Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Witam, cieszę się że niektórym z was się udało. Niestety jesteśmy już na wyczerpaniu psychicznym. Postanowiłem napisać żeby mieć rozeznanie. 5 próba okazała się nie udana. 1 próba w Artvimed u doktora Chrostowskiego (Kraków). Udało się przygotować 3 dniowe 2 mrozaki, 1 próba ciąża biochemiczna, 2 raz nic. Zdecydowaliśmy się po rozeznaniu na Novum lub Białystok. Ze względu na to że w Warszawie wszystko długo trwało wybór padł na prof. Kuczyńskiego i Kriobank. 1 podejście niestety tylko 1 komórka (5-dniowa)-efektów brak. 2 podejście mieliśmy 3 komórki, niestety po 1 znów nie udanym transferze okazała się że 1 została. Ostatni transfer 2 tygodnie temu i znów nic. Totalna załamka. Kończą się nam zasoby finansowe i stąd o tym pisze. Mamy możliwość w Novum bo jesteśmy właściwie na 1 miejscu i mamy wszystko gotowe. Tylko po przeczytaniu tego wątku wyszło na to że mieliśmy bardzo mało komórek. Czy w innych klinikach dają więcej?. Człowiek płaci a ma 1 komórkę a okazuje się że w innych przypadkach można mieć 3-4. Oczywiście u nas profesor mówił że to zależy od dawcy. Zaczynam się trochę obwiniać bo wiele za was pisze o klinice w Łodzi. Czy ona jest taka dobra jeśli chodzi o dawców? Zastanawiam się bo na komórki teraz czekaliśmy prawie 10-miesiący, a w Novum ponad rok. Oczywiście były prawne problemy ale czy oznacza że te kliniki mają mniejsze doświadczenie w KD?? Bo jak czytam że komuś udało się za 1 razem to chytam załamanie i jeszcze obwiniam się za zły wybór kliniki.

Gość gość
Dziewczyny jadę na betę.Dziś 8 dpt pięciodniowej blastocysty.Trzymajcie kciuki:) Tadzik

Gość gość
Dziewczyny jadę na betę.Dziś 8 dpt pięciodniowej blastocysty.Trzymajcie kciuki:) Tadzik

Gość gość
Kurcze znów nie dodaje postów...

Gość rumika
Tadzik na niego to nie działa :( Mówiłam mu, że przecież to ja powinnam cierpieć i się nei zgadzać skoro to nie będzie moje genetycznie dziecko. A on do mnie, że to jest wlaśnie problem. Ja go nie rozumiem, dodatkowo mam wrażenie, że mój związek wisi na włosku....

Gość gość
a ten program z Invimedu gwarantujący ilość zarodków? Może to jest argument

Gość gość
K

Gość Agnes1283
Mimmika a co to za klinika w Lublinie? w podobnym czasie udało nam się w Bocianie i dlatego Cię zapamiętałam :) możesz napisać mi coś więcej? jak cenowo? jak z tym dawczyniami czy tak jak w Białymstoku czy rzeczywiście jest bank? ile komórek? w Białymstoku chyba cały czas problem z dawczyniami. Czy może ktoś jest na bieżąco jeśli chodzi o Bociana?

Gość gość
Tadzik, I co? testowałaś?

Gość gość
cos nie działa

Gość gość
Dziewczyny,testowałam.Moja beta w 8dpt to 33,1mlU/ml.Wiem,że to bardzo mało i że najważniejszy będzie jej przyrost na tym etapie.To jakaś obietnica,ale po ostatniej biochemicznej,po prostu bardzo się boję.Mimo to mam nadzieję... Tadzik

Gość gość Zoja
Tadzik - kciukasy za przyrosty!!!

Gość gość
Tadzik teraz aby rosła ! Trzymam ciuki nadal! Aga a co u Ciebie robiłaś betę? Kamka.

Gość vitro
Stefciokrk Ja jestem w Salve w Łodzi na 6 komórek jakie dostaliśmy zostało z nami 5 zarodków i nasz lekarz powiedział ze to bardzo dobry wynik. Oczywiście to ile zostanie zależy od obu stron czyli i komórki i nasienia, może powinniście pomyśleć o adopcji zarodków. Klinikę wybierałam trochę na podstawie opinii trochę z uwagi na to ze była mi najbardziej po drodze. Na razie jednak jestem po 3 cim nieudanym transferze przy czym pierwszym nieudanym w Salve. Szykuje się do kolejnego. Trudno w tych sprawach doradzić w mojej pierwszej klinice miałam 5 komórek a zarodki przetrwały tylko dwa wiec jak widać bywa różnie. Życzę powodzenia. Tadzik dobra wiadomość ze nie jest to zero. Trzymam kciuki za piękny wzorcowy przyrost.☺

Witam. Ja w 7 dniu po transferze miałam betę 12,4 a w 11 dniu 40,9 więc twoja beta w porównaniu z moją jest piękna. Teraz tylko czekać jak pięknie będzie przyrastac. Pozostają tylko ciche gratulacje bo patrząc na wynik to dobrze to wróży. Mój skarb mimo niskiej bety mieszka sobie u mnie już 22 tygodnie i tego samego Tobie życzę bo to na pewno jest ten zarodek, który z Tobą zostanie przez 9miesiecy.

Gość gość Aga
czesc dziewczyny ! no nie zrobilam bety ale zrobilam test . Mieszkam za granica i takie cuda jak bety to tutaj zbedny luksus. Test jest UWAGA::::::: POZYTYWNY :-) :-) :-) Ciesze sie bo sama czuje ze ktos tam sie mosci i kreci i wierci , rozpycha i wiem ze napewno ktos tam jest :-) Za tydzien ide do lekarza na usg. Tadzik .. bedzie dobrze , trzymam mocno kciuki :-)

Gość gość Aga
Do Stefcia ! Ja podchodzilam w Salve ale bylam tez juz jedna noga w Novum. Zrezygnowaam po rozmowie z paniami z labolatorium ktore powiedzialy ,ze u nich dawstwo polega na tym ze za kwote 11 tys dostaje sie 1 lub max 2 kom :-( wiec odpuscilam. Salve wydaje sie byc konkretna klinika ktora naprawde ma duze doswiadczenie z Kd. My czekalismy 3 miesiace na dawczynie i mamy w sumie 5 zarodkow w tym jeden we mnie i mam nadzieje ,ze sie rozgosci na dobre :-) Moja rada : nie poddawac sie i wybrac dobra klinike . Cel jest tego wart !

Gość gość
Aga super ! To sa dopiero wiadomości . Dziewczyny nie moglo być inaczej ...Cieszę się ze dobra passa trwa . A ja jak zwykle się martwię bo nie mam wogole żadnych objawów czuję się jakoś tak zwyczajnie .Czy to normalne że tak może być ... ?Kamka

Gość gość
Tadzik , Aga cudne wieści...trzymam kciuki za Wasze dzielne zarodki.Wiosna na forum się rozkręca i świetnie. Niech Wasza bajka trwa tak długo jak powinna. Walczcie dziewczyny - warto- od początku forum jest Nas bardzo dużo po tej drugiej wymarzonej stronie...są przypadki bardzo niskich bet na początku oraz osoby o po transferowym zupełnym braku objawów i są z tego wyczekane dzieciaczki. Więc dużo cierpliwości,spokoju każdej życzę. Pozdrawiam Agusia_13

Gość gość Aga
Dzieki dziewczyny !!! Trzymajcie za nas kciuki :-) Kamka, to co opisywalas takie klucia, ciagniecia , lekkie skorcze , pobolewanie jak na okres to sa pierwsze objawy :-) Za klika tyg dojdzie zmeczenie i mdlosci i inne przyjemnosci ;-) Jest dobrze , nie martw sie :-)

Gość gość
Dzięki dziewczyny.Daleko mi do ,,hura optymizmu",ale cieszę sie tak trochę po cichu,choć martwię też.Dzięki Gość Azi za przypomnienie swojej bety,to mnie najbardziej pocieszyło:) Aga,gratuluję i cieszę się bardzo z Twojego pozytywnego testu. Vitro,Zuza,Mela-teraz wasza kolej na szczęśliwe transfery.Wykorzystajcie czas dobrej passy na naszym forum:) Rumika,starania o dziecko to czas wielu emocji,rozczarowań przeplatanych nadzieją,kryzysów...to próba dla każdego związku.Niewiem co Ci doradzić,musicie wypracować jakiś kompromis,bo na siłę to bym swoich postanowień nie forsowała,choć dobrze wiem,jak bardzo chcesz być mamą. Agusia,Roma,Pepe-jak Wasze ciąże? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie,także nowe Kadetki:) Tadzik

Dziewczyny! Pozytywne bety, testy ciążowe - ale super! Aż się uśmiecham do siebie, że tyle dobrych wieści. Tadzik, Trzymam kciuki za ładny przyrost bety! O Salve w Łodzi zawsze mówi się, że mają świetnego embriologa. Na pewno ma to jakieś znaczenie. Ja miałam w salve 8 komórek, a z nich do transferu nadawały się 4 blastocysty.

Gość karolka502
Tadzik, Aga ale super, oby tylko takie super wieści od wszystkich były! Będzie dobrze. Kamka ja też nie mam teraz żadnych objawów prócz silnych bólów głowy. Na inne objawy przyjdzie czas, zobaczysz. Ja jutro usg serduszkowe mam. Oby wszytko było dobrze.

Gość gość
Stefcio nam dr zagwarantowal 6 zarodkow, nie komorek. Na poczatku nie uwierzylam i dopytywalam kilka razy i tak na prawde dopoki nie dostalam potwierdzenia mialam dystans, bo wszedzie tylko o komorkach sie mowi. Finalnie okazalo sie, ze mamy ich 7 :-). 4 - 3 dniowe, i 3 blastocysty. Udalo sie za 2 razem, bo 1 podejscie bylo z marszu i psychika odegrala duza role. Obecnie jestem w ciazy i wciaz mam 3 Maluszki , bo dr zdecydowal o podawaniu 2. Ciaza jest pojedyncza :-) Nie przekonuje na sile, ale jesli chcielibyscie sie skonsultowac dla wiekszego rozeznania: Maciej Hawryluk Gravida. Zoey86

Gość gość Zoja
Zoey86 proszę napisz ile na te 7 zarodków było komórek i czy to wszystko od jednej dawczyni? Komórki były mrożone? Byłam na stronie kliniki i znowu nie potrafię doszukać się cennika. Aga- super wiadomość. Cały czas kibicuję wszystkim dziewczynom.

Gość gość
Karolka to kciuki zaciśnięte za wizytę . Oby wszystko było dobrze . Ja w poniedziałek mam wyznaczona i panicznie się boję bo jak już wspomniałam czuję się zwyczajnie i nie wiem co mam o tym myśleć ... Piszecie że tak też może być więc tego się trzymam i oby ten czas zlecial jak najszybciej ... Kamka

Gość vitro
Dziewczyny super wyniki trzymam kciuki Tadzik Aga fajnie się to czyta. Ostatnio na 6 transferow 4 były pozytywne to więcej niż 50%. Dawno już nie było tylu dkbrych informacji. Pewnie od początku jak działa formu tez się trochę w klinikach zmieniło.

Gość Mimika99
Agnes1283, klinika w Lublinie to Ovum. Pisała o niej kiedyś Solejukowa (jak czytasz, to napisz co u ciebie). Tutaj mam najbliżej. Pojechałam tam, żeby się coś dowiedzieć. Jutro mam kolejną wizytę i zobaczymy co nowego mi powiedzą. Do tej pory komórki pochodziły od innych pacjentek. Teraz jest z tym problem, tak jak w innych klinikach. Dlatego nawiązali rozmowy z bankiem z Hiszpanii, który ma też komórki od polskich dawczyń. Jutro zapytam czy to są świeże czy mrożone. Koszt 6-8 komórek będzie wynosił ok. 2000 euro + koszt transferu 6300 zł. Jeżeli jesteś zainteresowana, to jutro po wizycie napiszę co nowego się dowiem. A czy ty podjęłaś już jakieś kroki? Chciałabym podchodzić znowu w Bocianie, ale chyba nie szybko się tam coś ruszy.

Gość gość
Hej

Gość gość
Coraz gorzej działa to forum Nie dodaje postów....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować