Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SzlachetnaPaczkA

Polecane posty

Gość gość
i co to tyle poszczekajcie jeszcze no patole

Gość gość
w tym roku tez jakis bzykacz chce laptopa bo to mu ulatwi szuaknie pracy :D Hahahahahahaha!!!!! Upokarzaja sie, blagaja, skomla i stekaja a my jak panstwo siedzimy przed kompem i wysmiewamy sie z biedy, hahahahaha!!! Ich bachorom dupska marzna w nieogrzewanych domach a nasze dzieci zastanaiwaja sie, gdzie na zimowisko jechac - w Tatry czy w Alpy :D

Gość w sumie to jest ciekawe
[zgłoś do usunięcia] w zeszlym roku to dopiero sie dzialo, chcieli nowe opony zimowe do samochodusmiech.gif przednia szybe do samochodu bo komus stluczonosmiech.gif chlopak dwadziescia szesc lat chcial nowego laptopa bo jego posiadanie ulatwiloby mu znalezienie pracysmiech.gif Babka 25 lat trojka dzieci, nie pracuje, chlop w zk a ona chce kolczyki, cien......... x xx xx nie wiem skad wy takie rodziny bierzecie, ja sama wiem komu naprwde potrzebna jest pomoc a kto ma zyczenia

Gość w zeszlym roku to dopiero
skad my bierzemy? Chyba skad oni biora, ale co sie dziwic jak te rodziny wybieraja 13 letnie dzieci:O W SP jest skupisko ludzi chorych na co sie da, poczawszy od zapalenia gardla a akonczywszy na fobii szkolnej, czekam jeszcze na fobie pracownicza ktora uniemozliwia prace. ''Pani Katarzyna (44l.) wraz z Panem Andrzejem (46 l.) wychowują czworo dzieci: Mateusza (23 l.), Annę (22 l.), Bartłomieja (21 l.) oraz Izabelę (8 l.). '' kogo ona wychowuje? bo trojka z tych dzieci to nie do wychowywania a do p[racy powinna isc:O

Gość gość
no właśnie w tej rodzinie praktycznie wszyscy oprócz tej 8letniej dziewczynki moga iść do pracy.....ale po co jak pójdą do mopsu, do kościoła, do szlachetnej paczki i dostaną za darmo? A tak to będą musieli wstawać o 6 i iść do pracy za marne 1200zł?

Gość gość
precz z wielodzietnymi zdrowymi rozmnażającymi się rodzinami, dosyć tej patologii w naszym kraju, to jest polska a nie afryka, nie stać to się nie robi i rodzi dzieci, a jak c**a swędzi to niech sobie weźmie szczotkę i podrapie a nie rozkłada nożyska aby byle h*j ją drapał

Gość gość
no i patole piszą jak się im każe czytacie posty szlachetnej paczki po to żeby się tu onanizować

Gość gość
nie, po to aby wiedzieć ile można wydrzeć za darmo od naiwnych

Gość gość
a i jeszcze jedno wy się tu wyśmiewacie z biednych rany chcecie ich wyszukiwać i się nabijać i lustrować yyyyy i tak nie zrozumiem

Gość gość
jak biedne to po cholerę robią i rodzą po tyle dzieci, a jak się narodzi to się z********a na nie a nie czeka na darmochę, przyjemnie było w łóżku to i przyjemnie zapieprzać, seks jest dla mądrych, a najgorzej jak dwoje przygl ........ sie dobierze do siebie i narobi dzieci

Gość gość
ja chciałam komuś pomóc i w sumie wybrałyśmy z koleżankami starszą Panią :) kupimy jej opał, ubrania, środki czystości, jedzenie trwałe:) ale przez ile naciągaczy musielismy przebrnąć to włos sie na głowie jerzy :o

Gość gość
ALE O CO TE HALO??? to nie jest zaden obowiazek, kto chce to bierze w tym udzial, kto nie to nie wiec po co ta licyjacja i wyzywanie sie ////////////////////// mnie stac, by pomoc, robie to z czystej checi, oprocz togo co roku przekazujemy 1%podatku na wybramy przez nas cel i to nasza sprawa ////////////////////////// Bog nam za to wynagradza dobrym zdrowiem, szczesciem rodzinnym a pomoc komus udzielona zroci sie w najmniej oczekiwanym momencie nam firmy super prosperuja, 2 osoby z 2 rodzin, ktorym pomagamy pracuja u nas:) wiec to napewno nie sa lenie

Gość gość
wiecie co, ale te baby mające po tyle dzieci to są zdrowe jak cholera, tyle ciąż wytrzymać, faktycznie chyba tak jest jak to faceci mówią, że co niektóre baby są nie do z******ia i chyba mają rację

Gość gość
no ale niektóre też umierają znam przypadek że kobieta umarła rodząc 5 dziecko cieszy cię to gościu wyżej

Gość gość
no to po co decydują się na tyle dzieci, nie wiedza, każdy śmierć, gdzie przyczyną jest każda inna choroba, wcale nie musi być ciąża, jest przykra

Gość gość
Pani Laura (35 l.) i Pan Konrad (35 l.) wychowują czwórkę przeuroczych dzieci: Amelię (7 l.), Sandrę (5 l.), Lenę (3 l.) i Maję (2 l.). Rodzina znalazła się w trudnej sytuacji w 2007 roku, kiedy to najpierw Pani Laura, a następnie jej mąż stracili pracę i nie mogli znaleźć stałego zatrudnienia. .... 6 lat temu rodzine dopadl kryzys, w wyniku ktorego oboje stracili prace ale beztrosko machneli sobie jeszcze trojke dzieci. Glupota? Bezmyslnosc? .......... Sześcioosobowa rodzina mieszka w małym, dwupokojowym mieszkaniu. .... :O

Gość gość
Następni, też bezmózgowcy :O "Pani Katarzyna (22 l.) i Pan Krzysztof (27 l.) wychowują wspólnie córkę Wiktorię (4 l.). Trudna sytuacja rodziny spowodowana jest tym, że Pan Krzysztof nie ma w chwili obecnej stałej pracy. Mężczyzna podejmuje się jednak wszelkich prac dorywczych i ciągle aktywnie poszukuje lepiej płatnej, stałej posady. Pani Katarzyna jest w ciąży i ze względu na stan zdrowia nie może podjąć pracy."

Gość gość
wiecie co, przerażają mnie tacy rodzice, jak można być tak durnym, i to dorośli ludzie co powinni myśleć, ale oni chyba maja tylko miejsce na mózg

Gość gość
Przeglądam i przeglądam te rodziny i właściwie każda chce nową pralkę czy lodówkę, nagle wszyscy mają zepsute/ slabo chłodzące/ za małe. A większość dzieci jest chora na astmę i dlatego matki nie mogą pracować i po kilkaset zlotych miesięcznie wydają na leki. Tak się sklada ze tez mam silną alergię oraz astmę i wiem ile takie leki kosztują - koszt tabletek antyalergicznych najnowaszej generacji bez refundacji (ja takie sobie wybrałam) to niecałe 50 zł, sa też inne dobre leki o wiele tańsze. Lek w areozolu brany przy ataku duszności to niecałe 40 zł,a starcza na długo. Koszt szczepionki na odczulanie 102 zł, zastrzyki za darmo na NFZ. Moja mama będąc samotną matką dwójki dzieci chodziła do pracy i moja astma nie była żadną wymowką do siedzenia w domu.

Gość Zarzuty o marzenia dzieci są
śmieszne. Sporo z was wypisuje, jak dziecko z patologii śmie chcieć mieć na przykład lalkę high monster, jak powinno się zadowolić każdą lalką. Cóż, dziecko z patologii ma takie samo prawo marzyć, jak każde inne dziecko, a dla kilkuletniej dziewczynki, modna akurat lalka, którą mają wszystkie koleżanki, to jest cały świat. . Natomiast jeśli chodzi o całą ideę szlachetnej paczki - jest kompletnie wypaczona i służy wspieraniu cwaniaków, nierobów, roszczeniowców, dzieciorobów, pasożytów społecznych. Obawiam się, że niestety w powodzi patoli giną osoby naprawdę potrzebujące, które znalazły się na życiowym zakręcie. Myślę, że najbezpieczniej jest pomagać osobom starszym, skrajnie ubogim (jakis opał dla staruszki itp.) oraz samotnym mamom z małą liczbą dzieci (czyli brak konkubenta - r.uchacza, nieroba i patola).

Gość niestety nie da sie pomoc
ludziom z tej organizacji, bo gdy juz odrzucisz cwaniakow i znajdziesz naprawde potrzebujace osoby to musisz spelnic ich WSZYSTKIE zyczenia:O Bardzo chetnie bym wspomogla starsza osobe, samotna mame, nawet bym lodowke kupila czy ta pralke, ale musialabym najpierw poznac owa osobe. Niestety to tez jest niemozliwe:O W ciemno to ja moge paczke zywnosciowa zrobic, ale jak skoro jedzenie, srodki czystosci bym kupila, nawet lalke ta nieszczesna dla dziecka jednak dla mamusi nie bede sponsorowala mazidel czy kolczykow badz gry dla tatusia, a jak nie kupie wszytskiego to pomoc nie moge. Ta akcja jest beznadziejna.

Gość gość
zarzuty o marzenia nie są śmieszne jesli nie ma się co jeść to marzenia powinno się ograniczać:P poza tym jaką macie pewność, że ta lalka, wypasiona komórka, laptop nie zostaną jeszcze przed świętami sprzedane?

Gość gość
Alez oczywiscie, ze dzieci maja prawo marzyc o lalkach (tych drozszych) czy innych klockach Lego. Pytanie czy te marzenia na pewno powinno sie spelnic. Dzieci z tzw: normalnych rodzin tez sobie marza o czyms tam.....i na gwizdek nie dostaja. To raz. Dwa, dzieci dziecmi ale mamusia z kilkorgiem dzieci, w ciazy, nigdy nie pracujaca i marzaca (bidulka nasza) aby dostac "perfum" (jak mozna wpisac w ogole "perfum"??? Jak widac wolontariusze to proste osoby, latwo je zmanipulowac, ale na litosc! ktos powienien dbac o poprawnosc jezykowa, tego co umieszczaja na stronie) Moge jej zafundowac antykoncepcje, nawet na rok ale nie "perfum" :O A tatko chce laptopa bo to ulatwi mu szukanie pracy :D O ludzie! Ten swiat sie stacza, nie dlatego, ze jest bieda (bo byla i bedzie) ale dlatego, ze promujemy cwaniactwo, nierobstwo i lenistwo. Te rodziny tego wlasnie ucza swoje dzieci. Dzieciaki nie widza mamy albo taty, szykujacych sie do pracy tylko pochylonych nad darowanym laptopem i wyszukujacych nastepnych jeleni, ktorzy dadza. Jest tam kilka starszych osob, byc moze razem z przyjaciolkami pomozemy jakiejs staruszce. Cwanym dzieciorobom - NIGDY.

Gość gość
szlachetna paczka powinna pomagać osobom skrajnie biednym spełnianiem zachcianek powinni się zająć rodzice a nie obcy ludzie. Jestem w ciąży przez dwa tyg szukałam kogoś kto umyłby mi okna. za 7 okien zapłaciłabym 100zł... okna są prawie czyste bo myję je raz na miesiąc, wymagają jedynie przetarcia. No i wczoraj zabrałam się za pierwsze...bo nikt się nie podjął pracy:) 100zł każdy chętnie by przyjął, ale zapracować? Ludzie to max 2h roboty...

Gość gość
w tym roku Mąż dostanie laptopa bo stary jest mocno wysłużony. Stary mogłabym oddać za darmo, ale nowego nie będę obcemu kupować. Te rodziny szukają w większości jeleni, którzy im doposażą nowymi rzeczami mieszkanie

Gość gość
smutne te niektóre wpisy żal mi was ludzie zazdrość frustracja pytanie czemu was tak to złości odpowiedz zazdrość paskudna sprawa

Gość gość
"smutne te niektóre wpisy żal mi was ludzie zazdrość frustracja pytanie czemu was tak to złości odpowiedz zazdrość paskudna sprawa" :D Niby ta zazdrosc to o co? Ze ktos nie ma a ja mam? Zazdroszcze mu, ze nie ma? Jakas pokretna ta twoja logika. Caly czas przewija sie tu jeden watek - pomoc TAK ale potrzebujacym a nie cwaniakom, ktorzy z rodzenia dzieci robia sobie stale zrodlo dochodu. Czy rozrozniasz biede od cwaniactwa??

Gość naturalna 3456
moja sasiadka ma 3 malych dzieci, maz niepracuje a jak juz to dorywczo. Owsszem maja swoj dom ale do pracy nie pojda tylko non stop do mopsu.

Gość gość
nie pokrętna tylko ty masz to zajmij się sobą przecież to nie obowiązek takie p********ie jak co jest lepsze cc czy sn albo termometr w d***e to pedofilia albo spać z dzieckiem w pokoju czy nie czy kupować szmaty do czego wy się tu chcecie przekonać .....................................

Gość gość
naturalna 3456 moja sasiadka ma 3 malych dzieci, maz niepracuje a jak juz to dorywczo. Owsszem maja swoj dom ale do pracy nie pojda tylko non stop do mopsu. @ no mówiłam że mówiłam po co to pisze zazdrości a sama pewnie po zasiłek lata co miesiąc takie z jednym dzieckiem też ganiają hihi