Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firanka z falbanką

Teściowa i jej druga wnuczka nazywaja moje dziecko w brzuchu Oliwka mimo że

Polecane posty

Gość Firanka z falbanką

ani ja ani mąz nie mamy zamiaru nazywac córki Oliwia. Już od początku jak tylko powiedzieliśmy, że będzie dziewczynka to teściowa zaczeła nalegac, żeby jej druga 6 letnia wnuczka (córka jej drugiego syna) wymyśliła imię "dla dzidziusia" I tamta mała zaczeła że Oliwka i teściowa oj ślicznie Oliwka. I teraz ciągle gadają Oliwka to Oliwka tamto. Ja powiedziałam wyraźnie, że mała nie będzie miała tak na imię bo nam się to imię nie podoba. Na razie wybraliśmy 3 imiona: Weronika, Izabela i Karina. Ale nie mówimy o nich bo konkretnego jeszcze nie wybraliśmy a jak powiemy to teściowa znowu podłapie i zacznie gadac lub krytykowac. powiemy jak się zdecydujemy na 100% przed samym rozwiązaniem. Mamy na to jeszcze 3 miesiące i mówie wam tak mnie wkurza ona z tą małą. Kto to słyszał, żeby wymyślac sobie imię dla nieswojego dziecka i tak ględzic od miesiąca.

Gość gość
a powiedz mi dziewczyno nie masz naprawdę poważniejszych zmartwień, ja rozumiem że ciąża i za dużo wolnego czasu ale uwierz ale czy to powód by zaraz robić z g***a problem? wiesz co gdyby moje jedyne zmartwienia w życiu miały taki charakter byłabym najszczęśliwszą osoba na świecie, więc zajmij się czymś pożytecznym, albo zwyczajnie odpoczywaj i zbieraj siły bo jak urodzisz to nie będziesz miała czasu na takie głupoty!

Gość gość
ja p*****le ja nie rozumiem jak można takimi rzeczami się przejmować, Twoje dziecko więc nazwiesz jak chcesz i co z tego że teściowa nazywa je oliwką? niech sobie gada co chce w czym Ci to wadzi?

Gość gość
uważam że to niesmaczne, mój ojciec wołał do naszego bartka olek tylko pierwszy dzien, próbowal tak jak sie woła psa chyba. i nic nie wyszło dostał tylko ochrzan.

Gość tygrysekkkona
nie przejmuj sie tesciowa i zacznij zwracac sie do dziecka po imieniu.ja mojego synka nazwalam Natan i byl problem co to za imie i czy nie nawac dziecka inaczej.ale ja jestem uparta i ciagle mowie Natan to Natan tamto zrobil w brzuszku i powoli przyzwyczajaja sie do tego imienia:P Jestem obecnie w 6 miesiacu i skonczylo sie wyszukiwanie innego imienia.mysle ze u ciebie bedzie podobnie.zycze powodzenia:)

Gość gość
może i maly problem...ale: moja tesciowa uparła się ze imie które dajemy małej -"Kaja" to złe imie i cała ciaze nawet go nie wypowiedziała a teraz jak byliśmy z 6 tygodniowa corka w odwiedziny to mówi do niej: Kasia!!!!!!- mąż porozmawia z nia jak następnym razem to się powtórzy albo po prostu ograniczymy odwiedziny do zera .

Gość mamaMai28
Natan, Karina, Weronika - ja pierrdolę, co za patologia :o:o:o 🖐️)))

Gość gość
Maja ale patoligia

Gość tygrysekkkona
pszczólka maja -lata z kwiatka na kwiatek:P ble

Gość większa patologia to Maja niż
Weronika

Gość gość
kaja?kurde duzo suk tak sie nazywa

Gość gość
Natan jak szatan. znam dyrektora PKO w pewnej miejscowości nazywa się Natan Fiutowski. Myślałam ze to jakiś żart.

to zmień to w żart i mów przy nich Łoliwka ;) znudzi im sie. Albo mów małej : a dlaczego Łoliwka a nie Barbi np ;) żartem kochana ;)

Gość gość
No tak,dziewczyna chce się wygadać i oczywiście znajdzie się stadko "pouczających". Ma taki problem i zapewne liczy na wsparcie,ewentualnie jakąś podpowiedź a może po prostu poczuje się lepiej jak się wyżali... A tu zaraz głupie gatki typu że nie ma większego problemu albo krytykowanie wyboru imienia.Litości! Skoro nie macie nic ciekawszego do napisania to piszcie na innym forum. A druga sprawa to tak sobie myślę:Ją zaraz oceniliście że nie ma większych problemów a co z Wami? Nie macie większego problemu niż wylanie jadu na kogoś? Za kogo się macie żeby na podstawie jednego postu uznać że tylko ten jeden problem Ją dręczy? Ja to widzę prosto-albo odpowiadać zgodnie z tematem postu albo nie pisać nic. Swoją drogą sama mam problem z teściową ale,że tak powiem,nie mam odwagi napisać i poradzić się na forum bo zamiast rzeczowej odpowiedzi spadnie na mnie grad krytyki,wszak znajdzie się niejedna osoba która uważa się za psychologicznego geniusza i w dodatku myśli o sobie bardzo dobrze (aż za dobrze), jest przekonana o swojej wielkiej wartości a tak naprawdę to są opryskliwi wobec otoczenia, ciągle krytykują innych, mają zbyt wysokie mniemanie o sobie,tego jednak oczywiście nie widzą.

Gość gość
kiedyś miałam identyczną sytuację jak byłam w ciąży z 1 dzieckiem-synem, w sumie imiona mialam 2 -Nikodem albo Daniel, ale teściowa uparła się na Olka-Aleksandra (imię po jej tacie), mi to imię w ogóle się nie podobało, ale mąż zachwycony, dla świętego spokoju zgodziłam się na to imię, chociaż jeszcze jak pisałam smsy kiedy urodziłam to tego imienia jakoś napisać nie mogłam- tak mi się nie podobało :-o no ale po jakimś czasie tak się przekonałam że jestem wdzięczna teściowej ❤️ dziś mój Olek chodzi do podstawówki, i nie wyobrażam sobie innego imienia dla niego, Daniel i Nikodem już mi dawno zbrzydli ;p

Mów do małej spokojnie, że to nie jest Oliwka, to że ma 6 nie znaczy, że dla świętej zgody masz siedzieć cicho i dać sobie wejść na głowę. Nie można tej małej traktować jak debilki - jak jest bystra to zrozumie, a teściowej się dziwię stara, a głupia. Wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzasz.

Gość Syntia 76
tylko nie Karina, imię jak dla konia : Karino :(

Gość gość
Karina- fajnie ;) Teściowa.. ona zawsze krytykują.. Znajoma ma Natalię, Natalkę, Tusię.. a teściowa woła Nastka (a to od Anastazji)... znajoma się wkurza.. jej mąż trochę też.., ale na razie teściowa swoje..