Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziunia8

Ile utworów piosenek na wesele i poprawiny

Polecane posty

Mam straszny problem poniewaz nie wiem ile utrowom muzyki wystarczy na weselu i poprawinach przygowowalam sobie kartke z lista piosenek jakie bym chciala zeby byly na moim weselu i poprawinach wiec tak na weselu mam na dzien dzisiejszy 56 a na poprawiny mam 45 i nie wiem czy to wystarczy wesele pewnie sie zacznie ok 17.40 najpozniej i wstępnie mamy ustalone ze będzie trwalo do 4.00 ale to sie okaze na weselu ile osob zostanie itd wiec 56 utworow na wesele mamy a na poprawiny to od 15.00- 21.00 beda i 45 utworum mam takze jak myslicie starczy tyle utworow czy nie oczywis sie bede jeszcze dopisywac sobie piosdnki ktore beda mi sie podobac hehe ;-) prosze was o opinie

Gość gość
No ej pomóżcie mi niech mi ktos odpowie na moje pytanie bardzo was wszystkich prosze ;-)

Gość gość
Wlasnie ile utworow na wesele macie przygotowane my tez sie zastanawiamy ile sobie przygotowac

Gość muzykant_band
liczy się 3 minuty to 1 utwór, niezależnie od tego czy większość jest dłuższa. do tego dolicz jeszcze 10 procent utworów (w razie potrzeby nagłej zmiany repertuaru) oraz dolicz oczepiny - tu oddzielnie gra się utwory pod konkretne zabawy, walczyka dla rodziców itd... jak to zsumujesz oraz będziesz wiedzieć ile utworów jest potrzebne (zależy też od której jest grane wesele do której - przeważnie do 6.00 rano - i granie kończy się utworem wtedy "kiedy ranne wstają zorze" ) Przerw pomiędzy blokami muzycznymi nie liczy się. (utwory wyliczone w tym czasie trzeba także zachować w razie nagłej zmiany repertuaru). Tyle w temacie.