Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalina2013

Jakie nosidło będzie najlepsze

Polecane posty

Gość Michalina2013

Mój maluch dobija już do 4 miesiąca, więc mogę zacząć nosić go w nosidle. Zastanawiam się nad wyborem- zwykłe czy ergonomiczne. Czy warto dołożyć kilkadziesiąt złotych na ergonomik? Jakie macie doświadczenia?

Gość gość
Ergonimiczne moge C***olecic- korzystam sama od roku isprawuje się świetnie. Nie inwestuj w zwykle, bo sie zniechęcisz. Mój synek się szybciutko przyzwyczaił i mu bardzo wygodnie :)) Siedzi stabilnie, klamry są mocne więc nie boje się o jego bezpieczeństwo. Także, nie wahaj isę!

Gość Michalina2013
Czyli mówisz, żeby się nie bawić w te zwykłe, tańsze nosidełka? Zależy mi na wygodnym, ponieważ boje się o swój kręgosłup. Nie ma problemu z samodzielnym założeniem go?

Gość gość
Tylko ergonomiczne.. Tu nie chodzi tylko o Twój kręgosłup ale i o kręgosłup Twoje dziecka. Ja mam tule i bardzo sobie chwalę... A jak chcesz zaoszczędzić to http://pathi.pl/pl/ podobno super nosidła robi.

Gość ja ci polecam
Babybjorn. I koniecznie takiego maluszka nos przodem do siebie,zeby nozki mial na zabke(nie wiem jak inne ale babybjorn ma wlasnie taka opcje). Szkoda bioderek.

Gość Nośka
Ja nosidełkuję z eco design, takim http://img04.tablica.pl/images_tablicapl/84612585_1_644x461_nosidelko-womar-eco-2-design-legnica.jpg i sobie chwalę. Naczytałam się różnych opinii na jego temat, ale to zwykłe głupoty jak widzę. Dziecko ma szerokie siedzenie, nie wisi, pas biodrowy sprawia, że jest bardzo wygodne. Próbowałam ze zwykłym, ale nie dałam rady. Miałam chustę avocado ale nie podeszła mojej małej.

Gość gość
u mnie się Avocado dobrze sprawowało, ale jak Kubuś urósł, to nie chciał w chuście podróżować. Nosidło za to sprawuje się super, myślę, że jeszcze trochę razem spedzimy. Jak możesz, to kup od razu porządzniejsze, ergonomiczne myśle że będize ok.

Gość gość
A ja mam Tula. Nie żałuje ani złotówki. Nosze córkę juz prawie rok :-) Tylkoergonomiki tylko brzuszek do brzucha!

Gość gość
Używam eco design i nie narzekam. Dużo tańsze niż te zagraniczne, a bardzo wygodne. Dobrze mi się nosi, zwłaszcza przez pas biodrowy, bo odciąża. Dziecię siedzi w pozycji żabki, więc krzywdy mu nie robię. Także, womar C***olecić mogę spokojnie, nie zawieddziesz się.

Gość Michalina2013
O jej, ile opinii... I co ja mam teraz wybrać? :) Widziałam dzisiaj w smyku nosidełka womaru, teraz chcę obejrzeć jeszcze tulę. Możecie mi poradzić, gdzie można zobacyzć? Te nosidło w smyku mi się spodobało, ładna kolorystyka i bardzo zaintrygował mnie ten pas biodrowy. Ale i tak chcę porównać.

Gość gość
Ja do 9 miesięcy używałam chusty, później nosidła mei-tai. Teraz mały ma ponad 2,5 roku, wózka nie używamy od długiego czasu a nosidło jeszcze zdarzało się wyciągnąć, ostatnio wczoraj. Polecam mei-tai, nawet po 3. roku można nosić, z przodu albo na plecach, wygodne, po zwinięciu nawet w torebce można schować.

Gość KaaMila
Pamietaj że nosidło ergonomiczne nie może być sztywne. Z tego co widziałam to womar ma usztywniane a to jest tragiczne dla kręgosłupa dziecka. Lepiej dopłacić i kupić Tulę.

Gość KaaMila
Jeśli chcesz oszczędzić to phati robi dobre nosidła ergonomiczne na zamówienie, takie jakie sobie wybierzesz za 300 zł. http://pathi.pl/pl/

Gość gość
Tula albo pathi to dwa najlepsze rozwiązania. Bardzo ważne zeby materiał nie był usztywniony bo wtedy dobrze przylega do pleckow dziecka i nie pokrzywi mu się kręgosłup. Zwłaszcza ze chcesz nosić takiego co jeszcze samo nie siedzi. Tez mam tulę, jedna uwaga ze lepiej chyba kupić kolor szary bo brązowy mocno łapie włoski z ubranek dziecka. Ja czekalam do pół roku z nosidłem. A jak ci się nie spieszy to pathi - możesz sobie zaprojektować jakie chcesz :-)

Gość KaaMila
potwierdzam, brązowy łapie różne rzeczy. Przez to wygląda jakby było zmechacone. Z daleka tego nie widać, ale jest to trochę upierdliwe :)

Gość KaaMila
Womar nie jest nosidłem ergonomicznym. Rozumiem że chcesz zaoszczędzić ale jeżeli chcesz kupić womar to nie kupuj wcale bo mozesz zrobić krzywdę dziecku. To jest wsiadło

Gość KaaMila
Nosidła sztywne charakteryzują się tym, że mają sztywne ścianki które nie mają możliwośc***odeprzeć ciała dziecka, a także posiadają wąski panel, na którym dziecko zwisa oparte na kroczu W takim ułożeniu dziecko jest spionizowane, jego ciężar spoczywa na spojeniu łonowym, a nóżki zwisają swobodnie co sprawia, że głowy kości udowych są wyjęte z panewek stawów biodrowych, a to może utrudniać prawidłowy rozwój stawów biodrowych. Takie nosidła są SZKODLIWE dla dziecka i niewygodne dla rodzica, który borykać się musi z przesuniętym środkiem ciężkości, bo dziecko nie jest w takim nosidle wtulone w rodzica. .

Gość gość
To co w takim razie byś poleciła, bo wydać 200/300 zł na porządne nosidełko mnie na razie nie stać, a nie mam zamiaru non stop dziecka w tym nosić, tylko sporadycznie jak nie śpi i marudzi a starszego muszę mieć na oku. Generalnie syn dużo śpi za dnia. Chusty wiązanej też bym nie chciała bo najzwyczajniej nie mam czasu aby motać się w 5-ciu metrach materiału. Może chusty-kieszonki?

Gość KaaMila
to polecam Ci chustę elastyczną. Popatrz też na allegro czy nikt nie sprzedaje nosideł ergonomicznych używanych.

Gość KaaMila
Albo poatrz sobie na mei tai. To takie nosidło ergonomiczne tylko że wiązane :)

Gość gość
Albo mai tei. Łatwiejsze do zawiązania niż chusta a działa podobnie jak nosidlo ergonomiczne. U petelki chyba kolo stawki kosztuje.

Gość gość
Nie opowiadajcie głupot, bo nosidło eco design womaru ma jak najbardziej szerokie siedzisko dla dziecka. Te stare owszem, były wisiadłami, ale te nowe są dobre, dziecko siedzi prawidłowo i ma porządne siedzisko. Naczytałyście się w sieci głupot, nie mając z tym do czynienia z tym na żywo i teraz gadacie farmazony.

Gość Zarka_82
Hm, miałam w łapkach tule, miałam womar i szczerze, różnicy w wygodzie nie widzę. W obu dzieciak siedział prawidłowo, oba są wygodne, z tym że womar tanszy. Więc tutaj jedynie mogą decydowac kwestie ekonomiczne, ale zasada jest taka- nie warto przeplacac, to nie samochod :)

Gość gość
jest jeszcze manduca ergonomiczna. szukaj uzywek na allegro

Gość gość
Tula, manduca, womar ergonomiczny tez nie jest zly, są jeszcze nosidła od phati.

Gość gość
O phati nigdy nie słyszałam. Womar, tulę znam, bo już czytałam na ich temat sporo. Ten pierwszy ma niższe ceny, więc możliwe,że skłonie się w tę stronę.

Gość elewera
up

Gość elewera
up

Gość gość
niedawno kupiłam na próbę ergonomiczne womaru, było tanie i się sprawdza :) wygodne dla mnie i małego, ładne.