool:

Gość gość
ale twoja matka od innego alimenty brała..ot sucz :-D

Gość gość
a ty już bierzesz czy dopiero byś chciała?

Gość gość
jak czytam takich padalców to się zastanawiam jak oni zostali wychowani. Mój maz tez mi płaci 1300 na 3 dzieci i psa obiecał od stycznia 1500 a teraz krzyczy że ja kłamie że coś takiego mówił. P******ę go sama wychowam i utrzymam dzieci. Na początku tłumaczyłam ile co i jak kosztuje, dentysta, ortodonta itp a ten ni kuma. Egoista niech żyje a ja mam nadzieje że moje dzieci beda nim gardzic jako człowiekiem jak ja. Tylko sie dziwie tym lafiryndom że utrzymuja kontakt z takim typem . Chyba takie same jak mój maz

Gość gość
Zrezygnowałaś z 1300? A ile z tego było na psa? Gardzisz mężem który ci zrobił 3 dzieci? I będziesz je też uczyła pogardy do ojca swego? Fajnie ;):)

Gość gość
zniecierpek odpuść...................wstyd

Gość gość
gardzę człowiekiem który wybiera wygode a nie to co słuszne. dzieci są owocem naszej miłości i nie można od tak odwrócić się od wychowania zabrać zabawki i zmienic podwórko

Gość ZZZzniecierpliwiony
Dziecko powinien utrzymywać , wychowywać i wychować ten rodzic , który dziecko ma. i chce je mieć.I któremu ten obowiązek \ radość \ został powierzony a on go przyjął. Ten proces powinien podlegać kontroli i odpowiedzialności.. A nie podlega. Kontroli i odpowiedzialności . Odpowiedzialności i kontroli podlegają tylko alimenty.

Gość gość
Uważasz że zaj..nie ci kopa nie było słuszne? Masz prawo do swoich przekonań. Ale możesz się mylić. ;) Jak każdy. Twój mąż też ma prawo do tego co uważa za słuszne. A ja gardze ludźmi którzy gardzą ludźmi....

Gość gość
ZZZzniecierpliwiony Dziecko powinien utrzymywać , wychowywać i wychować ten rodzic , który dziecko ma. i chce je mieć.I któremu ten obowiązek radość został powierzony a on go przyjął. xxxxxxxxxxxxxx czyli jak facet zostawia mnie z trójką dzieci i olewa finansowe i wychowawcze obowiązki to znaczy, że powierza mi obowiązek radość i mam go bez gadania przyjąć, tak? od razu widać, że nie masz dzieci i pierdzielisz o sprawach o których nie masz pojęcia!!!

Gość gość
czyli jak ktoś (facet) odchodzi i nie chce dzieci (pomimo, że je spłodził) to ma być zwolniony z jakiejkolwiek odpowiedzialności za nie?

Gość ZZZzniecierpliwiony
"""""" [zgłoś do usunięcia] gość ZZZzniecierpliwiony Dziecko powinien utrzymywać , wychowywać i wychować ten rodzic , który dziecko ma. i chce je mieć.I któremu ten obowiązek radość został powierzony a on go przyjął. xxxxxxxxxxxxxx czyli jak facet zostawia mnie z trójką dzieci i olewa finansowe i wychowawcze obowiązki to znaczy, że powierza mi obowiązek radość i mam go bez gadania przyjąć, tak? od razu widać, że nie masz dzieci i pierdzielisz o sprawach o których nie masz pojęcia!!! """""" Proponuję jeszcze raz przeczytać to co ja napisałem. A napisałem , jeżeli obowiązek i radość przyjął. Nikt nikogo nie zmusza i zmusić nie może do opieki związanej z dziećmi i związanej z tym radości.Nawet dzieci własnych.Ale jeżeli przyjął , to ze wszystkimi rygorami takiej decyzji. W tym odpowiedzialności. I niech rodzic nie oczekuje medalu za to ,że zajmuje się swoimi dziećmi.

Gość gość
Nikt nikogo nie zmusza i zmusić nie może do opieki związanej z dziećmi i związanej z tym radości.Nawet dzieci własnych.Ale jeżeli przyjął , to ze wszystkimi rygorami takiej decyzji. W tym odpowiedzialności. I niech rodzic nie oczekuje medalu za to ,że zajmuje się swoimi dziećmi. xxxxxxxxxxxxxxxx więc pytam jeszcze raz głąbie - czy wg ciebie rodzic olewający ciepłym moczem swoje obowiązki wychowawcze i finansowe sam sobie daje tym posunięciem dyspensę i zaczyna nowe życie z czystą kartą i całą wypłatą dla siebie i jest zwolniony z wszelkiej odpowiedzialności BO ODSZEDŁ??? z racji, że tobie się nie podoba instytucja alimentowania swoich dzieci - to porzucone dzieci mają nie jeść i chodzić gołe? i po raz setny pytam - masz dzieci???

Gość gość
Nikt nikogo nie zmusza i zmusić nie może do opieki związanej z dziećmi i związanej z tym radości.Nawet dzieci własnych.Ale jeżeli przyjął , to ze wszystkimi rygorami takiej decyzji. xxxxxxxxxxxxxxx przyjął??? czy został zmuszony, bo drugi rodzic po prostu i bezczelnie s.p.i.e.r.d.o.l.i.ł

Gość ZZZzniecierpliwiony
'''''''''' gość Nikt nikogo nie zmusza i zmusić nie może do opieki związanej z dziećmi i związanej z tym radości.Nawet dzieci własnych.Ale jeżeli przyjął , to ze wszystkimi rygorami takiej decyzji. W tym odpowiedzialności. I niech rodzic nie oczekuje medalu za to ,że zajmuje się swoimi dziećmi. xxxxxxxxxxxxxxxx więc pytam jeszcze raz głąbie - czy wg ciebie rodzic olewający ciepłym moczem swoje obowiązki wychowawcze i finansowe sam sobie daje tym posunięciem dyspensę i zaczyna nowe życie z czystą kartą i całą wypłatą dla siebie i jest zwolniony z wszelkiej odpowiedzialności BO ODSZEDŁ??? z racji, że tobie się nie podoba instytucja alimentowania swoich dzieci - to porzucone dzieci mają nie jeść i chodzić gołe? i po raz setny pytam - masz dzieci??? """""" Gołębico, obawiam się ,że żadne argumenty do Ciebie nie przemówią. Pamiętaj , jak potrafisz ,że instytucja alimentów jest instytucją prawną.A jak się wchodzi na drogę prawną to i trzeba się liczyć z konsekwencjami. Nie tylko prawnymi.Dziecko powinien ten utrzymywać , wychowywać i wychować, kto dziecko ma.Nie będę się powtarzał dlaczego ani książki pisać też nie będę. Ten kto kumaty to zrozumie.Dodam tylko , że instytucja alimentów jednoznacznie wskazuje obowiązki i prawa.I nic po za tym. A dzieci powinny mieć co jeść bo przecież mają np. mamusię, która je urodziła i bardzo je kocha.