Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w wieku 43 lat przy wzroscie 166cm waga wynosi 66kg to duzo

Polecane posty

IDEALNA waga nie ma związku z wiekiem oczywiście, że im człowiek starszy, tym trudniej utrzymać mu IDEALNĄ wagę i zwykle tyje, bo ruch, bo hormony, bo przemiana materii, bo choroby itd ale autorka nie pytała o procesy fizjologiczne, jakie z wiekiem zachodzą u człowieka, tylko o to, ile powinna ważyć przy danym wzroście, czyli pyta o wagę idealną czy do niej zbliżoną odnoszę wrażenie, ze coraz więcej ludzi ma problem z czytaniem ze zrozumieniem mam 42 lata i waże 60 kg przy 160 cm wzrostu wyglądam nieźle, ale jakbym ważyła 10 kilo mniej, wyglądałabym świetnie ważę ile ważę z różnych względów, mieszczę sie w dobrym bmi, co nie znaczy, że jest to waga idealna czyli porządana dla dobrego efektu wizualnego / /

Gość kinga444
ewa dla mnie wazysz dobrze chudo wygladasz napewno tak mysle!

Gość Drewniane spodnie
Powiem tak.. Na sylwetkę po czterdziestce pracujemy CAŁE życie, odchdzanie, gdy już jest ZA PÓŻNO jest dobre ale nie sprawi cudu- wiotkie, z napiętą skórą już raczej nie będziemy. Szkoda, że przez te wszystkie choroby, ktore dopadają w dojrzałym wieku, nasza walka zatrzymanie wskażnika wagi na magicznej 60 staje sie coraz trudniejsza. Drogie Panie, prawda jest też to, ze będąc w tym wieku zasuszone, tez nie wyglądamy pociągająco. Nie sztuką jest więc pozbywać sie kg, ale dbac o sylwetkę nie dopuszczając do zaniku mięśni.

Gość kinga444
drewniane spodnie masz racje schudnac latwo ale zeby utzrymac sylwetke jakis wyglad a nie zwiotczalego ciala chudym ladnie byc ale sflaczalym po odchudzaniu no to juz tak nie zzaa bardzo;[

Gość Drewniane spodnie
Ewa, gdyby było tak, jak sobie życzysz, to zamiast ciekawego rozwinięcia tematu bylyby odpowiedzi TAK-NIE.

Gość gość
nie wiem ile.. ja ważę 66 przy 172 i mówią żem slpasła

Gość gość
spasła miało być

Gość Drewniane spodnie
Jedna kobieta przy takiej wadze i w tym wieku wyglada super, inna nie. Moim zdaniem, powtarzam to ze stanowczoscia, trzeba ciagle pracowac nad sylwetka i nie dopuscic do utraty miesni, bo coz z tego jesli jestes szczupla skoro twoje cialo wyglada na zaniedbane, zasuszone..?/ nie zwracam sie do Autorki, tylko ogolnie;-)

Gość kinga444
drewniane spodnie moj chlopak tak samo mowi jak ty i jest kulturysta!! ;) widze ze ty masz racje z tego towarzystwa ;P

Gość gość
np mpja mama schudla 34 kg i wogle nie cwiczyla przez cala diete no i tak srednio miala ruchu no i ma takie flaczki na rekach ;/

Gość Drewniane spodnie
Z kulturystyką nie mam nic wspólnego, ale wiem jak wygladają kobiety po 40 i starsze, ktore cale zycie dbaly o cialo, a nie po przekroczeniu alarmowej wagi. Coż- albo kawa i ciasto, albo silna motywacja i jeszcze dlugo nie bedziesz niewidzialna;-)

Gość mataaajaa
ladnie miec cialo zadbane a nie obwisle! tez bym takie chciala miec a szczegolnie brzuszek troszke umiesniony a nie oponka taka ;/

Gość gość
ja zaczynam cwiczyc brzuch ale nie wychodzi mi musz esie bardziej zmotywowac ciezko jest naprawde ciezko!!!!

Gość gość
jeśli przez większość część życia utrzymuje się to samą wagę to ciało nie jest sflaczałe, ja mam 47 lat wzrost 170 i całe moje dorosłe życie ważę od 53-56 kg, takie mam wahania. Trochę dbać o siebie trzeba a nie później zwalać na wiek, hormony i inne cuda wianki.

Gość gość
to co ludzie nie tyja np od tarczycy ? zawsze kto cos ma z tarczyca to tyje..

Gość gość
podlanczam sie pod pytanie

Gość gość
tarczyca ma wpływ ale odpowiednie leczenie i wcale nie musi się przytyć, ludzie zawsze gadają a to mam chorą tarczycę (znam mnóstwo osób z chorą tarczycą i nie tyją) zwalają, że biorą leki to tyją, nic nie jem a tyję, tylko, że nie liczy ile wypije słodkich napojow i ile wpierdzieli między posiłkami batoników, ciasteczek, czipsów. Jak się chce wytłumaczyć swój wygląd powód można zawsze znaleźć a gdzie zadbanie o siebie odpowiednie odżywianie, trochę ruchu?

Gość gość
ja tez tak gadalam ze mam chora tarczyce ze leki biore a jadlam po nocach slodycze podjadalam a zero normalnych posilkow.. no i wzielam sie za siebie dieta 1000 kcl i schudlam prawie 40 kg !

Gość Drewniane spodnie
Szkoda, ze kobiety uwazaja sie za zadbane tylko wtedy, kiedy maja pomalowane paznokcie i modne ciuchy, makijaz i tym podobne drobiazgi:-) Moim zdaniem ZADBANIE to zupelnie cos innego :-) Fajnie jest zdjac te ciuchy, zmyc makijaz i nadal wygladac bosko;-)

Gość Drewniane spodnie
A co do tarczycy.. Nie bylabym taka pewna, ze prawidlowe leczenie , prawidlowa dieta i ruch rozwiaze problem. Nie w kazdym przypadku. Organizm potrafi splatac figle, nawet tym najbardziej przekonanym o slusznosci swojej teorii.

Gość gość
no w sumie drewniane spodnie tez ma racje kazdy jest inny..

Gość gość
ja jak zmyje makijaz to nie podobam sie sobie mam taka szara buzie ochyda!!! ehh i jeszcze takie brzydkie cialo mam ale moze zaczne cwiczyc heh ;p

Gość gość
nie jestes sama!! autorka pytala o cos innego a my inne tematy hehe

Gość Drewniane spodnie
Autorka bedzie zachwycona;-)

Gość gość
Wagę masz prawidłową , tylko już nie tyj.

Gość gość
wage masz idealna do wieku,schudniesz bedziesz wygladac jak suchy wiur ze zmarszczkami. ja mam 166 i63kg prawie w twoim wieku,figura super.

Gość gość
Fajnie jest zdjac te ciuchy, zmyc makijaz i nadal wygladac bosko- x x to wyjatki 1:1000,nawet gwiazdy i modelki po demakijazu ciezko rozpoznac na ulicy:O

Gość Drewniane spodnie
Panie po czterdziestce a juz napewno te zblizajace sie do piecdziesiatki coraz czesciej zaczynaja sobie odpuszczac i wyznaja zasade " nie bede sobie wszystkiego odmawiac", cale zycie slodzilam herbate, to teraz nie przestane, lubie nalesniki, zjem- nie bede sie glodzic. W biurze imieniny kolezanki- no nie wypada nie zjesc kawalka tortu. Swieta- no przeciez nie bede odmawiala spbie jedzenia w taki dzien. Grunt, ze znalazlam fajna tunike i moge ukryc pare faldek i brzuszek, ktory z roku na rok staje sie troche wiekszy. Mam biegac? Kiedy? Nie mam czasu- to ty nie wiesz ile pracy jest w domu? Mam przegapic ulubiony serial i nie poczytac ksiazki? Powonnam tez pomalowac paznokcie i nalozyc maseczke- nie mow mi, zebym nie zjadla pol batonika, tylko marchewke-mialam taki stresujacy dzien..ide sie zwazyc..