Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kura domowa nie znosi jajek

Jak Wy kobitki to robicie że sobie nie radzicie

Polecane posty

02.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość xxxxxxxxxxxx bardzo celna uwaga :)

Gość gość
Myślisz, że jak kobieta siedzi w domu z dzieckiem to pranie skarpet męża ma wpisane w kontrakt? Ja siedzę z dziećmi w domu, ale skarpety męża to mogę najwyżej wyciągnąć czyste z pralki.

Gość gość
ja tez znam kobiety które nie pracują, mało tego odsyłają dzieci do przedszkola. W domu ani obiadu ani posprzątane. Nie rozumiem. Ja pracuję w domu , sprzątać nie lubię ale jeszcze bardziej nie znosze bałaganu. Mam 2 dzieci. 6 lat i roczek. Naczynia zmywam na bieżąco, podłogi codziennie, okna na raty, po jednym :) Obiad codziennie choćby zupa. Mąż po powrocie z pracy bawi się z dzieciakami a ja mam dopiero wtedy chwilę dla siebie

Gość gość
skarpety to był przykład codziennych domowych obowiązków jakie zwykle wiążą się z siedzeniem w domu ;) xx oczywiście, ze chodzenie do pracy może być monotonne, ale zależy jaki ma się zawód, ja swój kocham, nie ma w nim nic nudnego, mogę się uczyć i rozwijać, w moim przypadku każdy dzień w pracy nie jest taki sam :) ponad to kontakt z ludźmi innymi niż 1,5 roczniak ;) wiem, ze dla niektórych siedzenie w domu wystarcza, ale dla mnie to za mało...

Gość Ala7530
ja mimo tego że pracuję w domu to czasami czuję się jak kura domowa :-/

Gość gość
mam 2 dzieci 18m/cy i prawie 7 lat. mieszkam za granica i nie mam nikogo , kto moglby mi pomoc , maz pracuje 50 km od miejsca zamieszkania, wiec sa problemy zeby zostal z dziecmi chociaz godz. mimo tego , ze wszedzie musze ciagnac mlodsza corke , pracuje dorywczo/soboty popoludnia i niedz rano/ w sezonie pracuje wszystkie wieczory plus dodatkowo w dzien po pare godz , a mimo to w domu jest zawsze posprzatane, obiad i kolacja zrobione, latem dziec**prawie codziennie woze nad morze i jakos starcza mi czasu. czasami faktycznie jestem zmeczona i po prostu czegos nie zrobie , ale to juz naprawde po ciezkim dniu. mialam tu kuzynke, ktora calymi dniami siedziala w domu , nawet z dzieckiem nie wychodzila i ciagle syf miala w domu , jak jej maz wracal z pracy to musial jesc platki po dziecku , bo pani przez caly dzien nie miala czasu obiadu ugotowac. moim zdaniem wystarczy dobrze sie zorganizowac i wszystko mozna zrobic , a i meza mozna tez zagnac troche do pomocy. zima mojemu gitary nie zawracam , bo pracuje wiecej ode mnie, ale latem to on zostaje wieczorami w domu i nie daj boze jak wroce i syf zastane.

Gość gość
Nikt nie pisze ze zajmowanie sie dzieckiem jest nudne,nudna jest cala reszta czyli sprzatanie gotowanie

Gość Ala7530
nudne znaczy przewidywalne... zajmowanie dzieckiem nudne? kolki , ząbkowanie szczepienia, nuda????

Gość gość
Ala kolki, ząbkowanie czy szczepienia to średnia rozrywka ;) z resztą nie dziecko jest nudne tylko całokształt siedzenia w domu i bycia kurą domową to dla niektórych nuda...

Gość gość
ja uwazam ze wszystkie by dały rade ale im sie nie chce. ja mam male dziecko i wszystko ogarniete, choc sa dni ze wole polezec gdy dziecko spi zamiast ogarniac dom.

Gość gość
A chodzenie dzień w dzień do tej samej pracy, do tych samych ludzi nie jest według Ciebie monotonne? Ciekawe, że kobiety pracę z własnym rodzonym dzieckiem nazywają nudną i monotonną, a pracę z obcymi, często nieżyczliwymi ludźmi nazywają marzeniem życia. xxxxxxxxxxxxxxxxxx tez mnie to zastanawia praca większości z nas polega na nudnym przekładaniu papierków, obsługiwaniu ludzi i prawda jest taka ze wiekszość ludzi pracuje bo MUSI, bo zabrakło by do końca miesiąca Kobieta w domu to w dzisiejszych czasach luksus na który niewiele z nas moze sobie pozwolić. I zaznaczam ze nie mówię o kobietach które siedzą w domu mimo że ich praca a właściwie dochód z niech byłby potrzebny dla budżetu.

Gość gość
jak zwykle kłócicie sie czy lepiej byc z dzieckiem czy w domu a chyba nie o tym jest temat. gdyby kobiecie sie chciało to by miała zadbane dziecko i dom a ze im sie nie chce to narzekaja i marudza.

Gość gość
chodziło mi o to czy pracowac czy byc z dzieckiem w domu

Gość gość
gościu wyżej, nie wiem czy ciągnęło by mnie do pracy gdyby była tak nudna jak piszesz, gdyby to miało być przekładanie papierków za marne grosze - być moze wolałabym wtedy zostać w domu, ale jeśli kobieta ma ciekawszą pracę, którą lubi i może się w niej realizować to bardziej ją ciągnie do powrotu... To prawda, że większość pracuje bo musi i to też jest zrozumiałe, bo jaka jest sytuacja w PL to wszyscy wiemy... Ja może bym nie musiała ale chcę, nie wyobrażam sobie całego życia spędzić w domu, dziecko teraz jest małe, ale w końcu dorośnie i nie będzie już tak lgnęło do mamy, co wtedy mi zostanie? Sprzątanie i gotowanie?

Gość Ala7530
zauważyłam że te co siedzą w domu bardziej narzekają że im ciężko i zawsze syf mają. A te co pracują zawsze obiad, posprzątane, dzieci lekcje odrobione...to chyba kwestia chcenia...

Gość gość
ale fakt, że odbiegliśmy od tematu :) faktycznie kobieta pracując ma mniej do roboty w domu, bo mniej w nim bywa i tak się nie brudzi jak będąc w nim cały czas. Fakt, że nie wiem jak można nie ogarniać jak jest się całymi dniami w domu, bardziej chyba z ogólnego znudzenia się nie chce... Mogą być dni gorsze ale zazwyczaj jednak powinno być posprzątane, ugotowane i poprane, żadna to sztuka :)

Gość gość
tak dla was praca na kasie jest ciekawa i niemonotoonna - pewnie bo raz poraz klient zj***e, cena się nie zgadza i adrenalinka jest....

Gość mama to też kobieta
A ja zazdroszczę mamom, które mogą "siedzieć"w domu z dzieckiem/dziećmi - pracuję na cały etat bo muszę (ze względów finansowych i przez układy w pracy), i powiem Wam, że chętnie wróciłabym na macierzyński :P Miałam dom ogarnięty na spokojnie, posprzątane, popieczone (jak dziecko spało) zakupy zrobione (przy okazji spaceru z maluchem), bez wywieszonego języka. Teraz niby też wszystko ogarniamy, ale czasu brakuje i zmęczenie coraz większe...A najbardziej mi zal chwil, których nie spędzam z moim maluchem przez tę robotę...

Gość Ala7530
to na pewno.. ale jeśli cały czas jesteś aktywna to szybko by Ci się to znudziło kochana :)

Gość gość
ja obecnie jestem na macierzynskim i dobrze mi tak, wstaje na spokojnie pije kawke nie musze sie spieszyc do pracy, wychodzic gdy ciemno i plucha za oknem ;D przygotowuje obiad i ogarniam dom po obiedzie zmywam ,oczywiscie jednakowo zajmujac sie synem rano wlaczam pranie, czasami przed obiadem pieke ciasto, po obiedzie maz zabiera małego na dwór a ja wtedy odpoczywam. o 19 kapiel i 19.30 młody spi. Potem czas dla mnie i męża. Oczywiscie jak mam chec to po obiedzie wychodze , mąz pilnuje dziecka. No moi zdaniem super sprawa, nie musze sie nigdzie spieszyc. Mam posprztane ugotowane i mam czas dla siebie i dziecka tez. nie chce mi sie wracac do pracy. Dobrze mi tak jak jest.

Gość mama to też kobieta
Ech, i tak źle, i tak niedobrze..Ja trochę za pracą tęskniłam, bo każda monotonia męczy, ale przy małym dziecku cały etat to jednak za dużo...Co robić, jakoś musimy przeżyć :D

Gość gość
gościu nie każda kobieta siedzi na kasie... wiecie co, ja siedzę w domu od 3 lat i na początku też nie narzekałam! zaczęłam jakieś pół roku temu ;) po prostu czuję jakbym się uwsteczniała, a MOJE życie jest dla mnie równie ważne co szczęście mojej rodziny, dlatego za rok chcę iść do pracy i znów się rozwijać... a teraz dla urozmaicenia może zacznę jakąś podyplomówkę...

Gość gość
Ja to nie rozumiem tych 'zorganizowanych', bo niektore sa faktycznie zorganizowane i potrafia miec czas dla siebie i dom wypucowany, ale wiekszosc to kury domowe, ktore tylko sprzataja, gotuja i dziecmi sie zajmuja. Ja mam 2 dzieci - 3 mies i 3 lata. Nie narzekam, ale pewnie wg autorki mam syf i na dodatek mi to zwisa, bo z takimi jak ona nie mam o czym gadac, bo o czym z taka rozmawiac? o gotowaniu? dzieciach? Ja mam czas poczytac ksiazke, ogladnac film, przegladnac wiadomosci i co sie na swiecie dzieje, pojsc itd. Z mezem rozmawiamy na rozne tematy a nie tylko dzieci i co ugotowalam na obiad. Ja po prostu mam zycie

Gość obalam mit ze niby
jak sie pracuje to latwiej o czystosc w domu najpierw pracowalam, nie mielismy dzieci - bylo ciagle nie posprzatanme do konca bo nie bylo czasu potem siedzialam w domu z dziecmi - byl blysk bo najzwyczajniej mialam mnostwo czasu na sprzatanie. wrocilam do pracy, dzieci w przedszkolu, ale i tak jest syf i brak czasu na sprzatanie. wiec naprawde, jak ktoś ma 10h wolnego dziennie, z czego nawet 6h niech poswieca TYLKO dzieciom to to sa 4h dziennie na samo tylko sprzatanie. a wiadomo, ze rano robi sie to lepiej i szybciej, niz wieczorami po pracy. Takze nie wiem jak mozna miec czysciej gdy sie pracuje. Brud pojawia sie sam niezaleznie ile sie jest w domu - kamien na kabinie jest taki sam, bo czy jestem tu czy tam, raz dziennie prysznic biore. Kurzy sie tak samo - nie wiem skad. Tak samo brudza sie naczynia, bo obiad aie tak czy siak robi

Gość gość
Przeczytalam te Wasze wypowiedzi i potwierdzily one moje przypuszczenia, ze polskie kobiety na pierwszym miejscu stawiaja czysty dom i obiadek. A gdzie Wy jestescie w tej ukladance? Bezmyslne roboty? Najezdzacie tu na dziewczyne, ktora przebywanie w domu nudzi - ona nie najezdza na was, a moglaby! Poza tym ta idylla moze sie kiedys skonczyc i co zrobicie jak nianczony mezus sobie znajdzie kogos innego? Co w CV wpiszesz? Ze umiesz recznie girlandy robic i inne p*****ly? Zasada zdrowego zwiazku jest rownowaga i jak sama nie bedziesz myslec o sobie i nie bedziesz przejawiac zdrowego egoizmu to nikt o tobie myslec nie bedzie.

Gość jajasiewypowiem
widać że dużo czytasz hahaha , oglądnąć.... o matko no prawdziwa oczytana baba :-D

Gość obalam mit ze niby
hmm moje CV jest nie takie ubogie, zdecydowalismy się na dzieci, gdy już byłam pewna, że po odchowaniu ich nie będę miała problemów z pracą. Poza tym jak ktoś ogarnięty, to sobie robotę zawsze znajdzie. Zdążyłąm też odłożyć trochę kasy, zawsze to wygodniej żyć, jak ma się zaskórniaki na koncie ;-) Także nie wiem czego się tu obawiać. Moja praca też była fjna i rozwijająca, ale zajmowała najlepsze godziny doby, któe teraz mam dla siebie i dla dzieci

Gość olaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co nie zmienia faktu, ze to pokolenie kobiet jest coraz bardziej leniwe... siedzą z d****i całe dnie przed tv, w domu bałagan, obiadu nie ma a ona słania się ze zmęczenia na nogach :-D

Gość mama to też kobieta
A nie najbardziej w tym układzie brakuje czasu dla siebie, tzn. czas to może by się i znalazł - mąż ogarnia dziecko (mamy tylko 1 córkę) a ja niby jestem wolna, ale po całym dniu pracy zwyczajnie nie mam siły na jakieś dodatkowe atrakcje...marzę o tym, żeby się wyspać - do pracy wstaję często o 5 rano...mąż i córa smacznie śpią, a ja już na nogach, bleh.

Gość gość
Bo musi byc wszystko zrobione dla pana i wladcy. Polskie kobiety powinny wyemigrowac do Pakistanu - tamtejsi panowie byliby bardzo zadowoleni z takiej kobiety.