Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o mamach które swoje córki nazwały Nikola

Polecane posty

Gość gość
tępak nigdy nie zrozumie że imię Nikola jest niskich lotów, tandetne i zwyczajnie BRZYDKIE. Gust się ma albo się go nie ma.

Gość Kasiaaaalalalalaaaa
Nie można na samym starcie zrobić większej krzywdy dziecku, niż dać mu na imię np. Nikola, Andżelika, Angelika, Olivier, Dżesika itd. Zwłaszcza, gdy dziecko nazywa się np. Kiełbasa. MASAKRA!!! Gdzie ci ludzie mają mózg!

Gość gość
że nie ma dobrego gustu takie imię jest w polskich warunkach hmmm... tandetne i nie ma co się obrażać na rzczywistość, drogie mamy, które dałyście dziecku takie albo podobne imię - nikt Wam tego w oczy nie powie, ale pomyśli właśnie, ze dziecko ma tandetne imię

Gość gość
A co do nazwiska Kiełbasa to znam Rolanda i znam dziewczynę o imieniu Inez przy nazwisku Rinez. Miała mamusia wyobrażnię.

Gość gość
Nic nie myślę, w d***e to mam. Natomiast też znam rodzinę "na poziomie" - gastrolog i dentysta - z dwiema córkami Nikola i Laura.

Gość gość
taa, nagle wszystkie znają ludzie lekarzy albo prawników z córkami o imieniu Nikola. Jasne :) umówmy się że jak kłamiesz to niech ci włosy wypadną bajkopisarko

Gość gośćha
Nic nie myślę jeżeli tej mamy nie znam. Dla mnie imię jakie nosi dziecko nie świadczy z jakiej rodziny pochodzi. Znam rodzinę alkoholików a dzieci mają na imię Hania, Julka , Kuba i Franek czy to znaczy, że te imiona mają mi się kojarzyć z patologią(?)

Gość gość
Tepak nigdy nie zrozumie, ze o gustach sie nie dyskutuje. Imie. Nicola moze I w tej chwili nie jest odpowiednie do polskich warunkow ale samo w sobie tandetne nie jest. Przyjmie sie w polsce tak miliony innych imion ktore nie sa pochodzenia polskiego.

Gość Kasiaaaalalalalaaaa
Ja rozumiem, że rodzic chciałby, żeby jego dziecko było postrzegane jako wyjątkowe. Wyjątkowa osobowość, uroda i .... imię :/ Dla każdego rodzica jego dziecko jest wyjątkowe (nie rozumiem natomiast braku krytycyzmu). Imię jest b. ważne. Dziec***otrafią być bardzo okrutne dla takich Angelik Kiełbas ... dlaczego, te glupie matki tego nie rozumieją!! Mamy tyle pięknych imion Polskich! Lepiej dać dziecku jakieś staropolskie imię .... to wtedy będzie oryginalne. Tacy "światowi" ludzie w tej Polsce a większość nie była nawet poza granicami naszego Państwa. Nie no, nie wiem co tu napisać jeszcze... Wasze życie, Wasze dzieci. Szkoda mi tylko tych biednych maluchów, które nie mają wpływu na to, jakie mają imię. Słyszałam, że coraz mniejszej ilości dzieci nadaje się imię "Andrzej". DLACZEGO?? piękne imię, normalne, co? za mało swiatowe???heheheeee.... Ktoś dobrze napisał wcześniej, że w Polskich warunkach zachodnie imiona brzmią po prostu tandetnie. Jak tylko wytłumaczyć to tym tępym pałom, rodzicom.

Gość gość
Ta dawajcie dzieciom na imię Nikola, Jenny, Samantha albo inny Brajan czy Johnny, ale na twarzy normalnego człowieka wywołacie tylko uśmiech.

Gość gość
"taa, nagle wszystkie znają ludzie lekarzy albo prawników z córkami o imieniu Nikola. Jasne usmiech.gif umówmy się że jak kłamiesz to niech ci włosy wypadną bajkopisarko" - ja, mhmmm...od razu kłamię. Głupia jesteś i tyle. Moje dziecko chodzi normalnie do klasy z jedną z tych dziewczynek. Swoją drogą sama nieco się zdziwiłam, że dziewczynki tak a nie inaczej mają na imię. Mama ma mega oryginalne imię i spodziewałam się po niej czegoś mocniejszego :p

Gość gość
tylko jest pięknych imion, ale wszystkie one nie sprostały "wygórownemu" gustowi mamuśki i musiała sięgnąć do zachodniej kultury. Swojej córce dała na imię Jessica, Vanessa czy inna Nicola. Większośc ludzi w Polsce nawet nie będzie wiedziało jak to zapisać, nie mówiąc już o tym, że człowieka o takim imieniu nikt nie będzie brał na poważnie. Imię jest wyznacznikiem tego co mamusia ma pod kopułą i jakie ma aspiracje.

Gość gość
Mama ma mega oryginalne imię i spodziewałam się po niej czegoś mocniejszego xxx no przecież matka sama sobie imienia nie wybierała, żebyś ją miała określać przez przymat jego. KRETYNKO

Gość gość
mam w otoczeniu głównie prawników, urzędnikow administracji rządowej, lekarzy - nikt nie dał dziecku takiego imienia :)

Gość gość
kuzynka mojego męża, prawniczka, dwie córki: Zosia i Małgosia, teraz jest w ciązy z synem i ma być Antoni Sąsiadka dentystka, mąż zabrzański kardiolog, corka Anna, syn Franciszek

Gość gość
jak lekarze to dodaję: syn Maciej, córka Marta inny lekarz: syn Miłosz, córka Aniela ja, prawnik, mąż urzednik: córka Ewa

Gość gość
ja jestem nauczycielką (wiem, wiem nic specjalnego), mąż jest onkologiem. Dwie córki: Marysia i Ola, syn Wojtek.

Gość gość
a ja znam 3 dorosłe Nicole i sa to naprawdę fajne dziewczyny i znam jedna malutka Nicole której matka jest prawnikiem i dala córeczce tak na imie gdy po ponad 15 latach staran udało jej się zajść w ciaze o której dowiedziała się w mikołajki i stwierdziłą ze będzie albo Mikołaj albo Nicole

Gość gość
A my jesteśmy artystami i dziecko nasze ma na imię Vincent :) Zgadnijcie czemu?

Gość gość
Nikola to imie dla patologii

Gość gość
Znam dwie- jedna tancerka go go, druga bezrobotna.

Gość gość
Jennifer Kolanko jessisca mątwa i amanda chlebuś Znam osobiście

Gość gość
"a ja znam 3 dorosłe Nicole i sa to naprawdę fajne dziewczyny i znam jedna malutka Nicole której matka jest prawnikiem i dala córeczce tak na imie gdy po ponad 15 latach staran udało jej się zajść w ciaze o której dowiedziała się w mikołajki i stwierdziłą ze będzie albo Mikołaj albo Nicole" ale w przypadku dziecka, o którym powzięto wiedzę w Mikołajki a imieniem jest jasna korelacja. Tu chyba nikt by się nie dziwił.

Gość gość
Mysle, ze niezle zrobily usc w konia nadajac corkom meskie imie w kraju w ktorym ustawowo imie musi jednoznacznie wskazywac plec. Poza tym posadzam je raczej o brak fantazji. Ilez dziewczyn moze nosic to samo imie... Chociaz, w mojej klasie byly same Kasie i Agnieszki ;-)

Gość gość
Do patologii. Nazywajcie swoje dzieci Zofia i Franciszek i nie będziecie patologią :) hahaha

Gość gość
Nicola to dla mnie imie jak kazde, jak mozna szufladkowac ludzi po imieniu?? tak robia pustaki

Gość gość
Do tego goscia 2 pietra wyzej: chcesz powiedziec, ze Nicole kidman na przyklad ma meskie imie? Byla jeszcze piosenkarka Nicole, tez meskie imie? Jak sie juz nie ma do czego doczepic a argumenty o patologi staly sie nudne wymyslamy teorie ktore nie do konca sie zgadzaja z rzeczywistoscia. Nicole w polaczeniu z polskim nazwiskiem brzmi tak srednio " swiatowo " ale nie pitolcie w kolko I na okraglo,, ze to imie tylko patologiczne, meskie I brzydkie. Nicole imie calkiem ladne ale Nicole szczawinska czy miskiewicz brzmi fatalnie.

Gość gość
Problem wlasnie w tym, ze w Polsce to nie "Nicole" tylko wlasnie "Nikola" czyli po naszemu Mikolaj :-p

Gość gość
gosciu z 20:38 nie "Nicole" tylko Nikola. Parafrazujac, chcesz powiedzuec, ze Nikola Tesla byl kobieta????

Gość gość
Do patologii. Nazywajcie swoje dzieci Zofia i Franciszek i nie będziecie patologią xxx no własnie chodzi o to, że patologia nigdy takich imion nie nada, bo dla nich to imiona dla babci albo dziadka BURAKU :)