Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SzlachetnaPaczkA

Polecane posty

Gość gość
nie zgadzam się a tym ten topic ma zwrócić uwagę, że nawet w szlachetnej paczce są naciągacze że warto poszukac dłużej i nie zniechęcać się od razu i znaleźć rodziny naprawdę potrzebujące!

Gość gość
A do tych, ktore tak bronia tych biednych dzieci, marzacych o lalkach i laptopach to niech wezma pod uwage, ze mamuski wielodzietne zawsze twierda, ze milosc jest najwazniejsza smiech.gif ze dzieci moga zyc bez gadzetow,w azne aby mamuska w domku byla i obiadek gotowala (za cudze jezyk.gif ) I wezcie pod uwage, ze te dzieci to przyszle nieroby, jak ich rodzice, siedzacy w kieszeni waszych dzieci, pracujacych uczciwie. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx i znów oceniasz dzieci przez pryzmat niezaradncyh rodziców, smutne to ja też miałam biedne dzieciństwo, matka wychowywała mnie i brata samotnie, mieliśmy mieszkanie jednopokojowe. było biednie, zawsze czułam sie najgorsza w klasie, nie miałam fajnych ciuchów, nawet na studniówkę nie poszłam bo nie miałam na nią kasy. pamietam ile radości było jak czasem mama dostała w parcy na świeta jakąś paczkę czy jak dostaliśmy bony z mopsu na zakupy. Jak fajnie było mieć raz w roku pełne szafki jedzenia. Wszyscy się cieszylismy. I wcale nie wyrosłam na nieroba! skończyłam studia, mam pracę, męża, dwoje dzieci, mieszkanie.... więc nie uogólniaj!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
nie chce mi sie wklejac ale u mnie w 80% sa to dziecioroby bez roboty.a rozwala mnie to ze wszedzie maja po 7 dzieci i pisze ze od 5 lat nie ma stalej pracy ale dwojka najmlodszych ma rok i dwa lata. to kuzwa nie ma roboty a jeszcze dwojke sobie zrobil no ludzie bez jaj.... w hednym pokpju w 8 mieszkaja bo robia dzieci jakby to sredniowiecze bylo i gumek nie bylo. tak sie wlasnie mnozy patologia co to za zycie wszyscy na kupie a rodzice idioci. i jedynie co ich interesuje to zasilkek dlaczego z naszycj podatkow mamy utrzymyeac nie myslacych ludzi? a wymagania maja spore lodowki pralki kuchenki gazowe.. hahaha nza to trzeba zarobic bo tp kosztuje a nie lapy wyciagac dajcue na nowa kuchenke bo nie ma na czym dzieciom ugotowac. albo inna chce bojler na wide bo nie maja cieplej przy 7 dzieci. tp ja sie pytam po co ich tyle robili??

Gość gość
No niestety ale 80 % zgłoszeń do Szlachetnej Paczki to dziecioroby ...takich powinno sie sterylizować jak zwierzęta. . xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx zgadzam się ale te dzieci SĄ i być moze pojawią się następne i co bedziemy patrzeć jak umierają z głodu??????? myślisz że takie diecko nie wolałoby sie urodzić w normalnej rodzinie????? moze w twojej????

Gość gość
a jak ci niby wolontariusze wyszukują tych rodzin?? Czy to nie jest tak,że 80% tych NIEROBÓW ma w małym, palcu wszystkie info o zapomogach, zasiłkach, paczkach, socjalach a ludzie którzy NA PRAWDĘ potrzebują pomocy "zdychają" z głodu??

Gość gość
gość z 10.03 no to się ciesz, że ktos wam pomagał nam NIKT, Mama zapierdzielała od rana do nocy. Nam się nigdy nic nie należało, ani obiady, ani zapomogi NIC:) Raz dostałyśmy paczki z pracy na mikołaja to tak oszczędzałyśmy, że przez pół roku miałyśmy słodycze:) Herbaty nie słodziłam. Jak był sezon to zbierałam owoce i robiłam z nich przetwory, jagody, grzyby, jak wspominałam myłam okna, robiłam zakupy sąsiadkom, pilnowałam dzieci. Kilka razy wrzucałam węgiel. Kiedy koleżanki chodziły na dyskoteki ja pracowałam! Wtedy się ze mnie śmiały, że nie mam modnych ubrań, firmowych butów ale ja zaciskałam zęby i udawała, że mnie to nie rusza Teraz w wieku 32lat mam własne 3 pokojowe mieszkanie bez kredytu, porządny samochód, dobrą pracę i duże oszczędności. Natomiast nie wszytskim koleżankom się tak dobrze powodzi, większość ledwo wiążę koniec z końcem:P

Gość gość
ale sama widzisz że można czasem wyjść z biedy :)

Gość gość
Nie pomagam bo dla mnie większość tych rodzin to nieroby i ich dzieci tez takie będą. Brzydzą mnie takie rodziny gdzie nie ma chleb a dalej rozmnażają sie jak króliki.

Gość ex_debill_znowu_po
NPR zabezpiecza w 100% przed ciążą? Jak się choruje, ma problemy hormonalne też?

Gość gość
Taka patologie powinno sie sterylizować a nie dawać zasilki .

Gość gość
NPR jest tak samo skuteczne jak tabletki tylko żeby to stosować trzeba myśleć i panować nad sobą .

Gość gość
KOD RODZINY: WLP-1891-033430 Pani Mirosława (55 l.) samotnie wychowuje dwójkę swoich wnucząt: Piotra (13 l.) i Dariusza(11 l.). Jest ona jednocześnie rodzicem zastępczym i babcią dla chłopców. Nie otrzymuje żadnego wsparcia od swojej córki, matki chłopców. Wychowuje ich pomimo swojej choroby kręgosłupa. Pani Mirosława i chłopcy mieszkają w trzypokojowym mieszkaniu. Każdy z chłopców musi posiadać swój własny pokój, jest to jeden z warunków sądu dla rodziny zastępczej. Rodzina utrzymuje się z zasiłków (w sumie 1188 zł), po odliczeniu mediów i kosztów leków dla Pani Mirosławy dochód na jedną osobę wynosi 45 zł. Wśród największych potrzeb Pani Mirosława wymienia pralkę, ponieważ stara zepsuła się i trzeba wszystko prać ręcznie. Rodzina potrzebuje również ubrań i butów na zimę dla chłopców oraz żywności." Jakbym miała wiecej pieniędzy to tej pani chetnie bym pomogla

Gość gość
Raz pomogłam w SP i był to ostatni raz :/ Z opisu rodziny wynikało, że bieda aż świszczy. 7 dzieci, 16-letnia córka z brzuchem, oboje pracują sezonowo. Kiedy doszło do szczegółów to zgłosiłam koordynaotowi tę rodzinę, że nie powinni oni być w kolejnych latach uwzględniani w akcji. Czemu? *pralka. Rozumiem bo pewnie wiele z nas nie wyobraża sobie życia bez pralki. Miałam 3-letnią pralkę, nową kupiłam bo się przeprowadziłam i stara nie pasowała wielkościowo do nowej łazienki. w tamtym czasie stała w piwnicy i sie kurzyła. Nie chcieli jej, stwierdzili, że chcą nową. *ubranek po dziecku też nie chcieli (częśc nawet nie noszona bo urodziłam duże dziecko) *mój mąż szukał akurat magazyniera a moja znajoma pomocy domowej bo po operacji ciężko było cokolwiek zrobić. Oboje nie mogą bo muszą się dziećmi zajmować (najmłodsze miało 8 lat) Ogólnie rzecz biorąc dziecioróbstwo i patologia. Czemu nie popieram takich akcji? Bo jak ci ludzie sie nauczą, że wszystko dostaną na talerzu to jedyne co będą robić to produkowac nowe dzieci. Teraz sama wyszukuje potrzebujące osoby. W tym roku znalazłam 58-letnią panią z uszkodzonym kręgosłupem i po zawale. Utrzymuje sie z renty i MOPSu, wcześniej jeszcze pomagał jej syn ale zmarł latem po walce z nowotworem.

Gość gość
ale se mogą pofolgować laski z kafeee hihihi wam nikt nic nie chce dać biedactwa tam jest napisane szlachetna wy jesteście niedouczone to topik nie dla was tylko dla szlachetnych krowy doić

Gość gość
Szlachetny nie oznacza "bogaty a głupi" ;-)

Gość ex_debill_znowu_po
dopsz, zastosuję się do NPR, czy będziesz mi wysyłac paczki, jesli zajdę w ciążę?

Gość gość
Sama idea szlachetnej paczki jest w porzadku ale kretyni wolonatriusze zepsuli caly zamiar. Paczka zamiast pomagac biednym, dac im troszke radosci na swieta to promuje lenistwo, cwaniactwo i dzieciorobstwo. Kilkoro dzieci, przy braku pracy, warunkow mieszkaniowych i....dajcie dobrzy ludzie bo dzieci biedne. Ano biedne bo maja durnych rodzicow. Te co tu tak nawoluja aby sie dzielic to same pewnie nierobstwo odwalaja i tyle. Jak ludzie pracuja to cenia pieniadze. I chetnie pomagaja ale porzebujacym a nie cwaniakom.

Gość gość 10 42
tak wyszłam z biedy, ale własną pracą bo nikt mi nic za darmo nie dał. Jak się nam zepsuła lodówka to przez pół roku żyłyśmy bez, odkładałyśmy każdy grosz bo na raty i przepłacanie za towar nie było nas stać. Myślicie, że ni marzyłam żeby mieć lalkę barbi? MArzyłam, ale wiedziałam że jak ją kupię to nie wystarczy na inne rzeczy i odkładałam marzenia na później:)

Gość gość
Ja miałam około 20 bardzo dużych pluszaków praktycznie stały na meblach potem w piwnicy, postanowiłam się ich pozbyć i wyprałam je w wannie potem suszyłam na balkonie -narobiłam się przy tej ilości i dzwonię do Domu Małego Dziecka czy moge im dać dla dzieci a Baba do mnie że owszem ale nowe z metkami po tym telefonie wynosiłam po kolei na smietnik po godzinie nie było ani jednego pluszaka w śmietniku

Gość gość
dlatego uważam że prezent wole dać tam gdzie chcą tableta albo lalkę monster high czy inne popularne dziwactwo dla dziecka bo rozumiem że mając 5 dzieci kogoś na to nie stać ale nie rozumiem jak proszą o buty i kurtki o to minimum normalni aczkolwiek biedniejsi ludzie są w stanie o to zadbać nie mówiąc o jedzeniu mimo to jestem empatyczna na krzywdę innych

Gość gość
ale tam gdzie chcą tableta to też chcą ubranie, jedzenie, sprzęty i agd:P Oni nie chcą jedynie tableta!!!

Gość gość
Dziecioroby chca zarcia, ciuchow, kosmetykow, sprzetu AGD, zabawek dla licznej progenitury, zeszytow, ksiazek, butow, mebli, poscieli, garnkow.....Oni chca wszystkiego! Sa jak szarancza, gotowi zezrec kazdego, kto bylby na tyle glupi, aby sie pochylic nad nimi. A za rok strzela sobie nowego dzidziusia :D I znowu beda wymagac! I za rok, i za nastepny....itd....

Ja osobiscie uwazam, ze wszelkie akcje typu "Szlachetna paczka" i ogolnie wszelakiego rodzaje zasilki sa dowodem na to, ze nasz rzad jest nieodpowiedzialny. usmiech.gif Dajac ludziom rybe zamiast wedki powoduja, ze takie osobniki zamiast zabrac sie za robote to oni ida po zasilek smutas.gif Krzywda dla ludzi smutas.gif Niech zamiast gotowych pieniedzy czy rzeczy, niech pojda takie osoby kopac rowy albo zamiatac ulice. A nie gotowe.

Gość gość 10 42
a i jeszcze wam powiem, że jak dostałam pracę na szparagach to cieszyłam się jak głupia. Pracowałam po 16h na dobę bez umowy bo kto 15latce da umowę? Pracowałam ponad 40dni dzień w dzień. Pod koniec roku zaliczałam większość sprawdzianów, dobrze że nauczyciele poszli mi na rękę

Gość ex_debill_znowu_po
kiedyś już tak było, że rząd dawał każdemu pracę... super wędka;)

Gość gość 10 42
ale trezba chcieć niejeden dorosły wymiękł, bo było bardzo cięzko

Gość gość
a ja znalazłam rodzinę co chcieli tylko zabawki i mają kurtki buty jedzenie tylko mama jest chora i ojciec musiał z pracy zrezygnować a dzieci 5 i co inny by zadarł kitę i spierdzielił a tu facet musi się sam wszystkim zając podziwiam i żal mi ich on nie pali a o piciu nie ma mowy w tym domu nie uważam że patologia byłem widziałem najlepiej jak każdy robi to na co ma ochotę pozdrawiam

Gość hehehehhehehehehh
jagoda369 Przecież ty tez pobierasz zasiłki wiec nie jesteś nic lepsza niz ci z szlachetnej paczki .

Gość zdenerwowalam sie
jestem wdową, mam 30 lat. oczywiscie dzieci maja rente po ojcu, ale niech ktos zgadnie jaka kwota? Mial 33 lata, 13 lat pracy legalnej, wiec jak myslicie od jakiej kwoty jest ta renta przyznana? tylko 13 lat z jego pracy byly skladki wyplacane, wiec to są smiszne pieniadze!

Gość gość
Hmmm a co ma Kościół do robienia dzieci ? Ja jestem wierząca i mam jedno dziecko i nie słyszałam zeby jakis ksiadz mnie nakłaniał do powiększenia rodziny .Te rodziny gdzie maja po kilka dzieci i robia je dalej to zwykli egoiści .