Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja teraz zrobie

Chlopak wrobil mnie w dziecko

Polecane posty

Gość gość
masz super kumpele :) ogarnia wszystko za ciebie, jeszcze zapłaci za wszystko... za lekarza, za leki (czy tam skrobanke), za samolot... pewnie sporo zarabia, może sie tam przeprowadz, to w koncu bedziesz miala kase na wszystko, a nie 100zł na cały miesiąc :D i nie bedziesz biadolic, że cie na dziecko nie stac

Gość co ja teraz zrobie
I co omloty, lyso wam? kto madrzejszy wpadl na to, ze skręciłam dobre prowo. Mam nadzieje ze watek dal wam troche do myslenia.

Gość gość
spie/rda/laj

Gość gość
ta, dał do myślenia. i wiesz co wymyśliłam, że jesteś idiotką i szkoda mi tych kobiet, które chciały Cie przenamówić, żebyś urodziła itd. czytalam od początku twoje wypowiedzi i one sie kupy nie trzymaja. jesli faktycznie to jest prowo, to trzeba było chciaz czytac swoje wypowiedzi poprzednie. przeczytaj swój pierwszy post, w nim nie piszesz o aborcji, a pozniej nie chcalas dac sie przenamowic na urodzenie. i te 100zl na miesiac na wyzywienie, ubrania, kosmetyki, bilety, książki do nauki... i to ze studiujesz stomatologie :D

Gość gość
03.01.14 [zgłoś do usunięcia] gosciowa Aborcja jest karalna. A on może chcieć sie mścić na Tobie, jeśli zepsujesz jego plany na przyszłość. Niedorzeczne? Hm, tak jak dziurawienie prezerwatywy, a zdaje się, ze to zrobil..? x aborcja jest karalna, ale kobiety się nie karze NIGDY, tylko przeprowadzającego aborcję, a kuku, dokształć się a nie strasz jej!!!!!!!

Gość gość
Powiedz mu, że byłaś u gina i ciąży nie ma tylko puste jajo - stąd pozytywny test :) 🖐️

Gość gość
podszyw! autorka nie ma polskich znaków!

Gość co ja teraz zrobie
poprzedni wpis nie byl, a co do tego, ze mam 100zl na zycie to gratuluje umiejetnosci liczenia. Podstawowki nawet nie skonczylyscie czy co? Co z tego, ze w pierwszym poscie nie napisalam o aborcji, pisalam temat placzac i bedac zla, zaraz potem napisalam ze o tym mysle. Nie wahalam sie za bardzo. Ale ja sie tobie nie dziwie, ze cos ci sie kupy liczyc jak ty liczyc na prostych liczbach nie umiesz.

Gość gość
obym w zyciu nigdy nie trafiła na takiego człowieka jakim jest autorka ;D

Gość gość
Prowo nie prowo, ale ta sprawa to jeszcze jeden argument za tym, żeby współżyć tylko i wyłącznie z mężczyzną, w którym chce się mieć ojca swoich dzieci i to po ślubie! Dorośli ludzie panują nad swoimi popędami, no z wyjątkiem moralnych cieniasów, jakie w większości tu optowały za zabiciem dziecka.

Gość gość
powiedzialas, ze masz 500zl stypendium i 400zl placisz za pokoj to wychodzi 100zl na zycie ale faktycznie umknela mi informacja o tych 200zl od ojca. W przeciwnosci do Ciebie jestem juz po studiac, wiec podstawowke skonczylam. i to nie brak umiejetnosci liczenia, ale po prostu przeoczenie!!!

Gość gość
mam tylko pytanie do autorki. wszystko wssalas z palca? te linki wyzej wsazuja na to, że to Ty pisalas te tematy. cos Ci na leb padlo? jestes chora psychicznie? po co takie historie opisujesz? coś ma dac nam do myslenia? co? ze mamy do czynienie z porąbaną idiotką? Wez opisuj takie historyjki na jakims blogu albo w zeszyciku kupionym w tesco i nie zaśmiecaj forum!!! Albo dopytaj swojego psychiatry, czy tam psychoanalityka jaką terapie na twoje zaburzenia najlepiej zastosowac!

Gość co ja teraz zrobie
to nie sa moje tematy, nawet nie chcialo mi sie ich czytac bo tak sie sklada ze w tym dziale zalozylam tylko dwa tematy i ten jest drugi. Ale mozesz myslec, ze to moj temat i moj styl pisania. Nie obchodzi mnie to bo niczego to nie zmienia w mojej sytuacji

Gość znam przypadek
znałam kiedyś dziewczynę która została namówiona do aborcji przez faceta z którym miała romans. Wyjechała za granicę by dokonać zabiegu. po powrocie czuła się coraz gorzej, a po tygodniu już nie żyła. sekcja zwłok nie wykazała żadnej konkretnej przyczyny, prócz tego że była dokonana aborcja. Miała 26 at gdy umarła. Piszę byś wiedziała że i tak aborcja może się zakończyć. Była to siostra mojej koleżanki. Różnica między wami jest taka że Ty chcesz sama dokonać aborcji, a ją namawiał jej żonaty kochanek z którym miała romas.

Gość ja usunelam ciaze ponad rok
temu i nie zaluje, bo to nie byl odpowiedni czas na dziecko, ale ten strach, ktory przeszlam byl nie do opisania. Bole okropne, krew, a ja sama w domu. Bylam wystraszona i nie wiedzialam co robic dzwonic na karetke czy nie, myslalam, ze umre. Cala noc sie meczylam. W koncu okolo 4 nad ranem wzielam taksowke i pojechalam do szpitala,bo krwawilam bardzo, robilam sie coraz slabsza i balam sie, ze sie wykrwawie. Na szczescie wszystko bylo w porzadku, w karcie mi wpisali ze poronilam. Nigdy nie radzilabym robic ci to na wlasna reke, takiego strachu co sie najadlam to nikomu nie zycze. Drugi raz bym takiego bledu nie popelnila

Gość gość
Widzę że decyzja już podjęta i jak widać Twoje sprawy są ważniejsze od spraw Twojego dziecka. Szkoda że nie dociera do Ciebie to, że żeby wszystko poukładać wystarczyłaby Ci tylko roczna dziekanka. Dlaczego uparcie mówisz że musiałabyś wynajmować mieszkanie, do tego opłacać żłobek i opiekunkę? Dziecko zostawiasz z ojcem i jego rodzicami, a sama studiujesz i żyjesz sobie ze swoich alimentów i stypendium tak jak do tej pory. I co najwyżej na weekendy wracasz do nich. A jakbyś się uparła to mogłabyś nawet nie przerywać nauki, w końcu termin wypada Ci gdzieś na lato.

Gość Lenapruszczgdanski
Gość wyżej ma 10000% racji !!!!!!!! Najlepsza opcja !!!!!!!

Gość gość
zrobił mi dokładnie tak samo. dla niego liczyło się jego dobro i to, że u mnie niczego mu nie zabraknie ( pochodzę z bogatszej rodziny). nie nawiązywałabym do pieniędzy, gdyby nie skojarzenie później faktu, że przecież on umawiał się wcześniej z samymi - dobrze ustawionymi ...

Gość gość
U mnie podobnie: nie wyszłabym za maz , gdybym nie była w ciąży. A byłam, chociaż tego nie planowałam, bo mój luby twierdzil, ze on nie może mieć dzieci, wiec nie musimy się zabezpieczać. Coz..pewnie , ze bylam glupia, ale do tej pory mnie smieszy, ze to facet mnie wpakowal w ciaze, a nie odwrotnie.

Gość gość
tacy mężczyźni to egoiści, dlatego trzeba od nich dużo wymagać. ja oczekuje z niecierpliwością na dzidzie, mężczyzne mam przy sobie, ponieważ potrzebuje jednak pomocy z jego strony i wsparcia. a kiedyś kto wie, czy nie przydarzy mi się wielka miłość z kimś innym. wtedy tego zostawie.

Gość gość
i jak jest teraz między wami? przebaczyłaś mu?

Gość ania1995
droga autorko! jestem w podobnej sytuacji, z tym, że jestem w 3 klasie liceum. też mam plany i marzenia, i też odebrano mi prawo do decydowania o tym, kiedy zajdę w ciąże. mam urazę do niego, ale trzymam go przy sobie z dystansem, ponieważ teraz jest mi potrzebny. nie tracę jednak nadziei, że poznam jeszcze kogoś, kto mnie pokocha i nie będzie patrzył tylko na swoje potrzeby. a dziecko pokocham, ponieważ ono nie jest niczemu winne!

Gość ania1995
ps. bardzo mnie denerwują wypowiedzi o tym, że 4 tygodniowy, lub 7 tygodniowy, czy nawet 12 tygodniowy płód to nie dziecko. od kiedy płód nie jest dzieckiem? od 3 miesiąca? od 5? a może dopiero w 9 miesiącu ciąży przekształca się w normalnego człowieka? na litość Boską. nie jesteście Bogiem, żeby osądzać, kiedy człowiek staje się człowiekiem . po drugie nie jesteście Bogiem, żeby decydować komu pozwolić żyć, a komu nie. i po trzecie wy też kiedyś byłyście tym dzieckiem, i wasze matki dowiedziawszy się o ciąży darowały wam życie. choć mogły wziąć tabletki....

Gość gość
gość 2014.01.03 ale krolica

Gość gość
Ja w ogóle nie rozumiem dylematów. Facet wrobił w dziecko? A hak się zachowuje facet którego baba wrabia w dziecko? Albo bierze na klatę i usiłuje stworzyć rodzinę z oszustką, albo spyla byle dalej i płaci alimenty. Kobieta może tak samo :) mamy równouprawnienie! Zostawić dziecko ojcu i płacić alimenty. Jaki problem?

Gość gość
matka nie odda swojego dziecka !

Gość gość
Matka chce dziecka i nie widzi problemu w byciu w ciąży. Matka woli urodzić i oddać byle nie zabić. Jak kobieta mysli o aborcji to nie matka tylko inkubator.