Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szymszym

Nasz codzienny erotyzm z czasem poszarzaly

Polecane posty

Matu wiec co doradzisz tym co sie zakochują?? np własnym dzieciom?? idzicie na zywioł bo to loteria?? Znowu coś zapętlasz własciwie nie wiadomo w jakim celu...aby takich loterii było mniej trzeba mówic o mądrych wyborach ;) Co Ty bys dzis zrobił jakbys ponownie miał wybierac kogoś do zycia? szedl na zywioł?:P

hahaha o tak hardkorowych pasjach w związku nawet nie myślałem ... ale o tych zwykłych tez pisałem już gdzieś ... często dziewczyny pokochały nas za nasze pasje ...ale już po ślubie te pasje często staja się kością niezgody, zbytnio nas absorbują choć nie poświęcamy im więcej czasu niż przed ślubem ...

Vi ...dzisiaj nie myślę jak 28 lat temu, to chyba jasne, swoim dzieciom dopóki wyszły z domu mogłem radzić problem w tym że to co my chcemy im przekazać ma się ni jak do tego jak myślą kiedy się zakochują, i nawet nie wyobrażam sobie aby miały mieć świadomość pięćdziesięciolatka ...sama wiesz że często muszą sami parzyć tyłek a my musimy się temu przyglądać ...i nic tu nie pętle tylko odróżniam teoretyczne racje od tego co praktycznie najczęściej dzieje się w życiu

Nie wiem Matu mam chrzesnice panne na wydaniu i ona chetnie czesto ze mną rozmawia o swoich wyborach ;) jak widze ze sie szarpie z jakims pokrconym dupkiem to mówie co mysle wybór zostawiając jej :) I szczez powiem że to działa...nie mam wcale tak głupiej młodziezy o ile traktujemy ich jak dorosłych

...widać Vi masz bardzo pedagogiczne podejście do młodzieży skoro masz efekty, tylko chwalić, i nie uogólniam że młodzież jest beee, ale niestety rosnący odsetek młodych małżeństw które zawierane wcześnie rozpadają się po pierwszych kilku latach świadczy o tym że jednak tych mądrze kochających nie przybywa ....

Matu nie chce mi sie rozwijac wątku...bo to nie temat o tym...ale jest tak że nasze dzieci, wynoszą z domu to co sami im damy, ani mniej ani wiecej. Dlatego powracam do wątku by nie serwować dzieciom domu z kłótniami bo oni to powielą.

st ad moja teoria że poniewazn srednio na jeden dom przypada 2 dzieci to ten schemat powiela sie na 2 kolejne rodziny :classic_cool: stad moze byc o 2 rozwody wiecej ;)

Miłość jest ślepa :) I wybacz Vii, ale jak jej jakiś "świat przesłoni" to i zdanie cioc**przestanie się liczyć :P

co do tego nie mam wątpliwośc**przecież pisałem to samo, tylko że oprócz domu coraz więcej czasu dzieciaki spędzają w grupach rówieśniczych gdzie system wartości czasem bardzo odbiega od tych które są w domu, dopiero co wczoraj pokazano jak małolata ciśnięta w grupie nawymyślała jaka to mama biznes woman od kosmetyków w niemczech ... a kiedy okazało się że jest kasjerką w markecie dzieciaki ją zniszczyły, chłopak zostawił a kumpele całkowicie odstawiły ...

Boska masz racje:) moze byc tak ze sobie nie da nic wytłumaczyć ;) ale jak wspomniałam wyżej jej wybór jej życie ;) Kazdy moze popełnic bład wazne by umiec wyciagnąc z błedu wniosek:) Ja swoim tez tłumacze ze nie problem trzepnąc sobie dzieciaka z pierwszą lepszą ale....;) co nie oznacza ze dokonają dobrego wyboru:) Wiec mam na to kolejną utartą zasade:"Twoje zycie twoje wybory...jesli je dokonujesz to bierzesz to na klate i albo robisz zmiany albo siedzisz w tym na wlasną odpowiedzialność. I nie marudź" :D Wielu ludzi bowiem za wszelką cenę chce tego partnera zmienic i zrzuca na niego odpowiedzialnosc za całe zło w zwiazku. a tak naprawde to my dokonalismy okreslonego wyboru i kolejnym wyborem mozemy to zmienic lub nie ;)

Gość monique35
Tylko do niezależności w związku to trzeba jeszcze spełnić kilka warunków... po pierwsze trzeba być... niezależnym... a jaki układ u nas najczęściej funkcjonuje? on zarabia ona sprząta i gotuje... no to potem on wraca zmęczony a ona ma mu podać, sprzątnąć i dogodzić nie dla mnie i na szczęście nigdy dla mnie nie było... Granice - chyba według uznania, ale... seks nie jest naważniejszy w tym wszystkim, a ty to do tego wyłącznie sprowadzasz.

Matu jak dziecko ma w domu najlepszych przyjaciół[nie żandramów] którzy dadzą mu odpowiedni kręgosłup moralny i wysoką samoocenę to nie ma szans ze go jakaś grupa złamie :classic_cool: tez to ogladałam i powiem szczezrze ze choć zakonczylo sie happy endem to maytka poniosła wychowawczą klęskę:P

Gdyby ów komplecik został zaprezentowany na bardziej neutralnym tle to mógłbym go ocenić obiektywnie, na tym zdjęciu to dość trudne :P

Jordi tez pomyslałam ze mogłaby kupic załozyc wstawic tu fote i wtedy mozna dobrze ocenić ;)

Gość italywife
serio to ostatnio było sporo kłotni miedzy nami,,wiec mysle,ze czas cos z tym zrobic zanim sprawy zajda za daleko;) a sexy komplecik to zawsze jakis dodatkowy plus gdy dojdziemy do porozumienia;)

moze na początek coś ustalcie by kłótni wiecej nie było?;) a potem seks :)

Gość italywife
oj od kiedy facet taki ostatni do seksu? ;) no oczywiscie najpier rozmowa,kompromis jakis mam nadzieje, a potem.. skonczy sie jak zwykle:)

...myślę że nie do końca poniosła klęskę, w końcu córa zrozumiała szkoda ze takim kosztem, ale mogła młoda się zaciąć w swoim myśleniu. A o opieraniu się grupie i kręgosłupie z domu to tylko w teorii łatwo się mówi ...dzieciaki prezentując postawy z domu w grupie narażone są na ostracyzm a w ich wieku to chyba największa dotkliwość ...często więc starają się lawirować... i na tym etapie zaczyna się "schizofrenia" ...

dobra to kup ten komplet załóz i nam sie pkaz ;)

Matu...Ty jak zwykle bo wiekszosc...a co mnie kurna wiekszosc interesuje?:P Mnie tam nigdy zadna społecznosc nie złamała :P moze dlatego że miałam ojca, który był dla mnie wzorem i autorytetem ;)

Gość Vassago 77
Wiec zamawiaj komplet i wstaw zdjecie a tak serio to wole nagosc

Gość italywife
oj kochany ale cwaniaczek;) nie dalej jak 2 godziny temu czytałam temat o ludziach co sie tutaj ujawnili,wiec nie taka glupia jestem;) podaj mail to sie zastanowie :D

Gość Vassago 77
Italy prosze Kreska77@op.pl

Gość monique35
Nie wierzę w to, że komuś na całe życie wystarczy jedna osoba... i nie mówię tu o seksie... ale o tej męskiej / żeńskiej energii... ja jej potrzebuję i układ trwający już kilka lat, "po przejściach" i działający w pewnych schematach już jej nie daje tyle ile trzeba... ale potrzebuję też często samotności i pustki a ten sam układ, jak za bardzo zaborczy i pogmatwany to i tego nie daje... to też jakaś schizofrenia pewnie...

No widzisz Vii - miałaś szczescie ...bo mnie się kawał h...a na ojca trafił , ale żadne to wytłumaczenie dla tego, że w moim związku coś tam może kuleć albo erotyzm zszarzał :P

Boska a komu zszarzał Tobie czy jemu?:) Bo jak jemu to wystarczy mu pokazać że nie jestes dana mu na zawsze ;) dać mu troche za sobą zatęsknić :P

Gość Vassago 77
Wiec moze trzeba urozmaicic swole zycie erotyczne

Vi pogratulować ojca .. ja tam pewnie konkursu na ojca roku ni e wygram ale też się starałem i staram, a za wynik nie ręczę, ale nie zapominam o tym jak było w moich szkolnych czasach a jak jest dzisiaj a i Ty pewnie jako dziecko obracałaś się w środowisku daleko odbiegającym od dzisiejszego ... a że pisze o większości to tylko w tym znaczeniu że dzisiaj dzieciaki maja o wiele trudniej, i wyobrażam sobie co muszą czuć te prezentujące domowe wartości w grupie... nie ulega wątpliwości że świat pędzą do przodu jednostki chodzące pod prąd a nie konformiści