Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość vitro
Baleboste powodzenia pamiętam jak miałyśmy pierwszy transfer trzymam kciuki, mnie luteina nie podrażniała za to aplikator zupełnie nie dla mnie spróbowałam raz i następne wkładałam po prostu palcem.

Gość gość
Baleboste mnie lekarz kazal zwilzac luteine woda, zeby byla sliska i pomoglo :)

Gość JTM
Dreamer fajny pomysl z wątkiem dla mamusiek po KD. Chętnie się z wami tam spotkam. Moja córenka ma juz 9 mcy. Juz raczkuje i stoi w łóżeczku. Jak na nią patrzę to czasami jeszcze trudno mi uwierzyc w ten cud i to szczescie. KD to byla najlepsza decyzja jaką podjęliśmy jedyne czego żałuję to ze tak późno. Pozdrawiam wszystkie dzielne staraczki. Jagodka i biorczyni często mysle co u was.

Gość Koala89
Beta 0,1 11dpt blastocysty...Chciałabym umrzeć by. ie czuć tego bólu...

Gość Koala89
Chyba już dziś nie ma sensu brać leków...

Gość vitro
Koala89 przykro mi ale cokolwiek nie napisze to będzie za mało. Jeżeli masz jeszcze mrożaczki to może uda się kolejnym razem. Tego Ci życzę trzymaj się.

Gość Koala89
Zostały jeszcze tylko 2...Z******ty zarodek z******te endometrium i z******ta porażka...Chyba jednak nie jest mi dane zostać matką...

Gość Koala89
Chce oszukać przeznaczenie...ale ono nie jest takie głupie...

Koala, strasznie mi przykro, tak czekałam na pozytywne wieści od Ciebie :( Ściskam Cię mocno. Zbieraj siły na kolejne podejście.

Gość gość
Witam.Mam pytanie do dziewczyn które podchodziły do transferu w Bocianie w Białymstoku,czy doktor robił Wam usg przed transferem w celu sprawdzenia endometrium.Bardzo proszę o informację.

Gość Koala89
Myślicie że mogę odstawić już leki?

A nie dzwonisz do Salve? Ja w sumie zawsze powtarzałam betę. Jak pierwsza była 0, to druga też, ale ja bym powtórzyła i dopiero odstawiła.

Gość Zuza917
Koala tez czasem tak mysle, ze na sile walcze z przeznaczeniem ... ale gdyby nie bylo szans wygrac, to przeciez nikomu by sie to nie udalo a jednak sa szczesliwe Dziewczyny, ktorym sie to udalo, ktore tez mialy chwile zwatpienia po drodze. Wiec trzeba wierzyc, ze I nam sie w koncu uda. Ale daj sobie teraz tyle czasu ile potrzebujesz: dzis, jutro, pojutrze... wyplacz sie I wykrzycz. Potem sie otrzasniesz wrocisz do walki, bo masz po kogo wracac. PS: mam nadzieje, ze predzej czy pozniej wszystkie sie spotkamy na tym forum mamusiek po KD

Gość Koala89
Idę za ciosem.Spróbuję w pazdzierniku:-)

Gość malgosia123
Koala, strasznie mi przykro, myslalam dzisiaj o Tobie i czekalam na dobre wiesci. Myslisz ze mozna tak sprobowac bez zadnej przerwy? Pisalam do p.Malgosi ale nie odpisuje. Tutaj na forum opinie sa rozne. Niektorzy lekarze zalecali odczekac 1 cykl. Dziekuje Wszystkim Dziewczynom ktore sie wypowiedzialy w tej sprawie.

Gość Koala89
Gorzej jak dwa pozostałe też stracę...wtedy nie wiem czy I jak się pozbieram...

Koala! Przecież masz jeszcze 2! A niektóre dziewczyny żadnego mrozaka, alb jeszcze dawczyni nie mają albo ich nie stać na in vitro... masz kolejne 2 szanse! Przecież Ty będziesz matką na 100 proc! Trzymaj się Kochana, wiem, że cierpisz, ale nie trać nadziei Ja bym leki wzięła dzisiaj i zadzwoniła jutro do kliniki i zapytała lekarza.

Gość neo83
Koala bardzo mi przykro :-( ale wierze że Ci się uda będę trzymać kciuki

Gość Koala89
Proszki wezmę ale zastrzyki sobie daruję.Czuję się jak na okres i bezowe plamienie mam od południa.

Gość Agnes1283
Gościu, w Bocianie lekarz przed samym transferem (w dniu transferu) nie robił mi usg. Ostatnie usg jak miałam było na kontroli jak rośnie endometrium (jakiś 12-13 dc nie pamiętam dokładnie) w dniu transferu tylko przykłada głowice do brzucha żeby widzieć jak umieszcza zarodek.

Gość gość
Agnes1283 dziękuj***ardzo za informację,tak się zastanawiam nad tym właśnie bo w innych klinikach czytałam że wykonują usg w celu sprawdzenia endometrium przed podaniem zarodka,a mnie zastanawia to czy np.endometrium nie urośnie za duże i wtedy zarodek się nie zagnieżdzi bo jak usg jest robione np.w 11dc a transfer powiedzmy w 29dc to może sporo endo urosnąć przez tyle dni i po takich dawkach leków.

Gość truskaweczka 1234
malgosia123 a to nie jest tak, ze 2-3 po odstawieniu leków przychodzi @ i to jest już nowy cykl, wiec jak podejdziesz do crio w następnym cyklu to jesteś już po 1 cyklu przerwy? koala nie poddawaj się, trzeba zabrać mrozaki, będą z nich dzieciaki!

Gość gość
Czy Wy mówicie swoim lekarzom ze Wasza ciąża jest z kd?

Gość Lola van Futers
Ja powiedziałam, tak na wszelki wypadek ale lekarz mòwił, że nie trzeba o tym wspominać. A co do podrażnień po luteinie, to lekarz zamienił mi na luteinę podjęzykową, bo ten problem dotyczył ròwnież mnie. Do ochydnego smaku idzie się przyzwyczaić, do ciągłego pieczenia i swędzenia już nie.

Gość Koala89
Dziewczynki, na ile wizyt trzeba jechać przed kolejnym transferem?Czy trzeba się pokazać raz na wizycie sprawdzić endometrium czy wystarczy przyjechać na sam transfer.Wiem już przecież co i jak, leki też mam.Jak myślicie?

Gość gość
Ale jeśli nie powie się lekarzowi prowadzącemu , że ciąża jest z kd, to czy on będzie wiedział jak ją prowadzić? Czy jeśli powie się tylko ze to in vitro , to wystarczy? Czy po in vitro na własnych komórkach bierze się te same leki co my?

Koala jak masz leki, to bierzesz tak jak przy perwszym transferze i zgłaszasz się 10 dc na kontrolę endo. Nie wiem, czy bez tego się da :)

Gość Koala89
Maszenkkaa w tym właśnie problem ze 10 dc nie dam rady pojechać wybieram się 13 dc bo tak mi akurat pasuje tylko że od 13 dc bierze się utrogestan i czy jak sobie go zaaplikuje to doktorek będzie miał możliwość zrobienia usg i oceny endo...czy mnie nie pogan z gabinetu...

Gość Koala89
Pogna nie pogan:-P

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować