Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggoosscc

dlaczego kury domowe nazywaja sie paniami domu

Polecane posty

Gość ggoosscc

haha ledwo ciagna od 1 do 1(oczywiscie z wyplaty meza),mieszkaja na 30qm,nie stac nawet na porzadne ubrania,fryzjer to juz luksus ale nazywa sie pania domu:Dwiec cos wam wytlumacze-pani domu,to taka ktora ma sluzbe,kobieta zyjaca w blokowisku i robiaca zakupy w biedronce to gospodyni domowa.

Gość gość
kury domowe to lenie

Gość maniaraaa
ponieważ wszystko robi!!!! pierze gotuje zajmuje sie dziećmi. wiesz ile to roboty, zamien sie to zobaczysz!!!!!

Gość apartowa
maniaro zamiast takie głupoty pisać to idz do pracy. Skoro praca to mniejszy wysiłek ;) Jak mozna takie bzdety pisać.

Gość gość
apartowa masz rację. Dlaczego panie niepracujące po prostu nie przyznają się do tego, że nie chcą pracować i są leniami.

Gość gość
ja sie kaze tytulowac housekeeper lub menager domowy jak ktos glupi to nie zrozumie :D

Gość gość
bo prawda jest taka z e ogromna wiekszosc kobiet pracujacych wykonuje podrzedna prace z a nedzna płace- lepiej byc pania domu niz popychadłem w robocie

Gość gość
Nie ma to jak durnie generalizowac Nie każda mieszka na30tu metrach i ma męża wnerw i niedojde

Gość gość
lepiej byc królowa w swoim domu niz popychadłem w robocie , z ktorej i tak mozna zostac wyrzucona jak zuzyta chusteczka do nosa

Gość gość
tylko ze krolowanie sie skonczy jak maz sobie znajdzie kochanke a wielka pani domu zostnie bez grosza:O

Gość apartowa
"lepiej byc królowa w swoim domu niz popychadłem w robocie , z ktorej i tak mozna zostac wyrzucona jak zuzyta chusteczka do nosa" Tak masz rację, tylko dlaczego panie siedzące w domu bardzo często piszą, że dom to ciężka praca!!!! Prziecież każdy głupi wie, że lepiej w domciu siedzieć i czasami coś zrobić, a w pracy.... każdy wie, ze 8 godzin albo więcej pracuje się non stop. Prace domowe zawsze są lżejsze i przyjemniejsze.........

Gość gość
gość tylko ze krolowanie sie skonczy jak maz sobie znajdzie kochanke a wielka pani domu zostnie bez groszapechowiec.gif ------>>>>> nieszczesliwe te panie co maja tak male zaufanie do swoich mężów

Gość gość
jasne ze dom to ciezka praca ale robi sie dla siebie, dla bliskich a nie dla jakiegos wyzyskiwacza

Gość gość
kazdy robi co lubi tak by byc szczesliwym!!! Ja jestem szczesliwa w domu, jak teraz przy brzydkiej pogodzie np nie musze sie z rana zrywac z lozka i leciec do pracy...wstaje sobie spokojnie ok 8 ubieram sie maluje i zajmuje sie swoimi sprawami:) ZYCIE JEST PIEKNE!!

Gość gość
gość gość tylko ze krolowanie sie skonczy jak maz sobie znajdzie kochanke a wielka pani domu zostnie bez groszapechowiec.gif ------>>>>> nieszczesliwe te panie co maja tak male zaufanie do swoich mężów xxx zaufanie zaufaniem ale reki sobie za faceta uciac nie dam:Ojasnowidzem nie jestem a facet jak to facet,wiadomo ze jego rozum jest pomiedzy nogami.

Gość gość
praca kobiet wiaze sie z niskimi zarobkami, dyskryminacja wyzyskiem mobbingiem, i molestowaniem seksualnym -lepiej byc pania domu niz tyrac za grosze-jesli głod w oczy nie zagląda

Gość gość
zaufanie zaufaniem ale reki sobie za faceta uciac nie dampechowiec.gif jasnowidzem nie jestem a facet jak to facet,wiadomo ze jego rozum jest pomiedzy nogami. -----> facet tak samo jak kobieta moze zdradzic. Wszystko zalezy od tego jaki jest to zwiazek i czy jest prawdziwa milosc i zaufanie a takze samo podejscie do zwiazku i do zycia. Z Twoim podejściem to najlepiej sie z nikim nie wiazac nie wychodzić za mąż bo jaki ma więc sens przysięga małżeńska??? odklepanie formułki i tyle??? Ja wychodziłam za mąż na całe życie mam cudownego męża a Tobie współczuje takiego podejścia do życia

Gość meluzynazielononiebieska
e.a nie nudno wam trochęę?tak tylko pytam.każdy ma inne priorytety.ja się nie nadaję to uziemienia pomiędzy kuchnią i dziećmi.musze miec kontakt z ludzmi,dokształcać się.a obowiązki dzielimy na pół.także niech kazdy robi to co lubi.po urodzeniu drugiego dziecka musiałam wrócić do pracy chocby na częśc etatu.i to teściowa zaproponowała że posiedzi z cudakiem widząc że się miotam.a po pracy jestem cała dla dzieciakow.m przychodzi wczesniej i robi obiedek.pozdrawiam.

Gość gość
gość ktoś tutaj ma kompleksy, ktoś tu zdrowo musi z*********ć w robocie i zazdrości tym którzy nie muszą bo codziennie jest tu ten sam temat... <<<<< trafne spostrzeżenie:) kogoś wręcz od środka zżera zazdrość i szlag go jasny trafia jak to być może że on z a p i e r d a l a w robocie a inne żyja sobie bez stresowo:))

i uwielbiam swoją pracę-kontakt z pacjentem itp.i miło również otrzymywac pensję na koniec miesiąca.i podziw w oczach dzieci -bezcenne.

Gość gość
smieszne s a gadki w roznych topikach -praca to kontakt i obcowanie z ludzmi-przeciez kontakty z ludzmi w robocie sa czyms na co czlowiek na ma zadnego wplywu zwalszcza szeregowy pracownik- zwlaszcza kobieta moze zostac wyrzucona jak zuzyta chusteczka do nosa a wszyscy w robocie zapomna o niej juz nastepnego dnia moze tygodnia -oto ile sa warte kontakty z ludzmi w robocie

NOŻ KURDE,WIEM ,ŻĘ TO DZIWNE ,ALE JA NAPRAWDE LUBIE SWOJĄ PRACĘ.MAMY ZGRANĄ EKIPĘ,A jesli mnie zwolnią to akurat w swoim zawodzie znajdę pracę w każdym szpitalu w kraju i za granicą.a jednak dokształcanie się daje coś ,za mgr-a i specjalizację dodatkowa kasa.

Gość gość
jest sie tylko trybikiem , pionkiem -latwym do wymiany w gazetach s a smutn e historie kobiet które zostały zwolnione po 20, 30 latach pracy w jednym zakladzie pracy-coz kazdy jest do wymiany nie ma ludzi niezastapionych w robocie

Gość gość
Autorka topiku musi nieźle w tej swojej pracy n*****ć skoro tyle w niej jadu i nienawiści...:p A fe, zazdrośnico! G***o cię to obchodzi, co robią kury domowe!

i doprawdy niech mi nikt nie wmawia ,żę moja robota jest goowno warta.nie przekladam papierków w biurze,ale znieczulam pacjentów przy zabiegach i naprawdę duzym plusem dla mnie jest i nagrodą gdy potrafię uspokoic delikwenta chocby dobrym słowem ,czy dodac otuchy. po prostu nie każdy chce pracowac i jesli dla kogos najwyższym priorytetem jest pieczenie ciasta to tego nie neguję .u nas obowiązki na pół .dzieci też wspólne wiec czas z nimi spędzamyraz ja ,raz mąż.gdy mamy obydwoje wolne to wszyscy razem.i czy to znaczy ,że jestem gorsza bo chcę pracować?

Gość gość
lepiej byc królowa w swym domu niz popychadłem w robocie za nedzne pieniadze-a ogromna wiekszosc kobiet niestety zarabia mało smutne to jest

Gość gość
a czy to znaczy ,że jestem gorsza ,bo nie pracuję?

Gość gość
praca to tylko i wyłacznie pieniądz sposób na przeycie smutna koniecznosc

Gość gość
Broń Boże! Nikt nikomu nie zabrania prowadzić takiego życia jakie chce. Szanuję kobiety pracujące, te "kury domowe" też. Bo ja tak mam, że szanuję każdego człowieka i nie wpierdalam się w niczyje życie:D