Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 8 9 miesięczne dzieci nadal budzą się w nocy

Polecane posty

Gość gość

bo mój syn ma jeszcze po 2 - 3 pobudki. Mam już dosyć. Pracuję i jestem zmęczona. Dodam tylko, że nadal karmię piersią. Czy może mieć to wpływ, może dziecko jest głodne? Ale bywają noce, że budzi się tylko raz o 4 na karmienie, a bywa też tak, że musi zjeść 2 razy. Dodatkowo inne płyny pije tylko łyżeczką. Smoczka nie ruszy nawet gdyby miał uschnąć z pragnienia. Kubek tradycyjny i doidy cup też mu nie wychodzi. Teraz ma kubek niekapek i używa go do masowania dziąseł. Wczoraj kupiłam taki zwyczajny niekapek z Canapol Baby i zobaczymy. Jeśli tylko nauczy się z niego pić to przechodzę na mm, bo mam już dosyć. Poza tym ma już 8 zębów i w nocy, gdy je prawie na śpiocha, tak mnie gryzie, że mam świeczki w oczach.

Gość gość
dja mu kaszki i bedzie spal do rana.

Gość gość
Tak,budza sie. To nie zalezy od sposobu karmienia a od dziecka. Moje jest na mm, duzo zjada w dzien,w nocy nie jest glodny,nie chce jesc,raz tylko pije,kolo 2,wode. Ale budzi sie czesciej,a to cos poplakuje przez sen,a to sie zle ulozy i nie noze sie przekrecic bo szczebelki przeszkadzaja,a to w poprzek lozeczka sie ulozy,albo chce smoka. Czasami wstaje do niego co godzine,a czasami raz w nocy.

Gość gość
nie najada sie. ziekcu w tym wieku potrzebuje juz cos bardzoej tresciwego.

Gość gość
Dziś dam mu trochę kaszki i dokarmię piersią. Bo gdy nie ściągnie choć trochę pokarmu, to przez noc wybuchnę:) Zobaczymy, mam nadzieję, że będzie choć nieznaczna różnica. Tak jak pisał gość wyżej też się budzi, gdy coś mu się przyśni, albo jak się trochę odkryje i mu zimno, albo głowa ograniczona przez szczebelki:) teraz wydaje się to śmieszne i słodkie, ale w nocy zupełnie nie jest mi do śmiechu, a emocje mam skrajnie inne:)

Gość tratrar
To cię nie posiesze. Mój za tydzień kończy rok i dalej się budzi tak samo a nawet więcej ostatnio. Ale wydaje mi się ze to przez zeby. Ciężko jest.

Gość gość
Ja też myślałam, ze się nie najada więc od 2 miesięcy prawie je kaszkę 200 ml wieczorem, dość gęstą. I co z tego, skoro potem budzi się ok 2-3 razy w nocy na cycka? Też padam ze zmęczenia powoli, bo potrafi jeszcze oprócz tego budzić się z popłakiwaniem i muszę ją uspokajać, co łatwe nie jest bo smoczka nie chce, butelkę je w ciągu dnia ale w nocy nie ma szans. Próbowałam i się darła jak oszalała. Już sama nie wiem co próbować i jak, żeby przesypiała noc, albo chociaż budziła sie raz w nocy, a nie 3

Gość gosc z 10 36
Taki juz nasz los. Piers dla malucha to nie tylko posilek. Ale tak jak pisalam,moj bezpiersiowy a tez sie domaga mojej obecnosci w nocy. Ja sie jakos przyzwyczailam. Moj to nawet nie da sie wziac na rece,przytulic. Chce zeby go tylko dobrze ulozyc,przykryc,podac co trzeba i moze zasypiac dalej. Czasami to mi nawet brakuje,ze nie kp,bo jak zdarza mu sie krecic przez godzine i nie moc ulozyc,wierci sie,steka i sam nie wie czego chce,to mialabym ochote wziac go do cycka,przytulic i niech spi. A tak musze stac nad lozeczkiem albo co chwile podchodzic.

Gość gosc z 10 36
A smiesz mnie rady- daj mu kaszki,przespi cala noc. Bo moj potrafil zjesc 230 ml gestej kaszki i budzic sie kilka razy,wtedy sczegolnie chcialo mu sie pic chociaz napil sie przed spaniem, a potrafil wypic tez 130ml mleka z miarka kleiku i tylko raz sie o ubudzic. Mowi sie,ze dziecko w ciagu dnia musi sie porzadnie najesc to nie bedzie chcial jesc w nocy. Moj potrafil miec taki apetyt,ze zjadal ponad norme w dzien i jeszcze kolo 12 domagal sie przynajmniej 100 ml mleka.a mial dni,ze malo zjadal w.dzien i w nocy nie.chcial. teraz nie dojada w nocy. Ale pobudki musza byc.

Gość gość
Kochana, moj 2,5 letni syn nadal budzi sie w nocy. Oczywiscie zdarzaja sie, sporadycznie, noce bez pobudek, ale na ogol pare razy potrafi sie obudzic

Gość gość
mój ma 8 miesięcy, o 19:30 śpi wykąpany i nakarmiony, kolejne pobudki o 23 i 3 w nocy, o 6 już nie śpi

Gość gość
moja ma prawie 8 miesięcy i śpi całą noc. teraz sie przestawila to zasypia przed 21 i wstaje ok 8. czasem sie obudzi ale rzadko. dam jej smoka i zasypia spowrotem.

Gość gość
mój ma 15 m-cy i budzi się w nocy i co trudno trzeba przeboleć.Żeby nie było oduczyłam go jedzenia w nocy 2 m-ce temu.Na noc dostaje 230 ml z kaszą manna więc głodny nie jest.

Gość gość
Mój ma 1.5roku i ma okresy że śpi prawie całą noc i kiedy ząbkuje, czy ma katar to budzi się dosyć często.

Gość gość
moj ma 8 mc, tydzien temu skonczyłam karmic cycem, bo budził się co 2 godziny, a ja juz nie wyrabiałam z produkcją, teraz podaje mm i w nocy budzi sie tylko raz moj nie ma jeszcze zębów.....:))

Gość gość
dziecko w tym wieku nie powinno już się budzić. zdcydowanie. Ja córki odzwyczajałąm budzenia się w nocy jak miesiąc kończyły

Gość gość
A jak je odzwyczajalas? Kp czy mm?

Gość gość
karmione piersią. przetrzymywałam to raz, przepajałam no i wiele nie trzeba było, bo jadły na godziny i miały plan dnia, wiec szybko zaczęły odróżniać dzień od nocy. Nigdy nie dałabym dziecku sobą rządzić. Matka tez musi spać przecież

Gość gość
Moj ma 7 tygodni, karmiony piersia, ma plan dnia, robi sobie w nocy dluzsze przerwy, ale i tak dwa razy musze wstac w nocy. Smoczek pomaga na godzine, czasem w ogole.