Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktora z was byla ostatnio na wywiadowce w szkole podstawowej u dziecka szok

Polecane posty

Gość gość

czy wam tez wychowawczyni rozdala kartki z ocenami dzieci i nie napisala tytulu przed nazwiskiem swoim? ja juz sama nie wiem czy ona ma studia skoro napisala tylko swoje imie i nazwisko i zadnego mgr przed i to samo na swiadectwie szkolnym w zeszle wakacje tez pieczatka wychowawczyni a tam tylko imie i nazwisko bez tytulu mgr napisane... pytam serio czy spotkalyscie sie z czyms takim? jak to u was jest? jak sie dowiadujecie czy dany wychowawca klasy ma skonczone studia magistra? CZY W OGOLE RADA RODZICÓW WIE JAKIE JEST WYKSZTALCENIE DOKLADNE WYCHOWAWCZYNI I CZY MOZE MIEC DOSTEP DO TYCH INFORMACJI? BO JA NIE ZNAM PAN Z NASZEJ KLASY TYCH CO W RADZIE SA ALE MOZE ZAPYTAM JE..CZEMU SZANOWNA PANI WYCHOWAWCA NIE PISZE MGR PRZED NAZWISKIEM

Gość gość
ojej, nie masz wiekszych problemów ? rodzice robia ze szkoły dno, nie nauczyciele i nie niewychowane dzieciaki, ale rodzice.

Gość gość
Ale masz problem :-D źle wykonuje swoje obowiazki? Uwierz, ze po szkole sredniej nie zostaje się nauczycielem :-)

Gość gość
Skoro ty z takiego powodu przeżywasz szok, to ja nie mogę...

Gość gość
Nie znacie przepisow. Teraz nie mozna uczyc bez mgr ...

Gość gość
tak jakby mgr przed nazwiskiem był najważniejszy teraz jest mnóstwo osób z wyższym wykształceniem a szczególnie nauczyciel musi miec ukończone studia wyzsze i jeszcze dodatkowe nie wiem z czym masz problem ja np pracuje w birze tez mam mgr ale na pieczatce której uzywam nie mam. tylko imie nazwisko i stanowisko

Gość gość
w szkole nie pracuje juz nikt bez wyksztalcenia wyzszego, wiec po co te mgr przed naziwskiem ?? to nie te czasy, ze nawet na nagrobku pisano Św.Pamieci, Mgr Inzynier Ryszard D. Ludzie, takie problemy ??

Gość gość
ja sie nie pytam jakie sa przepisy i czy sie stawia tytul. ja sie pytam czy wy tez macie na kartkach z ocenami dzieci nazwisko wychowawczyni bez tytulu chyba mozecie odpowiedziec.. a moze ona nie ma magistra tylko ma sam licencjat a to roznica..

Gość gość
no i co z tego? Ja mam magistra i na swiadectwach tak pisałam, na pozostałych dokumentach nie, bo nie widze takiej potrzeby

Gość MATKA WIELODZIETNIEJ RODZINYY
ja mam czworo dzieci i nie spotkalam sie z tym zeby na swiadectwie nie bylo tytulu mgr przed nazwiskiem wychowawcy musi byc rada rodziców ma dostep do dyplomow i wyksztalcenia wiec spytaj ich

Gość gość
Masz problem :D zapytaj się jej

Gość gość
Pracuję w szkole od 20 lat, jestem magistrem, ale nigdy nie podpisałam się "mgr" imię i nazwisko. Oczywiście na pieczątce jest "mgr", ale gdy składam podpis bez pieczątki nigdy nie piszę przed nazwiskiem "mgr"

wiec ona pewnie nie ma magistra skoro na swiadectwie nie pisze tytulu. moze ma tylko licencjat?

Gość gość
az sprawdziłam na swojej kartce z ocenami z liceum - nie ma mgr :D ale moja wychowawczyni go miała na 100% ;) i mam to zapisane np. na świadectwie ;P

szok na swiadectwie jak nie ma to na bank nie ma magistra tylko licencjata

Gość gość
pracujac w szkole trzeba miec ukoczone studia mgr, ja pracowalam w szkole kilka lat i nie stawialam mgr przed nazwiskiem, moja mama jest nauczycielka od wielu lat, ma 5ukonczoych kierunkow i tez nie stawia mgr, w szkole sredniej jest zwyczaj stwiania tytulu przed nazwiskiem; mysle, ze nie masz chyba w zyciu za duzo problemow, skoro taka glupota to dla ciebie szok, masz chociaz jakies zastrzezenia, co do tej nauczycielki, czy tak problemow szukasz na sile?

Gość gość
czytanie ze zrozumieniem się kłania :O na kartce z ocenami mgr nie ma ale NA ŚWIADECTWIE MGR JEST!

ale wychowawczyni mego dziecka na swiadectwie nie ma mgr.. czyli ma tylko licencjat...zrozumcie do cholery..

Gość gość
to trzeba było napisać, że u ciebie. No to nie ma mgr i co z tego?

jak to co z tego?? i ona jest wychowawczynia>?bez magistra? musze zglosic to w szkole ze sie ni zgadzam na to

Gość gość
Nie trzeba mieć mgr, żeby uczyć w podstawówce, wystarczy licencjat.

Gość gość
Ale w czym problem, że nie magistra? Jeśli jest dobrą nauczycielką to licencjat wystarczy. Moja ciotka pracuje z dziećmi i też nie ma mgr tylko licencjat i jest znakomitą nauczycielką z poważaniem i stażem.

Gość gość
Nie musisz się zgadzać :-D z pewnoscią ma kwalifikacje do pracy w szkole, więc twoje uwagi są bezpodstawne. Jak się nie widzi, to przenies dziecko :-)

Gość gość
Pisanie mgr przed imieniem i nazwiskiem to nic fajnego. Teraz magistra ma każdy kto ma dziurę w d. :) pamiętam, moja wychowawczyni z podstawowki stawiala to mgr wszędzie... Przy odbiorze poleconego pewnie też :) myślę o tym tak samo jak o lekarzu upominajacym pacjenta by zwracał się do niego profesorze, nie doktorze.

Gość gość
po kiego czorta Wam te studia,wiekszosc ludzi teraz studiuje znam osobe po studiacha a wyraznie zdania nie umie sklecic znam tez bez studiow co piekne epopeje pisze

Gość gość
wiesz co to epopeja? ;-D

Gość gość
tak wiem,

Gość gość
Epopeje czy eseje? :)

Gość gość
Jesli Ci to przeszkadza to bym napisala do kuratorium. Nie dziwie Ci sie.

Gość gość
po co do kuratorium? chyba zeby sie osmieszyc. musi miec kwalifikacje skoro został zatrudniona. poza tym- droga formalna: -nauczyciel, - dyrektor, -kuratorium