Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaatricja

czy mozna zabieraz juz 3 tygodniowego noworodka na spacer

Polecane posty

Gość paaatricja

na jak długo i czy wystarczy jesli ubiore mu body z dlugim, pajacyk welurowy i kombinezon + czapeczka?

Gość gość
Moje dziecko urodziło się w styczniu, kiedy miało 2 tygodnie ubierałam je ciepło, na śpioszki kombinezon, czapka, rękawiczki i we wózku ustawiałam przy otwartm oknie balkonowym, bez względu na pogodę, zaczęłam od 10 min, co kilka dni wydłużałam czas o kilka minut. Pierwszy raz na spacer wyjechałam z wózkiem coś w połowie lutego.

Gość paaatricja
ale calkiem blisko okna czy gdzies dalej? ja poki co nie mam wozka wiec tez jak werandowac i chce wyjsc z nia tak na chwile na rękach noszac

Gość gość
Ja bym okryla kocykiem. Takie maleństwo nie reguluje dobrze temperatury. Moim zdaniem wystarczy jak usiadziesz z dzieckiem na kanapie w pokoju z otwartym oknem.

Gość gość
A jak to jest z sezonem letnim - dajmy na to z lipcem :] Przyjmując, że będzie ciepło, od kiedy wówczas można zabierać dziecko na spacer ?

Gość gość
od początku

Gość lubie luksus
ja bym wziela takie dziecko na 10min na zew, ubrala w oombinezon i do wozka! Bawienie sie w werandowanie jesli nei ma mrozu jest moim zdaniem glupota. A na dzieciach sie znam bo ur 2 :)

Gość gość
Jak można nie mieć wózka? :O co za ... A łożeczko i ubranka masz? :(

Gość gość
moje urodziło się wpod koniec sierpnia i już w 6 dniu zabrałam ją na spacer. Ale zimą to bym tak jak Ty te 2-3 tyg czekała

Gość gość
moje urodziło się w maju i na spacer zabrałam w pierwszym tygodniu... a z tym werandowanie to niegłupi pomysł, moja siostra też tak robiła na początku bo urodziła w lutym.

Gość gość
czemu nie masz wózka

Gość gość
mój jest grudniowy i wyszedł na dwór w 9 dniu życia bez werandowania ,8 dni byliśmy w szpitalu bo normalnie wyszłabym wcześniej ,zreszta położne mówiły aby od razu wychodzić ,parę lat wcześniej z wiosennym dzieckiem wyszłam w 4 dniu .

Gość gość
Mój jest z połowy stycznia.. gdy się urodził było mnóstwo śniegu (2 dni wcześniej sparaliżował on dosłownie całe miasto).. mróz.. Ze szpitala wyszliśy dopiero 5 dnia (żółtaczka-naświetlania), ale juz chyba około 9 dnia ( nie pamiętam), był na spacerze..(może wcześniej,k nie wiem) Kto to widział, zeby malucha 3 tygodnie w domu trzymać??? I jak można nie mieć wózka????

mi na kartce ze szpitala napisali, że pierwszy spacer po tygodniu. Położna w kółko się pytała czy już spacerujemy. 3 tygodnie kisić dziecko w domu? nieee

Gość gość
O czywiscie ze tak .Plusowe temperatury .Na co czekac na - 20 stopni ? Ubrany maluch nie zmarznie .Predzej choroba dipadnie go w przegrznych pomieszczeniach .

Gość gość
Mateusz urodzony koniec września. Powrót ze szpitala poniedziałek a we wtorek pierwszy spacer. Maszerowałam codziennie bez względu na pogodę. Mam bardzo zdrowego 8 latka, który nigdy w życiu nie był na antybiotyku.