Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy bijecie swoje dzieci

Polecane posty

problem w tym ,że dla wielu kara fizyczna ot bezmózgie wyżywanie swoich frustracji czy braku opanowania na dziecku . I nie ma ot nic wspólnego z wychowaniem .

Gość gość
ALLIUM Bicie dzieci narzedzmi jak pasem, kablem to jest wyzywanie sie, bo to jest umyslnie zadawanie mu bolu ,wiec allium sama nie wiesz co piszesz , pas to nie pieszczotki, to jest cos co zostawia slady, siniaki, kabel tez Ty tego pojąc nie potrafisz bo to dla ciebie nie bicie , jestes niepowazna kobieto

Gość gość
w 100 % od debili z dala _________ Czyli z rodzina nie trzymasz? Wspolczuje,no ale rodziny sie nie wybiera skad moglas wiedziec,ze na debili trafisz.Pomodle sie za Ciebie i o Twoja rodzine jezyk.gif2 @ rany DEBIL zaczynam się bać :)

gościu , który tak sie na mnie napalasz :D - zapytam jeszcze raz - czy kiedykolwiek czytałaś moje wypowiedzi dotyczące kar cielesnych bez popadania w histerię ?

Gość gość
na marginesie rodzice zgineli w wypadku więc faktycznie módl się

Gość gość
Od razu widać różnicę miedzy dzieckiem, które dostaje karne klapsy a takim bezstresowo wychowywanym ś****wem. Jak bachor rzuca szklanką w telewizor to od razu widać, że nawiedzona bezstresowa mamuśka siedzi w domu.

Gość gość
noooo, dla ciebie to jest calkowita normalka co ty wyczynialas z narzedzmi do bicia,.Jakze od ciebie moznabylo oczekiwac histeri w tym temacie, Slepo wpatrzona w stary testament bogobojna ofiara wypranego mozgu. Pisalaswiele razy o twoiej rodzinie jak trakujecie dzieci, jak ciebie mąz bil , sielanka jednym slowem

za dużo " trudnych spraw " kochana , za dużo :D oderwij sie od tv i idź isę przewietrzyć - korzyści będą dla każdego :) a póżniej coś napisz - byle z sensem :D

Gość a jaka to roznica
To powiedz jaka to roznica od dziecka ktore jest karcone cielesnie a od tego co nie? jak takie idealnie grzeczne to ZA CO DOSTAJE LANIE? za brzydką pogode na to wychodzi tak? za co te klapsy wtedy i pas idzie w ruch ? przeciez niby taki aniolek waszym zdaniem to bite z co jest?

Gość gość
@ rany DEBIL zaczynam się bać _______ To nie przyzwyczailas sie? A ponoc przebywajac w jakims miejscu czy z jakas osoba,czlowiek sie przyzwyczaja do tego, malo tego staje sie taki sam jak ci drudzy.Wiec nie powinnas juz sie bac :)

przecież nigdy nie pisałam o swoich dzieciach jako o aniołkach - też pomysł :D .

Gość gość
A ja odnoszę wrażenie ,że dzieci alium są czy będą lepiej wychowane niż większość tu piszących. Bo trudno mi uwierzyć ,żeby mamusia zachowująca się tak agresywnie i napastliwie w necie potrafiła być opanowana i zrównoważona w realu ,szczególnie w kontaktach z dzieckiem .

Gość gość
o Boże co za pytanie czy bijecie swoje dzieci ? a po co ? bo to nei metoda wychowawcza a bija te co sobie poradzic ze sobą nie potrafią a nie z dzieckiem,jedne biją a inne nie,ja nie jestem za biciem ale kary daję i jestem zadowolona ze moje dziecko jest takie a nie inne jak inne bite ktore sa potem wulgarne itd itd po zachowani udzieci widac ktore sa bite a ktore nie

Gość gość
Oj faktycznie dokładnie widac :P Które z dzieci zna dyscypline a ktore nie :P Dla niektórych z was to nawet dyscyplina jest be, bo trzeba dziecku cos KAZAĆ a nie uprzejmie je PROSIĆ:P

Gość gość
Od kiedy to klaps jest biciem? Bez przesady. Trzepnac w tyłek na opamiętanie bez siły tylko tak to żadne bicie. Bicie musi zadawać ból since i być powtarzane wielokrotnie. A klaps czy dwa raz na ruski rok mniej szkodzi niż kara typu zamecze na twoich oczach kochanego chomika. Nikt mi nie wmówi że psychiczne kary są lepsze od klapsa. NIE BICIA.

Gość gość
allium spec od pasa daje intrukcje jak tresować dziec****sem

Gość gość
nie stanę się taka jak wy ja mam dzieci i ich nie biję a prawda jest taka że 75% Polaków popiera klapy w d**ę ostatnio robili badania :( NORMALNIE PATOLOGIA

Gość gość
Ja byłam bita, jestem obecnie w ciąży..i mam nadzieje, że sama sobie nie pozwolę na to żeby uderzyć dziecko ! Bo wiem jaki teraz mam żal jako dorosła już osoba..

Gość gość
Moje dzieciaki tez nie raz dostaly klapsa po tylku i co? jakos zadnemu wlos z glowy z tego powodu nie spadl.Nie popieram bicia pasem czy jakimis innymi rzeczami klapsy jak najbardziej,moje po takim klapsie to jest potem do rany przyloz.Oczywiscie najpierw sa tlumaczenia,prosby,grosby itd.Gdyby nie te klapsy to by mi dzieciaki na glowe weszly.Wezcie wyluzujcie bo klaps to zadno bicie,wy chyba nie rozrozniacie bicia od klapsa.

Gość gość
Nie martwcie się, w końcu jakaś normalna matka nie wytrzyma i sama postawi do pionu te wasze bezstresowo wychowywane potwory.

Gość gość
zadawanie bolu dziecku to jest bicie, ile razy widzialamprzywalenie dzecku tak ze az nogi od ziemi się odrywaly, i nie piszcie ze to żadne bicie Tutaj tez są zwolenniczki bicia dziecka PASEM i tez uważają ze to żadne bicie .Sami się zaklamujecie

Gość gość
jeśli wy musicie dwac klapsy dzieciom to widać ze zadnego skutku nie przynoszą bo nadal dziecko jest niegrzeczne i za to dostaje,co one dają jak decko i tak zle sie zachowuje i klapsy otzrymuje?no chyba ze dostaje za to bo macie zly dzien

Gość gość
jako dziecko dostałam pare razy po tyłku, tak że pamiętam do dziś i nie mam o to do rodziców pretensji. Pewnie nie byłabym tym kim jestem gdyby nie to. Sądzeze moj syn jak zasłuży to też dostanie :)

Gość gość
a kim ty jesteś? każde przewinienie dziecka zamierzac syna bic? widać jestem prowincjonalna ,z eproblemy załatwiasz agresja

Gość gość
Stopień ograniczenia umysłowego na kafeterii jest tak daleki, ze chyba szkoda słów i energii na wypowiadanie się. Dziwnym trafem wszystkie zagorzałe przeciwniczki bicia dzieci wypowiadają się w sposób agresywny i napastliwy. Sa tak zajadłe, ze nie chciałabym mieć z nimi do czynienia nigdy, zwłaszcza, gdy sa zdenerwowane :). Dziwnym trafem odsądzaona od czci i wiary alium, rzekomo wariatka katująca dzieci, wypowiada się spokojnie i rzeczowo, nie operuje epietami, nie unosi się i nie obraża pozostałych uczestników dyskusji. To rzeczywiście jest ciekawe, abstrahując już od samych metod wychowawczych stosowanych przez wszystkie piszące. Jeszce jedno rzuca się w oczy - ślepe, często głupkowate operowanie stereotypami odnośnie kar cielesnych typu: bija tylko słabsi, klaps ro porażka, bici zawsze biją innych, bite dzieci boją się rodziców i dlatego ich słuchają, itp., itd. To są rzekomo argumenty - jedynie słuszne i prawdziwe. Moim zdaniem bezmyślne powielanie takich stereotypów świadczy tylko i wyłacznie o ograniczeniu,a nie o mądrości. I jest szkodliwe.

Gość gość
To nie są bezmyślne pozwieranie stereotypów, tylko prawda że dzieci bite boją się rodziców. Ja byłam bita i bałam się bardzo ich, brat tak samo, tylko ze brat jeszcze stosował przemoc wobec swojej rodziny niestety , i wdawal się w bojki mimo ze był bitym dzieckiem, wiec nie pisz mi o zandych stereotypach

Gość gość
tylko prawda że dzieci bite boją się rodziców. & Ja tez dostawalam po tylku jak bylam dzieckiem(a bylam bardzo niegrzeczna musze przyznac) I jakos nigdy sie rodzicow nie balam i w ogole nie mam zalu do nich o te klapsy,bo tylko one potrafily mnie do pionu postawic.A szacunek do rodzicow mialam zawsze.

Gość gość
to ja bylas niegrzecznym dzieckiem to widać ze te klapsy w ogole na ciebie nie działaly bo nadal mimo bicia zachowywałaś się niegrzecznie Wiec na twoim przykładzie na da zaobserwować ze bite dzieci nie są wcale grzeczniejsze Moje dzieci sa niebite i nie zachowują się niegrzecznie.Nigdy nie było na nich skarg ,ani same mnie nigdy nie bily, nie wyzywały w przeciwieństwie do dzieci bitych które sa niegrzeczne przez to

Gość gość
a ja się bardzo balam własnych rodzicow przez bicie i tez jestem tego zdania ,ze dzieci które są bite są niegrzeczne jak powyżej da się wyczytac . Jakby bicie cos skutkowało to byłabyś aniołkiem a nie bachorem niegrzecznym

Gość gość
12.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość to ja bylas niegrzecznym dzieckiem to widać ze te klapsy w ogole na ciebie nie działaly bo nadal mimo bicia zachowywałaś się niegrzecznie &&&& A Ty przeczytalas z pelnym zrozumieniem to co ja napisalam?Podkreslilam,ze tylko klapsy potrafily mnie do pionu postawic gdyby nie one to ja nie wiem na co byloby mnie jeszcze stac i co by ze mnie wyroslo.A Ty ciesz sie ze masz takie bezproblemowe dzieci tylko domyslam sie ze sa one jeszcze male,wiec nie chwal dnia przed zachodem slonca :) Pozdrawiam