Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny pomocy ratunku nie mogę karmić

Polecane posty

Gość gość

z powodu silnego zapalenia warg sromowych nie mogę karmić 3 tygodniowej córki, każda pozycja siedząca sprawia mi tak duży ból, że aż ryczę, ale za każdym razem staram się przystawiać małą chociaż na 15 minut do piersi. Czy do czasu wyleczenia jak będę ściągała pokarm to on nie zaniknie? bo już sama nie wiem co mam robić. najgorsze, że ściąga się bardzo mało pokarmu i muszę ją zacząć dokarmiać, bo inaczej kiepsko to widzę.

Gość gość
Sprobuj karmic na lezaco, Ty na boku i corka na boku rownolegle do Ciebie, jesli potrzeba, to podloz pod nia kocyk, poduszki, zeby lezala stabilnie, buzka na wysokosc****ersi i dolna raczka pod nia, zeby mogla trzymac Cie za piers jak buteleczke.

Gość gość
Ale poczekaj-gdzie tu problem? Nie możesz karmić na leżąco?Dlaczego wy sobie same tak życie komplikujecie?

Gość gość
Tak właśnie próbuję, ale coś jej nie podchodzi ta pozycja, bo więcej powietrza się nałyka i nadenerwuje niż zje, co i tak mnie nie zniechęca i cały czas z nią tak walczę, ale to po 15 - 20 minutach robi się frustrujące, bo i ona nie najedzona i ja zaczynam wariować.

Gość gość
No właśnie tu problem :-o gdyby go nie było to nie zawracałabym doopy raczej 🖐️

Gość gość
A nie mozesz sobie kupic takiego gumowego nadmuchiwanego kółka żeby na nim siedzieć. Wtedy nie będzie żadnego nacisku na bolące miejsce i możesz spokojnie siedzieć i karmić dziecko.

Gość gość
Mi nie potrzebny nacisk, bo jak chodzę to też czuję dyskomfort, sporo mniejszy i aż tak nie boli, ale jednak. Dopiero od wczoraj biorę antybiotyk, więc na działanie za wcześnie, a i nie chcę łykać środków przeciwbólowych jak wariatka, a znowu 2 dziennie gucio dają, a nie uśmierzają ból.

Gość gość
Możesz mieć pozycję półleżącą, tak że biodra masz na płasko, leżysz na kości ogonowej bardziej a górę tułowia uniesioną, dziecko przystawiasz jak przy siedzeniu. Ostatecznie, na stojąco, czy nawet w tym kółku. Ja z pozycją leżącą też miałam duży problem i nigdy mi się nie udało tak karmić...

Gość gość
Na stojąco jeszcze będę próbowała, ale kurcze ponad 1,5h na stojąco czarno widzę.

Gość gość
Jezeli w pozycji lezacej lyka za duzo powietrza itd to kladz brzuch do brzucha na sobie, musi mocniej ciagnac i nie powinna sie krztusic, zachlystywac itd