Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę tym którzy są zaręczeni

Polecane posty

Gość Lula 89
Rokokowa ale ja rozumiem, że kogoś ślub nie jara. Ja nie chcę tabuna koni i 1000 białych gołębi. Uwierz, nie o to chodzi. Jedyne głupie marzenie to ładna sukienka (a ładna w moim odczuciu jest skromna). Ale to Ty nas traktujesz jak lunatyczki i kobiety bez ambicji bo ślub chcemy. Tak ciężko Ci to zrozumieć, że niektórzy - mimo tego, że nie są zacofani - chcą ślubu?

Facet jak nie chce, to się nie oświadczy. I żadna matka, babka czy ciotka go nie zmusi. Może mu to tylko dać do myślenia, czy już może nadszedł ten czas. A jak już chce, to poczeka na dobry moment i to zrobi. Nie wiem skąd przekonanie, że potem nagle zacznie szaleć. Na to nie ma w sumie reguły. A resztę powyżej powiedziała Lula 89. :)

Gość gość
dziewczyny dlaczego piszecie że 30-tka to stara baba ze zmarszczkami?? Mam kuzynke co ma 30 lat i w tym roku buierze slub a wygląda jak Mila Kunis i to nie bujda jest to przepiękna dziewczyna lepiej wygląda niż wiekszośc 20-tek nie ma faceta który by sie za nią nie obejrzał a niestety szczęścia nie miala do facetów bo co jeden to d**ek i trafiła na swojego w zeszlym roku po roku sie oświadczył zakochani mega życzę im szczęścia bo zasługują i są piekną parą serio więc nie przesadzajcie moze więcej optymizmu a kolesi co sie kilka lat zdecydować nie mogą to pogonić bo jak facet kocha to sam do slubu dąży - tak jak narzeczony mojej kuzynki - on sam powiedział że jak tylko ją zobaczył to już wiedział że to ta jedyna - nie było wątpliwości :)

Lula nie odbierasz moich postów zbyt osobiście? Dystansu kochana nabierz. Moze akurat Ty i Twój partner jesteście juz dojrzali i swiadomie podejmujecie decyzje. Ale jak czytam, ze dziewczyna ma 23 lata i jest 6 lat w zwiazku z chłopakiem niewiele starszym od siebie i jest mega sfrustrowana, ze nie ma pierścionka, to o czym to świadczy? O niedojrzałości. Albo wyznaczanie sobie lat do oświadczyn, ze jak sie po 3 nie pojawi z pierścieniem to co to jest? Niedojrzałość.

Gość Lula 89
gość ja tam akurat nie jestem taka hura optymistyczna. Uważam, że nie ma co twierdzić jak są tak krótko, że to "od początku było wiadomo" bo sorry - ile par od początku myślało, że to "to" a tu rozwody, rozstania? Co do wieku to zgadzam się - 30 lat to nie starość ;)

Gość Lula 89
rokokowa - osobiście to mnie jedynie wkurza takie uogólnianie. I Twoja straszna niekonsekwencja - najpierw piszesz, że najlepiej jakby do 30 ustatwowo zakazać ślubów. Potem, że może ja jestem wyjątkiem. A nie pomyślałaś, że może to nie są "wyjątki" tylko całkiem znaczna część? Nagniesz każdą swoją wypowiedź byle tylko móc się pokazać jako najmądrzejszą :)

Jeszcze raz przeczytaj wszystkie moje posty. Na spokojnie. Myslisz, ze z tym ustawowym zakazem mowie serio? Nie wyczulas w tym żartu? Jakie spięte baby z Was :)

Gość gość
na co wam ten ślub??? na serio nie rozumiem pędu kobiet do małżeństwa? co to zmienia w waszym życiu skoro macie wieloletnich partnerów

Gość Lula 89
Nie, to było prześmiewcze. Bo Ty cały czas próbujesz pokazać się jako bardzo mądra, nowoczesna, ambitna i wyluzowana ;) Swoją drogą... ciekawe dlaczego Ciebie ten temat tak boli, że aż musisz się tak udzielać :) Od tej chwili zaczynam Cię ignorować bo nie lubię takich mądralińskich co to wszystkie rozumy pozjadali ;) Miłego wieczoru!

rokokowa - jesteś ograniczona, sorry, ale serio tak zaczynam Cię postrzegać. Tak, chciałabym oświadczyn. Od teraz, po 6 latach. Nie w wieku 17 lat. Bo sorry, ale dla mnie 23 lata to dobry wiek:) nie rozumiem, gdzie tu niedojrzałość. Bo chcę ułożyć sobie z kimś życie, iść na swoje? Wiem, ze on tez tego chce. Dla mnie na pierwszym miejscu jest obrona, znalezienie pracy. Tak czy siak. Co nie zmienia faktu, że marzy mi się pierscionek. Myslę, że wiele zakochanych kobiet tak ma :) Dlatego łaskawie nie oceniaj nas z góry. Poza tym, to wspominałam o 3 latach do zaręczyn, ale w związkach, które zaczynają się po dwudziestce. To miałam na myśli. Nie jak w naszym przypadku w wieku 17 lat :) Jesteśmy szczęśliwi i chcemy być razem. Co w tym takiego, że dla mnie i mojego TŻ wspólna przyszłość to zaręczyny, kupno mieszkania/budowa domu i ślub? Mamy czekać, bo innym się to nie podoba, że nam sie ułożyło? Wiem, ze dla mojego mężczyzny wyjazd za granicę to spore poświęcenie i wiem, ze zrobił to dla nas. Dlatego doceniam to, że po naszej rozmowie o naszym wspólnym zyciu podjął decyzję o wyjeździe i zarobieniu jakiś godnych pieniędzy. Bo jakbysmy mieli dorabiać się w PL, to faktycznie, do 30tki byśmy się nie wyrobili. Nie wiem, może wyjadę do niego i tam zostaniemy.

Mnie nic nie boli :) i niczego nie próbuje "pokazywać". Podyskutować nie wolno? Czyli tu akceptowane sa tylko laski z parciem na ołtarz :)

Lula 89 - tak jak wspomniałam na początku - zaczęło się trolowanie :D Komuś nie odpowiada podejście do życia innych ludzi to już trzeba go wyśmiać, opluć. "Bo jak to? Zaręczyny? Ślub przed 30? To w tych czasach nienormalne!" :D Ja osobiście znam kilka takich par, co sie pobrały po 20tce a nawet przed, i są szczęśliwe. Także nie mam zamiaru nikomu udowadniać, że jestem dojrzała, niech sobie mówią co chcą. :D Lula życzę Ci miłego wieczoru :D

Gość Lula 89
Inoue Tobie również miłego wieczoru ;)

Gość gość
Rokokowa panna dobrze piszesz..sama jestem przed 40-stka i uważam ze dopiero teraz po 30-tce jestem na tyle dojrzala zeby wyjsc za mąż. Tez w wieku 20-stu paru lat jaka to ja dojrzala bylam..otóż w tym wieku nie jest sie dojrzałym.Malzenstwo to powazna sprawa i trzeba do niego naprawdę dorosnąć.

Gość gość
Dobry wiek na ślub ona około 30 on ponad 30 Wcześniej nie jest się w pełni gotowym, mężczyźni to dzieci i dopiero po 30 zaczynają myśleć poważnie. Szkoda młodości żeby w wieku 20 paru lat wchodzić w dorosłe życie w pełni tego słowa znaczeniu.Ślub to obowiązki, zobowiązania, nieco inne życie.Piękne ale inne.Ja wzięłam ślub w wieku prawie 29 lat, mąż miał 31 i jak sam twierdzi to był doskonały czas na ślub, wyszalał się więc miał porównanie i wiedział kogo chce na żonę.W moim przypadku tez tak to działało.Rok byliśmy w narzeczeństwie.

Gość gość
ciekawe czy jakby was gościówki wyżej facet poprosil o rękę wcześniej, to byście się nie zgodzily :D

Gość jokomokofoko
pisałam tu wczesniej o sobie...ja nigdy nie wspominalam o zaręczynach, nie nalegałam, to on kiedys czesto mówił. przed świętami ze mną zerwał...po 3 latach

Gość gość
a co tu jest do zazdroszczenia , ślubu możesz zazdrość , narzeczeństwo niczego nie gwarantuje , ja zaręczyłam się po roku, ślub był po 3 latach

jokomokofoko - tak mi przykro, trzymaj się ! Widocznie nie jest wart Twojej osoby!

Haloo! Dziewczyny! Co u Was? Czy coś się zmieniło z nowym rokiem jak u mnie? :D