Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam nie karmiacych sloiczkami kiedy zaczelyscie dawac jesc z jednego gara

Polecane posty

Gość gość

Moj synek juz sie buntuje,poznal rozne smaki,garnie sie do doroslego jedzenia. Jeszcze niedawno wsuwal moje zupki i raptem protest. Ani mleka,ani kaszek,ani zupek. Myslalam,ze to przez zeby,utrata apetytu a on wyciaga rece po nasze. Wiec zeby nie zaglodzoc dzieciaka to zaczelam dawac. Najperw jego zupka ile sie udalo a potem pulpeta(chude mieso delikatnie doprawione)i bylam w szoku,bo zupki u jie chcial nawet jak wciskalam a pulpeta z ziemniakami zjadl calego. Tak samo zupa innego dnia-dalam kilka lyzeczek rosolu to nie nadazalam mu podawac bo az krzyczal,wczoraj tak samo kalafiorowa-jego ble a nasza pycha. Dodam,ze zadnych polepszaczy smaku nie uzywamy tylko delikatnie soli i pieprzu. Od kiedy dawalyscie jesc to samo co wy(pod warunkiem,ze sie zdrowo je oczywiscie). Syn ma niecale 9 miesiecy.

Gość potrzeba matka wynalazku
jak nam sie drugi gar przypalil ;)

Gość gość
No ja wlasnie jakos tak kolo 9 miesiaca zycia,ale zaczelam od odkladania jedzenia zanim je porzadnie doprawilam,dla malego mniej doprawialam tzn.mniej soli i pieprzu tak bylo do roku pozniej juz normalnie jadl,a potrawy pikantne wrecz uwielbia.

Gość gość
ja ok 8 miesiąca, jadł to co my i nic mu nie było

Gość gość
Hahaha dobre. Mój jak marudzi przy zupce i nie chce to kiedy widzi że ja zaczynam mu zupe wyjadać to na nowo buzie otwiera bo się wydaje atrakcyjniejsza

Gość gosc autorka
Niestety u nas ten numer z wyjadaniem nie dziala. No moze jak mial z 7 miesiecy to dal sie oszukac. Juz chyba przestane gotowac oddzielnie i zaczne mu dawac to co my. Bo na prawde je co raz mniej. Nakarmienie jego zaczelo granicycz z cudem. Dzis na sniadanie kasza z mlekiem ble. Ale pajda chleba juz byla do zjedzenia bo dziadek jadl kanapke. I zamiast mleka zjadl jablko z marchwia i zagryzl wlasnie chlebem. Z pol kromki na pewno zjadl. A ile takie dziecko powinno wypijac mleka? Czy jakna ranem(5-6)wypija ok 100 ml mleka, potem o 9 zje troche kaszki(rozne ilosci,ostatnio w ogole nie chce,ale do 150 ml czasami sie udaje) i potem zupka i drugie danie(wiem,ze 2 dania sa od 10 miesiaca ale chyba zaczne ten tydzien wczesniej, owoc i kasza na kolacje-z ta czasami lepiej jest,nawet 200-250ml) to wystarczy? Dodam,ze kaszki daje naturalne, owsiana,orkiszowa,manna,kukurydziana.i synek jest dosc chudy.