Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WRZESIEŃ 2014

Polecane posty

Witam dziewczyny:) Moge dołączyć:) Tez jestem wrzesniową mamusią:)W dodatku szykuję się na bliźniaki:) Pozdrawiam serdecznie:)

Gość Tygrysek33
_Catherinene_ten wózek Mutsy jest bardzo fajny muszę go na żywo zobaczyć :) Ja oglądałam wózek Nicko Plus jest mały i lekki a dla mnie to wazne bo mieszkam na 3 pietrze. jesli chodzi o foteliki to też bardzo dużo czytałam dobrych opini o Maxi-Cosi :) Aneta_83 witaj :) Gratuluję bliźniaków :)

Gość gość
aneta witamy dopisz się wg terminu do tabelki. wow bliźniaki u mnie w rodzinie dużo bliźniaków ale mnie minęło to szczęście. Alma2800

No witam dziewczyny, właśnie wróciłam z Wrocławia, już po badaniach ale na wyniki muszę czekać ok. 1,5 tyg. Lekarz jakiś gburowaty, nic nie mowił tylko dyktował swojej asystentce wszystko symbolami i nic nie rozumiałam ale.. z tego co zrozumiałam : tętno 155 równe, żołądek pełny ,pęcherz pusty, kręgosłup prawidłowy, ręce nogi i uszy są, kość nosowa obecna prawidłowa (chociaż mam podane na usg wielkość to ciężko doszukać się jakie są normy ) tego się trzymam no i najważniejsze przezierność karkowa tak zwane NT 1,4mm. niestety mięśniak na razie rośnie ,chociaż uważam że nie za szybko ale trochę uciska dzidzię , strach było tego lekarza o cokolwiek pytać . Jak już będą badania krwi i pojadę znowu to może uda mi się coś od niego wyciągnąć.

Gość K_K_K_K
dla mnie absolutnymi mistrzami jezeli chodzi o wózki są wózki stokke i quinny mood ale ich cena tez jest mistrzowska ale póki co nie potrafie wybić ich sobie z głowy ;-/

Gość Mandarynka84
Hej dziewczyny! Ja również będę wrześniową mamą (termin na 27 września). Od dwóch tygodni jestem zupełnie wyłączona z życia przez mdłości i wymioty, które trwają około 16 godzin na dobę... Szczęściary z tych dziewczyn, które ciążę przechodzą bezobjawowo. Tygrysek33 - bardzo mnie pocieszyłaś swoim lepszym samopoczuciem, bo u mnie też pojawiła się nadzieja na lepsze jutro.

No u mnie teoretycznie termin na 18 września:) Ehhh z tymi bliźniakami to na razie taka radość ze strachem mieszana...po prostu się boję:) U mnie 9 tydzień więc na genetyczne mam jeszcze czas - ale klinika do której ide ma terminy 2 - 3 tygodniowe więc muszę wtym tygodniu zadzwonić żeby się zapisać:)A ile płaciłyście za badania? Co do wózków - to ceny tych podwójnych to jest dopiero kosmos:) Oglądalismy już troszkę i na razie X- lander chyba sprawdzi sie najlepiej..a i cena nie ejst jakaś zaporowa:) Kobitki a powiedzcie mi - oczywiście te których wiecznie nie mdli i mogą jeść - tez jesteście wiecznie takie głodne? Matko..ja jem sniadanie w póxniej w pracy musze ze dwa razy zjeść...już mam 2 kg na plusie:(

Gość Tygrysek33
Witaj Mandarynka84 :) polecam tabletki Mamarin są specjalnie dla kobiet w ciaży mi troche pomagały. U mnie dzisiaj 11 tydzień i mam nadzieję że mdłosci i wymioty będę pomału odchodziły :) Jak na razie bardzo Ci wspołczuję bo wiem co to znaczy od rana do nocy wymiotować :( ale to podobno przechodzi około 13-16 tygodznia :) Mi lekarze ciągle powtarzają że to dobrze że wymiotuję i czuję mdłości bo to oznacza że jest przyrost hormonów i że ciąża prawidłowo sie rozwija.

Gość Mandarynka84
Tygrysek33 - moja pani doktor też bardzo "cieszy się" z moich mdłości, zwłaszcza, że o tą ciążę staraliśmy się dość długo. Wiadomo, że jak ma być dobrze to wytrzymamy wszystko. Mamarin jeszcze spróbuje, choć wszystkie dotychczasowe "domowe sposoby" niestety zawodzą. Aneta_83 - mam dokładnie to samo, od świtu do nocy czuje głód i pustkę w żołądku, chociaż jem praktycznie co godzinę. Jedzenie troszkę pomaga, ale tylko na krótko.

Witam nowe mamusie! Ja taka gastrofaze mialam wlasnie kolo 6-10 tygodnia. Moglam jesc co chwile, bo po posilku przechodzily mi mdlosci. Teraz juz jest ok - jem tyle samo ile przed ciaza, no moze czasem sobie skubne dodatkowe jablko albo jogurt. Powiem wam, ze mnie juz powoli zaczyna meczyc praca. Spedzam 8 godzin na krzesle przy kompie i kregoslup zaczal mi nawalac. Boli mnie kolano i barki, a przeciez nie moge brac zadnych tabletek :/ tzn. moge apap ale staram sie nie brac, zeby nie szkodzic dziecku. Dodatkowo spodnie uciskaja mnie w brzuch, a ciagle nie zaopatrzylam sie w ciazowe. I jeszcze od kilku dni bola mnie pachwiny. No po prostu same nieprzyjemnosci mnie dotykaja ostatnio :( a nie chce jeszcze isc na l4, bo musze zakonczyc prowadzone projekty (czyli najwczesniej kwiecien - maj).

Gość laurette
Ja jestem już na L4 - mam wysokie ciśnienie, poza tym ciężki zawód......co prawda nie wiem jak tyle czasu na zwolnieniu zniosę, ale mam córkę 7 lat więc mam sporo czasu dla niej teraz.....mam nadzieję, że przy następnej wizycie coś da się określić tzn. płeć (chociaż wiem, że to za wcześnie). Wcześniej mówiłam, że w olejnej ciąży nie będę chciała znać płci. Ale teraz jak chodzę po sklepach i kupuję różne rzeczy to chcę wiedzieć.......bo zdarza się, że kupię różowy ciuch bo mi się spodoba......a może będzie syn? :-) Od kiedy biorę Centrum materna nie mam już krwotoków z nosa i nie jestem taka senna....mdłości już ustały.....ale poecam migdały na mdłości.....mi pomagały bardzo......

Gość Tygrysek33
Mandarynka84 my tez się bardzo długo staralismy o dzidziusia lekarz też się cieszy z moich mdlości i wymiotów :) tylko ja już trochę mniej.

Gość laurette
A jak tam imiona wrześniowych dzieci wybrane? U nas raczej będzie: Sebastian abo Pola.....

gratuluję nowym dziewczynom :) Aneta wow, bliźnięta :) zatem podwójne gratulacje! powiem szczerze, że sama chciałam dwa za jednym zamachem ale jest jedno. jeśli chodzi o badania to ja za usg płacę 200zł. a co do jedzenia to ze dwa razy miałam takie dni, że mogłam wrzucać w siebie bez opanowania. tak to raczej wykształcił mi się wstręt do jedzenia ale ja muszę jeść nawet w nocy więc nie ma się co dziwić. aga a nie mogłaś ochrzanić i zadać swoich pytań? nie ma się co patyczkować, prawda jest taka, że jak się nie jest twardym to państwowo rzadko kiedy da się uzyskać pełne odpowiedzi. ale trzeba próbować, mam nadzieję, że jak pójdziesz po wyniki to będzie lepiej i rozwiejesz swoje wątpliwości. byłam dziś u endokrynologa i w końcu ktoś mnie raczył wysłuchać. pani zaakceptowała, że cukry mam boskie jak na ciążę ale czuję się do bani bo moja własna norma jest inna. pobadała, wypytała i stwierdziła, że jutro idzie do siebie do szpitala porozmawiać z diabetologią żeby mnie przyjęli na badania bo prawdopodobnie mam niską tolerancję insuliny. to znaczy, że cukier mam dobry ale insuliny za mało. powiedziała też wprost, że insulinę powinnam mieć z palcem w tyłku zbadaną za pierwszym razem kiedy komukolwiek powiedziałam o swoich problemach. a przecież leżałam już 3 dni na innej diabetologii co oznacza, że prawdopodobnie przez lenistwo i brak wiedzy tamtejszych lekarzy niepotrzebnie męczę się od 5tyg. mam tylko nadzieję, że szybko załatwi mi to miejsce w szpitalu i coś ogarną. i na koniec ciekawy artykuł. szkoda, że to nie jest rzeczywistość z każdego szpitala... http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,15455609,Gwiazdorski_porod___gdy_pacjentka_staje_sie_klientka.html#BoxLSTxt

My poczekamy z wyborem imienia. Dopiero jak poznamy plec to na powaznie zaczniemy o tym myslec. Chociaz mamy kilka pomyslow ;) Ja bede rodzila w prywatnym szpitalu, ktory jednak ma kontrakt z nfz. Lekarza prowadzacego wybieralam pod katem wlasnie tego szpitala. Ale planuje wykupic sobie pokoj jednoosobowy. Ale zobaczymy, bo jeszcze 5 miesiecy do porodu to moze mi sie zmieni i zapragne towarzystwa w pokoju? ;)

Gość Tygrysek33
Ja też będę rodziła w prywatnej klinice która ma podpisaną umowę z NFZ :) mam do niej 100km ale co tam opieka dla dziecka ponad wszystko :) Co do imienia to u nas jak będzie dziewczynka to będzie Lenka a jak chlopak to nie mamy pomysłu.

Hej dziewczyny:) Witam z rana:) Kurcze ja na razie czuję się świetnie..też pracuje 8 godzin przed komputerem..a do tego po powrocie do domu jeszce musze e lerning zrobić i dokończyć wszystko co zaczęłam..a troszkę tego mam:)mam nadzieję, że się wyrobię:) Kurcze ja też lecze się na nadciśnienie...moja doktorka powiedziała, że od 5 miesiąca chce mnie usadzić w domu właśnie ze względu na to moje ciśnienie...tym bardziej przy bliźniaczej ciąży:) Limfa ja tez ze Śląska jestem:) Miłego dzionka dziewczyny:)

Jakiś taki mało zgrabny stylistycznie ten post mi wyszedł:))) A co do szpitala - na lekarza prowadzącego wybrałam sobie Panią doktor, która jest zastępcą ordynatora szpitala, w którym chcę rodzić:)Będzie to państwowy szpital:)

zielony błekit chyba można? jadłam ćwikłę w pierwszej ciazy i ok. Ja dziewczyny jestem wykończona, moje dziecko chore nie spało od 2-5, myślałam, ze płuca wypluje. Suchy kaszel, który na koniec przerodził się w mokry. Syropy maści i dopiero druga inhalacja w miarę pomogły, ale mały się rozbudził i chciał jeść, później płakał, ze on już nie chce spać. Obudziliśmy się o 7.30, zapomniałam nastawić zegarka, ale na szczęście zdążyłam do pracy. A wy jak tam powiedziałyście juz o ciązy w pracy. teraz żałuję, że dalej to ukrywam, będzie jeszcze gorzej. Ale teraz już musze czekać do końca miesiąca, bo druga osoba jest na urlopie i nie bardzo miał by kto zastąpić. Rano obudziłam sie oczywiście z mega mdłościami i bólem głowy, teraz po czopku pomału przechodzi. Do tego pobolewa mnie gardło i zatoki;/;/;/ Dobra wyżaliłam sie już :-(

Gość tanio
Hej:) Ale się zaniedbałam:/ Te walentynki mi się przedłużyły aż do niedzieli, a wczoraj niestety nie najlepiej się czułam i nie miałam głowy do komputera:( Witam nowe mamusie:) Dzisiaj u mnie pienna pogoda, więc zamierzam wyjść na dworek i wypucować sobie autko:)

Ja czytałam, że chrzan, musztarda i ocet spirytusowy - sa nie wskazane w ciąży - z drugiej zaś strony moja ginekolog powiedziała, że mam słuchac organizmu - i dawać to na co ma ochote - oczywiście za wyjatkiem tego czego kategorycznie nie można:) A mnie się taki winka chce białego:)

Gość K_K_K_K
Cześć, jak już marudzimy to mnie ostatnio coraz czesciej boli głowa;-/ do tego moja cera się pogarsza, nigdy nie miałam z nią problemów a tu jakies krostki czerwone mi się pojawiają, sucha ta moja twarz- mam nadzieje, że to tylko w pierwszym trymestrze tak bedzie?

Witajcie dziewczyny :) Dołączam do grona ciężarnych :) Termin mam na 12 wrzesień :) Wszystko byłoby pięknie tylko samopoczucie złe :( wymioty, ból żołądka, uderzenia ciepła mnie wykańczają. :( Wczoraj byłam na kolejnym USG w 4 D i widać już ładnie główkę i tułów dziecka chociaż to dopiero 10 tydzień :) Teraz czekam tylko na prenatalne 3.03. bo strasznie się boję że dziecko będzie chore ( najpierw modliłam się żeby zajść w ciąże a teraz modle się by było zdrowe). Lekarz kazał brać nospe i kazał odpoczywać :) sama już jestem na L4 więc leże ale z tymi dolegliwościami trudno to nazwać odpoczynkiem hi hi

Ania Dopisz się do tabelki wg terminu :-?) Co do wózków to aj nie jestem za Stokke, uważam ze każdy wózek z kubełkową spacerówką jest raczej do lansu a nie długiego spaceru z dzieckiem. Pół biedy jak dziecko jest małe i chude to jeszcze troszkę pojeździ. Ale takie większe dzieci czy w zimie?? Widzę bardzo dużo ludzi jak jeżdżą po galerii i takie sobie zdanie wyrobiłam. KKK mi

Alma 2800 do jakiej tabelki ?? nie bardzo się orientuje na tym forum :/ Co do wózków koleżanka kupiła firmy Jumper nie jest mega drogi a bardzo fajny !! Ja chyba tez w taki zainwestuje :)

Gość Tygrysek33
Witam i ja :) Mamy dzisiaj piękny słoneczny dzień :) Witam nowe przyszłe mamusie :) A tablekę taką mamy :) aga41...............41.................01.09....?.........ok ...Kłodzko.............. Limfa12............27..............3.09.................? ... ............Katowice Catherine_......26...............06.09.................? ............Warszawa patkaa22............21...............07.09.........?..... ...................Kalisz Paula 123 ......32...............08.09..................?............. .Rzeszów k.k.k.................23............10/11.09............. ?...................legnica kamawrzesien2014...31........09.09.................?..... ........niemcy alma2800..........29...............12.09................ ?..............wrocław biedronka..........30...............14.09............ ..?....................z.góra Tygrysek33.........28...............15.09................ .?............Białystok zielony błękit......23..............15.09....................?.... ........Kraków evvvve...............33...............19.09............?. ...................orzesze asiał..................20...............23/24.09........ .?.....................Opole Gosiunia1234...30................25.09................?.. ..............wrocław magda_r...........30...............28.09................. ?........... ok.Wawy Kasik177..........29................30.09................ .?.........................