Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

IUI w walce o pierwszą dzidzię

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie dziewczyny, które walczą o swoje pierwsze maleństwo. Chciałabym, żebyście podzieliły się swoimi doświadczeniami związnymi z IUI. Ile czasu się staracie, jakie macie wyniki, jakie problemy zdrowotne? Jak długo czekałyscie z podjęciem decyzji o IUI? Ile zabiegów już za wami? My z mężem staramy się od 1.5 roku i niestety nic :(. mąż nasienie ma dobre.U mnie stwierdzono brak owulacji, 4 dni temu miałam robione HSG- jajowody są drożne.jeśli w tym cyklu nie zajdziemy naturalnie, to od następnego cyklu podchodzimy do iui.

Gość gość
nie ma nikogo ???

Ja mam dziecko po iui. Jak masz ochotę poznać naszą historię to zajrzyj na blog: www.bahati.blog.pl Jak masz pytania to pisz.

No ale po co od razu iui skoro stwierdzono u Ciebie brak owulacji? Czy do naturalnego zapłodnienia czy do iui trzeba wywołać u ciebie owulację...

Gość gość
leczyłam się już u dwóch lekarzy, jeden po roku czasu rozłożył ręce, drugi po pół roku rozłożył ręce, koleżanka mnie namówiła abym poszła do kliniki niepłodności, wiec poszłam.I ten lekarz od razu skierował mnie na hsg, a potem do iui.

No warto spróbować iui. Koniecznie u dobrego, poleconego lekarza. Ja miałam 2 niudane iui u jednego lekarza i czułam (choćby z opisów kobiet które miały zabieg), że nie były one przeprowadzone profesjonalnie...U innego lekarza udało się za 1 razem...

Gość gość
przeczytałam twojego bloga :) podniósł mnie na duchu :)

Gość gość
z mężem cichutko liczymy na to że w cyklu po hsg coś się ruszy ( czyli w tym), a jak nie, to zaczynamy przygodę z iui. Chociaż czytam inne fora i bardzo mało dziewczyn zachodzi w pierwszym cyklu po iui

Gość gość
Trafilas na Konowala i naciagacza nie lekarza!!! Iui nic ci nie da skoro nie e masz owulacji to co ci ma zaplodnic???

Autorko, ale miałaś wywoływaną owulację? Masz ją po lekach?

Gość gość
u tego lekarza co się teraz leczę byłam jak na razie tylko na jednej wizycie (dopiero zaczynam z nim przygodę). Za to u poprzedniego lekarza miałam jeden cykl stymulowany CLO i pęcherzyki urosły.ale niestety nie pękły.Następny cykl miałam naturalny, pęcherzyki urosły same, dostałam tylko Pregnyl na pęknięcie.Ale niestety nie udało się zajść. potem lekarz rozłożył ręce a ja się przepisałam do tego co teraz chodzę.

Gość gość
ten teraźniejszy gin, skierował mnie na badanie hsg,które miałam robione 5 dni temu.Kazał próbować w tym cyklu naturalnie.jak by się nie udało to od przyszłego cyklu Clo i pregnyl i iui.

Gość gość
Ja tez mam synka po iui,udalo sie za 6tym razem...,mam endo II stopnia,bylam po laparoskopii i leczeniu

Gość gość
Ja tez mam synka z IUI, udalo sie za drugim razem, pierwsza proba byla na cyklu naturalnym, druga zas na stymulowanym i wlasnie ona sie udala, problem lezal po stronie meza dlatego tez to bylo jedyne wyjscie z naszej sytuacji,

Gość gość
Autorko jak zrobiłaś hsg to teraz niech Ci stymuluje cykle żeby owulacje wywołać i przynajmniej 3 cykle spróbujcie naturalnie. IUI nic Ci nie da jak nie ma owulacji. A jeśli wywolacie owulacje to skoro (jak piszesz) z mężem wszystko ok to powinno się udać naturalnie Spróbuj :)

Gość gość
Teraz próbujemy naturalnie, wcześniej już 2 cykle próbowaliśmy i nic, ten będzie trzeci.

Gość gość
ile trzeba sie bezskutecznie starac by zrobic to metoda IUI ?

Gość gość
My sie staramy juz 3 lata

Nie ma takiego konkretnego czasu. Wszystko zależy od różnych czynników, wieku starających się, przyczyn niepłodności... Iui to nie żaden cudowny zabieg, nie leczy niczego, ale ułatwia sprawę, omija pewne etapy w drodze plemnika do komórki jajowej.

Gość gość
co to iui

Gość gość
iui to insyminacja

Gość gość
inseminacja jak już

Gość gość
każdy wie o co chodzi, może ktoś jeszcze się wypowie ????

Gość sindiiii
ja mialam 2 iui, pierwszą na cyklu naturalnym potem zastrzyk na pekniecie pecherzyków- ins. na peknietym pecherzyku, duga natomiast z menopurem i ovitrelle pecherzyk niepekniety. niestety żadna sie nie udała

Gość sindiiii
chyba tak, narazie zdecydowalismy ze spróbujemy 4 razy jesli nie wyjdzie in vitro tylko zostanie

Gość sindiiii
a u ciebie monisia647 w czym jest problem, dlaczego nie mozesz zajsc w ciążę?

Po ostatniej wizycie już u 3 nowego lekarza w klinice niepłodności stwierdził że nie mam owulacji

Gość sindiiii
dopiero ten tak stwierdziła tamci co nie widzieli problemu? a w jakim miescie sie leczysz?