Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widziałam tu kilka wątków o facetach z dzieckiem i coś Wam powiem

Polecane posty

Gość gość
Masz rodziców możesz do nich wrócić ,nie rozumiem jak można tak kogoś z kasy doić .Myśl o swojej małej córeczce

Gość rozwodnik z córka
odnośnie mojej byłej żony to wygląda to tak że gdy się rozwodziliśmy to wszystko nawet najmniejszy szczegół dotyczący córki, widzeń z nia, opieki, alimentów i dodatkowych kosztów np. leczenia, majątku wszystko dokładnie zostało napisane na papierze bo wtedy nie dało się inaczej. Z czasem stała się bardziej ugodowa jednak myśl ze mnie zdradziła nie pozwala mi myślec o niej jak o partnerce może z czasem to minie ale teraz poprostu sie nia brzydze.

Gość 34latekporozwodzie
Czy 30 bliskich Ci osób okłamowałoby Cię? Zastanów się. Z boku widzi się inaczej. Jak dla mnie nie potrafisz dobrze oszacować sytuacji ze względu na: - angaż emocjonalny - mechanizm utopionych kosztów (dotychczasowa inwestycja czasu, energii, pieniędzy prowadzi do zachowania typu "zacząłem to brnę") Jednak jak sam przeczuwasz, masz już na tym etapie niepokojące dane. Raz się oparzyłeś, więc teraz powinieneś być czujniejszy. W moim odczuciu, z opisu - Twoja dziewczyna nie prezentuje sobą partnerskiego stylu związku. Dość sprawnie manipuluje Tobą tak by osiągać swoje cele. Źle to rokuje. Jasno jej powiedz, co Cię niepokoi i czekaj na rozwój wydarzeń. Zachowaj przy tym swoją autonomię. Mam wrażenie, stary, że dajesz sobą powodować.

Gość petersonix
Władcza i pazerna baba! Kombinuje jak by tu wydoić... A fu! Na co to komu? Jak to mówią, pół światu tego kwiatu. Spie...aj gdzie pieprz rośnie!! Chyba że chcesz mieć życie skomplikowane do potęgi. Myśl, chłopie, póki jeszcze możesz i bierz nogi za pas.

Gość rozwodnik z córka
właśnie dylemat polega na tym że my potrafimy o wszystkim ze soba porozmawiac i rozmawialismy o tym co jest nie tak i co mi sie nie podoba jednak za każdym razem reakcja jest taka sama w stylu ''nie jestem taka sama jak moja matka''. poprostu ona zwyczajnie tego nie widzi i dla niej to nie jest problem ze rzadzi i nakazuje może nie robi tego tak dobitnie jak jej matka ale jednak robi a z czasem jej uczucie też się zmieni i bedzie wypisz wymaluj mamusia. Najgorsze jest to ze takie samo zdanie ma tesciu. Nie mówi tego potrzeźwemu ale jak byłem kilka razy u niego z flaszka to język się rozplątuje i wtedy padają słowa ''młody nie jest jeszcze za późno ona jest taka sama jak matka, jesteś inteligentny facet, ja na twoim miejscu to spakowałbym manatki i fiu, a póki co to jesteś zauroczony seksem. Może i moja córka jest do tego stworzona bo do wychowywania dzieci to napewno nie'' to są słowa mojego 'teścia'

Gość gość
Dostałeś kilka mądrych porad także przemyśl bo to twoje życie i podejmij właściwą decyzję .

Gość gość
Ile z nią już jesteś ?że tak Cię wykorzystuje

Gość rozwodnik z córka
cieszę się że istnieją ludzie którzy bezinteresownie są w stanie pomóc w chwilach które są beznadziejne, kiedy nie wiadomo w którym kierunku pójść. DZIEKUJE WAM jeśli ktoś chciałbym jeszcze cokolwiek mi przekazać to będę wdzieczny za każdą odpowiedz. Bardzo mi pomogliście DZIEKUJE

Gość rozwodnik z córka
rok i 4 miesiące jednak jakoś wszystko dzieje sie bardzo szybko. poznaliśmy się w lipcu ubiegłego roku od tamtej pory spędzalismy co 2 weekend a w marcu sie do niej wprowadziłem w czerwcu zareczyny no i na grudnia planuje ślub :(

Gość gość
i chcesz wziąść ten ślub

Gość rozwodnik z córka
nie chce. Rozmawiałem z nia kilka razy ze nie chce zebysmy przynajmniej przełożyli o jakis rok to moje zdanie było wazne prze 15minut a pozniej zaczyna swoje obietnice ze napewno wszystko bedzie dobrze, zebym sie nie martwil, a ze nawet bedzie lepiej niz teraz i ze nie mam sie czego obawiac a ja zwyczajnie nie chce. Rozmowa na ten temat podejmowałem kilka razy bez rezultatu

Gość gość
Ty po przejściach ona też, po co tak się spieszyć a póżniej żałować .odezwij się kiedyś na tym forum i napisz co zrobiłeś

Gość rozwodnik z córka
odezwę się napewno

Gość gość
Oj biedny ty jesteś .Powiedz jej jasno ,że dla Ciebie to się za szybko dzieje. Nie bież ślubu bo będzie drugi twój rozwód albo będziesz jej popychadłem do końca życia .Warto też posłuchać rodziny znajomych a nawet obcych ludzi którzy też jak czytam dobrze Ci radzą.

Gość Jowita B
ale bzykac I mieszkac u niej to jest ok. Ale slub to juz nie?

słuszna uwaga Jowita :) rozwodniku - skoro tak bardzo nei chcesz sie żenić bądź uczciwy . Odejdź od kobiety i daj jej znaleźć kogoś kto ędize miał takie same plany jka ona . A ty , dorosły niby facet jęczysz jakby ci ktoś pistolet do głowy przystawiał . Żenić ise nie chcesz ale udawać małżeństwo - jak najbardziej ?

Gość gość
Zgadzam sie ze wszystkimi ,ze facet obciazony dzieckiem to tylko klopot,ale dlaczego czepiacie sie dzieci ,przeciez one sa niewinne ze istnieja ?Pchalyscie sie same w te zwiazki napewno rodzice was ostrzegali,ale wam sie wtedy wydawalo ,ze bedzie dobrze,a teraz tylko bachory ,bachory.Jestescie same sobie winne i dobrze wam tak.

Gość rozwodnik z córka
to nie tak. bo mieszkac i bzykac jest okej a ślubu to nie. mam za soba jedno małżeństwo które skonczyło sie szybkim rozwodem wtedy tez dalem sie w jakis sposób podejsc kobiecie teraz nie chce popełnic tegosamego błędu jesli mamy byc ze soba to bedziemy a jesli mamy sie rozejsc to zadne sluby nas przy sobie nie utrzymaja. Szukam pomocy tutaj dlatego ze juz zgłupialem i nie wiem czy słuchac samego siebie czy rodziny i przyjaciół. Próbwałem z całych sił zrobić wszystko żeby było dobrze, poświęciłem kontakt ze wszystkimi bo jestem 300km od domu, pświęciłem dochodowa firme budowlana, kontakt z moja córka, wszystkie środki jakie tylko miałem przeznaczylem dla niej i jej dziecka, bedac w domu pomagałem prać sprzatać, gotować, zmywać wynosić smieci, codzienne palenie w piecu, ciecie i rabanie drzewa na zime i wszystkie inne prace wokół domu wykonywałem swoimi rękoma. Gdy była w domu byłem ciagle obok tak zeby czula ze jestem, jak wyjechała na szkolenie to woziłem jej dziecko do przedszkola itp. Uważam ze dałem z siebie bardzo duzo tak samo jak i ona jednak widze wady które bardzo mi przeszkadzaja i które z czasem będą bardziej widoczne dlatego prosiłem was o rade jako ludzi którzy też maja mniejsze lub wieksze doswiadczenie zyciowe bo zwyczajnie nie wiem co zrobic. i nie chodzi tu tylko o mieszkanie czy seks tylko o kobiete do życia

może zamiast tak isę " posiwęcać " dla kobiety o której potrafisz mówić tylko złe rzeczy - wróć do żony i tam pokaż na co cie stać ?

Gość rozwodnik z córka
allium czytaj ze zrozumieniem. Jak pisałem ze jej pomagam w domu to znaczy ze ona tez w jakis sposób wypełnia swoje obowiązki i ze jak ja sie staram tak samo jak ona. Wiesz pisze tutaj dlatego ze mam problem a nie dlatego ze zupa byla za słona albo prezent na urodziny nie był taki jak bym chciał. wypowiadam sie o niej dobrze bardzo duzo sie przy niej nauczyłem jednak nie zmienia to faktu ze widze problem ktorego ona nie widzi. A do byłej żony nie wróce pisałem juz o tym wczesniej. Nie rozważam czy zostac z obecna kobieta czy wrócić do żony tylko czy zostać z obecna kobieta czy dać sobie spokój bo to nie ma sensu.

Gość petersonix
Przestańcie się czepiać, widać, że chłop w porządku jest, tylko jest w początkowej fazie robienia wody z mózgu. Resztki zdroworozsądkowego ja jeszcze z niego przemawiają i trzeba pomóc mu w tym wewnętrznym dialogu. Wierzę, kolego, że nie stracisz jaj i podejmiesz decyzję najlepszą dla SIEBIE! Piątka

Gość _Saskia_
Jak Twoja obecna partnerka zachowuje się, gdy zachorujesz na grypę?

Gość rozwodnik z córka
poprostu szukam pomocy. A nie wiem jakby sie zachowywała bo od 3 lat w ogóle nie choruje nawet na gardło. Poprzedniej zimy miałem katar przez 3 dni. Ale jesli pytasz o opeikuńczość to tak opiekuje się mna traktuje mnie czesto jak swojego 4 letniego synka którego trzeba wziac za raczke i wszystko pokazac. Ona twierdzi ze mnie tak nie traktuje ale ja sie tak czuje jak duży chłopiec, służący bez własnego zdania.

Gość gość
matko, jaka c***a. ręce opadają, jak się to czyta.

Gość Zakochałam się w rozwodniku
Zakochałam sie w rozwodniku z dzieckiem i to był BŁĄD:-( Jesteśmy po 30-tce. Ja po nieudanym wczesniej zwiazku dałam szansę rozwodnikowi z dzieckiem. Ale nie przypuszczałam ze to bedzie tak trudne. Dziecko ma fajne ale gdy do nas przyjezdza od piatku - niedzieli to ja sie wtedy nie liczę. W TV ciągle gry albno bajki lecą, lubie spac rano ale przy dziecku trzeba zwlec się z łożka o 6-7 rano:-(,musze im gotować i absolutnie nie moge sie przytulić do partnera bo dziecko zazdrosne:-( Dobija mnie to ze mimo ze moj facet płaci alimenty to jak widuje sie z dzieckiem to zawsze mc donald, lego, jakas pierdółka, pizza. I tak naprawde to w miesiacu z naszej pensji wypływa kolejne 300 zł. Benzyna tez kosztuje i trzeba dziecko wozić. Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak to wszytsko wygląda:-( A co jeszcze mnie baaardzo dobija to to że pomimo ze on wie ze jestem po 30-tce i marzę o dziecku to tego temetu unika jak ognia. A podczas seksu jest tak ostrożny że mam tego serdecznie dosyć. Także równiez odrazam taki zwiazek. Rozwodnik z dzieckiem powinien sie łaczyc z rozwódką z dzieckiem.

Gość miss_afterparty_
@Zakochałam się w rozwodniku, identyczna historia za mną. 30-34 l - ten czas już nie mój, tyle musiało minąć nim zrozumiałam, że to bez sensu, że marnuję czas... Moje pragnienia, potrzeby spadły na dno mojego serca... z miłości do niego. Czekałam i czekałam... Liczyła się córeczka, praca, siłownia... Ja zazwyczaj na końcu, zawsze dostosowująca się. No i w końcu zrobiłam bilans: z czym przyszłam (jestem wolna, bez zobowiązań), co wnoszę, co tracę, ile dostaję. Wyszła mizeria. Rozstaliśmy się. Uważam ten czas za zmarnowany. Moja szansa na rodzicielstwo odpływa teraz w siną dal. Pogodziłam się z tym, nie chce w tej chwili montować niczego na siłę, to nie o to chodzi, ale Ty dziewczyno... Ty jeszcze możesz się uratować.. Życzę siły, tak czy tak.

Miss Ja ejstem w podobnym wieku i pewnie też mogę już pomarzyć o macierzyństwie. Zanim kogoś poznam ( jeśli wogole poznam) to minie pare miesiecy w optymistycznej wersji. Znalezc teraz wolenego kawalera? Cięzko bo tacy szukają młodszych kobiet. Zainwestowałam swoj mega cenny czas i uczucia w kogoś kto tak naprawde ma już to co najwazneijsze dla niego- dziecko. O nowym nie mysli bo widzi jak to wszytsko wyglada gdybysmy sie roztali kiedyś. Jest nastwaiony anty na slub juz kilka razy to powiedział. Wiec zadaje sobie pytanie, po co ktoś taki zabiera cenny czas kobiecie wolnej bez zobowiązan która ma 30-tkę na karku i która otwarcie mówiła mu ze marzy o rodzinie i dziecku??? Czuje sie wykorzystana:-(

Gość gość
co za idiotyzmy .... to baby z bachorem tez na odstrzal ,,, tez nie macie prawa do szczescia,,,, co za bzdury, jaka wymietolona baba dodala ten temat

Gość miss_afterparty_
Muszę zaznaczyć, że tu nie chodzi o jakąś łapankę ojca moich przyszłych dziatek. Po prostu skonstatowałam, że nie na tym związek polega, że jedna strona tylko bierze i nic nie pracuje nad tym by to zmienić. Wolę być sama.

Nikt tu nie mówi że kobieta z dzieckiem jest skreslona, ale moim zdaniem rozwodnicy z dziećmi powinni sie wiązać miedzy sobą. Osobie bez zobowiązań jest w takim układzie naprawde cięzko. Dodatkowo my, wolne kobiety tez przeciez marzymy o rodzinie o dzieciach a rozwodnicy z dziećmi nie oszukujmy się ale boją się załozyć po raz drugi rodzinę bo mają uraz. Wiec po co taki rozwodnik szuka sobie kobiety wolnej, bez zobowiązań, do tego jeszcze 30-letniej na partnerkę?