Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci bardzo szybko przestaja szanowac kobiete

Polecane posty

"gość Inteligencja nie ma z tym nic wspolnego. Kazdego mozna zaszczuc i zlamac" x ja swoja odpowiedz odnosilam do sytuacji uzaleznienia. Natomaist uwazam, ze nie kazdego da sie zlamac - a juz na pewno niekazdego da rade zlamac partner

Gość gość
Sa rozne sytuacje. Niezalezne od ciebie. Jak w filmie Strombola. Kobieta ,zeby wydostac sie z obozu jenieckiego bierze slub z prostackim Wlochem, ktory jej nie rozumie, z racji tego ze jest zbyt prosty:-) i glupi. Popada w coraz wkeksza rozpacz w tym zwiazku do ktorego sie wpakowala ratujac zycie. W koncu ucieka od niego bez grosza i umiera.

"gość Hahaha nie ma czegos takiego jak szacunek za darmo." xxx dokladnie! i bardzo dobrze, ze nie ma - bo to tworzy taka postawe roszczeniowa jakoby jedni mieli tylko cos dostwac (np. kobiety) a inni sa w obowiazku im to dostarczac (np. mezczyzni)

"Sa rozne sytuacje. Niezalezne od ciebie. Jak w filmie Strombola. Kobieta ,zeby wydostac sie z obozu jenieckiego bierze slub z prostackim Wlochem, ktory jej nie rozumie, z racji tego ze jest zbyt prostyusmiech.gif i glupi. Popada w coraz wkeksza rozpacz w tym zwiazku do ktorego sie wpakowala ratujac zycie. W koncu ucieka od niego bez grosza i umiera" x ale jaki to ma zwiazek z tematem?;-)

Większość kobiet zamiast być silną, woli zrzucać winę na los czy facetów, a zazwyczaj to kwestia wyborów owej kobiety.

Gość gość
Jak chamico nie masz w sobie szacunku to zawsze bedziesz szanowac za cos. Powiedz pieskom w schronisku ,zeby sie bardziej szanowaly Bo jak beda ladne i zdrowe, to wezmie je jakas pancia.

Gość gość
Np. mozesz. miec patologiczna rodzine i chciec uciec od niej, zwiazujac sie z jakims idiota.

"Np. mozesz. miec patologiczna rodzine i chciec uciec od niej, zwiazujac sie z jakims idiota." czyli facet jako rozwiązanie problemów? Norma 🖐️ Z tego nigdy nie wychodzi nic dobrego, z jednej patologi w drugą. A potem płacz "facet mnie szanuje". Sama takeigo faceta wybrałaś kobieto!

Oczywiście, że jest szacunek za darmo, ale jest i taki na który trzeba zapracować...przykre, że dla Was wszystko coś za coś. Dziecko np. też na Wasz szacunek musi zasłużyć inaczej będziecie nim pomiatać?:O Osoba upośledzona też na Wasz szacunek nie zasłuży? Żenujące.

Gość wasz pieszczoch
"Jelsi ktos ma powazne problemy ze soba powienien je najpierw rozwiazac a dopiero potem wchodzic w relacje z druga osoba" Problemy ze sobą to poważna sprawa chyba że to synonim problemów z s**********i wtedy jedynym rozwiązaniem jest trwała separacja od s*********w (wyjazd za granicę powinien pomóc ) W większośc**przypadków jest odwrotnie ,ludzie obwiniają innych zamiast rozwiązywać" poważne problemy ze sobą" ale czasem jest jednak inaczej ,na nic wtedy praca na sobą ,gdyż to rzeczywistość stworzona przez kilku s*********w wymaga zmiany ...To bardzo w sumie prosta sprawa .:)Oczywiście zawsze jakiś s*******n może twierdzić że jest inaczej ,bo gra na czas ,bo na coś liczy itp itd

"Jak chamico nie masz w sobie szacunku.." xxx o i przy okazji tematu o szacunku pojawila sie osoba ktora nie wie co to jest;-) x "Np. mozesz. miec patologiczna rodzine i chciec uciec od niej, zwiazujac sie z jakims idiota" x no ale to jest twoj wybor i twoje beda konsekwencje takiego wyboru, a nie tego 'idioty'. mozesz tez uciec od rodziny, usamodzielnic sie, zastanowic chwile i potem zwiazac z kims normalnym. proste. a nawet jak juz popelnisz blad z 'idiota', to nie ma co na niego zwalac - tylko nalezy uniesc konsekwencje

Gość gość
masz racje "wasz pieszczoch" ale to o czym ty piszesz to są rzadkie przypadki jednak.:)

"krwawa Oczywiście, że jest szacunek za darmo, ale jest i taki na który trzeba zapracować...przykre, że dla Was wszystko coś za coś" xx moim zdaniem nie ma - za darmo to jest postawa neutralna lub zwykla uprzejmosc, na reszte tzreba sobie zasluzyc. Ale widze tez ze ludzie myla zwykla uprzejmosc z szacunkiem;/ x "Dziecko np. też na Wasz szacunek musi zasłużyć inaczej będziecie nim pomiatać?pechowiec.gif Osoba upośledzona też na Wasz szacunek nie zasłuży? Żenujące." x brak szacunku - to dla mnie postawa neutralna i uprzejma, a dla ciebie to pomiatania? to dopiero masz skromny horyzont;/

Gość gość
mam 3 facetow których kocham i wiem ze mnie szanują - tata i moje dzieci. cala reszta to dno ...

" W większośc**przypadków jest odwrotnie ,ludzie obwiniają innych zamiast rozwiązywać" poważne problemy ze sobą" xxx o to mi chodzilo. a ze ludzie maja problemy i to rozne to inan bajka - kwestia jak sobie z tym radza.

Gość gość
Latwo byc silnym jak sie wszystko ma. Normalny dom i prace

"gość mam 3 facetow których kocham i wiem ze mnie szanują - tata i moje dzieci. cala reszta to dno ..." xxx jesli sama uwazasz ze inni ludzie to dno to oznacza ze nimi gardzisz, wiec oni ci to odwazajemniaja - pewnie rozniez garza toba;/

Gość wasz pieszczoch
Oczywiście że mam :) w takich przypadkach nie chodzi jednak o racje tylko o "argument siły" .Nawet większość z tych s-k*****-syn-ów która się tu na okrągło produkuje ,zdaje sobie z tego sprawę (chyba że to idioci ) a idiotami część z nich nie jest...część .

"gość Latwo byc silnym jak sie wszystko ma. Normalny dom i prace" x od 18 roku zycia bierze sie odpowiedzialnosc za siebie jak ktos ma 25 lat i nadal obwinia o cos rodzicow to oznacza ze ostanie 7 lat ze swojego zycia emocjonalnie przebimbal. Nparwde nie wszyscy ludzie ktorzy maja tzw. normalne zycie - dostali je w prezencie, wiekszosc sobie na nie zapracowala, po drodze zmagajac sie z roznymi przeszkodami, rownie tymi natury osobistej

"Oczywiście że mam usmiech.gif w takich przypadkach nie chodzi jednak o racje tylko o "argument siły" xxx mysle ze kwestia przemocy w zwaizku to juz troche off-topic, i ostatnie stadium

Gość gość
ale zawsze można przeczytać idiotkę która napiszę tak-"mam 3 facetow których kocham i wiem ze mnie szanują - tata i moje dzieci. cala reszta to dno ..." czy to nie pouczające ?

Gość gość
P********ie najlatwiej przychodz tym ktorzy maja latwy byt.

Gość gość
ale zawsze można przeczytać pierwotniaka który napisał "ale zawsze można przeczytać idiotkę która napiszę tak-"mam 3 facetow których kocham i wiem ze mnie szanują - tata i moje dzieci. cala reszta to dno ..." czy to nie pouczające ?" :P

"gość ale zawsze można przeczytać idiotkę która napiszę tak-"mam 3 facetow których kocham i wiem ze mnie szanują - tata i moje dzieci. cala reszta to dno ..." czy to nie pouczające ?" xxx raczej przykre i zenujace;/ x "P********ie najlatwiej przychodz tym ktorzy maja latwy byt" xxx tak samo jak narzekanie najlatwiej przychodzi leniom;-)

Gość wasz pieszczoch
"mysle ze kwestia przemocy w zwaizku to juz troche off-topic, i ostatnie stadium" Tjaa w związku ,-"bo wszyscy Polacy to jedna rodzina" :classic_cool: ;)

Gość gość
Powiedz dziadkowi ktory robi pod siebie, ze jest juz duzy i odpowiedzialny, zeby po sobie sprzatal.

Gość osmy pasazer
Jak beda sie ciebie bac, to tez beda szanowac.

Gość gość
uważam że większość mężczyzn to dno i zdania nie zmienie. na szczęście jestem niezależna i nauczyłam się być szczęśliwa bez mężczyzny u boku .... to nie moja wina że większość jest mocna zakompleksiona i pokazuje to na różne sposoby ....

Gość osmy pasazer
Mozna z kultura traktowac innych, ale to nie oznacza jeszcze szacunku na ktory jednak trzeba zapracowac swoja postawa. Tj.zachowanie i postepowanie.

Mhm, tak to tłumacz, ROR. Oczywiście, że szacunek to coś więcej niż minimalny poziom kultury :O I jest on kierowany do każdej żywej istoty, przynajmniej w moim mniemaniu. Jak ktoś zauważył zwierzęta też na niego zasługują, i to przez sam fakt, że żyją a nie że ładnie robią kupę. Tak czy owak współczuję osobom z Waszego otoczenia, Waszym dzieciom które póki nie zasłużą dostaną co najwyżej neutralną uprzejmość.🖐️ BTW, dojrzałość emocjonalną osiąga się około 23roku życia. 18 to jedynie prawny wyznacznik.